Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнениеЗа пореден път ми се случи да чета статия на г-н Христов в някаква медия, а отговорът на тази статия от страна на пенсионните дружества да чета в сайта на БАДДПО.
http://www.assoc.pension.bg/display.php?page=publ_press
Не знам защо винаги е толкова зор да се публикуват техните отговори, но искрено се надявам, че няма общо с едни въпроси за финансиране, които възникнаха в темата тези дни.
"Пенсионно осигурителните дружества препоръчват на осигурените в универсален пенсионен фонд (УПФ) лица, които се съобразят със съвета на г-н Христов и прехвърлят личните си спестявания от универсален фонд към НОИ, ако впоследствие установят, че размерът на тяхната пенсия само от ДОО не компенсира загубата на средствата им в универсалния фонд, да се обръщат към г-н Любомир Христов с въпросите и недоволството си, а не само към ПОД, НОИ и компетентните съдилища. "
Дори всички твърдения на г-н Христов да са оборени в този "отговор" (не мисля така), едно остава непоклатимо и то дори не е негово а на ПОД Доверие : Разликата в пенсиите е само 2 (тогавашни) лева. И то при нереалистично висока прогнозна печалба, повече от 2 пъти по-голяма от средногодишната за всички години досега. За тези 2 лева ПОД-вете здраво ще се нагушат с такси и таксички през това време.
Защо като са толкоз печеливши и добри не се съгласиха таксата управление да е % от печалбата, както е ставало дума многократно? Голямо мошеничество в съучастие с държавата са тези ПОД-ове. Само това гласно признание на фондовете за мен е достатъчно основание да бъдат закрити.
Простата логика е такава.
- Аз не мога да измисля личен интерес на г-н Христов да критикува ПОД-овете. Дори да проагитира някого (мен например) без безпристрастна, целенасочена разяснителна кампания, водена от държавата, това е капка в морето. ПОД-овете няма и да го усетят.
- От друга страна интереса на подовете е явен. Дори те са заинтересувани да не отговарят въобще, да не се вдига шум. Това индиректно отговаря на Abnell.
Т.е. ако липсва личен интерес, то следва да очакваме по-висока обективност. За мен е достатъчен аргумент.
Липсата на всякакво разясняване от държавата е явна корупция. Най-ощетени са тези млади хора които сега им предсти да почнат да се осигуряват. Доколкото си спомням за тях важеше правилото че ако при първата си вноска не изберат един от двата варианта автоматично отиват в някой ПОД. И после няма отказване. Това е противно на всякаква логика. Логичното е ако не изберат нищо да отиват 100% в НОИ а да имат възможност в бъдеще да започнат да внасят и в ПОД, ако решат при съответно преизчисляване на крайната пенсия така че да не губят. И по този въпрос следва да се води разяснителна кампания поне с 10% от интезитета на тази за "Цифровизацията". Ако си я спомняте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнениеЗа пореден път ми ...
- че надценяват капитала по партида (с допускане на неправдоподобна доходност, каквато до сега поне, не сте и сънували) и
- че надценяват първоначална пенсия от УПФ като я смятат по начин, който я прави несъпоставима с намалението на пенсия от ДОО.
Всяка от тези "грешки" в сметките на БАДДПО по отделно, прави 2 пенсии да са по-малко от една. А пък заедно - просто гарантират 2 < 1.
По въпроса с индивидуалния коефициент на осигурявал се на мах доход, мога да посоча следното :
Допускане на БАДДПО - 3.31
Допускане на Л Христов - 3.6
Фактическо отношение на мах ОД към СОДС средно за 2002-септември 2016 - 3.58.
Па ти използвай за своите сметки каквото си искаш
Повтарям, БАДДПО е организация на заинтересовани лица, които живеят за сметка на твоите такси, които плащаш за да ти бъде намалена пенсията. Бъди здрав!
Коментар
-
За пореден път ми се случи да чета статия на г-н Христов в някаква медия, а отговорът на тази статия от страна на пенсионните дружества да чета в сайта на БАДДПО.
http://www.assoc.pension.bg/display.php?page=publ_press
Не знам защо винаги е толкова зор да се публикуват техните отговори, но искрено се надявам, че няма общо с едни въпроси за финансиране, които възникнаха в темата тези дни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
A след 2021 г., когато видят пенсии от УПФ по 20 лв. на месец - ще могат да разчитат САМО на децата и внуците си
Щото колко е пенсия от 5- 6- или 10 000 лв. в УПФ? Ако не знаеш - да те светна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
. Дори и сега ноевите клиенти разчитат на подаянията на децата и внуците си.
.
Щото колко е пенсия от 5- 6- или 10 000 лв. в УПФ? Ако не знаеш - да те светна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеМного интересно :
БАДДПО и аз смятаме пенсиите през 2042 г. И получаваме различни резултати, разбира се. Щото нали, членовете на БАДДПО се хранят от таксите на лековерните. Размер на интереса 123 млн. лв. през 2015 г.
Интересното е, че получаваме един и същ по същество резултат: НАЙ-НЕИЗГОДНО е осигуряването в УПФ на хората, които се осигуряват на максимален доход. Те плащат най-високите такси, а двете им пенсии ще са съответно най-много по-малко от една.
Интересно, не намирате ли?
За фалшивите подписи - подобни практики има само от отделни служители, Allianz основно е бил потърпевш. Проблемът е решен до голяма степен благодарение на нотариалните заверки. Искам да знам ЗАЩО прехвърлянето на парите от УПФ в Ной се прави БЕЗ подобна заверка, без човекът да иде при нотариус или нотариуска и да бъде запитан: "Знаете ли какво правите? Наистина ли го искате?" - ПРЕДИ да си подари парите на Ной? - защото ако някой бъде прехвърлен от един в друг универсален фонд без негово съгласие, това е лесно поправимо само след година. В същото време прехвърлянето от УПФ в Ной умишлено е така опростено като процедура, че да са възможни всякакви мошшшшеничества.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Много интересно :
БАДДПО и аз смятаме пенсиите през 2042 г. И получаваме различни резултати, разбира се. Щото нали, членовете на БАДДПО се хранят от таксите на лековерните. Размер на интереса 123 млн. лв. през 2015 г.
Интересното е, че получаваме един и същ по същество резултат: НАЙ-НЕИЗГОДНО е осигуряването в УПФ на хората, които се осигуряват на максимален доход. Те плащат най-високите такси, а двете им пенсии ще са съответно най-много по-малко от една.
Интересно, не намирате ли?
Коментар
-
Да, човек може да се откаже от УПФ със заявление за пет минути, дори и да не го подписва той, а да го подпише някой крадлив ноев чиновник зад гърбът му. .
Коментар
-
Нямам никакво намерение да ти отговарям тук, драги
Тук темата е "Има ли смисъл "осигуряването" в пенсионните фондове у нас?" и Отговорът е еднозначно НЕ.
Но ако много държиш, ще ти изпратя лично съобщение с възможност за видеоконферентна връзка, да отговоря на въпросите, които лично те вълнуват.
Може да ти е любопитно да знаеш, че представих резултатите от изследването (поздравявам те за проявения интерес) в Брюксел през септември (резултатите за 15-те страни, не само за България), а срещу мен седеше Габриел Бернандино и кимаше утвърдително с глава.
Нямам намерение да спазвам възпитан тон с мошеници. Пенсионните фондове у нас са финансовата измама на века, по-голяма и от пирамидите на 90-те години, защото засяга повече хора.
Бъди здрав
Коментар
-
Да, човек може да се откаже от УПФ със заявление за пет минути, дори и да не го подписва той, а да го подпише някой крадлив ноев чиновник зад гърбът му. Вече има такива случаи - и хората си търсят правата. Искам да попитам - къде и как човек може да се откаже Ной да му крадат парите, дори ако това означава да пожертва всички пари, които до момента си е изхвърлил в кацата без дъно, впрочем които са му отмъкнали, без някой да го пита. ЗАЩО двете системи са третирани по различен начин - неравностойно? Защо човекът има "избор" между Ной и...Ной?
И е много лесно да се говори за "пирамиди", ама в БГ Мама, не във финансов форум, където хората са грамотни - и могат да си отговорят сами КОЕ е финансова пирамида и измама - пенсионната система, в която с вноските си придобиват реални свои активи, или системата, която харчи парите им за други хора, а в замяна им дава само големи обещания. Това е истината, пък ако ще хомото юнкер да ви е кимал насреща с глава.
Апропо - определението за "финансова пирамида" лесно може да бъде намерено в Интернет, където всеки може да го прочете:
Финансовите пирамиди представляват модели за печелене на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.
Мисля всеки човек с поне средна интелигентност, може сам да си направи изводът КОЕ е финансовата пирамида. Не знам дали има смисъл повече да се обсъжда тоя въпрос и да се продължава тоя спор, загуба на време е.Ако ме питаш мен,единственото ,което си пожелавам е Господ да ме дари с крепкото здраве и работоспособността ,което имаха и двете ми баби до преклонна възраст(Бог да прости,че ги споменавам) ,та да мога да отпарям с мотиката по къра,па т"ва Ной,брат му УПФ ,сестра им,не знам си коя ....,изобщо не ме интересуват...И все пак,като се замисля,по-добре да пълня гушите само на Ной,отколкото на още едни измекяри...
- 1 like
Коментар
-
Привет VNM,
Можеш - както си установил - да се откажеш на часа от УПФ със Заявление, попълването и подаването на което отнема 5 минути (плюс времето да се занесеш до най-близкия офис на НАП).
Можеш да си изтеглиш цялата сума от УПФ при пенсиониране - стига да не може от нея да ти изплаща поне минималната пенсия - което, опасявам се, ще е случаят на повечето ощетени в УПФ (вж. КСО, чл. 167).
И е много лесно да се говори за "пирамиди", ама в БГ Мама, не във финансов форум, където хората са грамотни - и могат да си отговорят сами КОЕ е финансова пирамида и измама - пенсионната система, в която с вноските си придобиват реални свои активи, или системата, която харчи парите им за други хора, а в замяна им дава само големи обещания. Това е истината, пък ако ще хомото юнкер да ви е кимал насреща с глава.
Апропо - определението за "финансова пирамида" лесно може да бъде намерено в Интернет, където всеки може да го прочете:
Финансовите пирамиди представляват модели за печелене на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.
Мисля всеки човек с поне средна интелигентност, може сам да си направи изводът КОЕ е финансовата пирамида. Не знам дали има смисъл повече да се обсъжда тоя въпрос и да се продължава тоя спор, загуба на време е.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Привет VNM,
Можеш - както си установил - да се откажеш на часа от УПФ със Заявление, попълването и подаването на което отнема 5 минути (плюс времето да се занесеш до най-близкия офис на НАП).
Можеш да си изтеглиш цялата сума от УПФ при пенсиониране - стига да не може от нея да ти изплаща поне минималната пенсия - което, опасявам се, ще е случаят на повечето ощетени в УПФ (вж. КСО, чл. 167).
Чл. 167. (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2003 г.) (1) Правото на допълнителна пожизнена пенсия за старост възниква, когато осигуреният придобие право на пенсия за осигурителен стаж и възраст при условията на част първа от този кодекс.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г.) По желание на осигурения фондът за допълнително задължително пенсионно осигуряване може да изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост пет години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1, при условие че натрупаните средства по индивидуалната му партида позволяват отпускане на такава пенсия в размер не по-малък от размера на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение... Но как да се откаже човек от УПФ-то? Нал още не ни дават. (П.П. извинете, проверих, вече близо 2 години може)
Има един може би интересен за средния бъдещ пенсионер вариант. При пенсиониране да мога да си изтегли цялата сума от УПФ и да разчита само на пенсия от НОИ. Това ми се струва че ще е предпочитано от много хора. Това разрешено ли е към момента?
Коментар
-
Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение
Добре де, започвам да се чувствам като несъществуващ, та пак ще питам:
...
Изобщо, това със смеха и смешките напусна добрия тон, но пък ни остава да видим кой ще се смее най-добре накрая...[/FONT][/COLOR]
Тук темата е "Има ли смисъл "осигуряването" в пенсионните фондове у нас?" и Отговорът е еднозначно НЕ.
Но ако много държиш, ще ти изпратя лично съобщение с възможност за видеоконферентна връзка, да отговоря на въпросите, които лично те вълнуват.
Може да ти е любопитно да знаеш, че представих резултатите от изследването (поздравявам те за проявения интерес) в Брюксел през септември (резултатите за 15-те страни, не само за България), а срещу мен седеше Габриел Бернандино и кимаше утвърдително с глава.
Нямам намерение да спазвам възпитан тон с мошеници. Пенсионните фондове у нас са финансовата измама на века, по-голяма и от пирамидите на 90-те години, защото засяга повече хора.
Бъди здрав
- 1 like
Коментар
Коментар