IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    500лв месечно няма ли да ти е малко??? това самолет или книжна ракетка?
    0.5 Б, ако спра да инвестирам и ако на пенсионерска възраст не продавам инвестиции.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импов, уж беше принципен въпроса, а пак максималната ти прогноза е за 350 лева.Много слабо.Събирай златце и елмази, че на старини не е лесно, особенно, ако си сам.Има хора само лекарствата за месеца са им по сто и няколко лева, друго щеше ако беше поне докарал 800-1000 лева.Аз за толкова минимум ги глася
      Ще трябват пари и за бани , вместо плис- плис

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Аз ноева пенсия не ща и не чакам, оттам очаквам 0.
        От ПФ - около 350. С доходности от инвестиции - дивиденти и т-н. мога да ги докарам до около 0.5 Б на месец, когато не ми достигат, ще разпродавам малко по-малко златце и сребърце (чиито цени поради нумизматическата им ценност ще са сосно нагоре дотогава).

Така че Ной и утре да изчезне, на мене ми е през самолетът.
        500лв месечно няма ли да ти е малко??? това самолет или книжна ракетка?

Коментар

• Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
          аз имам около 11 бона и вместо да ЧАКАМ 20 г, предпочитам да купя 10-12 декара земя! сте вземам 300-350 лева рента всяка година!
          Малко ми се вижда рентичката, искай повече.

Коментар

• аз имам около 11 бона и вместо да ЧАКАМ 20 г, предпочитам да купя 10-12 декара земя! сте вземам 300-350 лева рента всяка година!
            Last edited by mibova; 25.03.2016, 14:33. Причина: пишете на кирилица или използвайте това http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Коментар

• Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнение
              Импе, кое е повече, 250 лева по цени от 2040 година, или 340 лева (даже делено на три щото в НОИ внасяме повече) по цени от 2016 година? Щото горе долу така ги сравняваш нещата.
              Латинос, според теб върху пенсията от Ной инфлацията не влияе ли, а върху пенсията от ПФ влияе ли? Сигурно Ной ще ти плаща с някакви специални пари с по-висока покупателна стойност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Импов, защо в Гърция , Испания, Португалия не е така- нали знаеш колко цигани и араби има и там.Лоша е социалната политика.Ти например грубо каква пенсия си представяш да получиш общо.Знаеш ли . че в момента средната е 320-330лв.А има на 500000 с пенсия до 160 лева
                Аз ноева пенсия не ща и не чакам, оттам очаквам 0.
                От ПФ - около 350. С доходности от инвестиции - дивиденти и т-н. мога да ги докарам до около 0.5 Б на месец, когато не ми достигат, ще разпродавам малко по-малко златце и сребърце (чиито цени поради нумизматическата им ценност ще са сосно нагоре дотогава).

Така че Ной и утре да изчезне, на мене ми е през самолетът.

Коментар

• Импе, кое е повече, 250 лева по цени от 2040 година, или 340 лева (даже делено на три щото в НОИ внасяме повече) по цени от 2016 година? Щото горе долу така ги сравняваш нещата.

Коментар

Принципното е , като имаш две вноски да получиш нормална пенсия.Сега цял живот внасяш и накрая мизерия.Бях чел някаква статия , че в БГ процента на пенсията от заплатата е един от най ниските в ЕС, от тук и разликите, а и лошото управление и високите такси.Няма оправдание нито за правителствата нито за пенсионните фондове и политика.Затова искам да ме освободят от вноски и сам да си инвестирам..

При нас е почти колкото в Германия (0.44 спрямо 0.45):

http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/tab...de310&plugin=1
                    http://forexnews.bg

Коментар

• Импов, защо в Гърция , Испания, Португалия не е така- нали знаеш колко цигани и араби има и там.Лоша е социалната политика.Ти например грубо каква пенсия си представяш да получиш общо.Знаеш ли . че в момента средната е 320-330лв.А има на 500000 с пенсия до 160 лева

Коментар

• И защо реши, че ще имаш 30 "хилки" (както викаш на бимбериците), щом сега имаш 11 Б? - Ако се осигуряваш дори само върху 1 Б месечно - ще имаш по-скоро около 50 Б, но дори и около 45 да са, пак ще имаш около 250 кинта пенсия... от Ной ще имаш (според калкулаторът, който мога да ти предоставя) 340... и то при положение, че в Ной ти отиват над два пъти повече от удръжките... е, КОЕ е по-сгодно, дори ако приемем все по-трудната за приемане хипотеза, че Ной въобще ще издържи още 20 години - чисто фискално и демографски !!!

Киро, процентът съотношение пенсия-заплата е най-нисък, защото никоя друга държава не храни 1 000 000 хъхреци при около 3 милиона икономически активно население !!! Ако например в Германия имаше 13 000 000 ромове, които да живеят на помощи, да крадат ток и вода и за капак нанасят преки и косвени щети за 50 МБ годишно... как ли щеше да е?

Впрочем нищо чудно скоро да видят как е.

Аз против Ной, защото ной е част от цялостната социална система, това е система, базирана на принципът на солидарството - но солидарство между такива, които цял живот плащат и такива, които цял живот получават. Българинът работи 40 години, хъхрекът работи 0 години (но състемата му плаща, за това, че съществува на света), а после българинът чака пенсия от "солидарната система"... е, как да стане?

Затова съм от ПФ - каквито и кусури да има, ако ще и 8% такса да ми взема и всяка година да е на минус 4% доходност, поне каквото остане, остава за мене - а не отива за Хъхрю, Айшето и 18-те им чаавенца !!!

Иначе и аз умея сам да си управлявам парите, ама 98% от сулювците не умеят.
                        Last edited by Императорът; 25.03.2016, 13:07.

Коментар

• Принципното е , като имаш две вноски да получиш нормална пенсия.Сега цял живот внасяш и накрая мизерия.Бях чел някаква статия , че в БГ процента на пенсията от заплатата е един от най ниските в ЕС, от тук и разликите, а и лошото управление и високите такси.Няма оправдание нито за правителствата нито за пенсионните фондове и политика.Затова искам да ме освободят от вноски и сам да си инвестирам..

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            предполагам са мали, но както Импето казва - принципите са важни
                            след като се отказваме от част от пенсията от НОИ ще изискваме адекватно нещо насреща - не само такси, такси, такси и някой като Импето да ми приказва, че в НОИ било по-зле, аре се разкара от тук
                            искаме нормални такси съобразени с постигнатото
                            ако не могат да ги дадат - да имаме възможност за избор на ПФ от ЕС - това със сигурност ще ги вкара в пътя
                            моите партиди май са към 11 хилки сега - с тях, без тях все едно, мисля си като станат към 15-20хилки (ако въобще станат) тъкмо ще направя подарък на сина за медения месец - почивка на Малдивите
                            да усети той поне нещо от голямата схема

това, че ще мога да живея в пенсионна възраст с партида от 30-40 хилки е просто мираж, голям мираж, мечта и др такива, и някакви стотинки от НОИ
                            само колата ми не могат да поддържат, ами другото ???
                            Ти просто не мислиш в перспектива: пишеш все едно утре се пенсионираш... а ти остават 20 години поне !!! За 20 години няма да се променят нещата ли? Не си ли чувал, че хъхрешката популация се удвоява на всеки 20 години? Мислиш ли, че след 20 години ромовете ще работят здраво, за да ти плащат пенсия, вместо да ти пръснат тимберичката, за да ти вземат последните пет лева и последната буца сирене от хладилникът? - А ако ни заставят да приемем и стотина-двеста хиляди негъри и арапи, защото трябвало да бъдем "толерантни и съпричастни" - а те, вместо да се трудят здраво, се хъхризират и виснат тоже на вратовете ни, което е по-вероятното?

Коментар

• BullsonBSE - стига си писал едни и същи глупости. Как ще инвестират 8 МБ на БФБ - къде - В КАКВО? Колко са читавите компании на БФБ? А къде е ролята на държавата - това че се опитаха да унищожат едни от най-читавите компании - АДСИЦ, начело с Атерата, опитвайки се да им налагат безумни и противозаконни санкции ли?

В предложението ти ИМА рационално зърно, но трябват управленски мерки !!! Трябва големи компании първо да бъдат закупени от държавата (ако не са държавни), а после листнати на БФБ, а УПФ да бъдат убедени по един или друг начин да им станат мажоритари.

- Защо това не се направи с АЕЦ Козлодуй?
                              - Защо АЕЦ Белене не се възроди като проект, не бъде структурирана като АД и пенсионните компании да не станат големи акционери в нея? Да напомням ли, че офертата на Росатом бе за цена 12 МБ и два реактора, като руснаците дори предложиха да поемат финансирането, срещу право на собственост за 20 години? Защо не: Росатом - 49%, Българска държава - 25%, Пенсионни компании - 10%, други инвеститори (чрез листване на БФБ, а и на чужди борси) 16% - с тенденция държавата и ПФ постепенно да изкупуват делът на Росатом?
                              - Мобилен оператор. Преди отдавна, когато Глобул бе продаден и стана Теленор, написах статия, в която изчислих ефектът от закупуването на операторът от държавата с парите от Сребърният фонд. Цената бе 800 КБ, годишната печалба - 150 КБ !!! В подобна инвестиция биха могли да участват и ПФ.
                              - Верига супермаркети. Напълно прав е пишманфюрер Сидеров, като казва, че през тия вериги парите на Българите изтичат извън България !!! - ЗАЩО държавата не купи някоя от тия вериги или да създаде своя, а после да я листне на БФБ, а ПФ да закупят сосни дялове от?
                              - Други проекти. Всяка пенсионна компания да бъде задължена с наредба да създаде поне едно акционерно дружество с мащаб и капитал съобразени с нейните възможности (проектите да бъдат разглеждани и одобрявани от специална комисия), от което да задържи за себе си 51% от капиталът чрез своите фондове...25% да бъдат предоставени на другите поковци и подовци, останалите 24% - в свободна продажба на БФБ.

Може и други работи да се измислят... но кой да го инициира? Министърът-палячо ли, за който пазарът на череши е по-важен от фондовата борса? Или господарят му - с тимберица като компир?

Коментар

Форти, щом ги крие сигурно са много малки ползите му, а ги защитава
                                предполагам са мали, но както Импето казва - принципите са важни
                                след като се отказваме от част от пенсията от НОИ ще изискваме адекватно нещо насреща - не само такси, такси, такси и някой като Импето да ми приказва, че в НОИ било по-зле, аре се разкара от тук
                                искаме нормални такси съобразени с постигнатото
                                ако не могат да ги дадат - да имаме възможност за избор на ПФ от ЕС - това със сигурност ще ги вкара в пътя
                                моите партиди май са към 11 хилки сега - с тях, без тях все едно, мисля си като станат към 15-20хилки (ако въобще станат) тъкмо ще направя подарък на сина за медения месец - почивка на Малдивите
                                да усети той поне нещо от голямата схема

това, че ще мога да живея в пенсионна възраст с партида от 30-40 хилки е просто мираж, голям мираж, мечта и др такива, и някакви стотинки от НОИ
                                само колата ми не могат да поддържат, ами другото ???

Коментар

Working...
                                X