IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Бе ти нали беше радетел на частната собственост и демокрацията?Сега крадели били мутри?Я ми припомни кой ги създаде тия фондове?Щото аз си мисля че ги създаде наг големия демократ от драгалевци един доста черен субект дупнишки циганин
    А какво частно има в ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ ДЪРЖАВАТА! подаряване на пари мафиотитете???
    При истинският частник, няма задължение (още повече налагано от държавата!).
    Ако стоката му е добра и конкурентна, като цена/качество се харчи, ако не - Любо Пенев.
    УПФ няма нищо общо с доброволната лична размяна на стоки и услуги, характеризираща свободния пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Това ми звучи, като:

- "Ти ми давай по 100 лева на месец за следващите 40 години, от които аз ще ти взимам всеки месец по 5 лева официално (а останалите, ще давам на моите свързани фирми), пък аз ти обещавам, че като станеш на 70 ще имаш "нещо свое"."

Не останааа балъци. Ако я няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА, нагла, мутренска, държавна принуда, ще изпукате от глад!
      Впрочем грешка, вие сте осигурени до живот, но "собствениците" на частни партиди ще изпукат.....рано или късно.
      Няма да подскачаш.Нали ти скача по площада?Нали си умен и красив?Сега кат те таковат ше плащаш и ше мълчиш.И те така докато ти доде акъля.

Коментар

нои е отдавана фалирало, за там спор няма.

НО! Частните пефета в булгаристан са в 99% от случаите на откровени мутри, мафиоти, олигарси, назначени "приватизатори", които могат само да КРАДАТ, наричайки раздаването на пари на свързаните с тях фирми - "инвестиране".
        Ще си говорим, като дойде времето да продавате ДЦК, облигации и безполезни артии на "компании", за да изплащате мизерните "допълнителни" (а всъщност заместващи) пенсии.
        След всяка продажба, цените на дяловете ви ще са все по ниски, а преизчислените партиди и пенсии на новопенсиониращи се, все по-мизерни!
        БАС!
        Бе ти нали беше радетел на частната собственост и демокрацията?Сега крадели били мутри?Я ми припомни кой ги създаде тия фондове?Щото аз си мисля че ги създаде наг големия демократ от драгалевци един доста черен субект дупнишки
        Last edited by aleks262; 12.05.2016, 15:48.

Коментар

• Да се молим скоро да мине реформата на министър Горанов, че без реформа може скоро да няма никакви пенсии. А за да се изплащат пенсии трябват пари, а за да има пари трябва да се съберат в един общ пул, пък било то пул само на всеки фонд поотделно, или един за всички фондове, или един за фондовете и НОИ общо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
            А и ще трябва да се пипат правата на категорийните работници, от които зависи мира в държавата. Верно, че няма как да стане.
            Не се притеснявай за категорийните, за тях се/ще се погрижиха/ат профифондовете
            Точно, както ще се "погрижат упефетата за останалата "маса".

Коментар

Ако това стане, ВЕЧЕ фалиралият нои ще фалира и държавата МОМЕНТАЛНО!!!

Щото само си представи, колко народ, дето не може да си вземе ПОНЕ това, което е внасял за периода на осигуряване, веднага ще трябва да ми се изплати една сума и отделно от това да му преизчислят "социалната" пенси, спрямо РЕАЛНИЯ принос.

Направо баце ще хвърли оставка.
              А и ще трябва да се пипат правата на категорийните работници, от които зависи мира в държавата. Верно, че няма как да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Хуу де, ще перефразирам - дай решение без гражданска война!
                Че срещу кого ще се води тая гражданска война??? Срещу чиновници и милиционери ли?
                То не, че е лошо да се поразчистят малко, ама дори да се избият всички, това НЕ ПРОМЕНЯ МАТЕМАТИКАТА!
                Тя за съжаление е точна наука и не и пука, ни от ушев, ни от бай мангау.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                  Даже един познат сега заминава в Германия, поради точно тази причина с нечовешките изисквания за стаж у нас. В Германия при 5 години вече имаш право на пенсия, разбира се, според приноса си към системата. Не виждам никакъв проблем и у нас да стане така.
                  Ако това стане, ВЕЧЕ фалиралият нои ще фалира и държавата МОМЕНТАЛНО!!!

Щото само си представи, колко народ, дето не може да си вземе ПОНЕ това, което е внасял за периода на осигуряване, веднага ще трябва да ми се изплати една сума и отделно от това да му преизчислят "социалната" пенси, спрямо РЕАЛНИЯ принос.

Направо баце ще хвърли оставка.

Коментар

• Тук само за неколцина е така. Почти.

Коментар

А отговорът го знаем всички - Любчо Пенев го даде....е може да се подправи супичката с малко кисело млекце и хлебец, но основното си остава.
                      Хуу де, ще перефразирам - дай решение без гражданска война!

Коментар

А това със "стажа" е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Ако аз съм един IT специалист, или лекар учил 10-15 години за да специализирам след гимназията и съм почнал да работя на 30 години, това значи, че ще трябва да бачкам до 70 години (65, ако СИ ПЛАТЯ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! 5 години) и то ако нямам 1 ден пропуснат стаж!!!!!!
                        За 20 години работа на МАКС осигурителен доход, аз бих внесъл 3-4 пъти повече от дебили, които бачкат, като продавачки, чистачи, миячи или друг "пролетариат", ОБАЧЕ може да не получа НИЩО освен това мизерно подаяние "соц. пенсия", щото не съм бачкал 40 години, като дебила дето за нищо не става, обаче е почнал на 19 да събира кофите за смет!!!
                        Осигурителните вноски НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ, ако не ти стига един ден "стаж".
                        Даже един познат сега заминава в Германия, поради точно тази причина с нечовешките изисквания за стаж у нас. В Германия при 5 години вече имаш право на пенсия, разбира се, според приноса си към системата. Не виждам никакъв проблем и у нас да стане така.

Коментар

Тц, това няма как да се случи по ред причини, знаеш го. Дай нещо сериозно и работещо.
                          Ако утре закриеш НОЙ сегашните пенсионери какво правят?
                          А тези, които са внасяли цял живот осигуровки и утре се пенсионират?

- "Тц, няма как да се закрие пирамидата, щото какво ще правят сегашните "инвеститори" в нея? И тея дето се надяват утре да си вземат парите от нея."

Ето така звучиш.

А отговорът го знаем всички - Любчо Пенев го даде....е може да се подправи супичката с малко кисело млекце и хлебец, но основното си остава.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                            По-малко хора, ще се осигуряват вече, а повече ще консумират.
                            Няма как да се скърпи НОИ, освен да се гепят едни 8 милиарда.

Но това правителство - края му е сигурен.
                            Думата която използваш "гепят" не е точна. По-скоро трябва да се говори за реформа, защото по този начин както е сега е ясно че няма как да се плащат пенсиите от фондовете. Или трябва да се приеме схемата по което то да става (в смисъл да се формира един общ пул от всички партиди в една), или да се махат пенсионните фондове и всичко да се събере директно в НОИ. Може би дори вторият вариант е по-добър, защото така хората ще знаят че държавата гарантира схемата, такак както е гарантирана схемата с банките и държавната гаранция на депозитите.
                            Не се знае какво, но нещо трябва да се направи и то скоро, докато имаме компетентен минфин като г-н Горанов, че след това не се знае кой ще се падне на неговото място.

Коментар

Решението е само едно и вече дадено от мен по-долу.

ЗАКРИВАНЕ на фалиралото нои и ДОБРОВОЛНОСТ на пефетата - който иска да им подарява парите си, срещу обещания!

Никакъв ангажимент на държавата, към здрави, прави и мързеливи дебили!

Държавата, ще изпълнява социалната си функция, под формата на половин хляб и кофичка кисело мляко за всеки, който НЯМА НИЩО и УМИРА ОТ ГЛАД (тук не се включват "бедни" пенсионери, без спестявания, но с 200 кв.м. апартаменти в Лозенец или нещо подобно!).
                              Обезщетения за безработица, инвалидност и т.н. СРЕЩУ ЗАСТРАХОВКИ!
                              Тц, това няма как да се случи по ред причини, знаеш го. Дай нещо сериозно и работещо.
                              Ако утре закриеш НОЙ сегашните пенсионери какво правят?
                              А тези, които са внасяли цял живот осигуровки и утре се пенсионират?

Коментар

И НОИ е същата гнила ябълка, то вече няма по-малко зло за парите за пенсия.
                                НОИ колко години ще успее държавата да го поддържа на изкуствено дишане?
                                Система, която не успява сама да се издържа рано или късно умира и това е неизбежно.След 20-30 години като 100 работещи издържат 120 пенсионера ОТКЪДЕ пари другари в НОЙ?
                                Субсидиите от държавата режат живо месо от здраве, образование, култура, сигурност, армия и т.н.
                                Честно казано така са се овъртяли нещата, че решение не се вижда...
                                Решението е само едно и вече дадено от мен по-долу.

ЗАКРИВАНЕ на фалиралото нои и ДОБРОВОЛНОСТ на пефетата - който иска да им подарява парите си, срещу обещания!

Никакъв ангажимент на държавата, към здрави, прави и мързеливи дебили!

Държавата, ще изпълнява социалната си функция, под формата на половин хляб и кофичка кисело мляко за всеки, който НЯМА НИЩО и УМИРА ОТ ГЛАД (тук не се включват "бедни" пенсионери, без спестявания, но с 200 кв.м. апартаменти в Лозенец или нещо подобно!).
                                Обезщетения за безработица, инвалидност и т.н. СРЕЩУ ЗАСТРАХОВКИ!

Коментар

Working...
                                X