IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не, само за миналата.
    Като казваш А, кажи и Б

Коментар

Не, само за миналата.
      кажи нещо за 2008

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

20% ама за 10 години
        Не, само за миналата.

Attached Files
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ами то и ний в човекозастраховането имаме фондове с доходност 20+ %... ама те не инвестират на 80% в дългови книжа и депозити...
          20% ама за 10 години

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Импе, ти сигурно се шегуваш- погледна ли линка да видиш за какви проценти става въпрос- от 20 нагоре
            Ами то и ний в човекозастраховането имаме фондове с доходност 20+ %... ама те не инвестират на 80% в дългови книжа и депозити...

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение

Като ще говорим за пропускане, Импе, забрави да споменеш, че тези 10% данъчна отстъпка ги има, но ако решиш да си изтеглиш парите от ДПФ по рано (5 години и повече преди пенсионна възраст) трябва да върнеш и този преотстъпен данък. Същото важи и за инвестиционната застраховка "Живот" - има 10% отстъпка, обаче при изплащане на сумата след изтичане на срока, доходът, съответстващ на частта от премиите, за които е ползвано данъчно облекчение се облага с окончателен данък от застрахователното дружество. Един печен застраховател като тебе трябва да ги знае тия работи.
              Eдин печен човекозастраховател като мен знае не само тия работи, но и как да хлъзне г-н горанов по отношение на тях.

Коментар

Същото е и с инвестиционните фондове - да не говорим, че някой може да си е турил парите в един фонд и да не ги е бутнал, а друг някой с 2-3 врътки в нужните моменти от агресивни към консервативни фондове и обратно да си е направил двойно по-висока доходност. Не знам какво не съм си написал, ама на невежествени въпроси трудно се дават смислени отговори.

А и в твоята сметка - Гари - не влизат по 10% данъчни облекчения от всяка вноска. Щом отчитаме минусите (таксите) да отчитаме и плюсовете (прецакването на г-н горанов (проклетдае)). Така де факто 19-а година човекът ще е 6.25% на плюс от всяка вноска още при внасянето и.
                Като ще говорим за пропускане, Импе, забрави да споменеш, че тези 10% данъчна отстъпка ги има, но ако решиш да си изтеглиш парите от ДПФ по рано (5 години и повече преди пенсионна възраст) трябва да върнеш и този преотстъпен данък. Същото важи и за инвестиционната застраховка "Живот" - има 10% отстъпка, обаче при изплащане на сумата след изтичане на срока, доходът, съответстващ на частта от премиите, за които е ползвано данъчно облекчение се облага с окончателен данък от застрахователното дружество. Един печен застраховател като тебе трябва да ги знае тия работи.

Коментар

Ами не ти е лоша доходността, не забравяй, че все пак парите си ги внесъл не на куп, но последната вноска е преди година. Въпрос на регулация е тоже - пенсионните ни фондове са замислени като доста консервативна инвестиция.
                  Импе, ти сигурно се шегуваш- погледна ли линка да видиш за какви проценти става въпрос- от 20 нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Gledaj сега приятел, онзи ден си гледах партидата по доброволния фонд , започната на 22 дек 2014, направени 13 вноски по 70 лв. Като махнеш таксите / 3%- 2,10лв/ натрупани около 940-950лв. Онзи ден имах около 1064лв. И ето ти сравнение с нещо в немско, само седни да не паднеш
                    http://www.verivox.de/fondsvergleich...sk=3&period=28
                    Който иска може да си поиграе и да разгледа доходността на фондовете и по специализиция. И понеже заплатта ми отива в шпаркасата онзи ден ме привикаха да ми искат пари- оферта за застраховка да ми направела банката/работи с провинциал- фонд дека, има го в таблицата/. Е на мен не ми хареса и няма да подпиша договор с тях но нямат такива проценти за каквити ти говориш- 5 напред, ама реално 10 назад
                    Ако бях сложил парите за фонда на депозит щях да съм по добре
                    Фонда е пенсионен институт
                    Ами не ти е лоша доходността, не забравяй, че все пак парите си ги внесъл не на куп, но последната вноска е преди година. Въпрос на регулация е тоже - пенсионните ни фондове са замислени като доста консервативна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

да при внасяне на 6,25% и после кат го чешат 1% 30 години ще е 23,75% на минус
                      А доходността през туй време?

Коментар

Играч: ти тоже имай уважение към парите. Най-малкото за туй, че срещу твоите 100 лв вноска, държавата ти позволява да не плащаш 10 лв данък, тоест внасяйки 100 лв ти не си 5 лв назад (вече и по-малко), а 5 лв напред... и тия 10 лв неплатен данък ти няма да върнеш никога.
                        80% се инвестират в ДЦК, защото такава е държавната регулация, ПФ не са си го измислили това.
                        Gledaj сега приятел, онзи ден си гледах партидата по доброволния фонд , започната на 22 дек 2014, направени 13 вноски по 70 лв. Като махнеш таксите / 3%- 2,10лв/ натрупани около 940-950лв. Онзи ден имах около 1064лв. И ето ти сравнение с нещо в немско, само седни да не паднеш
                        http://www.verivox.de/fondsvergleich...sk=3&period=28
                        Който иска може да си поиграе и да разгледа доходността на фондовете и по специализиция. И понеже заплатта ми отива в шпаркасата онзи ден ме привикаха да ми искат пари- оферта за застраховка да ми направела банката/работи с провинциал- фонд дека, има го в таблицата/. Е на мен не ми хареса и няма да подпиша договор с тях но нямат такива проценти за каквити ти говориш- 5 напред, ама реално 10 назад
                        Ако бях сложил парите за фонда на депозит щях да съм по добре
                        Фонда е пенсионен институт

Коментар

Същото е и с инвестиционните фондове - да не говорим, че някой може да си е турил парите в един фонд и да не ги е бутнал, а друг някой с 2-3 врътки в нужните моменти от агресивни към консервативни фондове и обратно да си е направил двойно по-висока доходност. Не знам какво не съм си написал, ама на невежествени въпроси трудно се дават смислени отговори.

А и в твоята сметка - Гари - не влизат по 10% данъчни облекчения от всяка вноска. Щом отчитаме минусите (таксите) да отчитаме и плюсовете (прецакването на г-н горанов (проклетдае)). Така де факто 19-а година човекът ще е 6.25% на плюс от всяка вноска още при внасянето и.
                          да при внасяне на 6,25% и после кат го чешат 1% 30 години ще е 23,75% на минус

Коментар

Кой да ти ги изчисли за 20 г. като фондовете съществуват от 2004 г.? На 1 юли 2004 г. всички дялове са 1.000 и оттогава се изчисляват. Сега средната стойност на 1 дял в УПФ е 1,60. 60% за 12,5 г. са 3,83% средногодишна доходност. На ДПФ средната стойност на един дял е 1,66 - значи 4,13% средногодишна доходност. Не е толкова зле колкото всички разправят. Разбира се, 5% входна такса е много и тя правилно ще намалява в следващите години. 2016 г. беше 4,5%, тази година вече е 4,25%. Ще стане 3.75% през 2019 г.. Инвестиционната такса от 1% вече не е 1%, а 0,85%. Ще падне на 0,75%.
                            За ДПФ таксите винаги са били по-ниски отколкото за УПФ.
                            питах за застраховки живот и за доброволни пенсионни фодове,такива има доста отдавна

Коментар

10% данъчни облекчения не са от управлението на фондовете, а стимул от държавата
                              и за това ли да плащаме чрез високите таски на фондовете - те какво са направили за тези 10% ?????????

Коментар

Кой да ти ги изчисли за 20 г. като фондовете съществуват от 2004 г.? На 1 юли 2004 г. всички дялове са 1.000 и оттогава се изчисляват. Сега средната стойност на 1 дял в УПФ е 1,60. 60% за 12,5 г. са 3,83% средногодишна доходност. На ДПФ средната стойност на един дял е 1,66 - значи 4,13% средногодишна доходност. Не е толкова зле колкото всички разправят. Разбира се, 5% входна такса е много и тя правилно ще намалява в следващите години. 2016 г. беше 4,5%, тази година вече е 4,25%. Ще стане 3.75% през 2019 г.. Инвестиционната такса от 1% вече не е 1%, а 0,85%. Ще падне на 0,75%.
                                За ДПФ таксите винаги са били по-ниски отколкото за УПФ.
                                Фондовете съществуват от началото на 2002 г. и вече имат почти 15-годишна история. Проблема е че ако за този същия период парите бяха в депозит в банка, то най-вероятно щяха да донесат по-висока доходност.

Относно таксите - в началото бяха оправдано толкова високи тъй като имаха много малко активи, които да управляват. С времето обаче тези активи растат значително докато разходите не са правопорционално растящи на приходите. Затова и трябва инвестиционната такса да се намали под 0,5% тъй като това което те правят в момента е пасивно управление на активите, за което вземат такса като за активно. И ако някой твърди, че не са пасивен инвеститор нека им отвори портфейлите за последните няколко години. Всичко, което изчезва от тях са падежиращи облигации, които се заменят с новоемитирани подобни такива.

Коментар

Working...
                                X