IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение

Г-н Христов, любопитно ми е как получихте тези 0,94 лева. Това с отчитане на таксите и инфлацията или как? Наистина би било добре КФН да дава и такава справка, но мисля, че не го прави. ...

Привет Гари,

Аз въобще не ги получавам тези резултати, получава ги КФН. Вж. тук - втори sheet "Доходност от 01.07.2004 г." - http://www.fsc.bg/d.php?id=20367

Това са резултати от управлението на парите във фонда, т.е. - са след такси (изчислявани са на "база стойност на дял") С други думи таксите са допълнителни. Т.е. ако смяташ доходност на всички пари, които си внесъл, независимо дали са постъпили по партида или са ти ги взели от там под формата на такси, ситуацията е още по-плачевна. И това на фона на рекордни стойности на борсовите индекси, които от 2009 до сега все си растат (общо взето), само дето не се знае до кога.
    Last edited by LChristoff; 04.07.2017, 16:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

РЕАЛНО, по данни на КФН, 1 лв. внесен в Allianz през 2004 г., днес още е 0.94 лева. За което удоволствие сте платили барем 12-13 лв. отгоре.
      Г-н Христов, любопитно ми е как получихте тези 0,94 лева. Това с отчитане на таксите и инфлацията или как? Наистина би било добре КФН да дава и такава справка, но мисля, че не го прави. Ползвах този калкулатор на НСИ за инфлацията http://www.nsi.bg/bg/content/2539/%D...8F%D1%82%D0%B0
      От юни 2004 г. до май 2017 г. инфлацията е 58.1%. 1 дял в УПФ на Алианц сега е 1,522. Като отчетем и 5% входна такса, 1 лев, внесен през юли 2004 г. ще има стойност сега 0.95*1.522/1.581=0,914 лева. По моите сметки са още по-зле нещата. А за да се запази стойността на инвестицията си в УПФ от юли 2004 г. трябва стойността на дела във фонда му да е над 1.665.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

ИМПЕ,

Лъжеш като дърт .... пак, но що ли се учудвам? То цялото Allianz лъже най-безсрамно клиентите си и живее (добре), вкл. и полуграмотни шушумиги като теб, за сметка на клиентите си, в т.ч. форумци. РЕАЛНО, по данни на КФН, 1 лв. внесен в Allianz през 2004 г., днес още е 0.94 лева. За което удоволствие сте платили барем 12-13 лв. отгоре. Па ти си носи вода в сито за пенсия ако чавка ти е изпила акъла.

По отношение на калкулатора, който показва пенсии след 45 години - резултатите са подвеждащи, защото се базират на неправдоподни допускания. Както съм доказал, при 40 години осигуряване, две пенсии са по-малко от една, както и да го въртиш и сучеш. Това е написано в КСО-то.

Пенсионните фондове у нас са най-голямата финансова измама, по-голяма и от пирамидите от 90-те години, защото засягат 2.5 млн. балъци, които си мислят, че се осигуряват. Единственото, което осигуряват фондовете е охолен живот на управляващите и представляващити ги сега и след пенсиониране, за сметка на бедност на старост за своите "пациенти". Хай със здраве.
        Застъпникът на Ной нарича ПФ: "пирамида". Какво да коментираме повече? Цитирам Уикипедия:

Финансовите пирамиди представляват модели за печелене на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.

Всички знаем при коя пенсионна система вноските на новите членове носи приходи на старите членове и при коя - всеки участник има свои пари във своя сметка, зад които стоят реални активи на компании, произвеждащи реални продукти и услуги.

Затова предлагам на съфорумците: оттук нататък на лицето
        LChristof и на всичките му машшшшшинации просто да не се обръща внимание, само защото реално няма начин да се преборим с измамите му.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

И ти не го приемай лично - но освен подчертаното от мен, всичко друго дето пишеш е: бльъ-бльъ-бльъ.

Да, 45 години е прекалено дълъг период - но тенденциите ги виждаме - те са все негативни и ескалират. Гнусниците не само че стават повече, но и тоталното им пренебрежение към законите е все по-очевадно - и - засега поне - властите тотално игнорират това, не смеят да ги пипнат с пръст. Вярваш ли, че след 20 години ще има кой да заработва пенсиите тука, ако все по-намаляващите нормални хора в държавата панически се евакуират - просто за да спасят животът си? Тогава твоят Ной отде ще вземе пари за пенсии? А ако заселят насила на територията ни и 1-2 милиона нигъри и талибани - та и тях да ги храним? Колко въобще ще оцелее тая държава (то дори и сега е доста теоретично да се говори за "държава"), та ти разчиташ на нея? Смяташ, че земята ти ще те храни на стари години - но колко ще струва тя, ако не можеш да отгледаш нищо, без ордите озверели питекантропи да ти го оберат още на зелено - а ако пробваш да ги спреш - ти резнат гръцмулят?

В същото време Allianz инвестира парите ти в реални активи, при това с висока мобилност. Ако България запропада устремно, ще евакуират парите от туканка. Ако ЕС запропада устремно - ще евакуират парите и оттам. Все ще останат нормални кътчета на света, където ще се запазят някакъв ред и цивилизованост - и парите на хората ще отидат там... ама РЕАЛНИ пари - а не обещанията на Ной.
          Миташки както никой не вярваше че комунизмът мое да падне и то без пушка да пукне така колкото и невероятно да ти се струва след 20г ......... мое всяка сутрин да бъдат строявани проверявани и пращани на работа.
          Last edited by RUBLA; 04.07.2017, 15:52.

Коментар

В същото време Allianz инвестира парите ти в реални активи, при това с висока мобилност. ... ама РЕАЛНИ пари - а не обещанията на Ной.
            ИМПЕ,

Лъжеш като дърт .... пак, но що ли се учудвам? То цялото Allianz лъже най-безсрамно клиентите си и живее (добре), вкл. и полуграмотни шушумиги като теб, за сметка на клиентите си, в т.ч. форумци. РЕАЛНО, по данни на КФН, 1 лв. внесен в Allianz през 2004 г., днес още е 0.94 лева. За което удоволствие сте платили барем 12-13 лв. отгоре. Па ти си носи вода в сито за пенсия ако чавка ти е изпила акъла.

По отношение на калкулатора, който показва пенсии след 45 години - резултатите са подвеждащи, защото се базират на неправдоподни допускания. Както съм доказал, при 40 години осигуряване, две пенсии са по-малко от една, както и да го въртиш и сучеш. Това е написано в КСО-то.

Пенсионните фондове у нас са най-голямата финансова измама, по-голяма и от пирамидите от 90-те години, защото засягат 2.5 млн. балъци, които си мислят, че се осигуряват. Единственото, което осигуряват фондовете е охолен живот на управляващите и представляващити ги сега и след пенсиониране, за сметка на бедност на старост за своите "пациенти". Хай със здраве.
            Last edited by RUBLA; 04.07.2017, 14:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Миташки знаеш че си приятел в този форум но с този калкулатор се изложи.Да вземеш да си го завреш в ....чекмеджето и повече никога да не го показваш.45г е много голям период за да може да се прогнозират пенсии.Всичко просто е грешно.Казвал съм ти много пъти в различните етапи от живота на човека интересите са различни.В моя случай към настоящият момент по добре е да съм в Алианц но наближи ли пенсията прехвърлям ваичко в НОИ.Ако махнат правото натрупаната сума да се дава на наследниците веднага се махам от Алианц на секундата.Лошото на цялата тая работо е че приблизителни сметки могат да се правят когато наближи момента на пенсионирането примерно до пет години предварително...Говорили сме много пъти че ето сега НОИ увеличава пенсиите с 2,5% ПФ с колко увеличават???Да не говорим че цял живот може да внасяш и преди пенсия хоп минус 40% щот имало финансова криза,После духаш супата а разни тарикати бозали цял живот се подхихилкват невинни.Една кохорта твои колеги които вместо да произвеждат нещо и да осмислят живота си се занимават с финансово мошеничество.Нищо лично към теб нямам и те моля да не приемаш нещата лично.Прекалено много хора се занимават с простотия и не произвеждат нищо.На това идва края...Ако от мен зависеше щеше да има само доброволни пенсионни фондове.НОИ чиста математика според вноските а всичките му там тулупи меверейци съдии прокурори щяха да си плащат личните осигуровки.Нима един прокурор дет зема 3-4 бимберлика ше го сбъркат 350 кинта???Що да му ги плащам аз.Нечестно е да се сравняват брутни заплати на държавни служители и на останалите просто е нечестно.
              И ти не го приемай лично - но освен подчертаното от мен, всичко друго дето пишеш е: бльъ-бльъ-бльъ.

Да, 45 години е прекалено дълъг период - но тенденциите ги виждаме - те са все негативни и ескалират. Гнусниците не само че стават повече, но и тоталното им пренебрежение към законите е все по-очевадно - и - засега поне - властите тотално игнорират това, не смеят да ги пипнат с пръст. Вярваш ли, че след 20 години ще има кой да заработва пенсиите тука, ако все по-намаляващите нормални хора в държавата панически се евакуират - просто за да спасят животът си? Тогава твоят Ной отде ще вземе пари за пенсии? А ако заселят насила на територията ни и 1-2 милиона нигъри и талибани - та и тях да ги храним? Колко въобще ще оцелее тая държава (то дори и сега е доста теоретично да се говори за "държава"), та ти разчиташ на нея? Смяташ, че земята ти ще те храни на стари години - но колко ще струва тя, ако не можеш да отгледаш нищо, без ордите озверели питекантропи да ти го оберат още на зелено - а ако пробваш да ги спреш - ти резнат гръцмулят?

В същото време Allianz инвестира парите ти в реални активи, при това с висока мобилност. Ако България запропада устремно, ще евакуират парите от туканка. Ако ЕС запропада устремно - ще евакуират парите и оттам. Все ще останат нормални кътчета на света, където ще се запазят някакъв ред и цивилизованост - и парите на хората ще отидат там... ама РЕАЛНИ пари - а не обещанията на Ной.

Коментар

Стига бе - наистина ли си си подарил парите на Ной - как можа да сториш това безумство - хем като няма да имаш стаж? Направо не мога да повярвам - има начин ли да си ги вземеш обратно? Вече си изгорял с доходността - изпусната вече - свършено.

За искането ти - нищо по-лесно: ето резултатите от един добър калкулатор - и то в него не е отчетен спадът на таксите. Мисля коментарът е излишен - 340 кинта пенсия от Ной, 282 кинта пенсия от ПФ - при положение, че в Ной изчезват ного повече от парите на осигуреният, пре положение, че вноските по ДЗПО не са облагаеми с данък (то и за Ной не са - ама тия пари реално ти изчезват още щом ги внесеш) и при положение, че не е ясно дали ще има кой да плаща пенсията от Ной на това момче след 40 години. Ако съкратят няколко пъти - от ПФ просто ще получава не 282 кинта, но 258 кинта да речем - защото докато е бил съкратен не е внасял. От Ной обаче ще му кажат: "Ти нямаш стаж - снасяй 20 Б кеш туканка - или - социална пенсия 150 кинта - вместо 340 !!!" Очевидно е къде е по-прецакан човек, ако не му стига стаж, а това ще е почти сигурно. Да не говорим за наследяемост и т.н.

EТО:

http://imgur.com/a/xKdGA
                Миташки знаеш че си приятел в този форум но с този калкулатор се изложи.Да вземеш да си го завреш в ....чекмеджето и повече никога да не го показваш.45г е много голям период за да може да се прогнозират пенсии.Всичко просто е грешно.Казвал съм ти много пъти в различните етапи от живота на човека интересите са различни.В моя случай към настоящият момент по добре е да съм в Алианц но наближи ли пенсията прехвърлям ваичко в НОИ.Ако махнат правото натрупаната сума да се дава на наследниците веднага се махам от Алианц на секундата.Лошото на цялата тая работо е че приблизителни сметки могат да се правят когато наближи момента на пенсионирането примерно до пет години предварително...Говорили сме много пъти че ето сега НОИ увеличава пенсиите с 2,5% ПФ с колко увеличават???Да не говорим че цял живот може да внасяш и преди пенсия хоп минус 40% щот имало финансова криза,После духаш супата а разни тарикати бозали цял живот се подхихилкват невинни.Една кохорта твои колеги които вместо да произвеждат нещо и да осмислят живота си се занимават с финансово мошеничество.Нищо лично към теб нямам и те моля да не приемаш нещата лично.Прекалено много хора се занимават с простотия и не произвеждат нищо.На това идва края...Ако от мен зависеше щеше да има само доброволни пенсионни фондове.НОИ чиста математика според вноските а всичките му там тулупи меверейци съдии прокурори щяха да си плащат личните осигуровки.Нима един прокурор дет зема 3-4 бимберлика ше го сбъркат 350 кинта???Що да му ги плащам аз.Нечестно е да се сравняват брутни заплати на държавни служители и на останалите просто е нечестно.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Като изключим приказките за мен, калкулаторът ти малко лъже- 62% за пенсията спрямо заплатата, очаквана пенсия 340лв- не очаквах да си такъв смешник.
                  ????

620 лв не е ли 62% от 1000 лв?

Тоя калкулатор не съм го измислил аз, но го е направил специалист. Става дума за сборът от двете пенсии.

Коментар

Стига бе - наистина ли си си подарил парите на Ной - как можа да сториш това безумство - хем като няма да имаш стаж? Направо не мога да повярвам - има начин ли да си ги вземеш обратно? Вече си изгорял с доходността - изпусната вече - свършено.

За искането ти - нищо по-лесно: ето резултатите от един добър калкулатор - и то в него не е отчетен спадът на таксите. Мисля коментарът е излишен - 340 кинта пенсия от Ной, 282 кинта пенсия от ПФ - при положение, че в Ной изчезват ного повече от парите на осигуреният, пре положение, че вноските по ДЗПО не са облагаеми с данък (то и за Ной не са - ама тия пари реално ти изчезват още щом ги внесеш) и при положение, че не е ясно дали ще има кой да плаща пенсията от Ной на това момче след 40 години. Ако съкратят няколко пъти - от ПФ просто ще получава не 282 кинта, но 258 кинта да речем - защото докато е бил съкратен не е внасял. От Ной обаче ще му кажат: "Ти нямаш стаж - снасяй 20 Б кеш туканка - или - социална пенсия 150 кинта - вместо 340 !!!" Очевидно е къде е по-прецакан човек, ако не му стига стаж, а това ще е почти сигурно. Да не говорим за наследяемост и т.н.

EТО:

Като изключим приказките за мен, калкулаторът ти малко лъже- 62% за пенсията спрямо заплатата, очаквана пенсия 340лв- не очаквах да си такъв смешник.

Коментар

Че тая статия той си я е измислил !!! И аз - като съм на кеф - си измислям статии, повечето от които са публикувани туканка - в Инвесторът, а не само в моето си анонимно блогченце.

В ущърб на осигурените било - а очесването от Ной не е ли ного повече в ущърб на - при положение, че те тия пари повече няма да си ги видят? На сегашните 35-45-годишни хора кой ще им заработва пенсиите - 2 000 000 хъхряци ли - дето виждаме какво правят - вече открит бандитизъм? Доходността е такава, каквато е. Държавата е наложила рамка за консервативна инвестиция. Таксите няма как да изяждат доходността, защото те са на входа, а не се чешат ежегодно - а данъчните облекчения твоят велик и компетентен ментор въобще не ги отчита и отказва да приеме съществуването им, макар за всеки човек с най-елементарна счетоводна грамотност да е ясно, че те - при ДЗПО не само са възможни, но са НЕИЗБЕЖНИ... и как ще ги отчете - нали ще му объркат сметчичките? - Защото един добронамерен проучвател, щеше безпристрастно да разгледа феноменът ДЗПО, за да прецени справедливо: е ли е сгоден той за човекът или е несгоден? Г-н Христов обаче предварително си е поставил за цел: да убеди хората, че ПФ ги очесват и парите им там се топят и е готов на всякакви машшшшинации и отричания на очевидното, за да го "докаже" !!!!
                      Говориш наизуст. Естествено че данъчните облекчения СА отчетени в дискутирания анлиз.Изводът е, който е и моя теза от преди статията, че дългосрочно това облекчение преминава в ПОД-а. Да не говорим че и досега не е ясно като почнеш да "ползуваш" пенЦията дали няма да ти шибнат данък. Или ако не дай-Боже решиш да я изтеглиш накуп, покорно благодарейки за реализираната дходност и отказвайки да ти печелят от там насетне.
                      Факт - "допълнителното" ДЗПО осигуряване не е допълнително
                      Факт - ДЗПО както е сега е неизгодно за осигурените и им губи рреално парите.
                      Факт - "пенсионна сметка" ккато е описана в статията и в условията от там е много по-добър вариант от сегашното ДЗПО.
                      Факт - пожизненото изплащане на пенсии от ДЗПО е необезпчен финансово и по този случай е само добро пожелание ако не и просто химера. Като му дойде времето и се видо че не може да се плаща ше приемат нов КСО и ще "решат" проблема - такова нема да има.
                      Факт - спекулираш с темата че НОИ не се самофинансира. И този проблем е отчетен и обяснен в статията.

Коментар

не може да ги вземеш обратно
                        Ако е така: това е кражба и измама. Ного хора са очесани с подлост - набутват им в Ной - заедно с куп други документи - заявление за прехвърляне и те го подписват без да гледат. Или пък чиновникът, имащ достъп до личните им данни, попълва документът и тайно ги подписва.

В същото време ако човек се прехвърли от един в друг фонд - напримерно от ПОИ в Алианц - той отива при нотариус и пред него подписва документът, нотариусът го пита: сигурен ли е и знае ли какви ги върши и чак тогава заверява... и това при положение, че човекът - ако реши - може след година да се върне обратно в ПОИ или да отиде в кой да е друг фонд !!!

Бих попитал Л. Христов защо това е така - справедливо ли е, равнопоставено ли е - ама той нещо го "няма"...

Коментар

Ами аз се вързах и прехвърлих всичко в нои, но нямам осигуровки за 5години и няма и да мога да си купя годините, вишуту го учих задочно, така че този вариант отпадна и мислих малко и го измислих. Относно Л хРИСтов- мисля че е преподавател, ако се разтърси човек все ще го намери. И не мисля че някой живее в темите в инвестора за да отговаря когато на някой друг му е кеф.

Така ти пропагандираш фондовете нали??? Хайде дай пример колко пари би имал човек който започва сега работа/ да кажем на 20г/ работи без прекъсване 40г през живота му се случат няколко кризи/ да кажем по една на 7-8г/, може би война, все пак живеем в капитализъма, съкратят го поне веднъж и други такива. През цялото време този човек получава 1000 лв бруто, от тук се спадат всички данъци- за пенсия, здравни, пкб, доо и всичко каквото ти дойде на акъл. Колко пари би имал този човек в бг фонд, като имаш предвид доходността на фондовете алианц.
                          Лека и бърза задача

EТО:

Коментар

Апропо - нещо важно - важи ли туй - че който си е подарил парите на Ной, може да си ги вземе обратно, ако ще?

Защото ако да - това е метод за избягване на временни спихове като тоя от Осма. Тръгнат да се спихват пазарите - бягаш в Ной на цена на един дял - 1.5808 напримерно. Като се спихнат и успокоят пазарите - връщаш се обратно - на цена на един дял 1.3618. В Ной си нямал доходност, но нямаш и минус - АКО ти върнат парите... щото тия лесно вземат, ама трудно връщат.
                            не може да ги вземеш обратно

Коментар

• Апропо - нещо важно - важи ли туй - че който си е подарил парите на Ной, може да си ги вземе обратно, ако ще?

Защото ако да - това е метод за избягване на временни спихове като тоя от Осма. Тръгнат да се спихват пазарите - бягаш в Ной на цена на един дял - 1.5808 напримерно. Като се спихнат и успокоят пазарите - връщаш се обратно - на цена на един дял 1.3618. В Ной си нямал доходност, но нямаш и минус - АКО ти върнат парите... щото тия лесно вземат, ама трудно връщат.

Коментар

Аргументирано и компетентно? - С машшшшинации? Без лична сгода? - Отде знаеш? - Толкова аргументиран е и бълва компетентство, че - както казах и по-надолулу - ако някой му се е вързал преди 15-16 месеца, е изгорял кат` тако`а с четирицифрена сума !!! "Отговорно" - казваш? - Като го попитах - ще понесе ли отговорност пред хората, които е подвел и със своите компетентни съвети е очесал здраво - той тайнствено изчезна за пореден път... какво повече да коментираме?
                                Ами аз се вързах и прехвърлих всичко в нои, но нямам осигуровки за 5години и няма и да мога да си купя годините, вишуту го учих задочно, така че този вариант отпадна и мислих малко и го измислих. Относно Л хРИСтов- мисля че е преподавател, ако се разтърси човек все ще го намери. И не мисля че някой живее в темите в инвестора за да отговаря когато на някой друг му е кеф.

Така ти пропагандираш фондовете нали??? Хайде дай пример колко пари би имал човек който започва сега работа/ да кажем на 20г/ работи без прекъсване 40г през живота му се случат няколко кризи/ да кажем по една на 7-8г/, може би война, все пак живеем в капитализъма, съкратят го поне веднъж и други такива. През цялото време този човек получава 1000 лв бруто, от тук се спадат всички данъци- за пенсия, здравни, пкб, доо и всичко каквото ти дойде на акъл. Колко пари би имал този човек в бг фонд, като имаш предвид доходността на фондовете алианц.
                                Лека и бърза задача

Коментар

Working...
                                X