Все един публичен лев инвестиран в чужбина е равно на национално предателство. В БГ има хроничен недостиг на ивнестиции и целия публичен ресусрс трябва да е инвестиран на БФБ - НА НОРМАЛНИ ЦЕНИ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеКСО трябва да се промени и да се забрани да се инвестира в чужбина.
като искаш всичко да зависи от местната икономика ей го де е нои“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
хахаха, затова ли 2 от 3 фонда бяха за 2015 на много минус, колко човека изреваха от алианс, само в този форум, аз също съм на път да изрева на умряло- спирате ми едногодишното внасяне/поне/ по застраховкате. И ето ти 4000 напред на фонда животозастрахованеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
най-хубавото което направиха БГ политиците е плоския данък. Всякакви измекяри - пенсионни, застрахователни и т.н. замряха. Едно е да спестиш 25% данък и да ти вземат 5%, друго е да спестиш 10% само и да чакаш светлите бъднини след 30 години. Едва ли са много неразумните за едни химерни 5% да чакат докато се пенсионират дай боже някой денНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ами то и ний в човекозастраховането имаме фондове с доходност 20+ %... ама те не инвестират на 80% в дългови книжа и депозити...
Коментар
-
Къде го видя това умопомрачителство, щом даннъчното облекчение ти избива таксата двойно? Да - справедливо е таксите да бъдат намалени - и ще бъдат - затова аз на моите клиенти намалявам таксата двойно - щото съм пич.
Коментар
-
Къде го видя това умопомрачителство, щом даннъчното облекчение ти избива таксата двойно? Да - справедливо е таксите да бъдат намалени - и ще бъдат - затова аз на моите клиенти намалявам таксата двойно - щото съм пич.
От 5 % на 2,5 % ?
Можеш ли наистина ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Импето го беше докарал до това, че приписваше тези 10% на фондовете и ние да плащаме умопомрачителните такси за това, че ги ползваме като отстъпка от данъкаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Радев и Наивников - ами нали затуй човекът има възможност да сменя фондовете по всяко време? От връхченцето до дънцето колко време е минало - 16 месеца? Нали сте чували: че кьорав карти не играе? Аз казах: "А", вий казахте: "Б", сега пък аз казвам: "В".
Клиентът Хараламби си е купил 10 дяла за 900 кинта в края на Пета година. Осма година в началото се е подплашил и е избягал към консервативен фонд, прехвърлил е в него 1350 кинта. От него тоже е загубил, но малко - началото на Девета е имал 1190 кинта. Пак ги е върнал в Източна Европа когато е видял, че започва възстановяване, тоест не баш на дъното, а малко по-после. Вече е проимал не 10, но 21 дяла. 11-а година вече е имал 2300 кинта. Колко ръст е това за шест години? А ако пак е избягал от ИЕ покрай кризата с Крим, Донбас и санкциите и пак се е върнал в него преди година?
Моите гклиенти ги предупреждавам за възможни сътресения, но ги уча, че те са възможност да правят сосна и бръза доходност.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Чакай сега, месиш нещата.... 10 % отстъпка дават за пенсионно осигуряване, а не защото съм в конкретен ПФ...
В смисъл, аз не искам да изям и изпия тия пари, които внасям сега за пенсия. Нека са си за пенсия и примерно да ми дадат достъп до тях като навърша 65 години (ако изобщо ги навърша, но това е друга тема...). Т.е. не спорим дали човек трябва да се осигурява или не, а как да става това и респективно на каква цена...
И тук става въпрос за 5-те процента.... Не споря дори и за това да инвестират 80 % в ДЦК (да речем че така търсят ефекта "сигурно"), ама като ще е 80 % в ДЦК, таксата вход трябва да е 0,1 %.... те какво инвестират, че да си заслужат комисионната. Получават парите наготово и веднъж на 3 М. пускат ордер "купува" и записват от някоя емисия....
Ако ще ми вземат 5 % такса, нека ми осигуряват доходност. Като държавата ги ограничала за активите, в които да инвестират - да ги беше ограничила и съответстващо в таксите дето дерат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИграч: ти тоже имай уважение към парите. Най-малкото за туй, че срещу твоите 100 лв вноска, държавата ти позволява да не плащаш 10 лв данък, тоест внасяйки 100 лв ти не си 5 лв назад (вече и по-малко), а 5 лв напред... и тия 10 лв неплатен данък ти няма да върнеш никога.
80% се инвестират в ДЦК, защото такава е държавната регулация, ПФ не са си го измислили това.
В смисъл, аз не искам да изям и изпия тия пари, които внасям сега за пенсия. Нека са си за пенсия и примерно да ми дадат достъп до тях като навърша 65 години (ако изобщо ги навърша, но това е друга тема...). Т.е. не спорим дали човек трябва да се осигурява или не, а как да става това и респективно на каква цена...
И тук става въпрос за 5-те процента.... Не споря дори и за това да инвестират 80 % в ДЦК (да речем че така търсят ефекта "сигурно"), ама като ще е 80 % в ДЦК, таксата вход трябва да е 0,1 %.... те какво инвестират, че да си заслужат комисионната. Получават парите наготово и веднъж на 3 М. пускат ордер "купува" и записват от някоя емисия....
Ако ще ми вземат 5 % такса, нека ми осигуряват доходност. Като държавата ги ограничала за активите, в които да инвестират - да ги беше ограничила и съответстващо в таксите дето дерат....
Коментар
Коментар