IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    И аз така искам, ама ако това е реалност няма да има пари за днешните пенсионери.
    Всичко се прави с идеята или да се открадне или да се скрие нещо, тука мисля случая е и двете дедо попе и двете!
    В НОИ няма пари и в някой ПФ няма пари, щото са "инвестирани" в правилните дружества...

Искам си 50% от месечните вноски за ПФ и НОИ да ми се превеждат по моя лична сметка, а останалите халал да са им
    Това казвам и аз. Ной е финансова пирамида, която ще рухне, ако няма кого да дои !!! ПФ: не - защото имат реални активи. Няма ПФ, в който да няма пари, дори тия, дето правят мошшшшшшшеничества, все пак имат някаква немалка част реални активи.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
      Има разлика и тя е че някои хора нямат избор и ги осигуряват в Пф .....като мен......аз нямам друг избор по закон.....ако ми давят парите за НОЙ и ПФ всеки месец ще се пенсионирам с 10 кила злато ама няма ........... нямям друг избор
      И аз така искам, ама ако това е реалност няма да има пари за днешните пенсионери.
      Всичко се прави с идеята или да се открадне или да се скрие нещо, тука мисля случая е и двете дедо попе и двете!
      В НОИ няма пари и в някой ПФ няма пари, щото са "инвестирани" в правилните дружества...

Искам си 50% от месечните вноски за ПФ и НОИ да ми се превеждат по моя лична сметка, а останалите халал да са им

Коментар

Има разлика и тя е че някои хора нямат избор и ги осигуряват в Пф .....като мен......аз нямам друг избор по закон.....ако ми давят парите за НОЙ и ПФ всеки месец ще се пенсионирам с 10 кила злато ама няма ........... нямям друг избор
        + 638 214

По конституция осигуряването е право - но това не им пречи всеки месец да чешат хората, без да ги питат !!! Ако направят осигуряването - И в Ной, И в ПФ доброволно, както е по закон, ПФ ще ги заболи... ного ще ги, ама няма да умрат от. Хеле пък ний, дето държим 45% пазарен дял в Доброволното осигуряване.

Ной обаче не просто ще го заболи: Ной ще умре - още другият месец. Защото ной има задължения към настоящите пенсионери, но - бидейки финансова пирамида - просто прехвърля тези свои задължения върху трети лица !!!! Все едно аз да ти дължа на тебе 54 Б, ама да подгоня Фортисов и да го принудя да ми ги даде на мене, за да ги върна на тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
          Техническият проблем с технически резерв може да се реши по технически.
          Примерно един фонд подобен на този за гарантиране на влоговете и с отчисления минимални от вноската или таксата към ПФ.
          Но мутрафоните не могат да търпят индивидуални партиди и им налитат като джебчийка на портмоне
          Вариантът с общ пул (но ОТДЕЛЕН за всяка пенсионна компания) също си има плюсовете, но е НЕЗАКОНЕН - това де факто е конфискация на средства, които са лични. Допустим е само със съгласието на конкретният клиент. Аз бих измислил така:

1. Диверсификация. Клиент с месечна удръжка към УПФ над 50 лв да има право да я разпредели в два или повече фонда - минимална месечна вноска във всеки фонд: 20 кинта. Също така - право за разпределяне на вече натрупаните средства между повече от една компания - минимум по 4 Б във всяка избрана.
          2. При изплащане на пенсии всеки да има право да си изиска една част от натрупаните средства (напримерно до 35%) да му бъдат снесени накуп.
          3. За срочна пенсия - 2 варианта:
          А/ Срочна пенсия. Човекът ще има право да определя срокът и, както и сумата, както и разпределението в рамките на година. Пример:

Високоплатеният инженер Пешо се пенсионира с 48 Б по партидата си. Поисква от ПФ да му снесат 10 Б в брой - и те му снасят. Остават 38 Б. Той има право да поиска от 50% до 80% от тия пари да му бъдат разпределени под формата на пенсия за определен от него срок - като разпределението е при хипотеза - нулева доходност. Той иска пенсия за 10 години като за целта може да използва от 19 Б до 30.4 Б. Пешо казва: "30 Б ми ги разделяте по 3 Б годишно. Искам от април до октомври да ми плащате по 200 кинта, останалите 5 месеца - по 320 кинта, че зимните месеци са по-тежки."
          Компанията е ок - по партидата има 8 Б личен резерв - в случай че има временен спад на пазарите. Ако Пешо се озъби, не само тия 8 Б, но и останалите по партидата, са 100% наследяеми. След 10 години, ако Пешо е жив, може да си вземе накуп каквото е останало, може пак да ги разпредели като някаква рента - както си иска.

Б/ Пожизнена пенсия. Инженерът Пешо ДОБРОВОЛНО и пред нотариус се отказва от своята партидка, а компанията поема ангажимент да му плаща пожизнена пенсия, съобразно актюерски разчети, предоставени на клиента - тоест той знае по колко ще получава. Озъби ли се Пешо - ако ще и след 2 месеца - парите му си остават за компанията - за да плаща на тия, дето напук живеят по 108 години.

Е да, ама ако е осъществена точка 1 - Пешо може да си разпредели парите между около 2 компании - след това да поиска от едната пожизнена пенсия (вариант Б), а от другата - срочна и наследяване на паричките (вариант А). ТОВА за мен е най-добрият вариант... ама трябва да се разсъждава.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            няма никаква разлика дали ПФ или някаква си партидка някъде
            все не е твоя - май никога
            стискайте си акциите и нивите, защото пенсията от там ще дойде, не от измислените НОИ и ПФ

Коментар

• интересно, всички ПФ са обявили порфейли за 1трим - да няма някакво ново изискване?

Коментар

• Пронтов: няма да смеят да гепят нивите на Форти, както няма да смеят да му гепят и партидата в ПФ. Само дето ако тая държава бъде окончателно хъхризирана или арапизирана, на тия ниви той няма да може нищо да отгледа или поне нищо да обере... следователно и да иска да ги продаде, няма да има кой да му ги купи. Може да мисли той, че пресилвам - ами да ходи да види плодородното поле на петрич - покрай които градчето някога стана известно с ранните си зеленчуци и като град на милионерите... сега то пустее в огромната си част - никой не отглежда вкусни зеленчуци, защото няма как да ги защити от хъхрешката напаст !!!!

Коментар

• Техническият проблем с технически резерв може да се реши по технически.
                  Примерно един фонд подобен на този за гарантиране на влоговете и с отчисления минимални от вноската или таксата към ПФ.
                  Но мутрафоните не могат да търпят индивидуални партиди и им налитат като джебчийка на портмоне

Коментар

стискайте си акциите и нивите, защото пенсията от там ще дойде, не от измислените НОИ и ПФ
                    Като гледам какви ги вършат нашите капиталисти не мисля ,че акциите ще ти оправят
                    пенсията.

Коментар

Нивите ли да стискаме? Че то има няма 70 години от както ги сложиха и тях в общ кюп.
                      Ето и няколко причини, поради които да се повтори упражнението:
                      1. По-добър контрол над злоупотребите с еврофондовете и бюджетните средства /любимата ГЕРБерска мантра/
                      2. 2/3 от българите нямат земя или само по някой декар в съсобсвеност, от който не се вълнуват. За тях "собствениците на земя" са или "зърнари" обработващи земята с джипове и яхти, или "инвеститори" в апетитни парцели край морето. Повечето от "десните" всъщност са готови да се бият, но да имат право да серат, паркират и спят по чужди ниви и гори.
                      3. 1/2 от българите си милеят за ТКЗСто и сладките тогава домати /въпреки че в ТКЗСто се произвеждаха само консервни домати/, а бригадите и безплатния труд са само вече соц-хипарски спомен

Коментар

• няма никаква разлика дали ПФ или някаква си партидка някъде

Коментар

• Ако идеята е всички партиди от всички фондове да отиват в една обща каца, или пул или кажете го както щете, тогава вече ще видите голямото надлъгване с доходностите - както здраво подпийнали рибари се надлъгват покрай някой гьол - с надеждата да се подмамят клиенти и да им се прибират таксичките - пък после пенсиите да ги плаща който ще !!! Да видите как се прави на година не 8%, ми направо 18%... знаем как !!!! Да видите как на кухи дружества, с годишна печалба на акция 1 стотинка, акциите им (собственост само на 3-4 пенсионни фонда) "струват" по 10 лева !!!!

Вместо да затегнат капиталовия стълб, за да бъде стабилен и да може да плаща реални пенсии - големи или малки - ще го съсипят окончателно !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Интересно, от цялата работа ми се струва, че освобождават от отговорност пенсионните прехвърляйки всичко в кюпа. Същевремено обявява провала на модела на (доброволното) задължително допълнително пенсионно осигураване...
                            Рано е да обявяваме провалът на нещо, дето още не е почнало да действа. Да не говорим, че когато Ной се провали - ще стане много по-грозно.

Коментар

Майка им мръснааааа................тоя път ще им мине номера........... и да ви кажа ли защо ЗАЩОТО ТАКА ПОДРЕДЕНО И САМИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ НЯМА ДА ИМАТ НИЩО ПРОТИВ И НЯМА ДА ИМА ЛОБИ КОЕТО ДА ГИ СПЪНЕ...............а това е така защото ФОНДОВЕТЕ И ПРИ ТАЗИ СХЕМА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СИ ВЗИМАТ КОМИСИОННИТЕ И ГИ БОЛИ ФАРА ЗА ТОЯ ЗАКОНОПРОЕКТ.
                              Тц. Няма да мине, защото Конституционният съд вече взе своето решение и създаде съдебен прецедент - на базата на който всеки млад пенсионер може да даде пенсионното дружество под съд, задето са му гепили парите, за да ги налеят в някакъв общ кюп - и да го осъди без проблем.

Само не разбрах - според тая безумна идея - всяка компания ще има свой "пул" ли - или ще бъде общ за всички? - Щото второто нали се сещате какво значи? - Разни мошшшшшшеници-поковци - "инвестиращи" в кухи компании, после да тропосат своите клиенти фактически на гърбът на коректните компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                За адсиц става ли въпрос...
                                По-скоро не, до колкото схванах става дума за физическо притежаване на имота.

Коментар

Working...
                                X