IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иначе табличката, дето ще видиш - показателна е. Всеки който има сбръчкана сива топка в тимберичката да прецени сам - дали да чака бъдеща пенсия от Anhauser-Busch, Sanofi, Total, Coca cola, Boeing, Microsoft, Daimler, Siemens, General Electric, Orange, Bayer, Porsche, BMW, McDonalds, Johnson&Johnson, или да чака бъдеща пенсия от Ной и 2 000 000 ромове.[/QUOTE]

Всичко добре, но защо за 2 фонда имате отрицателна доходност въпреки инвестициите си в кока кола и Макдоналдс. И те ли пиха вода. Нещо има риба работа, ама мълчиш като партизанин на разпит- как е възможно и трите фонда да правят за 5 години поне по 5,5% ръст, а за 2015г двата да са на минус. Казвай бърже

Коментар

• https://www.facebook.com/42293709120...4241347408094/

искам от утре да съм пенсионер и с пенсията от УПФ по такива сватби да ходя
      бройте колите и то какви !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Да бе, ама само при вас ли са пазарните сътресения?
        И не ми вади картата със свързаността.
        От кухнята на един от нарочените за свързани фондове знам, че доходността са си я направили от няколко разумни сделки с чужди акции.
        Т.е. вашите портфоли мениджъри не стават. И аз мога до 0% да ти докарам доходността и то не за 10 бона заплата, за 5 ще го направя!
        Слабички са ви специалистите, ама кой е луд да пусне хранилката.
        Нищо лично против теб, знаеш, просто коментираме ФАКТИ.

По-долу не ми отговори на един въпрос...

КОЛКО Е СРЕДНАТА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ ОТ 2002Г. ДО ДНЕС, ИЗЧИСТЕНА ОТ ИНФЛАЦИЯТА ЗА УПФ НЕКА ДА Е НА ТВОЯТА КОМПАНИЯ? Нали помниш през първите 10 години на века, че имаше депозити по 8-10%?
        Да - от потфолиовите мениджъри може повече да се иска - и аз скоро се разправях с шефовете за туй, щото не съм от тия, дето си траят. Но все пак нашият фонд инвестира ного по-сериозно от повечето други. Средногодишната доходност не съм я смятал от Втора година, но съм смятал от 11-а насам - и е доста добра - защото и инфлацията често бе отрицателна. А именно последният период е важен - защото през него хората са имали най-ного парички в своите партидки.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Така наречените Пенсионни фондове са хранилка за една кохорта нищоправци - визирам българските, но и чуждите такива са почти на същото дередже

офиси, заплати, реклами, точене (през кухи инвестиции) ... кой плаща за това ... осигуряващите се в тези фондове.

с времето все по-ясно става, че тази схема за папане на парите на хората НЯМА КАК да генерира траен и устойчив доход за осигурените в тези фондове.....В резултат виждаме реформите, чиято единствена цел е да замажат и покрият истината...

ЧЕ ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ СЕ ХАРЧАТ И ПАПАТ от огранизаторите на схмета ПФ
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Анди - не знаеш ли, че имаше пазарни сътресения, които се отразиха на всички сектори, пазари и компании? Загубата на нашите клиенти от Костенуркаджиите конкретно сигурно е около 0.008%. Ама то по картинката се познава кой какви ги върши. и кой инвестира реално и кой прави таковата.
            Да бе, ама само при вас ли са пазарните сътресения?
            И не ми вади картата със свързаността.
            От кухнята на един от нарочените за свързани фондове знам, че доходността са си я направили от няколко разумни сделки с чужди акции.
            Т.е. вашите портфоли мениджъри не стават. И аз мога до 0% да ти докарам доходността и то не за 10 бона заплата, за 5 ще го направя!
            Слабички са ви специалистите, ама кой е луд да пусне хранилката.
            Нищо лично против теб, знаеш, просто коментираме ФАКТИ.

По-долу не ми отговори на един въпрос...

КОЛКО Е СРЕДНАТА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ ОТ 2002Г. ДО ДНЕС, ИЗЧИСТЕНА ОТ ИНФЛАЦИЯТА ЗА УПФ НЕКА ДА Е НА ТВОЯТА КОМПАНИЯ? Нали помниш през първите 10 години на века, че имаше депозити по 8-10%?
            Last edited by andy2000; 14.05.2016, 13:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Импе, май не са само 0,008% от загубите от фолксваген, трябва да са доста повече щом сте на минус. Никой не го интересува къде са инвестирани парите, въпросът е да носят добра доходност.
              Я дай линк къде са инвестициите на алианс бг, ако всичко отива в германия, добре дай линк къде са немските инвестиции
              0.008% казах съвсем напримерно - не съм смятал колко точно. Иначе ето линк - заповядай:

https://www.allianz.bg/about_us/az_b..._pod_detailed/

Слизаш надолу - дето пише: "ОБЕМ И СТРУКТУРА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ" - гледаш напримерно дялови ценни книжа - и кликаш на плюсченцето вдясно.

Костенуркаджиите имат умерено скромен дял от 0.13% в УПФ. 14-а година са били 0.17%. Ок, загубили сме не около 0.008%, а около например 0.08%.

Иначе табличката, дето ще видиш - показателна е. Всеки който има сбръчкана сива топка в тимберичката да прецени сам - дали да чака бъдеща пенсия от Anhauser-Busch, Sanofi, Total, Coca cola, Boeing, Microsoft, Daimler, Siemens, General Electric, Orange, Bayer, Porsche, BMW, McDonalds, Johnson&Johnson, или да чака бъдеща пенсия от Ной и 2 000 000 ромове.

Коментар

Ного добро интервю с Н. Абаджиев.
                Кое му е доброто - ще огледаме, ще видим, трябва да се разпише, законът трябва да се пормени !! Проблемите с доходонстта и таксите - те това не са негови проблеми, а на осигуряващите се !!! Дрънкало !!!!
                Казва 1/3 от парите в ПФ били от доходонст. А през това време - 14 години - колко поскъпнаха стоките, които един пенсионер купува????? Много над кошницата, която статистиката смята. Т.е. от съвсем реално от нашите пари там сме назад и то доста.

Коментар

Анди - не знаеш ли, че имаше пазарни сътресения, които се отразиха на всички сектори, пазари и компании? Загубата на нашите клиенти от Костенуркаджиите конкретно сигурно е около 0.008%. Ама то по картинката се познава кой какви ги върши. и кой инвестира реално и кой прави таковата.
                  Импе, май не са само 0,008% от загубите от фолксваген, трябва да са доста повече щом сте на минус. Никой не го интересува къде са инвестирани парите, въпросът е да носят добра доходност.
                  Я дай линк къде са инвестициите на алианс бг, ако всичко отива в германия, добре дай линк къде са немските инвестиции

Коментар

Ного добро интервю с Н. Абаджиев.
                    И той какво каза? Звучи досущ като теб - ни една цифра, аргумент - само лаладжийски приказки.

Коментар

• Ного добро интервю с Н. Абаджиев.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                        Публикувано е за дискусия с всички разчети
                        Това не са разчети, ами прогнози. Хайде сложи в "разчета" един нулев дефицит на НОИ (айде да не е нулев - може да махнеш инвалидите) и ако получиш пак 2<1, тогава ще ти стисна счетоводителската ръка.

Коментар

• Да осведомим БАДДПО

Журналист: "МФ и експерти като Любомир Христов твърдят, че хората, които получават две пенсии – от НОИ и от частния фонд, ще взимат по-малко, отколкото тези, които се осигуряват само в НОИ. Има ли такава опасност?"

Г-н Абаджиев: "Това е абсолютно голословно твърдение. Такива становища трябва да се обосновават с конкретни разчети..."

Любомир Христов : 1 март 2016 г.
                          Две пенсии или една? (или Когато 2 са по-малко от 1)
                          Публикувано е за дискусия с всички разчети
                          http://papers.ssrn.com/sol3/papers.c...act_id=2740262

http://www.mediapool.bg/vtora-pensiy...ews249176.html

Коментар

Те така и ще обяснявате след още 10 години на следващите клиенти. Ако са толкова глупави да ви дадат пари

Коментар

Импе, има ли нещо такова, че средната доходност от УПФ от създаването до днес, изчистена от инфлация е около 0,5%? Нали помниш през първите 10 години на века, че имаше депозити по 8-10%? Дай да не казваме на черното бяло ...

А 2015г. не я коментирам ... Я кажи защо е този резил за 2015г.? Фолксваген ли го загряха бавно "портфолио меринджеите"?

Коментар

Тц, това няма как да се случи по ред причини, знаеш го. Дай нещо сериозно и работещо.
                                Ако утре закриеш НОЙ сегашните пенсионери какво правят?
                                А тези, които са внасяли цял живот осигуровки и утре се пенсионират?
                                Ной трябва да остане, ама със затихващи функции - да плаща пенсии на хората, осигурявали се в него, докато ги има - сегашните работещи все повече да бъдат освобождавани от ноевото робство.

Коментар

Working...
                                X