IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Все един публичен лев инвестиран в чужбина е равно на национално предателство. В БГ има хроничен недостиг на ивнестиции и целия публичен ресусрс трябва да е инвестиран на БФБ - НА НОРМАЛНИ ЦЕНИ.
    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      КСО трябва да се промени и да се забрани да се инвестира в чужбина.
      това ще е върха на глупоста, ти си готов за парламента, предполагам на следващите избори ще участваш
      като искаш всичко да зависи от местната икономика ей го де е нои
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• КСО трябва да се промени и да се забрани да се инвестира в чужбина.
        Bulls on BSE

Коментар

• Тук няма ли да има ревизия за това какви % за управление се вземат, за това колко милиарди изтичат в чужбина - бедният българин спекулира с парите си за пенсия в чужбина вместо да инвстира в БГ - СКАНДАЛ!
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от fordi

Да ,аз съм в "негов" клиет.
            Да,таксата ми е 2,5%
            не можеш ли сам да се спряваш с акциите, че си се предал на Импето?+

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

хахаха, затова ли 2 от 3 фонда бяха за 2015 на много минус, колко човека изреваха от алианс, само в този форум, аз също съм на път да изрева на умряло- спирате ми едногодишното внасяне/поне/ по застраховкате. И ето ти 4000 напред на фонда животозастраховане
              Същите 16-а бяха ного на плюс. Сега съгласи се, че който избрал Източна Европа, инвестиращ основно в Русия и е проспал всички кримско-украински работи и ембарготата, трябва да се сърди на себе си и на консултантът си. Ако овреме избягал от - преместил се в друг фонд, а 16-а година февруари се бе върнал в ИЕ - щеше да направи немалък ръст.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• най-хубавото което направиха БГ политиците е плоския данък. Всякакви измекяри - пенсионни, застрахователни и т.н. замряха. Едно е да спестиш 25% данък и да ти вземат 5%, друго е да спестиш 10% само и да чакаш светлите бъднини след 30 години. Едва ли са много неразумните за едни химерни 5% да чакат докато се пенсионират дай боже някой ден
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Като казваш А, кажи и Б
                  хахаха +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ами то и ний в човекозастраховането имаме фондове с доходност 20+ %... ама те не инвестират на 80% в дългови книжа и депозити...
                    хахаха, затова ли 2 от 3 фонда бяха за 2015 на много минус, колко човека изреваха от алианс, само в този форум, аз също съм на път да изрева на умряло- спирате ми едногодишното внасяне/поне/ по застраховкате. И ето ти 4000 напред на фонда животозастраховане

Коментар

Къде го видя това умопомрачителство, щом даннъчното облекчение ти избива таксата двойно? Да - справедливо е таксите да бъдат намалени - и ще бъдат - затова аз на моите клиенти намалявам таксата двойно - щото съм пич.
                      ами от утре да ги намалят, ама не ги намаляват

Коментар

Къде го видя това умопомрачителство, щом даннъчното облекчение ти избива таксата двойно? Да - справедливо е таксите да бъдат намалени - и ще бъдат - затова аз на моите клиенти намалявам таксата двойно - щото съм пич.
                        Двойно ?

От 5 % на 2,5 % ?

Можеш ли наистина ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Импето го беше докарал до това, че приписваше тези 10% на фондовете и ние да плащаме умопомрачителните такси за това, че ги ползваме като отстъпка от данъка

Коментар

• Радев и Наивников - ами нали затуй човекът има възможност да сменя фондовете по всяко време? От връхченцето до дънцето колко време е минало - 16 месеца? Нали сте чували: че кьорав карти не играе? Аз казах: "А", вий казахте: "Б", сега пък аз казвам: "В".

Клиентът Хараламби си е купил 10 дяла за 900 кинта в края на Пета година. Осма година в началото се е подплашил и е избягал към консервативен фонд, прехвърлил е в него 1350 кинта. От него тоже е загубил, но малко - началото на Девета е имал 1190 кинта. Пак ги е върнал в Източна Европа когато е видял, че започва възстановяване, тоест не баш на дъното, а малко по-после. Вече е проимал не 10, но 21 дяла. 11-а година вече е имал 2300 кинта. Колко ръст е това за шест години? А ако пак е избягал от ИЕ покрай кризата с Крим, Донбас и санкциите и пак се е върнал в него преди година?

Моите гклиенти ги предупреждавам за възможни сътресения, но ги уча, че те са възможност да правят сосна и бръза доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Чакай сега, месиш нещата.... 10 % отстъпка дават за пенсионно осигуряване, а не защото съм в конкретен ПФ...

В смисъл, аз не искам да изям и изпия тия пари, които внасям сега за пенсия. Нека са си за пенсия и примерно да ми дадат достъп до тях като навърша 65 години (ако изобщо ги навърша, но това е друга тема...). Т.е. не спорим дали човек трябва да се осигурява или не, а как да става това и респективно на каква цена...

И тук става въпрос за 5-те процента.... Не споря дори и за това да инвестират 80 % в ДЦК (да речем че така търсят ефекта "сигурно"), ама като ще е 80 % в ДЦК, таксата вход трябва да е 0,1 %.... те какво инвестират, че да си заслужат комисионната. Получават парите наготово и веднъж на 3 М. пускат ордер "купува" и записват от някоя емисия....

Ако ще ми вземат 5 % такса, нека ми осигуряват доходност. Като държавата ги ограничала за активите, в които да инвестират - да ги беше ограничила и съответстващо в таксите дето дерат....
                              Импето го беше докарал до това, че приписваше тези 10% на фондовете и ние да плащаме умопомрачителните такси за това, че ги ползваме като отстъпка от данъка

Коментар

Играч: ти тоже имай уважение към парите. Най-малкото за туй, че срещу твоите 100 лв вноска, държавата ти позволява да не плащаш 10 лв данък, тоест внасяйки 100 лв ти не си 5 лв назад (вече и по-малко), а 5 лв напред... и тия 10 лв неплатен данък ти няма да върнеш никога.
                                80% се инвестират в ДЦК, защото такава е държавната регулация, ПФ не са си го измислили това.
                                Чакай сега, месиш нещата.... 10 % отстъпка дават за пенсионно осигуряване, а не защото съм в конкретен ПФ...

В смисъл, аз не искам да изям и изпия тия пари, които внасям сега за пенсия. Нека са си за пенсия и примерно да ми дадат достъп до тях като навърша 65 години (ако изобщо ги навърша, но това е друга тема...). Т.е. не спорим дали човек трябва да се осигурява или не, а как да става това и респективно на каква цена...

И тук става въпрос за 5-те процента.... Не споря дори и за това да инвестират 80 % в ДЦК (да речем че така търсят ефекта "сигурно"), ама като ще е 80 % в ДЦК, таксата вход трябва да е 0,1 %.... те какво инвестират, че да си заслужат комисионната. Получават парите наготово и веднъж на 3 М. пускат ордер "купува" и записват от някоя емисия....

Ако ще ми вземат 5 % такса, нека ми осигуряват доходност. Като държавата ги ограничала за активите, в които да инвестират - да ги беше ограничила и съответстващо в таксите дето дерат....

Коментар

Working...
                                X