IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Тук не мога да се съглася. По дефиниция осигуровката ти дава право да получаваш нещо срещу нея в бъдеще, а данъкът не. Ще даваме все повече и повече от нашите данъци за да пълним НОИ, но това няма да води до увеличение на нашите пенсии. На "държавата" може да не й пука от кой джоб вади парите, но на всеки работещ трябва да му пука, и то много.
    Ми не е точно така. Това не е магазин с фиксирани цени - "услугата" се нарича солидарна. Т.е. с общи пари се работи и дофинансирането е допустимо и бих казъл задължително в нашата ситуация.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

От осигуровки или от данъци се издържда НОИ е горе долу все едно. Важно е какъв процент от БВП отива за социални дейности. 10%-12% е напълно нормална стойност, От там насетне, при презумпция че БВП ще расте устойчиво, ми се струва че пстоянното повтаряне тук как нямало да има кой да плаща пенсиите си е чиста спекулация.
      Тук не мога да се съглася. По дефиниция осигуровката ти дава право да получаваш нещо срещу нея в бъдеще, а данъкът не. Ще даваме все повече и повече от нашите данъци за да пълним НОИ, но това няма да води до увеличение на нашите пенсии. На "държавата" може да не й пука от кой джоб вади парите, но на всеки работещ трябва да му пука, и то много.

Коментар

От осигуровки или от данъци се издържда НОИ е горе долу все едно. Важно е какъв процент от БВП отива за социални дейности. 10%-12% е напълно нормална стойност, От там насетне, при презумпция че БВП ще расте устойчиво, ми се струва че пстоянното повтаряне тук как нямало да има кой да плаща пенсиите си е чиста спекулация.
        Като намалее работната ръка още малко и като се увеличат любимците на Импето ще видиш кой точно ще плаща пенсии и колко ще бъдат като покупателна способност!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ми ша вложа сичката кинта в мои фирми ше преточа парита и после продавам бизнеса на безработни роми и конци пот село.Кат ги напия и им дам по 1000 кинта ше станат собственици на Алианц с кеф
          Не вярвам да ти позволи някой. 1000 кинта е много над пазарната цена на услугата. Конкуренцията ще е махне за надуване на цената...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Хайде ти като си голям инвеститор, обясни как точно Пф могат да фалират, освен ако не правят кухи инвестиции... а също тоже и как "наши хора се нагушват". Кое точно са тия "свободни съчинения" относно ползите?

Защото лични нападки лесно се отправят, а аз говоря с факти, закони, договорни условия.
            Ми ша вложа сичката кинта в мои фирми ше преточа парита и после продавам бизнеса на безработни роми и конци пот село.Кат ги напия и им дам по 1000 кинта ше станат собственици на Алианц с кеф

Коментар

• да не забравяме, че ПФ не носят нищо на осигурените, по-точно носят загуби или пропуснати ползи
              целта е не да си съхраниш малките доходи в бъдеще, а да печелиш повече, да се научиш да го правиш
              по-добре вижте до къде е стигнал обясняващия по-долу и ще разберете колко ще сте напред и вие след години

Коментар

10-12% е доста, ако говориш за социални дейности в тесен смисъл. Защото ако добавим към тях пенсии, заплати на чиновници, полицаи и т.н. тежестта става ужасна.

Презумпцията, че БВП ще расте устойчиво откъде я вземаш? Тоя БВП кой ще го заработва - хъхреците ли дето и сега съсипват държавата, а и стават все повече? Или талибанците или нигърите, които Европа ще опита да ни натресе? Или некви извънземни?

БВП се заработва от РАБОТЕЩИТЕ ХОРА - но все по-голяма част от него отива за издръжка не неработещите - и то неработещите не поради възраст, но поради неграмотност, мързел и престъпност.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bghighlander Разгледай мнение

Защо да не могат да фалират? Няколко вложения в "точния" актив и могат да потънат яко! (Имаше случаи за "инвестиции" в "активи" на "наши" хора.) Ако стане яко пропадане на борсите какво ще направят? Импе, не се прави на приятно разсеян! Очевидно е, че ПФ са изкуствен бизнес създаден "законно" за да печелят "наши" хора! Как хем дори на загуба си гушат такси на входа? Частни са, но по закон си задължен да си влагаш парите при тях! Това няколко пъти го споменават тук и други колеги, не само аз, но ти се правиш на разсеян!

Иначе е ясно, че ще ги хвалиш и рекламираш, все пак си вадиш хляба от тях!
                  Да... колкото фондовете на Allianz фалираха, когато стана Дизелгей и костенуркаджийските акции потънаха яко. Във всички наши фондове имаше такива... ама под процент от общия портфейл. Така е и с другите активи. Дори да пропаднат борсите - това ще е временно, а консервативните активи (които са с основна тежест) ще ограничат загубите. Както казах и по-долу - възможно е само при форсмажор - ако гръмне целият свят. Иначе - дори и след спадове - в ПФ все нещо ще остане, дори ако фондмениджърите не реагират... щото ако реагират адекватно, дори ще спечелят от временни сътресения.

И докато рискът при ПФ е ядрена война или избушване на комета, при Ной рискът е в демографските тенденции, които текат в момента. Тоест при ПФ рискът е 1-3%, при Ной - 96-99%.

Сега - който фонд инвестира в "определени" активи - и то масирано - клиентите му най-добре тихомълком и по терлици да избягат - и да си намерят по-читав.

Коментар

Импе, не си мисли, че хваля НОИ, те също са пред фалит! Няма как малко работещи да издържат много смучещи! Може би ще има полза от НОИ само ако се въведат поименни партиди. Това няма как да стане, понеже кои ще храни "електората" и няма да може да се краде от общата каса.

Коментар

• Импе, не си мисли, че хваля НОИ, те също са пред фалит! Няма как малко работещи да издържат много смучещи! Може би ще има полза от НОИ само ако се въведат поименни партиди. Това няма как да стане, понеже кои ще храни "електората" и няма да може да се краде от общата каса.

Коментар

Хайде ти като си голям инвеститор, обясни как точно Пф могат да фалират, освен ако не правят кухи инвестиции... а също тоже и как "наши хора се нагушват". Кое точно са тия "свободни съчинения" относно ползите?

Защото лични нападки лесно се отправят, а аз говоря с факти, закони, договорни условия.
                        Защо да не могат да фалират? Няколко вложения в "точния" актив и могат да потънат яко! (Имаше случаи за "инвестиции" в "активи" на "наши" хора.) Ако стане яко пропадане на борсите какво ще направят? Импе, не се прави на приятно разсеян! Очевидно е, че ПФ са изкуствен бизнес създаден "законно" за да печелят "наши" хора! Как хем дори на загуба си гушат такси на входа? Частни са, но по закон си задължен да си влагаш парите при тях! Това няколко пъти го споменават тук и други колеги, не само аз, но ти се правиш на разсеян!

Иначе е ясно, че ще ги хвалиш и рекламираш, все пак си вадиш хляба от тях!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Благодаря импе - ама над 90% е инвалид с придружител . Не съм толкова зле :P
                          Думите ти - "ВАС вече създаде прецедент, обявявайки кражбата на гномът за престъпление" поне малко топлят. Дано спрат мераците на поредните малоумни управляващи дето ще ни се изредят
                          То зависи и от хората обаче. Ако утре пак опитат да очешат ПФ (защото 8 МБ в тях са апетитна хапка за крадливата герберастка хунта), може и да не успеем да ги спрем, с протест само на служителите в ПФ... а хората с по 18-20 Б в партидите си, да гледат това по телевизията с биричката в ръката.

Коментар

Много си прав и е разумно да търсиш такава доходност и да не разчиташ на ПФ или НОИ. Друг е въпроса кои активи са подходящи и кои не.

ПФ-тата не са направени обикновените хора да спечелят, а "наши" хора да се нагушат "законно - доброзорно"! Може даже и да фалират при добро желание! НОИ го отписваме по демографски причини!

ПП: Иначе Импето едно си знае, едно си бае! Не знам какъв инвеститор е, но не ми харесва какви свободни съчинения относно "ползите" от ПФ пише в тази тема. Естествено, НИКОГА няма да си признае, "просто бизнес".

ПП2: По принцип държавата я няма и е въпрос на време да стане неизбежното (освен ако не стане ЧУДО). Лично аз не бих инвестирал тук и лев понеже не виждам смисъл. Малко да ни натиснат "нашите" "шведи" или "бедните малки брадати деца - бежанци" и ФИНИТО! "Братска" Турция също ни точи ножа! Падне ли държавата - БФБ, имоти, ЗЗ отиват при Титаник.

Коментар

.....
                              Дано не стигаш до ТЕЛК, но да оздравееш, което ти желая. Ако обаче вземеш над 89.99% ТЕЛК, можеш - ако искаш, да си дръпнеш еднократно до 9075 кинта. Така е по договор - Чл. 8 от.
                              Благодаря импе - ама над 90% е инвалид с придружител . Не съм толкова зле :P
                              Думите ти - "ВАС вече създаде прецедент, обявявайки кражбата на гномът за престъпление" поне малко топлят. Дано спрат мераците на поредните малоумни управляващи дето ще ни се изредят
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ти даже на разбираш кво ти говоря
                                е как да те разбере той си е най-обикновен писател

Коментар

Working...
                                X