IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
    Ами не може, затова не ти е отговорил.

Отговорът можеш да намериш тук (средно за всички осигурени във всички УПФ-там;
    2002 - 2015)

http://idfk.org/1471-2/

Средногодишно:
    1. Номинална доходност на фондовете: 4.46 % (а не както голословно твърди Абаджиев - въобще и чрез асоциацията си ПОД-овете дават непрекъснато признаци на лъжци и измамници)

2. Номинална доходност на осигурените в УПФ: 2.26 % (разликата до 4.46 % е отишла в такси. Т.е. прибират си половината от Макдонълсите и IBM-те)

3. Реална доходност на осигурените: +0.53 % (словом: по 53 стинки на 100 лв. вноска на година), разликата я изяла инфлацията

и по-така, картинно.
    http://site-70636-480-9263.strikingly.com/

ИДФК е единственият меродавен и коректен източник на данни за доходността на осигурените в пенсионни фондове в България. Точка.
    Когато ви запита как така се случва, че УПФ е с положителна доходност, а ДПФ с отрицателна, при положение, че дяловете по ДПФ са по-скъпи от тия по УПФ, а и двата са почнали от 1.0000, вие какво ми отговорихте?

Сметките ви не струват НИЩО. Чиста манипулация, в случая - манипулация очевидна и за дете в 3 клас.
    Last edited by Императорът; 14.05.2016, 16:42.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Къде си го писал, защото търсих и нещо не го виждам? Да не са те "забърсали"?
      По-надолу в тази тема си е:

Сериозното предимство обаче е там, че се използват пари преди данъци и осигуровки - а това значи за отскок 35% еднократна доходност. Туй щото няма плосък данък - и на пенсия на практика отложеното плащане на данъка е нищожна сумичка.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Както вече писах, сладостта на тия фондове е друга.
        Къде си го писал, защото търсих и нещо не го виждам? Да не са те "забърсали"?

Коментар

От 2002г. насам САМО с депозит щеше да си избил рибата.
          Имаше такива с довнасяне още от 2002г. + лихви от по 8-9%...

Редкретин, кво КТБ наистина? 14 години х 12 месеца х 200 лева = 33 600 лева, без да броим лихвиците ...
          Проблема е че влагаш пари, вече обложени с данък и социални вноски. Както вече писах, сладостта на тия фондове е друга.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            не си много прав ... КТБ имах и аз депозит и си го взех...

с по 200 кинта на месец няма как да стигне 100К Е още повече че ще купува злато и земя
            Взел си си го ако е на стандартен влог, тия с индивидуалните условия изгоряха до един, Там не се гледа лимита 100к.

Коментар

• От 2002г. насам САМО с депозит щеше да си избил рибата.
              Имаше такива с довнасяне още от 2002г. + лихви от по 8-9%...

Редкретин, кво КТБ наистина? 14 години х 12 месеца х 200 лева = 33 600 лева, без да броим лихвиците ...

Коментар

щеше да има няколко стотинки да се почеше, имот обезценен с 60% и депозит-пътник в КТБ.
                не си много прав ... КТБ имах и аз депозит и си го взех...

с по 200 кинта на месец няма как да стигне 100К Е още повече че ще купува злато и земя
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

33% злато
                  33% земя / имот
                  33% кеш депозит

Ако Иванчо беше влагал в това вместо в ПФ ... сега вече щеше да е пенсионер на 50години.
                  щеше да има няколко стотинки да се почеше, имот обезценен с 60% и депозит-пътник в КТБ.

Коментар

Защитавам, ама чети в другия ми постинг - какво точно и как точно изглежда. Не защитавам българските фондове.
                    Извини ме, тогава.

И аз не защитавам НОЙ и не нападам ПФ.
                    НОЙ в сегашната си форма е нЕма такъв урод, а ПФ са абсолютно безполезни и даже вредни, освен за едни 2000-3000 служителя на хранилката ...

Коментар

• 33% злато
                      33% земя / имот
                      33% кеш депозит

Ако Иванчо беше влагал в това вместо в ПФ ... сега вече щеше да е пенсионер на 50години.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Аз питам, който иска да ми отговори. И ти май в един момент защитаваше ПФ или бъркам?

Импето и той е добре дошъл да коментира, ако пък накара някой от меринджеите да си направи акаунт и да ми отговори ще е чудесно, но е като да чакам еднорог да излезе от метрото ...
                        Защитавам, ама чети в другия ми постинг - какво точно и как точно изглежда. Не защитавам българските фондове.

Коментар

Не питай мен. Импа е тук, него си го питай.
                          Аз питам, който иска да ми отговори. И ти май в един момент защитаваше ПФ или бъркам?

Импето и той е добре дошъл да коментира, ако пък накара някой от меринджеите да си направи акаунт и да ми отговори ще е чудесно, но е като да чакам еднорог да излезе от метрото ...

Коментар

За периода от въвеждане на дяловете 01.07.2004 г. – 31.12.2015 г. постигнатата номинална
                            доходност е 41.27% (3.05% на годишна база, стандартно отклонение 3.06% на годишна база и коефициент на Шарп 0.54), инфлацията за същия период е 56.07%, а реалната доходност е -9.48% (-0.86% на годишна база).

Хахаха, е, че то какво излезе? Не стига, че не съм 0:0 с УПФ в Алианц, ами съм на ОГРОМЕН МИНУС с реална доходност е -9.48% !!!
                            Не питай мен. Импа е тук, него си го питай.

Коментар

Един баламски пример свързан с аватара ми...

Иванчо работи с добра заплата и всеки месец заделя 200лв от 2001-ва насам

1. Схема - ДФ,ПФ
                              2. Депозит
                              3. Схема по един наполеон всеки 1-2 месеса (според цената)

сами сметнете колко пари би имал сега Иванчо ако спестява както прабаба си в пендари и колко пари има сега ако се е доверил на измамниците скрити зад ПФ.

милионери станаха , но не вложителите .....
                              Бърти, схемата е съвсем друга. Пенционни пари не се влагат в риск - а златото е измерител на риска (съвсем не е сигурност, както се смята).
                              В белия свят имаш опция за фиксирана доходност + възможна горница, в немския пример изглеждаШЕ като 1.75% +. При дефлация в последните години е повече от добре, при проектна инфлация 2% за ЕС ще е леко кофти (т.е. трябват си още 0.25%). Сериозното предимство обаче е там, че се използват пари преди данъци и осигуровки - а това значи за отскок 35% еднократна доходност. Туй щото няма плосък данък - и на пенсия на практика отложеното плащане на данъка е нищожна сумичка.

Коментар

Един баламски пример свързан с аватара ми...

Иванчо работи с добра заплата и всеки месец заделя 200лв от 2001-ва насам

1. Схема - ДФ,ПФ
                                2. Депозит
                                3. Схема по един наполеон всеки 1-2 месеса (според цената)

сами сметнете колко пари би имал сега Иванчо ако спестява както прабаба си в пендари и колко пари има сега ако се е доверил на измамниците скрити зад ПФ.

милионери станаха , но не вложителите .....
                                или декари земеделска земя в периода 2002 - 2015 г
                                колко можеше да има Иванчо сега - щеше да е с около 2 200 декара в централна България, да получава по 110 000лв рента годишно и да клати краката на Малдивите
                                това без да използва лост - кредит, който значително щеше да подобри резулаттите на Ивачно
                                това можеше да се направи през годините откакто ни цуцуркат ПФ

Коментар

Working...
                                X