IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЗОК - хаос в здравеопазването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Започна се гаврата !!!

    Здравно неосигурените без болнично лечение:

    http://www.blitz.bg/news/article/234381


    Но разбира се - лечение няма да получават само тези, които "имат възможност" да плащат осигуровки, но не го правят... надолу в коментарите някой си пита как ще ги разпознават кои могат и кои не могат - по цвета на кожата ли - и не подозира дори колко е прав, защото т.нар. "социално слаби" (официалната професия на ромовете) пак ще си ползват безплатно здравеопазване (платено от нас) и ще пълнят болниците на цели тумби.

    Т.е. ако си бял (следователно социално дебел), но нямаш възможност да плащаш осигуровки (защото хляба за детето ти е по-важен), ще бъдеш оставен да умреш без медицинска помощ, нищо, че в по-добри времена си плащал осигуровки години наред,
    но ако си "ром" (т.е. социално слаб), ще бъдеш лекуван безплатно - нищо, че никога не си платил нито стотинка осигуровки и нищо, че от помощи, детски, кражби, контрабанда може би имаш в пъти по-висок доход от социално дебелия бял човек !!!

    Така е - и така ще е, докато не спрем да гласуваме за процигански партии като БСП и ГРОБ !!!
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Катастрофата на здравната система:

      2 000 000 неосигурени:

      http://btvnews.bg/article/bulgaria/2...sigurovki.html


      В същото време държавата плаща (от нашите данъци разбира се) на 4 000 000 индивида, включително абсолютни паразити като "социално слаби" и "трайно безработни" (ромове), чиновници, свине, военни. Здравното министерство поема и родилната помощ на здравно неосигурените родилки (мангасарки), докато осигуряващите се Българки са принуждавани да плащат наново за "избор на екип".
      В същото време се изисква от останалите безработни хора (нехъхряци) да си плащат осигуровките сами - защото според извратената държава те, за разлика от получаващите десетки видове помощи цигани, явно са социално дебели.
      От останалите три милиона, два вече не плащат осигуровки, т.е. очаква се 1 000 000 души да издържат здравна система, лекуваща 7 000 000. В цял свят няма такова чудо - шепа хора да работят като роби, за да издържав орди паразити.

      Очевидно изходът е само един - унищожаване на паразитната и безполезна и неефективна НОИ и преминаване към система с конкурентни здравни фондове, в които лъвският пай от вноските на хората да отиват по техни лични партиди. Така дори човекът временно да остане без работа, няма да остава пари без лечение - защото е абсурд и чудовищна гавра човек, който 20 години се е осигурявал, да остане без здравни права, защото, останал без работа, не е плащал осигуровки четири месеца. Къде са отишли парите, които е цакал година след година?
      Държавата да спре да плаща изцяло осигуровките на чиновници и на прасета - няма никаква причина тая паплач да бъде привилегирована. Никакви осигуровки и безплатна здравна помощ за цигански маймуни, чийто доход от помощи и престъпна дейност често пъти надвишава значително доходът на работещите данъкоплатци. Да не сме длъжни да поемаме не само издръжката но и лечението на тая античовешка измет, която ни се "отблагодарява", биейки нашите лекари?

      Безплатно лечение само за деца на ОСИГУРЕНИ родители. Намалена осигурителна тежест за пенсионери. Това е.

      Просто сметка - ако някой човек се е осигурявал 10 години на 2 Б, това означава, че той е налял в здравната каса 19.2 бимберици... и този човек може да остане без здравна помощ и зарязан да пукне,само защото не е платил 1-2 вноски, оставайки без работа? Това не е ли грабеж, геноцид, издевателство? В същото време някоя мургава отвратителна и гнъсна гнида, неработила никога, неплатила нито стотинка данък, осигуровка, каквото и да е, получава цял живот безплатно здравеопазване, защото е "социално слаб ром"? Как очакваме нормалните хора да останат в тая държава и тя да върви нагоре ??? Това не е "социална политика", а СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД, унищожаващ нормалните хора !!!

      Дори при създаването на здравни фондове държавата трябва да върне поне 50% от платените вноски на хората, които стартово да захранят техните партиди !!!
      Last edited by Императорът; 10.09.2013, 00:17.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        ..........Толкова ли са ни скъпоценни мангалите, че да им плащаме и лечение, и всичко?
        не , ама това е електората на българските партиите.
        ако не се толерират няма кой да гласува.
        другият / и по-правилен / вариант е да се въведе задължително гласуване.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
          "Около 3,9 милиона души се осигуряват за сметка на държавния бюджет."

          И 2 мил. не си ги плащат, излиза че 1 милион плаща всичко ли? Баси стана ми тъжно, ние сме малцинство
          Това е най-чудовищното - не стига, че плащаме заплатите на свине, шапкари и чиновници, както и пожизнената издръжка на хъхряшката гнус, ами им плащаме и осигуровките !!!!

          Единственото спасение е да се мине към система с лични партиди. Безплатно (платено от бюджетът) здравеопазване само за пенсионери и за деца на ОСИГУРяващи се РОДИТЕЛИ. Останалите или плащат осигуровки, или плащат в брой про постъпване в болница, или умират !!! Толкова ли са ни скъпоценни мангалите, че да им плащаме и лечение, и всичко?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • "Около 3,9 милиона души се осигуряват за сметка на държавния бюджет."

            И 2 мил. не си ги плащат, излиза че 1 милион плаща всичко ли? Баси стана ми тъжно, ние сме малцинство
            Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

            Коментар


            • 1/3 от Българите вече са без право на доктор !!!


              http://www.blitz.bg/news/article/216168

              В същото време държавата плаща осигуровките на "пенсионери, деца под 18 г., студенти, държавни служители (прасета и чиновници) и социално слаби (цигани)."

              Т.е. ако Българинът спре да плаща осигуровки, защото едва успява да си плати токът и да си купи хляб, той остава без здравна помощ. Нашумяха и много случаи на хора, които просто бяха оставени да умрат, защото са неосигурени !!! В същото време този човек, ако има законен доход и плаща данък плаща здравните осигуровки на Гошо Ушев, Пена Чиновницата и Хъхрю Мангала - и на Хъхрю Мангала на 18-те чаавета !!! Особено последният - и цялата му рода, често често се търкалят по болниците - кога разболели се от мръсотия, кога - осакатили се докато крадат, кога - защото на пияна глава са се сбили помежду си. Като връх на гаврата - в съседна статия на същият сайт е написано как във Вършец две тумби хъхряци са се помлели помежду си.... и разбира се, макар тия твари да не са платили на НЗОК и стотинка - за техен кеф хвърчат линейки, а в момента четири подмаймуни се въргалят в монтанската болница... разбира се за наша сметка...


              На краят на статията тоя чичо казва, че хората са "недоволни от здравеопазването" и затуй не щат да плащат осигуровки.... ами добро утро, дебил !!!! За чий самолет да ти плащам осигуровки, когато съм наясно, че разболея ли се ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ, защото вие сте ми похарчили осигуровките за лечение на циганорите?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • И 100% да ни направят вноската ни скъпата ни "бяла" мафия пак ще продължи с фиктивните прегледи и манипулации и източване на средства в ОГРОМНИ размери. И системата ще е с вечен хроничен недостиг на средства.
                Хипократовата клетва важи само за кафявите ,а за нас останалите са ЕТ.
                Га ядоха кифтетата на риваха -свършиха кифтета надодаха вои.ПарЕ нЕма.
                Всеки да се спасява по единично.Както е вече 20 и кусур лета.
                Необходима е радикална рИформа и наличие на конкуренция (поне малка).Обърната пирамида не може да съществува вечно (малко плащачи много лапачи)

                Коментар


                • Въпросът е кой плаща и кой поръчва

                  Интересна статия за дефектите в системата
                  Тук е и книжката - http://www.amazon.co.uk/Morals-Marke...gerous+Balance

                  Коментар


                  • Това чака и осигурените след няколко месеца!
                    Дянков се е погрижил.

                    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...a-bilo,152551/

                    Коментар


                    • ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЕБ, АКО СИ БЕДЕН БЪЛГАРИН В БЪЛГАРИЯ !!!

                      Възрастен човек, захвърлен от докторите да мре като куче:

                      http://www.blitz.bg/news/article/204934

                      57-годишният бедняк, претърпял тежък инфаркт е изхвърлен от болницата и прибран в дома си, както е в кома - за да умре там без медицинска помощ, тъй като поради крайната си бедност бил неосигурен !!! Подобна е участта и на синът му - умрял от глад, студ и болест на 30 години !!!

                      В същото време орди мръсни, крастави мангали - разболели се от мръсотия или осакатили се докато крадат, пълнят болниците и плюскат на аванта на държавната хранилка - нищо че никога не са плащали осигуровки... тях никой не смее да ги изхвърли, та да не би да писнат, че ги дискриминират, защото имали "права"... явно ако си Българин в собствената си държава - ти права нямаш !!!


                      Примери колкото щете:

                      Обгорен хъхряк, крадец на кабели:

                      http://www.vestnikataka.com/?module=...edition_id=787

                      Това престъпно животно - и още много като него, дали е плащало осигуровки?


                      А тези мръсни гниди?:

                      http://vbox7.com/play:9944c192

                      ...или тези:

                      http://www.dnes.bg/health/2006/09/18...e-stihva.27618

                      Заради тях откриват допълнителни отделения в болниците и пунктове за безплатна ваксинация... разбира се - нали са "роми" !!! А ние се чудим къде изтичат парите от осигуровките ни и защо бедни хорица като човечецът от първата новина са оставени да умират като кучета... просто защото не са цигани !!! А да напомняме ли колко пъти мангали са пребивали лекари - просто ей-така за кеф и никой не им търси сметка?

                      Докога !?!?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                        Не е редно да говоришш така, решението не е на Дянков а на НС, което означава че е напълно законно и нормално. Все пак НЗОК си е държавно учреждение и неговата печалба си е държавна също.
                        Глупости на таркалета. Всеки знае, че не Народното събрание взема решения, ами Бойко. Да ти припомня ли случаите, когато вчера НС е гласувало едно, а днес го прегласува в обратния смисъл, защото бащицата така е наредил?

                        И е ясно, че решението за вкарване на резерва на здравната каса в общия държавен бюджет е на Дянков, подкрепено от пожарникаря.
                        И политическо агитаторче, като има такъв излишък ЗАЩО раково болни мрат без лекарства. ЗАЩО се затварят болници и болните мрат преди да получат помощ???
                        Само платен политически агитатор може да постне поредната ЛЪЖА на герберастите.
                        Имало половин милиард излишък!!!

                        Че изхарчете го за здравеопазване! Мутри милиционерски! Не за СРС-та.
                        Лъжци безсрамни!!!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                          Дянков изпука парите за здравеопазване .- нали взе здравните вноски на стойност 1,4 ;млрд и ги бухна за запълване на бюджитни дупки - авсолютно незаконно разбира се
                          тоя малоумник ще остави изцедена държава
                          Не е редно да говоришш така, решението не е на Дянков а на НС, което означава че е напълно законно и нормално. Все пак НЗОК си е държавно учреждение и неговата печалба си е държавна също.

                          Коментар


                          • ето Го резултата от геноцида воден спрямо българския народ от Дянков и СИЕ

                            Пациенти умират на пътя без болницата в Девин

                            След затварянето на болницата в Девин има около 15 смъртни случаи заради неоказана навременна медицинска помощ. Това заяви адвокат Живко Чепишев, който е един от организаторите на протеста на жителите на Девин и околните села в защита на лечебното заведение.

                            Хората умират по къщите и на пътя, красноречив бе той.

                            Чепишев обясни, че ако има някакъв спешен случай, се заявява линейка от Мадан. Това значи около 100-150 км в едната посока, за да върне болният обратно в Мадан, описа ситуацията той.

                            Лекарят допълни, че е изпратена колективна жалба до Брюксел за защита на болницата от закриване. Оттам е пристигнал отговор, че тя е заведена и тече процедура за състоянието на заведението.

                            В отговора от Брюксел е поставен въпросът каква е причината за затваряне на болницата, след като тя обслужва три общини с 30 000 жители.

                            Припомняме, лечебното заведение затвори врати в началото на юли.
                            Причината са натрупани задължения в размер на 1,6 милиона лева, които болницата не е изплатила. Сред тях са банков кредит и дългове към различни доставчици.

                            По-късно обаче от Министерство на здравеопазването увериха, че въпреки че общинската болница в Девин преустановява работата си, населението там има осигурена медицинска помощ.

                            В града функционира филиал на Спешна помощ с три медицински екипа и три линейки. От 1 юли, когато болницата затвори врати, филиалът е подсилен с още една линейка. Създадена р възможност за извършване на диагностични изследвания. В общината работят 9 джипита и 9 специалисти, посочват от МЗ.

                            За последните два месеца във филиала за Спешна помощ са обслужени 962 души. От тях повикванията на линейка са били 393, а останалите случаи са амбулаторни прегледи, извършени във филиала. За тези два месеца до болницата в Смолян, която се намира на 40 км., са транспортирани 77 човека.

                            След преустановяването на работата на болницата в Девин няма нито един случай на починал човек заради забавяне на оказаната медицинска помощ, категорични са от здравното министерство.

                            МЗ припомня, че на болницата в Девин беше дадена възможност да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от еврофондовете за преструктуриране.

                            По схема „Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в общини, извън градските агломерационни ареали" за 11 болници, сред които и тази в Девин, са предвидени между 1 и 4.6 млн. лв. Местната власт обаче отказа да участва в проекта.

                            http://news.ibox.bg/news/id_1962900643

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                              Добри резултати и преизпълнение на бюджета се отчита и от НЗОК. Явно мерките миналата година дадоха добър резултат и ето че печалбата на НЗОК е 500 млн.лв., много прилична сума. Сега поне печалбата ще отиде в резервите, а защо не и пак в държавния бюджет, за да помогне при излизането ни опт кризата.

                              НЗОК с над половин милиард лева излишък
                              24.08.2011 12:30
                              Дянков изпука парите за здравеопазване .- нали взе здравните вноски на стойност 1,4 ;млрд и ги бухна за запълване на бюджитни дупки - авсолютно незаконно разбира се
                              тоя малоумник ще остави изцедена държава

                              Коментар


                              • Добри резултати и преизпълнение на бюджета се отчита и от НЗОК. Явно мерките миналата година дадоха добър резултат и ето че печалбата на НЗОК е 500 млн.лв., много прилична сума. Сега поне печалбата ще отиде в резервите, а защо не и пак в държавния бюджет, за да помогне при излизането ни опт кризата.

                                НЗОК с над половин милиард лева излишък
                                24.08.2011 12:30

                                Коментар

                                Working...
                                X