IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверете доходността от пенсионните си вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от e hubava rabota
    Първоначално изпратено от loro
    weekly return

Доверие +0,88%
    Алианц +0,82%
    ДСК Родина +0,75%
    Лукойл +0,74%
    ИНГ +0,67%
    Съгласие +0,38%
    Бъдеще +0,13%
    ЦКБ -0,20%

Monthly return

Доверие +1,14%
    ИНГ +0,89%
    Алианц +0,79%
    Бъдеще +0,78%
    ДСК Родина +0,69%
    Съгласие -0,16%
    Лукойл -0,29%
    ЦКБ -1,17%
    От началото на годината резултатите са доста различни за ДПФ и не само за тях
    ДОВЕРИЕ -5,86 %
    СЪГЛАСИЕ -6,68 %
    РОДИНА -5,42 %
    АЛИАНЦ -3,10 %
    АЙ ЕН ДЖИ -4,36 %
    ЦКБ -7,59 %
    ЛУКОЙЛ -6,60 %
    БЪДЕЩЕ -10,06 %
    ТОПЛИНА" -4,75 %
    Който твърди обратното послъгва доста здраво

Да от началото на годината тези цифри са долу горе вярни. Казвам долу горе защото аз си гледам само доброволния фонд и не ми се занимава със задължителните.
    След последните дялове класацията в доброволните фондове е следната:
    Алианц -2,63%
    ИНГ -3,72%
    ДСК Родина -4,73%
    Доверие -5,16%
    Съгласие -6,22%
    Лукойл -6,25%
    ЦКБ -7,03%
    Бъдеще -9,02%

Въпреки, че всички са на минус от началото на годината (кой повече, кой по-малко) мисля, че всички фондове са сравнително добре доколкото очевидно губят по-малко от корекцията на БФБ, която за двата индекса, ако не се лъжа е около минус 17% за единия и минус почти 20% за другия от началото на годината (04.01.2008)

Коментар

• Виждам, че някои от бранша са се включили в тази част на форума, което е добре, защото е крайно време да имаме малко повече професионална информация по темата. Дано само тази дискусия да не стане поле за бойни действия между представители на дружествата. Пред вид тази опасност, моля не ме намесвайте на ничия страна)
      Проверих си сметките след последните мнения. И за weekly return и за monthly return са верни, но по дяловете им от началото на тази седмица и съответно от началото на м. февруари, а не за седмица и месец назад. Sorry!!
      Сега ще посмятам за доходността от началото на годината. А може би са публикувани вече и вчерашните дялове от 06.02.

Коментар

• Първоначално изпратено от dyavol
        Мерси Ioro,
        Големите са си големи. Не случайно, към 31.12.2007 г, над 1 236 000 са се доверили на Доверие (справка КФН).
        смешен си пич!
        Пенсионния фонд, който най-малко е паднал е този на Алианц, нека сме обективни. И то е паднал с ПЪТИ по-малко от другите. Другия пенсионен, който се държи също сравнително добре е този на Ай ен Джи. Най-много пострада Бъдеще и Доверие. Питай си Доверието какво мислят за Катекс и другите избушеняци, които имат. Данните говорят сами. А то алианцовци явно са предполагали какво ще стане и много хитро си продадоха дяловете във фондовете у нас. Аз се осигурявам там и съм доволен. Ще видиме в края на годината какво ще е положението.

Коментар

• Че отначалото на годината кой е добре? Всеки се моли загубите да са по-малки. Тези фондове да не са на друга планета? "хубавата работа" е, че се промени тренда

Коментар

• Първоначално изпратено от loro
            weekly return

Доверие +0,88%
            Алианц +0,82%
            ДСК Родина +0,75%
            Лукойл +0,74%
            ИНГ +0,67%
            Съгласие +0,38%
            Бъдеще +0,13%
            ЦКБ -0,20%

Monthly return

Доверие +1,14%
            ИНГ +0,89%
            Алианц +0,79%
            Бъдеще +0,78%
            ДСК Родина +0,69%
            Съгласие -0,16%
            Лукойл -0,29%
            ЦКБ -1,17%
            От началото на годината резултатите са доста различни за ДПФ и не само за тях
            ДОВЕРИЕ -5,86 %
            СЪГЛАСИЕ -6,68 %
            РОДИНА -5,42 %
            АЛИАНЦ -3,10 %
            АЙ ЕН ДЖИ -4,36 %
            ЦКБ -7,59 %
            ЛУКОЙЛ -6,60 %
            БЪДЕЩЕ -10,06 %
            ТОПЛИНА" -4,75 %
            Който твърди обратното послъгва доста здраво

Коментар

• Мерси Ioro,
              Големите са си големи. Не случайно, към 31.12.2007 г, над 1 236 000 са се доверили на Доверие (справка КФН).

Коментар

Първоначално изпратено от CrazyGuy
                Въпреки, че когато следя доходността на пенсионните фондове предпочитам да гледам по-дълъг период от време не пропускам да ги наблюдавам и как се представят всеки ден. Използвам много елементарен метод за това и той е да сравнявам нивото на дяловете им всеки ден в сравниние с предходния. Данните взимам от сайта на КФН. Тъй като виждам, че сте отворили тази дискусия си направих труда да направя две таблици за вчера 05.02. в сравнение с 04.02 и втората е за 04.02 в сравние с 03,02,

а имаш ли представа кой фонд се е представил най-добре от началото на годината? Мерси

Трябва да си поиграя да ги насмятам точно от началото на годината, но ги имам направени като weekly return и Monthly return като и двете са изчислени от последния публикуван дял назад за една седмица и един месец. По мои сметки класацията е следната след публикуваните данни за 05.02.2008:

weekly return

Доверие +0,88%
                Алианц +0,82%
                ДСК Родина +0,75%
                Лукойл +0,74%
                ИНГ +0,67%
                Съгласие +0,38%
                Бъдеще +0,13%
                ЦКБ -0,20%

Monthly return

Доверие +1,14%
                ИНГ +0,89%
                Алианц +0,79%
                Бъдеще +0,78%
                ДСК Родина +0,69%
                Съгласие -0,16%
                Лукойл -0,29%
                ЦКБ -1,17%

Всъщност забравих да напиша, че това са им доброволните фондове. Просто те ме интересуват повече.
                В задължителните е долу горе същата класация с малки разлики.

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyGuy
                  Въпреки, че когато следя доходността на пенсионните фондове предпочитам да гледам по-дълъг период от време не пропускам да ги наблюдавам и как се представят всеки ден. Използвам много елементарен метод за това и той е да сравнявам нивото на дяловете им всеки ден в сравниние с предходния. Данните взимам от сайта на КФН. Тъй като виждам, че сте отворили тази дискусия си направих труда да направя две таблици за вчера 05.02. в сравнение с 04.02 и втората е за 04.02 в сравние с 03,02,

а имаш ли представа кой фонд се е представил най-добре от началото на годината? Мерси

Трябва да си поиграя да ги насмятам точно от началото на годината, но ги имам направени като weekly return и Monthly return като и двете са изчислени от последния публикуван дял назад за една седмица и един месец. По мои сметки класацията е следната след публикуваните данни за 05.02.2008:

weekly return

Доверие +0,88%
                  Алианц +0,82%
                  ДСК Родина +0,75%
                  Лукойл +0,74%
                  ИНГ +0,67%
                  Съгласие +0,38%
                  Бъдеще +0,13%
                  ЦКБ -0,20%

Monthly return

Доверие +1,14%
                  ИНГ +0,89%
                  Алианц +0,79%
                  Бъдеще +0,78%
                  ДСК Родина +0,69%
                  Съгласие -0,16%
                  Лукойл -0,29%
                  ЦКБ -1,17%

Коментар

Коментар

• Въпреки, че когато следя доходността на пенсионните фондове предпочитам да гледам по-дълъг период от време не пропускам да ги наблюдавам и как се представят всеки ден. Използвам много елементарен метод за това и той е да сравнявам нивото на дяловете им всеки ден в сравниние с предходния. Данните взимам от сайта на КФН. Тъй като виждам, че сте отворили тази дискусия си направих труда да направя две таблици за вчера 05.02. в сравнение с 04.02 и втората е за 04.02 в сравние с 03,02,

Коментар

• Данък се дължи само в случай, че изтеглиш парите преди да са настъпили условия за отпускане на пенсия и то само върху внесените средства, а не и върху получените такива като доходност. За 2008г. данъка е вразмер на 10%. За повече информация виж www.ing.bg като в правилника за организация и дейността на доброволен пенсионен фонд са записни условиятя за получаване на пенсия от ДПФ.

Коментар

• @derk благодаря ти. както казах аз получавам връщаните данъци всеки месец директно от работодателя. За доходността ми е ясно. Само да питам при изплащане на пенсията от ДДПО дължи ли се данък? Или това е само в случай, че изтеглиш парите преди да са настъпъли условията за отпускане на пенсията.

Коментар

• До beginner,
                            Извинявай, не видях, че имаш и други въпроси. Срока за подаване на данъчната декларация е 30.04.2008г., но ти си заинтересован да я подадеш веднага за да си вземеш по-бързо парите. Относно годишната или месечната доходност на един пенсионен фонд е необходимо да пресметнеш нарастването в проценти. Ако не можеш извинявай но не си за този форум. (това се учи в 5, 6 клас). Бъди здрав.

Коментар

• До beginner
                              Не са ти необходими формули и линкове, а при вноска 50 лева на месец данъчното облекчение е 5 лева или 60 лева на година. Бъди здрав

Коментар

• Аз пак да питам Понеже вноските ми минават през работодателя, получавам данъчните си облекчения всеки месец. Интересува ме как ще се отрази плоския данък на данъчните облекчения за ДДПО. Досега ми връщаха между 20-25% от вноските под формата на данъчни облрекчения. Искам да кача размера на вноските, защото сега са малки и практически крайния резултат ще е малък пък и с по-голяма вноска има по-малка такса на входа на ДПФ-то.

Айде направо ще кажа че ме осигуряват на 700лв, а вноската ми беше 20лв, при което сумата върната от данъци за 2007 ми е малко над 50лв. Искам да направя вноската >= 50лв и според калкулатора на ING би трябвало да ми бъдат върнати 135 лв от данъци. Но това е според закона от 2006 година. т.е. не е отчетен плоския данък предполагам. Някаква информация по въпроса? Формули, линкове?

Благодаря ви.

Коментар

Working...
                                X