IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ето - пак говориш без да разсъждаваш. Пръво - сравненията между една бамка и един пенсионен фонд са абсурдни. Все едно сравняваш кашон с каунь. Не ща да ти купувам партидата, защото нямам свободно сухо.
    И - за връщането на - откъде-накъде ПФ да връщат парите на хората - които дянков е откраднал? Ако на мене хъхреци ми влязат в къщи и очешат всичко, което могат да вдигнат, ти ще ми платиш ли - да си купя нови работи - ей-така: от благородство? Откъде ПФ да вземат пари, за да върнат на очесаните? Да ги вземат от УПФ и ДПФ партидите на неочесаните ли?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Ботов - говориш глупости, да не говорим, че е и подсъдно. Портфейлите на ПФ са публично достояние, контролирани са и от институциите, макар да има тук-там някои съмнителни работи, което казваш е абсурдно. Лъжа е и че не е имало пари за миньорите - всеки можеше да получи точно толкова пенсия, колкото е заработил с вноските си. Келешът и гном дянков (дано е проклет) измисли тая лъжа, за да открадне партидите на хората в ПФ. впоследствие ВКС определи това като незаконно. Разбира се - нито гномът влезе в затворът, за да правят там най-различни отвратителни перверзии с него, нито се взеха мерки парите да се върнат на хората автоматически, както им бяха очесани. Можеше да си върнеш партидата, ама ако си я търсиш и скъсаш поне един чифт подметки в тичане по институциите... тоест идеята бе парите да си останат очесани.
      Ботев съм, Христо Ботев ....
      И КТБ е публично дружество = ма изчезнаха 4млрд-а. А на бас че НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕНИ, НЯМА И ПАРИ ДА СЕ НАМЕРЯТ/ВЪРНАТ ....
      Какво са ПФ - едни събирачи на ЧУЖДИ ПАРИ, дето ги "УПРАВЛЯВАТ" пишат баланси и накрая какво ще излезе?
      Най-малкото ги боли шефовете за кинтите, каквото откраднат и ако остане нещо това ще е
      Аз съм тотално скептичен

      Нали са истински пари.
      Айде - прехвърлям си партидата при тебе и искам да ми дадеш кредит за тази сума (над 15к е).
      Питал съм в 3 ПФ/БАНКИ = НЕ ДАВАТ. Що ли така а?

      За очесването - нещо жертва се изкарвате?
      Като сте се загрижили за парите на хората, що не си ги върнахте ВИЕ? Ами хората трябвало да си изтъркат подметките. А ВИЕ си навирихте краката, нали не са вашите пари, боли ва .....
      Last edited by bota156; 25.07.2017, 18:54.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Ботов - говориш глупости, да не говорим, че е и подсъдно. Портфейлите на ПФ са публично достояние, контролирани са и от институциите, макар да има тук-там някои съмнителни работи, което казваш е абсурдно. Лъжа е и че не е имало пари за миньорите - всеки можеше да получи точно толкова пенсия, колкото е заработил с вноските си. Келешът и гном дянков (дано е проклет) измисли тая лъжа, за да открадне партидите на хората в ПФ. впоследствие ВКС определи това като незаконно. Разбира се - нито гномът влезе в затворът, за да правят там най-различни отвратителни перверзии с него, нито се взеха мерки парите да се върнат на хората автоматически, както им бяха очесани. Можеше да си върнеш партидата, ама ако си я търсиш и скъсаш поне един чифт подметки в тичане по институциите... тоест идеята бе парите да си останат очесани.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • За Импа
          1. Означава, че и вноските му в УПФ нарастват. - И НЯМА ДА ВЗЕМЕ ПЕНСИЯ ОТТАМ.
          Като дойде момента да се плаща ще се окаже че ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ, както се случи с МИНьОРИТЕ 2011 май беше. А този момент ще е след 10-на години

          VNM и интеграцията на ромите.
          Самите те не искат да се интегрират - трябва някой да им помогне отвън да се махнат от гетото, както си посочил и ти в конкретния пример. Имал е голям късмет че е станал човек ама колко са 1%, кофти че вместо БГ да интегрира циганите, става обратното циганите интегрираха нас. НИЕ сме все повече ГЕТОТО на европа и все повече ни капсуловат.
          Нашите управници са същите цигански барони - само ни лъжат и ни скубят, и се спасяваме поединично. Кой тихичко и бавно си загива тука в някое село или панелен кофтор, кой в чужбина мие задници ....
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Абе и аз съм познавал и познавам достатъчно читави, но това не означава, че масата не е гнъсна измет - дето върши над 90% от престъпленията в държавата. Ние правим повече от достатъчно, само дето на гръб не ги мъкнем, останалото те трябва да си го направят сами.

            Гетото е една малка Негрия - и с начинът на живот, и с отношението. Вечно някакви самообявили се за светци убеждават света как черните хора били дискриминирани и как - бедни - щото ги ограбвали, ама истината е, че в Негрия са потънали толкова пари (пак заработени от същите лоши бели хора), че ако бяха вода, Сахара море щеше да стане - ама негърите са ги изплюскали и могат само да реват за още, размножавайки се кат` тако`а междувременно.

            А това, че ги съжаляваш, не означава, че някой ден достатъчно от тях ще работят, та да хранят дори собствената си популация, камо ли тебе като пенсионерин. Комуникирал съм немалко. Дори навремето - с приятели фотографи - ходихме в един дом - да занесем и подаръци на децата - и да им окажем подкрепа и човешко отношение. По-малките се радваха искрено един вид така да се каже - или поне така изглеждаше - но тия на 13+ години ни гледаха изпод вежди и злобно, все едно отиваме да им вземем нещо, не да им дадем. Това бе пролетта и лятото на Седма година... съвсем скоро след туй - бунтовете в моя квартал - където цялото гето вкупом и с омраза крещеше: "Българите на сапун" и "Българите под ножът" - това ми бе достатъчно не само да се стресна, но и да се запитам: "На тия ли помагам аз? На тия ли носех хубави шоколади, дрехи, книги, правех планове как с моите другари да им помогнем да се поизучат? Тия в това гето не получават ли също - дори индиректно от мен и всички останали, дето работим и плащаме данъци? ТОВА ЛИ Е ТЯХНАТА БЛАГОДАРНОСТ?" - И се зарекох: на хъхреци вече - помощ - НИКОГА.


            Хиксигрекова - защо мен цензурираш, а него - не?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

              Това, че някой се ОСИГУРЯВА на все повече и повече и повече и повече и повече:
              1. Означава, че и вноските му в УПФ нарастват.
              2. НЕ означава, че Ной ще има с какво да му плаща пенсия след 20-30 години.

              Това че днес Ной ти ВЗЕМА все повече пари, по никакъв начин НЕ ОЗНАЧАВА, че някъде в бъдещето ще ти ДАВА по-сосна пенсия - защото парите за по-сосната ти пенсия в бъдещето Ной тепърва ще трябва да ги ВЗЕМЕ от някой - а тоз някой обикновено ще е неграмотен и отказващ да работи ***... защото по-високите ти вноски за пенсия ДНЕС, не означават, че *** ще бъде по-трудолюбив и почтен и квалифициран и образован УТРЕ - а ти за пенсия на него ще разчиташ. Обратно - в ПФ колкото повече пари трупаш, толкова по-сосна ти става партидата. Така че ръстът на средният осигурителен доход всъщност работи за ПФ и за хората, които залагат на ПФ.

              Мдааа .
              Имп и бугарите не искат да си плащат осигуровките, не само циганите. И от тук пишещите има такива

              Между другото съм се нагледал на циганета, дето ми се е плачело от жалост за тях, щото ги виждам колко са свестни и по детски отворени и искрени към света. И знам как момичетата ше ги оженят от беднотия след 7ми клас а момчетата ги чакат кофите, а всички тях гетата с 0 перспектива. С малки изключения. Ужасно против съм всеки скодуумен престъпник циганин да дерибейства и да изопачава понятия като "права", "свобода" и т.н. Но като българин много ме е срам за НИЩОТО дето правим за да могат тези цигани да видят някаква светлина в тунела.
              От бюрото под климатика е лесно да се пише във форума колко са лоши циганите. Щрак Щрак Щрак по клавиатурата и гооглето услужливо ще преложи слугинажни писания на враговете на човечеството наречени "журналисти". Но ако се разходиш до самите цигани, малко да поживееш не при тях но имайки взаимоотношения някакви, ще видиш че и те искат да си плащат осигуровки и да живеят като хора. (Скоба : знам че живееш в западна София, но географската близост с циганите не е което имам предвид). Генезисът на затварянето им в гетата, впиянчаването и неизбежното криминализиране е в категоричното им отхвърляне от нас, българите.
              Имам имоти и познати (разбирай пътувам и говоря на злободневни темни) в село досами Лом. Страшно много цигани. знаеш ли каква голяма част от тях говорят на български и се стремят ( с недостатъчен успех) да живеят като хора. И разбира се това че са вече мноюзинство допълнително им пречи, защото сега, бидейки мнозинство, несъзнателно, автоматично пренасят повсеместно вкоренените си вредни навици, изработени като защита срещу враждебното бивше мнозинство.
              Писах за изключения. За да не съм голословен давам пример.
              В селото дето ми се води "вилата" (не е до Лом) и имам и няколко изискващи доста грижи кошера, училището е превърнато в някакъв вид интернат за социално слаби деца. Раазбира се 100% циганета докарани от София Ловешко и от къде ли не.. Докато трае учебната година са там, ваканциите са си дома. Масово обикалят къщите и крънкат стотинки за сладки. Понеже съм от тези които подадват, идват често и у нас като съм там. Като видят колата и тичат - знаят че който превари ще натовари най-много . Наскоро с един съсед говорихме за едно от тях което и двамата знаем от въпросните "посещения". Съседът, живеейки там постоянно, помагал на цигането искрено и колкото може - с пари за всършена работа, с някакво магаре да кара с това онова и най-вече с отношение. Цигането след 7ми клас успяло да завърши строителен техникум, да организира бригада цигани и от строителен гурбет в чужбина да спечели добри пари. Това лято идва с "голяяма кола", с жена и дете при този съсед, носи му подаръци, дава му пари и му казва че сега, когато се е замогнал повече от него иска да му покаже че не е забравил доброто, помни го и го уважава. И най-интересното, като темата засяга неизбежно децата, циганинаът казва - "Ааа, аз имам едно дете и повече не ми трябват, не искам". Помни като са били 10 братя как са просели по 20 стотиннки за на-дребното нещо. И какъв празник е било като имат по 20 стотинки.

              Не е проста тема и не става само с мантра "*** са лоши". Лоши са и българите в не по-малка степен.


              Last edited by X_Y; 24.07.2017, 17:17.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение

                Прав си, затова ще дам друг пример. Ако някой започне сега да се осигурява на максималния осигурителен доход и не го променя в следващите 40 години, и ако доходността на УПФ-то ти е колкото ръста на средния осигурителния доход - тогава 2 пенсии ще са повече от една. Разбира се, фантастична хипотеза и е безсмислено някой ще го прави - има много по-добри инвестиции отколкото ПФ, така че винаги ще е по-добре да се осигуряваш на минимума и да инвестираш останалите пари сам.
                Това, че някой се ОСИГУРЯВА на все повече и повече и повече и повече и повече:
                1. Означава, че и вноските му в УПФ нарастват.
                2. НЕ означава, че Ной ще има с какво да му плаща пенсия след 20-30 години.

                Това че днес Ной ти ВЗЕМА все повече пари, по никакъв начин НЕ ОЗНАЧАВА, че някъде в бъдещето ще ти ДАВА по-сосна пенсия - защото парите за по-сосната ти пенсия в бъдещето Ной тепърва ще трябва да ги ВЗЕМЕ от някой - а тоз някой обикновено ще е неграмотен и отказващ да работи ***... защото по-високите ти вноски за пенсия ДНЕС, не означават, че *** ще бъде по-трудолюбив и почтен и квалифициран и образован УТРЕ - а ти за пенсия на него ще разчиташ. Обратно - в ПФ колкото повече пари трупаш, толкова по-сосна ти става партидата. Така че ръстът на средният осигурителен доход всъщност работи за ПФ и за хората, които залагат на ПФ.
                Last edited by X_Y; 24.07.2017, 17:17.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
                  Дали? Минимумът не може да стои константен ако средноосигурителният доход се вдига. Им такава зависимост. Тоест ще "избягаш" от първоначалната си хипотеза.
                  Честно казано за минимума е все едно.
                  Прав си, затова ще дам друг пример. Ако някой започне сега да се осигурява на максималния осигурителен доход и не го променя в следващите 40 години, и ако доходността на УПФ-то ти е колкото ръста на средния осигурителния доход - тогава 2 пенсии ще са повече от една. Разбира се, фантастична хипотеза и е безсмислено някой ще го прави - има много по-добри инвестиции отколкото ПФ, така че винаги ще е по-добре да се осигуряваш на минимума и да инвестираш останалите пари сам.

                  Коментар


                  • Дали? Минимумът не може да стои константен ако средноосигурителният доход се вдига. Им такава зависимост. Тоест ще "избягаш" от първоначалната си хипотеза.
                    Честно казано за минимума е все едно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

                      А при това допускане какво ще става с вноската ти във фонда. Тя също ще намалява относително и в резултат пенсията ти там ще е още по-малка и в резултат пак 2<1
                      Не е така. Ако примерно се осигуряваш през цялото време на минимума и доходността на УПФ-то ти е колкото ръста на осигурителния доход - тогава ще се получи, че 2 пенсии са повече от една.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение

                        Това не е съвсем вярно. Ако нарасне само средния осигурителен доход за страната без моя, увеличението на пенсията ми ще е по-малко, тъй като индивидуалният ми коефициент ще се влоши. Тоя коефициент е сумата от отношенията между моя осигурителен доход за месеца и средния осигурителен доход, разделена на броя месеци. Ако само СОД расте, ще се увеличава само знаменателят и съответно коефициентът ми ще намалява.
                        А при това допускане какво ще става с вноската ти във фонда. Тя също ще намалява относително и в резултат пенсията ти там ще е още по-малка и в резултат пак 2<1

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

                          За да бъдат ДВЕ ПЕНСИИ (намалена от ДОО и от УПФ) РАВНИ НА ЕДНА (от ДОО без намаление), средногодишната доходност на УПФ трябва да НАДВИШАВА средногодишния темп на растеж на СОДС (средния осигурителен доход за страната).

                          Честито на печелившите!
                          Това не е съвсем вярно. Ако нарасне само средния осигурителен доход за страната без моя, увеличението на пенсията ми ще е по-малко, тъй като индивидуалният ми коефициент ще се влоши. Тоя коефициент е сумата от отношенията между моя осигурителен доход за месеца и средния осигурителен доход, разделена на броя месеци. Ако само СОД расте, ще се увеличава само знаменателят и съответно коефициентът ми ще намалява.
                          Last edited by Гари; 24.07.2017, 14:06.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                            Да.Докато мога да работя ше си гледам земята после под аренда....Освен това ще капе от наеми.Ше продам некоя жълтица и те така.Аз съм помолил Бог да ми дава работа не болести.Мисля докат съм жив да работя....Па пенсия колкот дадат.
                            Пак ли трябва да обяснявам, защо аз не инвестирам директно в земя, макар да обичам земята?

                            Като се настанят на твоята земя или в съседство орда хъхрещи, или нигъри, или талибанци (още повече ако вземат закон да продават земята ни) - ни ти ще можеш да я работиш, ни под аренда някой ще я вземе. Питай хората от Любимец какво стана с производството им на лебеници - как афганските диваци са им ги разбивали в земята с десетки и стотици - само ей-така - за забавление.

                            Аз сам - по душа и по ген - зеленчукаджия (дядо ми милионерин е станал с туй) - от дете - лозар (хванах за пръв път ножицата, щото мотиката бе по-висока от мене) но не инвестирам в - защото не ща аз да се трепя месеци наред, а после някой друг да бере наготово. Ако пишмандържавата защитаваше частната собственост (както навремето лошите комунисти, дето уж бяха врагове на частното) - пръв щях да си купя лозенце и зеленчукова градина.

                            Златце е хубаво - ближи го за здравето на твоите кокъли, че вече не си ного млад.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

                              Истинското заглавие трябва да е
                              ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАМАЛЯВАТ ПЕНСИИТЕ ВИ
                              Защо?

                              За да бъдат ДВЕ ПЕНСИИ (намалена от ДОО и от УПФ) РАВНИ НА ЕДНА (от ДОО без намаление), средногодишната доходност на УПФ трябва да НАДВИШАВА средногодишния темп на растеж на СОДС (средния осигурителен доход за страната).

                              Според КФН среднопрегеглената доходност на УПФ 2015-17 г. е 4.4 %
                              В същото време СОДС е нарастнал с 6.1 % (май 2015 до май 2017, на годишна база)

                              "Ощетяваните" в УПФ продължават да плащат такси за да им ... бъде намалена пенсията - по 180 млн. лв. годишно или 2 млрд. лв. за на всеки 10 години. На всеки 20 години пенсионните дружества унищожават стойност, равна на един фалит на КТБ.

                              Честито на печелившите!
                              Влизам във вашия тон: ПФ имат доходност 4% за половин година. Ной има "доходност" неизвестно как, щом в него няма пари - 3% годишно - по вашите собствени математически абсурдни твърдения.



                              КОЙ В МОМЕНТА НАМАЛЯВА ПЕНСИИТЕ - дори ако приемем абсурдните тези, че 0.00 лева (колкото има всеки осигуряващ се в Ной) имат "3% доходност" и че след 20-30 години ной въобще ще може да плаща някакви небезмислени пенсии?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Да.Докато мога да работя ше си гледам земята после под аренда....Освен това ще капе от наеми.Ше продам некоя жълтица и те така.Аз съм помолил Бог да ми дава работа не болести.Мисля докат съм жив да работя....Па пенсия колкот дадат.
                                + 1 000 000
                                Labor omnia vincit!
                                Last edited by 13ADROL; 23.07.2017, 21:42.

                                Коментар

                                Working...
                                X