IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

гражданската отговорност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• гражданската отговорност

думта ми е за подвеждащите статии а иначе ми все тая дали bulins-a ili levski spartak имат проблеми.

Коментар

te BULins ve4e go duhat!!!)))no za sajalenie 6te go duhat i zastrahovalite se pri tiax!!!!

Коментар

prosto 50% ot horata shte spart da karat starite si baraki shtoto 50% v momenta si darzhat kolite ey taka da gi imat i cenite na kolite shte padnat! Az susto se otkazah da karam kola i naskoro ya prodadoh shtoto realno ne mi triabva ako mi potriabva na absta mi kolata si e moya))) Da go duhat Bulins nai golemite tupaci i vsihcki drugi mutri

Коментар

Ако е имало тема за гражданската и не съм я намерил сори. Въпросите които ме вълнуват от нова година насам много добре са адресирани от долната стаия, а отговорите които тя дава са толкова погрешни, че ме сърбят ръцете да си поговоря с вечния лобист Мариян който дори не си прави труд да помисли преди да пише.

Цитат .... след него следва Коментар
          За "Гражданската отговорност" и личната такава
          От: Мариян Йорданов
          Доста хора си мислят, че 90 лв. са много пари за застраховка Гражданска отговорност на водачите на МПС през тази година. Уважаеми! Догодина цената ще е 175 лв. (плюс-минус 5 лв. при различните застрахователи).

От 2007 г. обаче ще се обединят двете застраховки Гражданска отговорност и Зелена карта и цената ще се повиши още, като вероятните граници са между 200 и 350 лв., в зависимост от ценовата конкуренция при застрахователите.

Една-две години след 2007 тази застраховка вече ще клони към 600 лв., колкото е сега годишната застраховка Зелена карта (за българите, пътуващи в чужбина с автомобилите си).

Това, което българинът още не може да разбере, е, че ако убие човек на пътя, ще го осъдят за 200 000 лв. (максимум за 620 хил. лв. през 2005 г. и 1,2 млн. лв. през 2006 г.) и ще плаща цял живот, ако няма застраховка Гражданска отговорност или застрахователят му фалира.

Коментар............
          Не съм юрист не знам какво сме подписали с европа и не знам какво иска тя от нас - мога обаче да смятам и може би да задвам въпроси и така:

ЗАЩО, кой е решил на колко съдът ще оцени човешкия живот - това е независим съд и негово е право да решава И ОЩЕ преди дни осъдиха двете пловдивски тийнейджърки ОБЩО да платят 75 хил лева за СЪЗНАТЕЛНО убийство на младо момиче чийто живот предстоеше НА КАКВО ОСНВАНИЕ Марияне твоят съд ще присъди 200 хил. за пиян тип паднал на улицата под колелетата или за пресичащ Цариградското над подлеза щото го боли лумбагото. Ако въпреки омразата ти към логиката приемеш, че съдът няма основание за тези санкции, тогава на какво основание твойте приятелчета калкулират такава огромна цена при оценка на покритието.
          Второ да приемем, че е въпрос на принуда от европа
          средната цена на таратайките коитно се движат по улиците е 2-3-5 хил. лв. ВЪПРОС: на какво основание ще изплатят твойте приятелчета от Асоциацията на застрахователите на този човек 400 хил лв. Никаква принуда от европа не може да иска да се плаща за москвич като за джип? Очевидно това е евтина манипулация при която се калкулират цени на коли и живот може би типични за америка но непознати за България. Това означава просто многократно по-висока възвращаемост.
          ЦИТАТ:
          В момента само 50% от автомобилите по улиците имат Гражданска отговорност. Голяма част от водачите със застраховка Гражданска отговорност имат такава при застрахователи, които са несъстоятелни.

Според представители на Асоциацията на застрахователи около половината застрахователни компании ще фалират през следващите няколко години и застрахованите при тях сами ще трябва да поемат удара върху живота им от съдебните присъждания на обезщетения.

Вече няколко застрахователи не плащат обезщетения, два от които придобиха голяма известност, защото Комисията за финансов надзор назначи квестори в тях.

КОМЕНТАР
          Това не е вина на хората, а на неизрядните застрахователи, на асоцияцията и на КФН Ако е вярно затворете ги навреме ако не е вярно извинете се.

ЦИТАТ
          Българинът не може да разбере, че такава важна застраховка не може да се продава с бонус (например бензин за 30 лв.), при положение, че цената й е 90 лв.

Моят лек гняв е заради това, че ако ме удари кола без застраховка или застрахована при несъстоятелен застраховател, ще осъдя горкия човек за много пари (ако съм жив), но той няма откъде да ги вземе. Съдът ще му продаде къщата, колата и ще му взима всичките месечни пари освен 200 лв. (за да има какво да яде), но това е ходене по мъките и за двете страни. Друго си е да избереш състоятелен застраховател.
          КОМЕНТАР
          Това са смешни манипулации. Българинът казва ... Не плачи на чужд гроб че не знаеш къде му е главата къде ...

ЦИТАТ
          Кой може да си позволи 600 лв. на година за застраховка Гражданска отговорност? Бъдещето ще покаже. Факт е, че в Косово на година тази застраховка струва 600 евро. А ние се правим на "дръж ми шапката" за безплатни пилета, безплатен бензин, безплатен технически преглед.
          КОМЕНТАР
          Това е истинския проблем на теб и на хората за които лобираш. За съжаление мисля, че отговора който даваш е лъжлив - В Косово албанците не плащат нищо, а други почти не са останали... Ката не броим американците но те както знаеш са неподсъдни извън Америка
        Working...
        X