Докога е срока за подаване на данъчна декларация?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проверете доходността от пенсионните си вноски
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от марина stза въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.Когато си служебно разпределен можеш да смениш фонда след 2 год., а когато е личен избор може да смениш фонда след 1 год.
Що се отнася до ING - той е малък фонд няма навсякъде офиси и това е трудно за справки.
Коментар
-
И до спарката за която говори" Snipe" - те хората не знаят в кой фонд са и какво е УФ , ПФ и ДФ -ти говориш за интернет.
И какво като проверят мислиш ли, че ще разберат нещо - слабата информация и лесното манипулиране на осигурените лица от някой агент, който заради комисионната е готов да излъже всичко само за да си вземе парите топят индивидуалните им партиди, които на някои са нищожни като например тези партиди в УФ, но я вземи партиди от ПФ- там агента взима до 2% от сумата и си помисли на какво е способен за да си вземе комисионната от 1 човек.
Коментар
-
Първо не правя реклама на Доверие, даже по-долу съм описала кои са най- стабилните Компании относно своя портфейл.Второ не съм платен драскач, и ПФ е професионален фонд- който може да се управлява от всички пенсионни фондове и трето към писача със 150 лв да продължава да внася в спестовни влогове и съвсем няма да има пари.Четвърто борсата имаше тотален срив преди 3 седмици и се видя кой как закърпи дережето.Пето ти, който пишеш, че не разбирам от инвестиции и борси що не се сетиш, че щом давам компетентни мнения значи се сещам от някои неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от марина stза въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.Когато си служебно разпределен можеш да смениш фонда след 2 год., а когато е личен избор може да смениш фонда след 1 год.
Що се отнася до ING - той е малък фонд няма навсякъде офиси и това е трудно за справки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от марина stНа този линк от 1 юли ден по ден може да се проследи какъв доход е реализирал вашия фонд
http://www.fsc.bg/units.asp?D=20&M=7&Y=2004#upf
Например моя е направил 1,15% доход за 1 месец и 20 дни (месец и 2/3). Ако продължава така за една година ще ми докара 9%
А дали инвестира умерено и на коя борса инвестира - това дали знаеш, защото в момента има фондове които спекулират с т.н "книжна доходност"
По скоро НЕ , защото ако бяхте чували щяхте да знаете че като сума наи-голямата КНИЖНА ДОХОДНОСТ е реализирана от ВАШИЯ ПОК
Коментар
-
[quote="марина st"]за въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.............
Аз ще ти кажа, че съм от 94г. в Доверие и даже си внасях допълнително средства към тези дето ми ги внасяше работодателя. Така направих близо 150лв. После работодателя го приватизираха и край. От тогава до сега не съм внасял пари. Но въпреки ча са минали 13год. още не мога да мина 200лв., защото почти всичко или даже повече ми ги изяжда таксата за управление, ниския им процент доходност и всички нагли кражби дето правят подобните фондове. Една стотинка няма да внеса в такъв фонд повече. По добре да си ги внасям на рента или в "отворен депозит" на някоя банка отколкото да пълня гушите на некви наглеци за без пари. Това е по-нагла кражба и от здравната каса, а от нея по- нагла кражба няма...................
Коментар
-
На този линк от 1 юли ден по ден може да се проследи какъв доход е реализирал вашия фонд
http://www.fsc.bg/units.asp?D=20&M=7&Y=2004#upf
Например моя е направил 1,15% доход за 1 месец и 20 дни (месец и 2/3). Ако продължава така за една година ще ми докара 9%
А дали инвестира умерено и на коя борса инвестира - това дали знаеш, защото в момента има фондове които спекулират с т.н "книжна доходност"
Коментар
-
за въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.Когато си служебно разпределен можеш да смениш фонда след 2 год., а когато е личен избор може да смениш фонда след 1 год.
Коментар
Коментар