IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

гражданската отговорност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: гражданската отговорност

Първоначално изпратено от saxa
    za smetkite e vuprosa
    ne izlizat nivata na pokritie pri tija stari koli v bg
    tova e problema a ti si znaesh plastajte ta plastajte - sato da plastame vurhu 600 000 kato naj-verojatnija risk e 100 i nadolu pri tezhka katastrofa!?
    ako ne sum prav neka njakoj koito smajata po-dobre da se argumentira
    Не си прав, приятелщю,
    Нивото на покритие при "тия стари автомобили" си е цяла далавера.
    Удря ти някой москвича от 100 лв. и ти чупи части, които трябва да бъдат заменени с нови, чиято пазарна стойност е 200. Застрахователната компания ти изплаща сумата, за да си купиш нови части, а ти си сваляш стари части от някоя гробница и си купуваш лада за 200 от полученото обезщетение. И това ако не е далавера, здраве му кажи!
    Може би имаш предвид, че не е справедливо да плащаш застраховка от 100 лв при положение, че колата ти струва толкова. На пръв поглед - да, но трябва да имаш предвид, че застраховка Гражданска отговорност е отговорност към трети лица и ако удариш някоя кола за 100 000 лв, мижавата ти застраховка от 100 лв до никъде няма да стигне.

Коментар

• Re: гражданската отговорност

Първоначално изпратено от ne-zastrahovan
      Ако е имало тема за гражданската и не съм я намерил сори. Въпросите които ме вълнуват от нова година насам много добре са адресирани от долната стаия, а отговорите които тя дава са толкова погрешни, че ме сърбят ръцете да си поговоря с вечния лобист Мариян който дори не си прави труд да помисли преди да пише.

Цитат .... след него следва Коментар
      За "Гражданската отговорност" и личната такава
      От: Мариян Йорданов
      Доста хора си мислят, че 90 лв. са много пари за застраховка Гражданска отговорност на водачите на МПС през тази година. Уважаеми! Догодина цената ще е 175 лв. (плюс-минус 5 лв. при различните застрахователи).

От 2007 г. обаче ще се обединят двете застраховки Гражданска отговорност и Зелена карта и цената ще се повиши още, като вероятните граници са между 200 и 350 лв., в зависимост от ценовата конкуренция при застрахователите.

Една-две години след 2007 тази застраховка вече ще клони към 600 лв., колкото е сега годишната застраховка Зелена карта (за българите, пътуващи в чужбина с автомобилите си).

Това, което българинът още не може да разбере, е, че ако убие човек на пътя, ще го осъдят за 200 000 лв. (максимум за 620 хил. лв. през 2005 г. и 1,2 млн. лв. през 2006 г.) и ще плаща цял живот, ако няма застраховка Гражданска отговорност или застрахователят му фалира.

Коментар............
      Не съм юрист не знам какво сме подписали с европа и не знам какво иска тя от нас - мога обаче да смятам и може би да задвам въпроси и така:

ЗАЩО, кой е решил на колко съдът ще оцени човешкия живот - това е независим съд и негово е право да решава И ОЩЕ преди дни осъдиха двете пловдивски тийнейджърки ОБЩО да платят 75 хил лева за СЪЗНАТЕЛНО убийство на младо момиче чийто живот предстоеше НА КАКВО ОСНВАНИЕ Марияне твоят съд ще присъди 200 хил. за пиян тип паднал на улицата под колелетата или за пресичащ Цариградското над подлеза щото го боли лумбагото. Ако въпреки омразата ти към логиката приемеш, че съдът няма основание за тези санкции, тогава на какво основание твойте приятелчета калкулират такава огромна цена при оценка на покритието.
      Второ да приемем, че е въпрос на принуда от европа
      средната цена на таратайките коитно се движат по улиците е 2-3-5 хил. лв. ВЪПРОС: на какво основание ще изплатят твойте приятелчета от Асоциацията на застрахователите на този човек 400 хил лв. Никаква принуда от европа не може да иска да се плаща за москвич като за джип? Очевидно това е евтина манипулация при която се калкулират цени на коли и живот може би типични за америка но непознати за България. Това означава просто многократно по-висока възвращаемост.
      ЦИТАТ:
      В момента само 50% от автомобилите по улиците имат Гражданска отговорност. Голяма част от водачите със застраховка Гражданска отговорност имат такава при застрахователи, които са несъстоятелни.

Според представители на Асоциацията на застрахователи около половината застрахователни компании ще фалират през следващите няколко години и застрахованите при тях сами ще трябва да поемат удара върху живота им от съдебните присъждания на обезщетения.

Вече няколко застрахователи не плащат обезщетения, два от които придобиха голяма известност, защото Комисията за финансов надзор назначи квестори в тях.

КОМЕНТАР
      Това не е вина на хората, а на неизрядните застрахователи, на асоцияцията и на КФН Ако е вярно затворете ги навреме ако не е вярно извинете се.

ЦИТАТ
      Българинът не може да разбере, че такава важна застраховка не може да се продава с бонус (например бензин за 30 лв.), при положение, че цената й е 90 лв.

Моят лек гняв е заради това, че ако ме удари кола без застраховка или застрахована при несъстоятелен застраховател, ще осъдя горкия човек за много пари (ако съм жив), но той няма откъде да ги вземе. Съдът ще му продаде къщата, колата и ще му взима всичките месечни пари освен 200 лв. (за да има какво да яде), но това е ходене по мъките и за двете страни. Друго си е да избереш състоятелен застраховател.
      КОМЕНТАР
      Това са смешни манипулации. Българинът казва ... Не плачи на чужд гроб че не знаеш къде му е главата къде ...

ЦИТАТ
      Кой може да си позволи 600 лв. на година за застраховка Гражданска отговорност? Бъдещето ще покаже. Факт е, че в Косово на година тази застраховка струва 600 евро. А ние се правим на "дръж ми шапката" за безплатни пилета, безплатен бензин, безплатен технически преглед.
      КОМЕНТАР
      Това е истинския проблем на теб и на хората за които лобираш. За съжаление мисля, че отговора който даваш е лъжлив - В Косово албанците не плащат нищо, а други почти не са останали... Ката не броим американците но те както знаеш са неподсъдни извън Америка
      Виждам, че темата малко се измества и затова отговарям директно на въпроса.
      Незастрахован, аз пък не съм адвокат на Мариян, но това което казва е истина независимо дали ни харесва или не.

"Кой е решил на колко съдът ще оцени човешкия живот?"
      Това решава съдът, в който се води делото, а ако е европейски, повярвай ми, сумите могат да бъдат и по-големи. Ако прочетеш по внимателно статията, ще видиш че след приемането ни в ЕС Гражданската отговорност ще се обедини със Зелена карта. Т.е. ако имаш застраховка ГО за скромната сума (сравнено с другите европейски държави) от 100 лв., с нея ще можеш да пътуваш във всички държави от ЕС и ако блъснеш някой "пиян тип" из Европата, засттрахователят ти яко ще се изръси.... моли се само да не фалира. Ако питаш мене застраховка от 100 лв, която да важи за цяла Европа си е чиста далавера за клиента и ако КФН не измисли изход от тази ситуация тежко им на застрахователите!!!

"Според представители на Асоциацията на застрахователи около половината застрахователни компании ще фалират през следващите няколко години и застрахованите при тях сами ще трябва да поемат удара върху живота им от съдебните присъждания на обезщетения"

Лично мое мнение е, че информацията е малко преувеличена. Макар че наистина има вероятност някои застрахователи да фалират след като влезем в ЕС по простата причина, че няма да могат да покрият застрахователните обезщетения според европейските стандарти. Помисли - плащаш на компанията 100 лв гражданска, а ако удариш някой германец с БМВ застрахователната компания ще трябва да му изплати не само обезщетението по колата, а и лечението при психиатър, например, за стреса на който си го подложил.
      Не зная към кой е отправено обръщението ти "затворете ги", но ако питаш мене КФН е за линчуване, защото условията които е договорил с ЕС са убийствени за българскит застрахователни компании.

Коментар

• Имах предвид:

Rider, ами то неостанаха застраховки над 100 лв.

Коментар

• Rider, ами то неостанаха застраховки под 100 лв. /като изключим тези за големите двигатели/. Това означава ли, че целият ни застрахователен сектор ще фалира? Странно как само ти прозорливо видя предстоящия фалит, а всичките застрахователни компании се чудят как да привлекат клиенти.
          Фалити ще има и е напълно нормално да има няколко - един, два, но не повече, защото до сега нашите застрахователи са свикнали да работят в непазарна среда и не всички ще успеят да се нагодят към новите пазарни условия. До сега какво беше това - те буквално се бяха превърнали в клон на данъчната служба и само събираха данъка "гражданска отговорност", а някой друг "се грижеше" те да не само да не загубят, но и да спечелят като им определяше размера на данъка ГО.
          При това положение на всеки му е ясно, че депутатите, които се грижат за печалбата на застрахователите, също вероятно нещо са получили от тази печалба, за да може следващата година пак да им гласуват сочните премии по ГО. Вдигането на премиите до сега винаги беше аргументирано единствено и само с увеличаването на максималния размер на обезщетенията по ГО. Само че всички, на които им беше удобен този аргумент, съзнателно избягваха да споменават с колко са се увеличили РЕАЛНО изплатените обезщетения. Според една скорошна публикация на в. Капитал премиите за масовия клас автомобили до 1800 куб. см. са се увеличили от 27 лв. през 2000 г. до 89 лв. за 2005 г., което е 330%, а РЕАЛНО изплатените обезщетения са нарастнали с около 50%. Вярно е, че повечето от съдебните дела, които присъждат обезщетенията за неимуществените вреди за ПТП през 2004 и 2005 г. все още не са завършили, но въпреки всичко разликата е огромна и явно някой е печелил на наш гръб. Скромното нарастване на размера на изплащаните обезщетения наскоро бе признато и от Ралица Агайн. Това и нагледно се вижда и от факта, че въпреки значително увеличените лимити за 2006 г., повечето застрахователи предложиха по-ниски тарифи от 2005 г., които пак ще им осигурят като цяло една нормална за този сектор печалба.
          Като си припомним и факта, че повечето от родните ни застрахователи водят генезиса си от силовите групировки и публичната тайна, че повечето от тези групировки се зародиха и развиха с подкрепата и закрилата на политическите партии, става ясно, че застрахователите все още пазатят топлата връзка с политическия елит. Само, че въпреки желанието на повечето застрахователи и обслужващите интересите им политици, България влиза в ЕС и това налага отварянето на нашия пазар и за чужди играчи, които обаче се нуждаят от конкуренция, за да могат да заемат по-голям пазарен дял, а от всичко това печели най-вече Негово Величество КЛИЕНТЪТ. Достатъчно е да погледнем развитието на телекомуникационния сектор.

Коментар

• Тези които много се притесняват от неплащане или фалити най-добре да диверсифицират риска застраховайки се в 2 , а най добре в 3 или всичките компании :-)

Коментар

• Re: NO KOMENT

Първоначално изпратено от бат' Велчо
              P.S. Направих по-скъпа застраховка ГО в друга компания-споко!!!
              И добре си направил. Тези със застраховките под 100лв да не им се налага да ги ползват, защото ходейки до съда няма да имат време да си гледат "безплатните кабеларки"

Коментар

• Както вече писах, аз платих 64лв. в Алианц. Вече и полицата е в мен като изрично е посочено че се отнася за цялата страна. В последствие разбрах,че в ДЗИ излиза осемдесет и няколко лева като е включен безплатен преглед, в Лев ИНс пък дават 3 безплатни месеца към местната кабеларка, т.е. бонус от33лв. В Бг имоти също е на съпоставими цени, та какво лаете против Алианц като заради тях всички намалиха цените и сега като се вземат предвид бонусите почти навсякъде цените се изравниха. Явно тези които избързаха се чувстват прецакани, ама народът го е казал - "бързата кучка слепи ги ражда"

Коментар

Първоначално изпратено от rider
                  Това е писмото ми до "коректните" застрахователи Алианц!!!

Изчислиха ми годишна премия от 42 лв.
                  А почуства ли се тарикат, когато реши, че ще минеш тънко? Прочете ли какво подписваш?
                  Как мислиш, че 42лв ще ти гарантират покритията от 200к, 700к и 1мил. ? На ГФ кой ще плаща?
                  Много злобно,приятелю!!
                  Един изпълнителен директор на застрахователна компания говори неистини ,не на маса,а в интервю пред в.Труд!!!Може би сте техен служител???....

Коментар

Първоначално изпратено от rider

А почуства ли се тарикат, когато реши, че ще минеш тънко? Прочете ли какво подписваш?
                    Как мислиш, че 42лв ще ти гарантират покритията от 200к, 700к и 1мил. ? На ГФ кой ще плаща?
                    Много злобно,приятелю!!
                    Един изпълнителен директор на застрахователна компания говори неистини ,не на маса,а в интервю пред в.Труд!!!Може би сте техен служител???....

Коментар

Коментар

• NO KOMENT

От няколко месеца управлявам автомобил Шкода Форман с пълномощно. Автомобилът е със софийска регистрация, а аз живея във Враца. На 27.12.2005 закупих автомобила (с договор за покупко-продажба). Днес 31.12.2005 отидох в офиса Ви в град Враца за да сключа застраховка ГО. Изчислиха ми годишна премия от 42 лв. ( на 51 год. съм и имам 33 год. шофьорски стаж- без произшествия). Проблемът се появи когато се разбра, че колата е със софийски номер и ГО трябвало да бъде около 70 лв. Обясних, че съм длъжен по закон ( и ще го направя), в 10 дневен срок от покупко-продажбата да отида в КАТ за смяна на талона и номерата.

Интервю на Т. Ненова- Изпълнителен директор, във вестник “Труд” от 31.12.2005
                        Въпрос: “ Как се отнасяте към твърдения, че някой застраховарели продават евтини полици само за определени региони, дори само за един град?
                        Отговор: “Това не е възможно и ако някой го прави, лицензът му трябва да бъде ОТНЕТ.”

Преди да публикувам “патилата” си в някои от форумите в интернет ще изчакам до понеделник отговора Ви.

Весели празници!

С поздрав:
                        Велчев

От там ни вопъл ни стон!!! NO KOMENT!

Коментар

• гражданската отговорност

za smetkite e vuprosa
                          ne izlizat nivata na pokritie pri tija stari koli v bg
                          tova e problema a ti si znaesh plastajte ta plastajte - sato da plastame vurhu 600 000 kato naj-verojatnija risk e 100 i nadolu pri tezhka katastrofa!?
                          ako ne sum prav neka njakoj koito smajata po-dobre da se argumentira

Коментар

какво да кажа?

застраховайте се само при състоятелни застрахователи
                            кой са такива сами изберете, но добър критерии е дали презастраховат

това е
                            иначе може да станете роб след някое ПТП

Коментар

I kakuv ti e komentara be marijane - tuka te pljujat ti si traesh i pechatash oste po strashni prognozi. Kakvo ste gi praim tija zastrahovki?
                              Между 600 и 700 лв. за една обща застраховка, която включва "Гражданска отговорност" и "Зелена карта", ще плаща българинът след присъединяването на страната към Европейския съюз през 2007 г., стана ясно по време на конференция в Пловдив, съобщи "Дарик".

Новият застрахователен кодекс предвижда "Гражданска отговорност" и "Зелена карта", която се плаща при пътуване в чужбина, да се обединят в една застраховка, която да важи за всички страни от ЕС.

Според експерти това ще струва около 3 средни заплати на българина. За сравнение европейците плащат за застраховка на колата си около 10% от една средна заплата

Коментар

Radvamse che go duhat az simislih za Levski spartak i jupiter che imat problemi))

Коментар

Working...
                                X