Първоначално изпратено от 4ervenasgan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа, но при частниците тия пари остават твои - ти знаеш колко са и някой ден ще си ги получиш.
.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеАБСОЛЮТНО ВЯРНО! И да ти казват, че няма да ти ги дадат щото е за твое добро да може да се натрупат повече лихви!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа, но при частниците тия пари остават твои - ти знаеш колко са и някой ден ще си ги получиш.
Не е ли по-голям ЪпсурТ да ти вземат едни пари без да те питат и да ги похарчат за дявол знае кого - за хора, които ти дори не познаваш, а после да те убеждават как, когато остарееш, циганите (и новонахлуващите арапски нашественици) ще работят здраво, за да ти плащат пенсия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЗа мен още по голям ЪпсурТ е да ти вземат едни пари без да те питат и да ги дават на частници.Които после ги крадат и ти разправят ми имаше срив на борсата...
Не е ли по-голям ЪпсурТ да ти вземат едни пари без да те питат и да ги похарчат за дявол знае кого - за хора, които ти дори не познаваш, а после да те убеждават как, когато остарееш, циганите (и новонахлуващите арапски нашественици) ще работят здраво, за да ти плащат пенсия?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЗа мен още по голям ЪпсурТ е да ти вземат едни пари без да те питат и да ги дават на частници.Които после ги крадат и ти разправят ми имаше срив на борсата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА за мен е абсурдно цял живот да даваш едни пари на Ной (тоест да ти ги вземат без да те питат), а като станеш дрът да чакаш на подаяния от държавата - и някой като Калфинов да ти вдигне пенЦийката с 2 лева - ако разбира се ромовете благоволят да работят и да плащат осигуровки, което те няма да правят.
При тая етно-демографска структура в държавата, разходо-покривният модел на Ной е обречен и няма да издържи дълго.
Иначе преглед на активите на ПФ трябва да се направи - нека някои ПФ да обяснят как "публични" но реално нетъргувани акции с печалба стотинка и половина, "струват" три лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА за мен е абсурдно цял живот да даваш едни пари на Ной (тоест да ти ги вземат без да те питат), а като станеш дрът да чакаш на подаяния от държавата - и някой като Калфинов да ти вдигне пенЦийката с 2 лева - ако разбира се ромовете благоволят да работят и да плащат осигуровки, което те няма да правят.
При тая етно-демографска структура в държавата, разходо-покривният модел на Ной е обречен и няма да издържи дълго.
Иначе преглед на активите на ПФ трябва да се направи - нека някои ПФ да обяснят как "публични" но реално нетъргувани акции с печалба стотинка и половина, "струват" три лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеЗдравейте, за мен абсурдно задължително и едновременно доброволно пенсионно осигуряване и даване на достъп до парите след 63-65 години?! Значи на едни хубавци държавата им дава едни пари и им казва дерзайте...и след 20 години ще плащате пенсии щото все не могат да се съберат пари. Пенсионните фондове трябва да са НОИ и доброволни т.е. когато решиш да си ги ползваш, разбира се след някакъв нормален договорен период, а не да даваш и да чакаш някога някъде нещо да ти дадат.
Иначе преглед на активите на ПФ трябва да се направи - нека някои ПФ да обяснят как "публични" но реално нетъргувани акции с печалба стотинка и половина, "струват" три лева.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИ колко хора са достатъчно граматони, отговорни и т.н., за да си оставят парите? Масата ще си изтегли всичко веднага, ще си накупи телефони и тв, и като дойде за пенсия ще ходят пред народното събрание да обясняват колко е лоша държаватаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеДа питам...
Защо НОЙ не стане НСИ - всички да внасят по 10% (или колкото си искат) и всеки месец тия пари се делят поравно на пенсионерите. Който иска повече - кеф ти ПФ, кеф ти ДФ, кеф ти депозит - твой проблем? Пък ако ще и НОЙ (вече НСИ) да си отвори втори стълб - ама с индивидуални партиди, а не всяка година да цоца по 4млрд от държавата.
М? Що нещЕте?
Коментар
-
Konsultant
Да ви подсетя и да питам до къде стигна новото законодателство за мулти фондовете и за гаранционния фонд на пенсиите?
Коментар
-
Не знам какви "пасиви" или активи имат тези фондове, но важното е, дали парата в тях е набита ДОБРОВОЛНО или доброволно-задължително (бахти оксиморона).
Ако е доброволно и по лични сметки, теб какво те интересува, че батпешо е загубил част от спестяванията си за пенсия?
Ами такъв фонд си е избрал!
Ако не е финансов гуру, да си ги беше сложил на депозит
....или в коптор
...или да си купи швейцарски ДЦК
....или злато
...или биткойни
....или да ги беше изял и изпил.....или курвак дееа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеНяма как да бъде изцяло доброволно, тъй като отиваме на либерален модел. Ако не греша такъв има само в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.
Преди няколко години дефицита надвишаваше 300 млрд. долара.
Недостатъците са много, предполагам ги знаеш.
За мен най-добрия вариант е смесена система - солидарна с елементи на капиталова /втори и трети стълб/.
Дори многократно съм предлагал да се въведе и в здравеопазването втори и трети стълб като първа крачка, а след това да се разабие и монопола на НЗОК.
Сега остава да си изчистим къщичката.
Поздрави!
Коментар
Коментар