Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Импов, уж беше принципен въпроса, а пак максималната ти прогноза е за 350 лева.Много слабо.Събирай златце и елмази, че на старини не е лесно, особенно, ако си сам.Има хора само лекарствата за месеца са им по сто и няколко лева, друго щеше ако беше поне докарал 800-1000 лева.Аз за толкова минимум ги глася
Ще трябват пари и за бани , вместо плис- плис
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз ноева пенсия не ща и не чакам, оттам очаквам 0.
От ПФ - около 350. С доходности от инвестиции - дивиденти и т-н. мога да ги докарам до около 0.5 Б на месец, когато не ми достигат, ще разпродавам малко по-малко златце и сребърце (чиито цени поради нумизматическата им ценност ще са сосно нагоре дотогава).
Така че Ной и утре да изчезне, на мене ми е през самолетът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от batko Разгледай мнениеаз имам около 11 бона и вместо да ЧАКАМ 20 г, предпочитам да купя 10-12 декара земя! сте вземам 300-350 лева рента всяка година!
Коментар
-
Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнениеИмпе, кое е повече, 250 лева по цени от 2040 година, или 340 лева (даже делено на три щото в НОИ внасяме повече) по цени от 2016 година? Щото горе долу така ги сравняваш нещата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, защо в Гърция , Испания, Португалия не е така- нали знаеш колко цигани и араби има и там.Лоша е социалната политика.Ти например грубо каква пенсия си представяш да получиш общо.Знаеш ли . че в момента средната е 320-330лв.А има на 500000 с пенсия до 160 лева
От ПФ - около 350. С доходности от инвестиции - дивиденти и т-н. мога да ги докарам до около 0.5 Б на месец, когато не ми достигат, ще разпродавам малко по-малко златце и сребърце (чиито цени поради нумизматическата им ценност ще са сосно нагоре дотогава).
Така че Ной и утре да изчезне, на мене ми е през самолетът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПринципното е , като имаш две вноски да получиш нормална пенсия.Сега цял живот внасяш и накрая мизерия.Бях чел някаква статия , че в БГ процента на пенсията от заплатата е един от най ниските в ЕС, от тук и разликите, а и лошото управление и високите такси.Няма оправдание нито за правителствата нито за пенсионните фондове и политика.Затова искам да ме освободят от вноски и сам да си инвестирам..
При нас е почти колкото в Германия (0.44 спрямо 0.45):
http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/tab...de310&plugin=1http://forexnews.bg
Коментар
-
И защо реши, че ще имаш 30 "хилки" (както викаш на бимбериците), щом сега имаш 11 Б? - Ако се осигуряваш дори само върху 1 Б месечно - ще имаш по-скоро около 50 Б, но дори и около 45 да са, пак ще имаш около 250 кинта пенсия... от Ной ще имаш (според калкулаторът, който мога да ти предоставя) 340... и то при положение, че в Ной ти отиват над два пъти повече от удръжките... е, КОЕ е по-сгодно, дори ако приемем все по-трудната за приемане хипотеза, че Ной въобще ще издържи още 20 години - чисто фискално и демографски !!!
Киро, процентът съотношение пенсия-заплата е най-нисък, защото никоя друга държава не храни 1 000 000 хъхреци при около 3 милиона икономически активно население !!! Ако например в Германия имаше 13 000 000 ромове, които да живеят на помощи, да крадат ток и вода и за капак нанасят преки и косвени щети за 50 МБ годишно... как ли щеше да е?
Впрочем нищо чудно скоро да видят как е.
Аз против Ной, защото ной е част от цялостната социална система, това е система, базирана на принципът на солидарството - но солидарство между такива, които цял живот плащат и такива, които цял живот получават. Българинът работи 40 години, хъхрекът работи 0 години (но състемата му плаща, за това, че съществува на света), а после българинът чака пенсия от "солидарната система"... е, как да стане?
Затова съм от ПФ - каквито и кусури да има, ако ще и 8% такса да ми взема и всяка година да е на минус 4% доходност, поне каквото остане, остава за мене - а не отива за Хъхрю, Айшето и 18-те им чаавенца !!!
Иначе и аз умея сам да си управлявам парите, ама 98% от сулювците не умеят.Last edited by Императорът; 25.03.2016, 13:07.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Принципното е , като имаш две вноски да получиш нормална пенсия.Сега цял живот внасяш и накрая мизерия.Бях чел някаква статия , че в БГ процента на пенсията от заплатата е един от най ниските в ЕС, от тук и разликите, а и лошото управление и високите такси.Няма оправдание нито за правителствата нито за пенсионните фондове и политика.Затова искам да ме освободят от вноски и сам да си инвестирам..
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепредполагам са мали, но както Импето казва - принципите са важни
след като се отказваме от част от пенсията от НОИ ще изискваме адекватно нещо насреща - не само такси, такси, такси и някой като Импето да ми приказва, че в НОИ било по-зле, аре се разкара от тук
искаме нормални такси съобразени с постигнатото
ако не могат да ги дадат - да имаме възможност за избор на ПФ от ЕС - това със сигурност ще ги вкара в пътя
моите партиди май са към 11 хилки сега - с тях, без тях все едно, мисля си като станат към 15-20хилки (ако въобще станат) тъкмо ще направя подарък на сина за медения месец - почивка на Малдивите
да усети той поне нещо от голямата схема
това, че ще мога да живея в пенсионна възраст с партида от 30-40 хилки е просто мираж, голям мираж, мечта и др такива, и някакви стотинки от НОИ
само колата ми не могат да поддържат, ами другото ???Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
BullsonBSE - стига си писал едни и същи глупости. Как ще инвестират 8 МБ на БФБ - къде - В КАКВО? Колко са читавите компании на БФБ? А къде е ролята на държавата - това че се опитаха да унищожат едни от най-читавите компании - АДСИЦ, начело с Атерата, опитвайки се да им налагат безумни и противозаконни санкции ли?
В предложението ти ИМА рационално зърно, но трябват управленски мерки !!! Трябва големи компании първо да бъдат закупени от държавата (ако не са държавни), а после листнати на БФБ, а УПФ да бъдат убедени по един или друг начин да им станат мажоритари.
- Защо това не се направи с АЕЦ Козлодуй?
- Защо АЕЦ Белене не се възроди като проект, не бъде структурирана като АД и пенсионните компании да не станат големи акционери в нея? Да напомням ли, че офертата на Росатом бе за цена 12 МБ и два реактора, като руснаците дори предложиха да поемат финансирането, срещу право на собственост за 20 години? Защо не: Росатом - 49%, Българска държава - 25%, Пенсионни компании - 10%, други инвеститори (чрез листване на БФБ, а и на чужди борси) 16% - с тенденция държавата и ПФ постепенно да изкупуват делът на Росатом?
- Мобилен оператор. Преди отдавна, когато Глобул бе продаден и стана Теленор, написах статия, в която изчислих ефектът от закупуването на операторът от държавата с парите от Сребърният фонд. Цената бе 800 КБ, годишната печалба - 150 КБ !!! В подобна инвестиция биха могли да участват и ПФ.
- Верига супермаркети. Напълно прав е пишманфюрер Сидеров, като казва, че през тия вериги парите на Българите изтичат извън България !!! - ЗАЩО държавата не купи някоя от тия вериги или да създаде своя, а после да я листне на БФБ, а ПФ да закупят сосни дялове от?
- Други проекти. Всяка пенсионна компания да бъде задължена с наредба да създаде поне едно акционерно дружество с мащаб и капитал съобразени с нейните възможности (проектите да бъдат разглеждани и одобрявани от специална комисия), от което да задържи за себе си 51% от капиталът чрез своите фондове...25% да бъдат предоставени на другите поковци и подовци, останалите 24% - в свободна продажба на БФБ.
Може и други работи да се измислят... но кой да го инициира? Министърът-палячо ли, за който пазарът на череши е по-важен от фондовата борса? Или господарят му - с тимберица като компир?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеФорти, щом ги крие сигурно са много малки ползите му, а ги защитава
след като се отказваме от част от пенсията от НОИ ще изискваме адекватно нещо насреща - не само такси, такси, такси и някой като Импето да ми приказва, че в НОИ било по-зле, аре се разкара от тук
искаме нормални такси съобразени с постигнатото
ако не могат да ги дадат - да имаме възможност за избор на ПФ от ЕС - това със сигурност ще ги вкара в пътя
моите партиди май са към 11 хилки сега - с тях, без тях все едно, мисля си като станат към 15-20хилки (ако въобще станат) тъкмо ще направя подарък на сина за медения месец - почивка на Малдивите
да усети той поне нещо от голямата схема
това, че ще мога да живея в пенсионна възраст с партида от 30-40 хилки е просто мираж, голям мираж, мечта и др такива, и някакви стотинки от НОИ
само колата ми не могат да поддържат, ами другото ???
Коментар
Коментар