IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    КОЙ ще компенсира
    Как кой бре, сгански? Държавата ще продължава да субсидира, просто в по-големи количества ...
    Мързи ме да ровя, ама май субсидията в момента е над 50% от парата за пенсии.

Коментар

• Едно нещо ми е много интересно.

Ако се запази сегашната ситуация, всеки, който наближи пенсионна възраст (5 години по-рано мисля, че е сега), може да си изчисли на база резултатите (цените на дяловете и динамиката на ръста им) на тия мошеници, колко заместваща пенсия би получил и дали това би компенсирало липсващите проценти от нои (ако тогава още има нои разбира се ).
      И сегаааааа, внимание!
      Ако се окаже, че е по-изгодно да се прехвърли партидата тогава в нои, то човечеца ще получава цялата си пенсия от там, ОБАЧЕ, пита се в задачата, КОЙ ще компенсира нои за това, че плаща изцяло процентите, които е трябвало да плаща упефетУ, обаче упефетУ му е прехвърлило реално доста по-малко кинти....щото нали не мислите, че упефарите ще върнат таксите "за управление" и "кувертите" за входа!

Коментар

• Е, няма такъв бизнес... нищо не правиш по цяла година и накрая правиш едни 40-50 млн печалба на гърба на прошляците...

Коментар

• "Силни финансови резултати

Въпреки това дружествата са реализирали положителен общ нетен финансов резултат на стойност 48.4 млн. лв., което представлява увеличение с 19% на годишна база. За сравнение - през 2014 г. финансовият резултат на дружествата е 40.6 млн. лв. и е нараснал с 9.9% на годишна база.
          Най-голям нетен финансов резултат отчита ПОД "Алианц" с близо 16 млн. лв., следван от ПОК "Доверие" с близо 15 млн. лв. На другия край на класацията е "Пенсионноосигурителен институт" със 175 хил. лв. и ПОД "Топлина" с 217 хил. лв.

В сравнение с миналата година най-голям ръст на печалбата отбелязва ПОД "Бъдеще", които увеличават финансовия си резултат близо 5 пъти до 681 хил. лв., следван от ПОД "Топлина" с двоен ръст, ПОК "ДСК-Родина" - с 43%, и ПОК "Съгласие" - с 41%.

Сред универсалните фондове най-големи приходи от такси са имали фондовете на "Доверие" (31.5 млн. лв.) и на "Алианц" (27 млн. лв.), а при доброволните фондове – "Алианц" (1.8 млн. лв., въпреки че са отбелязали близо двоен спад спрямо предходната година) и "ДСК-Родина" с 915 хил. лв."
          http://www.capital.bg/biznes/kompani...t_s_14_do_934/

Важното е да има добра печалба за акционерите.....осигурените кучетата ги яли.

Коментар

Аз да питам, щото от КТ виж какво казват:

"Думите на Даниела Петкова провокираха и друг коментар, от президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той заяви, че месечната заплата на Петкова е 200 000 лева и че не е съгласен това да става с парите за пенсии." -

http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/...na_638887.html

"Даниела Петкова е Главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие" от 2000 до 2012 г."
            Да, да, четох го. Дадох линк към същото, ама ми се струва доста надуто..освен през някакви бонуси да ги докарва до 200к, ама... Импе, давай освен статистиката и заплатата на мениджмънта.
            За мен това трябва да е прозрачно - заплатите на УС, НС и директорите на дирекции, сектори или както им викат.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Химикът не е на 200к бре
              Аз да питам, щото от КТ виж какво казват:

"Думите на Даниела Петкова провокираха и друг коментар, от президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той заяви, че месечната заплата на Петкова е 200 000 лева и че не е съгласен това да става с парите за пенсии." -

http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/...na_638887.html

"Даниела Петкова е Главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие" от 2000 до 2012 г."

Коментар

Абе миташки, верно ли тая даниелката получавала 200К на месец?...тва без обедните почивки до Милано?
                А ваШте "германски" меринджеи, на колко са?
                Химикът не е на 200к бре

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  По-добри сме, бе.

Не сме профукали парите на хората. Туканка са си.
                  Абе миташки, верно ли тая даниелката получавала 200К на месец?...тва без обедните почивки до Милано?
                  А ваШте "германски" меринджеи, на колко са?

Коментар

По-добри сме, бе.

Давай ми статистиката за 2015 и 2016 - не ме баламосвай...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Импе, я кажи как се представихте ДПФ-то за 2015 и 2016 ?
                      За Алианц питам
                      Тотал е щетата, налЕ?
                      За съжаление не сте по-добри от дупката НОИ.
                      По-добри сме, бе.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Анди - и аз се чудя - как 0.00 лв носят доходност.

Вале - не споря. 25% в сухичко няма как да носят доходност. Чакат нашите да стане Доналд президент, да паднат пазарите и да се нагрухтят сосно - като свинки в букова гора.
                        Импе, я кажи как се представихте ДПФ-то за 2015 и 2016 ?
                        За Алианц питам
                        Тотал е щетата, налЕ?
                        За съжаление не сте по-добри от дупката НОИ.
                        Last edited by andy2000; 01.11.2016, 15:27.

Коментар

• Анди - и аз се чудя - как 0.00 лв носят доходност.

Вале - не споря. 25% в сухичко няма как да носят доходност. Чакат нашите да стане Доналд президент, да паднат пазарите и да се нагрухтят сосно - като свинки в букова гора.

Коментар

• Защо две пенсии може да се окажат по-малко от една

Прочетете тревожните сметки на финансиста Любомир Христов

https://clubz.bg/46402-zashto_dve_pe...malko_ot_edna#

Г-н Христов, може ли един въпрос? Откъде я докарахте тази доходност 4% ? Средна за периода ли е? Парите на депозит ли се държат? Последно като проверих се държеха в РАЗПЛАЩАТЕЛНА сметка в една специална банка?

Лицата, които си разделят осигурителната вноска на две, внасят една част в УПФ, където парите носят доходност. Между 2002 и 2015 г. реалната доходност е 0,5%.
                            Другата част от парите им постъпват в ДОО, където те също носят доходност, която е в пъти по-висока и достига до 4% или 10 пъти повече.

Коментар

Ами когато 25% от активите са в сухо - така е.

Туиги - нямаме нищо в Щатите сега - и това е ного показателно. Не разбираш ли, че ако продадеш нещо, това не ти влиза в графата доходност, а само сменя местоположението на една сума от един род активи към друг род активи - в случаят от Дялови книжа към Сухичко?
                              И според теб колко струва една акция на Coca Cola?

Не съм го казал аз ,че сте на последно място по доходност

Min доходност на ПФ
                              mail13:10 | 01.11.2016прегледи 16 коментарикоментари 0

Заместник-председателят на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор", определи минимална доходност на годишна база в размер на -0,24 на сто при управлението на активите на универсалните пенсионни фондове (УПФ) за предходния 24-месечен период от 30.09.2014 г. до 30.09.2016 г. За професионалните пенсионни фондове (ППФ) за същия период е определена минимална доходност на годишна база в размер на -0,07 на сто. Среднопретеглената доходност (модифицираната претеглена доходност) на УПФ за същия период, изчислена на годишна база, е 2,76 на сто, а за ППФ съответно е 2,93 на сто.

Всички фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване са постигнали доходност за посочения 24-месечен период над определеното минимално равнище на доходността за съответния вид фонд.

Според данните на КФН най-висока доходност за 24-месечния период сред УПФ постига УПФ „Съгласие", а най-ниска „ЗУПФ Алианц България". При ППФ най-висока доходност отново постига УПФ „Съгласие", а най-ниска „ЗППФ Алианц България" и „ППФ - Бъдеще". По отношение на доходността на доброволните пенсионни фондове ДПФ "Съгласие" е с най-висока доходност за 24-месечния период, а с най-ниска е "ДПФ Алианц България".

http://www.economynews.bg/min-%D0%B4...news74035.html

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                                Не знам колко е правилно - ама са на последните места по доходност .
                                Ами когато 25% от активите са в сухо - така е.

Туиги - нямаме нищо в Щатите сега - и това е ного показателно. Не разбираш ли, че ако продадеш нещо, това не ти влиза в графата доходност, а само сменя местоположението на една сума от един род активи към друг род активи - в случаят от Дялови книжа към Сухичко?
                                И според теб колко струва една акция на Coca Cola?

Коментар

Working...
                                X