Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеИма разлика и тя е че някои хора нямат избор и ги осигуряват в Пф .....като мен......аз нямам друг избор по закон.....ако ми давят парите за НОЙ и ПФ всеки месец ще се пенсионирам с 10 кила злато ама няма ........... нямям друг избор
Всичко се прави с идеята или да се открадне или да се скрие нещо, тука мисля случая е и двете дедо попе и двете!
В НОИ няма пари и в някой ПФ няма пари, щото са "инвестирани" в правилните дружества...
Искам си 50% от месечните вноски за ПФ и НОИ да ми се превеждат по моя лична сметка, а останалите халал да са им
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеИма разлика и тя е че някои хора нямат избор и ги осигуряват в Пф .....като мен......аз нямам друг избор по закон.....ако ми давят парите за НОЙ и ПФ всеки месец ще се пенсионирам с 10 кила злато ама няма ........... нямям друг избор
По конституция осигуряването е право - но това не им пречи всеки месец да чешат хората, без да ги питат !!! Ако направят осигуряването - И в Ной, И в ПФ доброволно, както е по закон, ПФ ще ги заболи... ного ще ги, ама няма да умрат от. Хеле пък ний, дето държим 45% пазарен дял в Доброволното осигуряване.
Ной обаче не просто ще го заболи: Ной ще умре - още другият месец. Защото ной има задължения към настоящите пенсионери, но - бидейки финансова пирамида - просто прехвърля тези свои задължения върху трети лица !!!! Все едно аз да ти дължа на тебе 54 Б, ама да подгоня Фортисов и да го принудя да ми ги даде на мене, за да ги върна на тебе.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеТехническият проблем с технически резерв може да се реши по технически.
Примерно един фонд подобен на този за гарантиране на влоговете и с отчисления минимални от вноската или таксата към ПФ.
Но мутрафоните не могат да търпят индивидуални партиди и им налитат като джебчийка на портмоне
1. Диверсификация. Клиент с месечна удръжка към УПФ над 50 лв да има право да я разпредели в два или повече фонда - минимална месечна вноска във всеки фонд: 20 кинта. Също така - право за разпределяне на вече натрупаните средства между повече от една компания - минимум по 4 Б във всяка избрана.
2. При изплащане на пенсии всеки да има право да си изиска една част от натрупаните средства (напримерно до 35%) да му бъдат снесени накуп.
3. За срочна пенсия - 2 варианта:
А/ Срочна пенсия. Човекът ще има право да определя срокът и, както и сумата, както и разпределението в рамките на година. Пример:
Високоплатеният инженер Пешо се пенсионира с 48 Б по партидата си. Поисква от ПФ да му снесат 10 Б в брой - и те му снасят. Остават 38 Б. Той има право да поиска от 50% до 80% от тия пари да му бъдат разпределени под формата на пенсия за определен от него срок - като разпределението е при хипотеза - нулева доходност. Той иска пенсия за 10 години като за целта може да използва от 19 Б до 30.4 Б. Пешо казва: "30 Б ми ги разделяте по 3 Б годишно. Искам от април до октомври да ми плащате по 200 кинта, останалите 5 месеца - по 320 кинта, че зимните месеци са по-тежки."
Компанията е ок - по партидата има 8 Б личен резерв - в случай че има временен спад на пазарите. Ако Пешо се озъби, не само тия 8 Б, но и останалите по партидата, са 100% наследяеми. След 10 години, ако Пешо е жив, може да си вземе накуп каквото е останало, може пак да ги разпредели като някаква рента - както си иска.
Б/ Пожизнена пенсия. Инженерът Пешо ДОБРОВОЛНО и пред нотариус се отказва от своята партидка, а компанията поема ангажимент да му плаща пожизнена пенсия, съобразно актюерски разчети, предоставени на клиента - тоест той знае по колко ще получава. Озъби ли се Пешо - ако ще и след 2 месеца - парите му си остават за компанията - за да плаща на тия, дето напук живеят по 108 години.
Е да, ама ако е осъществена точка 1 - Пешо може да си разпредели парите между около 2 компании - след това да поиска от едната пожизнена пенсия (вариант Б), а от другата - срочна и наследяване на паричките (вариант А). ТОВА за мен е най-добрият вариант... ама трябва да се разсъждава.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеняма никаква разлика дали ПФ или някаква си партидка някъде
все не е твоя - май никога
стискайте си акциите и нивите, защото пенсията от там ще дойде, не от измислените НОИ и ПФ
Коментар
-
Пронтов: няма да смеят да гепят нивите на Форти, както няма да смеят да му гепят и партидата в ПФ. Само дето ако тая държава бъде окончателно хъхризирана или арапизирана, на тия ниви той няма да може нищо да отгледа или поне нищо да обере... следователно и да иска да ги продаде, няма да има кой да му ги купи. Може да мисли той, че пресилвам - ами да ходи да види плодородното поле на петрич - покрай които градчето някога стана известно с ранните си зеленчуци и като град на милионерите... сега то пустее в огромната си част - никой не отглежда вкусни зеленчуци, защото няма как да ги защити от хъхрешката напаст !!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеняма никаква разлика дали ПФ или някаква си партидка някъде
стискайте си акциите и нивите, защото пенсията от там ще дойде, не от измислените НОИ и ПФ
пенсията.
Коментар
-
Ето и няколко причини, поради които да се повтори упражнението:
1. По-добър контрол над злоупотребите с еврофондовете и бюджетните средства /любимата ГЕРБерска мантра/
2. 2/3 от българите нямат земя или само по някой декар в съсобсвеност, от който не се вълнуват. За тях "собствениците на земя" са или "зърнари" обработващи земята с джипове и яхти, или "инвеститори" в апетитни парцели край морето. Повечето от "десните" всъщност са готови да се бият, но да имат право да серат, паркират и спят по чужди ниви и гори.
3. 1/2 от българите си милеят за ТКЗСто и сладките тогава домати /въпреки че в ТКЗСто се произвеждаха само консервни домати/, а бригадите и безплатния труд са само вече соц-хипарски спомен
Коментар
-
Ако идеята е всички партиди от всички фондове да отиват в една обща каца, или пул или кажете го както щете, тогава вече ще видите голямото надлъгване с доходностите - както здраво подпийнали рибари се надлъгват покрай някой гьол - с надеждата да се подмамят клиенти и да им се прибират таксичките - пък после пенсиите да ги плаща който ще !!! Да видите как се прави на година не 8%, ми направо 18%... знаем как !!!! Да видите как на кухи дружества, с годишна печалба на акция 1 стотинка, акциите им (собственост само на 3-4 пенсионни фонда) "струват" по 10 лева !!!!
Вместо да затегнат капиталовия стълб, за да бъде стабилен и да може да плаща реални пенсии - големи или малки - ще го съсипят окончателно !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеИнтересно, от цялата работа ми се струва, че освобождават от отговорност пенсионните прехвърляйки всичко в кюпа. Същевремено обявява провала на модела на (доброволното) задължително допълнително пенсионно осигураване...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеМайка им мръснааааа................тоя път ще им мине номера........... и да ви кажа ли защо ЗАЩОТО ТАКА ПОДРЕДЕНО И САМИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ НЯМА ДА ИМАТ НИЩО ПРОТИВ И НЯМА ДА ИМА ЛОБИ КОЕТО ДА ГИ СПЪНЕ...............а това е така защото ФОНДОВЕТЕ И ПРИ ТАЗИ СХЕМА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СИ ВЗИМАТ КОМИСИОННИТЕ И ГИ БОЛИ ФАРА ЗА ТОЯ ЗАКОНОПРОЕКТ.
Само не разбрах - според тая безумна идея - всяка компания ще има свой "пул" ли - или ще бъде общ за всички? - Щото второто нали се сещате какво значи? - Разни мошшшшшшеници-поковци - "инвестиращи" в кухи компании, после да тропосат своите клиенти фактически на гърбът на коректните компании.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗа адсиц става ли въпрос...
Коментар
Коментар