IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверете доходността от пенсионните си вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Докога е срока за подаване на данъчна декларация?

Коментар

• Първоначално изпратено от марина st
      за въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.Когато си служебно разпределен можеш да смениш фонда след 2 год., а когато е личен избор може да смениш фонда след 1 год.

Що се отнася до ING - той е малък фонд няма навсякъде офиси и това е трудно за справки.
      А ING e №2 в животозастраховането и №1 в пенсионното осигуряване в Централна и източна Европа.

Коментар

• И до спарката за която говори" Snipe" - те хората не знаят в кой фонд са и какво е УФ , ПФ и ДФ -ти говориш за интернет.
        И какво като проверят мислиш ли, че ще разберат нещо - слабата информация и лесното манипулиране на осигурените лица от някой агент, който заради комисионната е готов да излъже всичко само за да си вземе парите топят индивидуалните им партиди, които на някои са нищожни като например тези партиди в УФ, но я вземи партиди от ПФ- там агента взима до 2% от сумата и си помисли на какво е способен за да си вземе комисионната от 1 човек.

Коментар

• И ако някой е забравил инвестициите в ДЦК са с най-малка доходност, но са най - малко рискови- което е стабилност за парите на осигурените лица.
          Що се отнася "книжна доходност" - показва ПОК "Съгласие" и ЦКБ "Сила " - зад които стоят "ТИМ" , Химимпорт и т.н

Коментар

• Забравих да допълня,че като казвам,че ING е малък фонд - това значи малък пазарен дял, а не че доходността му е малка- което е много различно.И изобщо, ако мислите в този форум, че депозитите са доходни не сте за този форум

Коментар

• Първо не правя реклама на Доверие, даже по-долу съм описала кои са най- стабилните Компании относно своя портфейл.Второ не съм платен драскач, и ПФ е професионален фонд- който може да се управлява от всички пенсионни фондове и трето към писача със 150 лв да продължава да внася в спестовни влогове и съвсем няма да има пари.Четвърто борсата имаше тотален срив преди 3 седмици и се видя кой как закърпи дережето.Пето ти, който пишеш, че не разбирам от инвестиции и борси що не се сетиш, че щом давам компетентни мнения значи се сещам от някои неща.

Коментар

за въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.Когато си служебно разпределен можеш да смениш фонда след 2 год., а когато е личен избор може да смениш фонда след 1 год.

Що се отнася до ING - той е малък фонд няма навсякъде офиси и това е трудно за справки.
                Муахахахахаа.....утрепа ме. Доверие в УПФ най-вероятно ще удари минималната доходност. Те затова пискаха наравно с ТBI и еБана за "балона на борсата" :lol:

Коментар

Не знам дали (му) е малък, но справката може да се направи през интернет по всяко време от (почти) всяка точка на страната. Че и на света.

Коментар

На този линк от 1 юли ден по ден може да се проследи какъв доход е реализирал вашия фонд
                    http://www.fsc.bg/units.asp?D=20&M=7&Y=2004#upf

Например моя е направил 1,15% доход за 1 месец и 20 дни (месец и 2/3). Ако продължава така за една година ще ми докара 9%

А дали инвестира умерено и на коя борса инвестира - това дали знаеш, защото в момента има фондове които спекулират с т.н "книжна доходност"
                    Вие разбирате ли изобщо нешто от инвестиране на средствата на ПФ и осчетоводяването им ?!
                    По скоро НЕ , защото ако бяхте чували щяхте да знаете че като сума наи-голямата КНИЖНА ДОХОДНОСТ е реализирана от ВАШИЯ ПОК

Коментар

• Айде и тука още един платен драскач. Аман.
                      Е като ще правим реклама на Доверие - е и аз съм в Доверие.
                      Ама от 3-4 години спрях да плащам , и не възнамерявам да подновявам , защото им нямам ДОВЕРИЕ.
                      Този форум явно има авторитет , щом И ПФ пратиха рекламни агенти

Коментар

• [quote="марина st"]за въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.............

Аз ще ти кажа, че съм от 94г. в Доверие и даже си внасях допълнително средства към тези дето ми ги внасяше работодателя. Така направих близо 150лв. После работодателя го приватизираха и край. От тогава до сега не съм внасял пари. Но въпреки ча са минали 13год. още не мога да мина 200лв., защото почти всичко или даже повече ми ги изяжда таксата за управление, ниския им процент доходност и всички нагли кражби дето правят подобните фондове. Една стотинка няма да внеса в такъв фонд повече. По добре да си ги внасям на рента или в "отворен депозит" на някоя банка отколкото да пълня гушите на некви наглеци за без пари. Това е по-нагла кражба и от здравната каса, а от нея по- нагла кражба няма...................

Коментар

• Забравих да кажа, че тези такси ги има при всеки кредит, ако сте обърнали внимание и няма да станат 5 цифрени, защото колкото повече ти стоят парите тази такса управление пада - т.е целта е дългосрочното инвестиране.

Коментар

• а що се отнася до таксите, които са стотинки - това се казва такса управление и варира от 2,5 до 4% в зависимост в кой фонд си и колко години си в този фонд - т.е колко вноски си направил до момента.
                            Рабрира се най -добрите компании са Довери , Алианц , ДСК.

Коментар

• На този линк от 1 юли ден по ден може да се проследи какъв доход е реализирал вашия фонд
                              http://www.fsc.bg/units.asp?D=20&M=7&Y=2004#upf

Например моя е направил 1,15% доход за 1 месец и 20 дни (месец и 2/3). Ако продължава така за една година ще ми докара 9%

А дали инвестира умерено и на коя борса инвестира - това дали знаеш, защото в момента има фондове които спекулират с т.н "книжна доходност"

Коментар

• за въпроса относно защо си в Доверие - ами защото там си служебно разпределен и си спечелил 6 от тотото, защото Доверие работи с умерен портфейл и е топ 1000 компании в Европа.Когато си служебно разпределен можеш да смениш фонда след 2 год., а когато е личен избор може да смениш фонда след 1 год.

Коментар

Working...
                                X