IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
    Държавата ми цоца паричките в НОИ и ПФ. Това е. Второто е по-малкото зло.
    Това иди и го кажи на една жена, родена на 2.01.1960 г.
    От януари 2002 г. се осигурява задължително в УПФ на максимален доход. Винаги! Без 1 месец прекъсване
    До 2.09. тази 2016 г. трябва да реши дали да си остави парите в УПФ или не

Смята, че ще продължава да се осигурява на max все до 1.9.2021, когато ще се пенсионира

Пита те: Колко трябва да е доходността ми в УПФ за 2016-2021 г. за да може пенЦийката ми от УПФ да ме компенсира за намалението на пенсията ми от НОИ? Поне да ме компенсира.

Какво ще й отговориш? (общи лафове за по-голямото и по-малкото зло не вървят - жената има конкретен въпрос и става дума за парите й).

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
      Казвал съм и друг път: Ако си въобразявате, че НОИ "ще фалира" - ви трябват 2 пъти повече пари по лична сметка преди пенсиониране. Може да фалира държавата - не е като да не се е случвало. Как ти изглежда борса във фалирала държава - като топола?

И нямате начин да си набавите парите, които ви трябват в каквито и да е ПФ-та

Ако не можете да вденете, няма много полза да продължавам да ви правя вашите сметки. Подарявайте си парите, щом имате бол, мен не ми пука.
      Типично за тоталитарна държава. Не ти дава право на избор, но в същото време ти казва, че изборът ти е правилен Айде всички дружно в НОИ за високи пенсии на старини. Един по един моля, не се бутайте, ще има за всички Кой, как и откъде ще ги вземе след време, един господ знае. Вие си дайте паричките сега, ние ще ви направим едни сметки, ще ви говорим сладко сладко, а после, после ще ядете дедовия. Темата със сегашните пенсионери и НОИ упорито се убягва. Гледам цъфнали и вързали са. Те нали цял живот в НОИ са блъскали, нали НОИ кризи не го ловят, нали няма такси, няма високи индексации, всичко е пей сърце, а пенсиите - малки
      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Всъщност линията при нои ще бъде точно като на мъртвец.....какъвто отдавна е.
        Казвал съм и друг път: Ако си въобразявате, че НОИ "ще фалира" - ви трябват 2 пъти повече пари по лична сметка преди пенсиониране. Може да фалира държавата - не е като да не се е случвало. Как ти изглежда борса във фалирала държава - като топола?

И нямате начин да си набавите парите, които ви трябват в каквито и да е ПФ-та

Ако не можете да вденете, няма много полза да продължавам да ви правя вашите сметки. Подарявайте си парите, щом имате бол, мен не ми пука.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
          Само това: "Ясно, е че има по-добри фондове от ПФ..."
          Правата линия добави ли я

Коментар

Какво точно се опитваш да ме убедиш, че НОИ е по-добре ли? Ясно, е че има по-добри фондове от ПФ...
            Само това: "Ясно, е че има по-добри фондове от ПФ..."

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
              ПФ както и ДФ са единствените, които са задължени да инвестират на БФБ и имат отговорност да го правят, за останалите това е опция, защото нямат проспект или закон който да ги задължава примерно (банки, индивидуални и т.н.)
              Проблемът, е че те го правят непрофесионално в пикови моменти и затова пример е 2006-2007 г., както и в момента, когато при очевидно изгоден пазар (10 годишно дъно) те не го правят. Какво чакат?
              Чакат да стане нормална борса, това чакат. И не, няма те да я направят. Те са само една част от мозайката. Тези дето редят мозайката са проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
                Почваш да ме разсмиваш
                8% данък върху лихва 1% е 0.08%, което е 12.5 пъти по-малко от 1% дето УПФ-то го събира за управление.
                Казах ти сметни си депозитчето, доходност следващите 20 годинки, данъци, инфлация и така. После се моли сиренето да е 0.04$
                Last edited by GiRo; 09.06.2016, 13:22.

Коментар

Това беше добро. Г-н Христов, моля Ви, турнете една права линия на графиката, да отбележем и мъртвеца все пак
                  Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

+ 4 348 211
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Абе ти дори си и вярваш май! Аз мислех, че само ръчкаш, белким излъжеш някой да загроби некой леФФ на бефебе.

Запомни! За да има "нормални нива на акциите на бефебе", трябва да има нормални КОМПАНИИ с нормални МАЖОРИТАРИ (или без мажоритари), които да са листнати там с нормален ФРИЙ ФЛОУТ!
                    Анадъммо?
                    Кога тва стане в България, тогава .....евентуално би трябвало изобщо да им позволяват да "инвестират" парите на българите на тая сергия.

Коментар

А слагат, слагат. А твоят депозит е с 8% данък върху доходността ти (1%). Честито
                      Почваш да ме разсмиваш
                      8% данък върху лихва 1% е 0.08%, което е 12.5 пъти по-малко от 1% дето УПФ-то го събира за управление.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Те имат ежемесечни постъпления, които трябва да набият някъде (след като ограбят таксите).
                        КЪДЕ по дяволите виждаш такъв пазар с обем и ликвидност на бефебетУ?????
                        Хайде излез СЕГА от една позиция с 200 000 лева примерно! 200К не са много пара за един фонд нали?
                        Ами като почне да трябва да плащат редовно, освен да прибират! Смятай кво ще се случи с тая пародия бефебе. Дяловете не ще занулят, а ще избият пода.
                        Ако действаха професионално и отговорно, биха могли да поддържат сериозна ликвидност на БФБ, но на НОРМАЛНИ НИВА на цените на акциите. Те пропиляха много пари 2007 инвестирайки на ненормално високи нива, след което изчезнаха и ликвидността с тях. Това е непрофесионална политика. Всяка финансова ситема без предвидимост и подкрепа рухва, така и ликвидността на БФБ рухна понеже Пенсионните не осгуряват тази стабилност да инвестират на БФБ предвидимо и на нормални нива. А какво е нормално нива, ами да прочетат за финанси, да се залушат, какво се говори за процеси за нормализация и т..н. С норамализацията на цените на БФБ ще дойде и доверието и ликвидността на БФБ и оъ други участници.
                        И бъдете сигурно те не са се отказали от БФБ, отказват да инвестират на нормални цени, но дойде ли пак пик бъдете сигурни, че ще са първи да купуват на високи цени
                        Bulls on BSE

Коментар

Кой ги кара да инвестират в ПИКОВИ ПЕРИОДИ, когато индекса беше на 2000 почти?
                          Те са длъжни да нормализират пазара, понеже разпокат с време и активи, както и са дългосрочни и следва да са последователни и икономически обосновани в действията си, да купуват евтино и да продавт скъпо, а не да купуват скъпо и да продават евтино, за което има много примери!
                          Те имат ежемесечни постъпления, които трябва да набият някъде (след като ограбят таксите).
                          КЪДЕ по дяволите виждаш такъв пазар с обем и ликвидност на бефебетУ?????
                          Хайде излез СЕГА от една позиция с 200 000 лева примерно! 200К не са много пара за един фонд нали?
                          Ами като почне да трябва да плащат редовно, освен да прибират! Смятай кво ще се случи с тая пародия бефебе. Дяловете не ще занулят, а ще избият пода.

Коментар

Остави ПФ, кажи кой изобщо инвестира на БФБ и защо е така
                            ПФ както и ДФ са единствените, които са задължени да инвестират на БФБ и имат отговорност да го правят, за останалите това е опция, защото нямат проспект или закон който да ги задължава примерно (банки, индивидуални и т.н.)
                            Проблемът, е че те го правят непрофесионално в пикови моменти и затова пример е 2006-2007 г., както и в момента, когато при очевидно изгоден пазар (10 годишно дъно) те не го правят. Какво чакат?
                            Bulls on BSE

Коментар

Кой ги кара да инвестират в ПИКОВИ ПЕРИОДИ, когато индекса беше на 2000 почти?
                              Те са длъжни да нормализират пазара, понеже разпокат с време и активи, както и са дългосрочни и следва да са последователни и икономически обосновани в действията си, да купуват евтино и да продавт скъпо, а не да купуват скъпо и да продават евтино, за което има много примери!
                              Остави ПФ, кажи кой изобщо инвестира на БФБ и защо е така

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
                                Още не са почнали такси по депозити да слагат
                                А моята сметка е дори без 1% годишна такса на УПФ-то за управление. Предполагам това имаш предвид като казваш, че сметките са грешни
                                А слагат, слагат. А твоят депозит е с 8% данък върху доходността ти (1%). Честито

Коментар

Working...
                                X