Първоначално изпратено от MarginCall
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 1.08.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Да спасим демокрацията! Да подкрепим Сидеров!
Нека да подкрепим Волен Сидеров за борбата му срещу агресията, платените митингуващи и порочността в политиката.
П.П.
Нека да дадем шанс на Пламен Орешаски да довърши започнатото велико дело, да не остане министерство което да не е по категоричен начин обвързано с мафията.
Утре всички на митинг за подкрепа на правителството, демокрацията е застрашена!НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеКолега не схващаш основния принцип на демокрацията май. Бъркаш го с Анархията.
Областните управители не са изборни а са назначения на правителството, тоест не отразяват съотношението на силите в дадената област. Областния управител е местния представител на правителството в областта. А правителството е продукт на средно аритметичния резултат в цялата държава. Предния мандат на всякъде бяха от ГЕРБ , макар в някои области ДПС или БСП са спечелили ...... няма как правилата да се променят как ни харесва в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеНяколко хиляди циркаджии, срещу гласували 3,5 млн.... Айде стига ве с тия Цветни революции. Излъганите камилчета пак ще бъдат рипащите Кухи тикви
Изгледай некой ДенсУитМи в тубата и/или ми направи профил на протестиращия от репортажити наШашо Диков
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеДа и аз така, но едно е да ти се иска, а друго реалността! Докато и най-простият българин не осъзнае, че да не иска някой е негово право, а не кауза и да изисква отчет за платените пари на тези, които харесва, все така ще е.
Все пак, не бягай от въпроса, краткосрочно, на кой принц залагаш
Ако БСП продължи да следва пътя от последните седмици самата БСП ще се разцепи. Това управление и е последния шанс да докаже че може да се промени. Ако изпуснат този шанс демографията на избирателите и ще я погребе заедно с тях. И в БСП в крайна сметка ще се случи същото като с десницата преди 10 години. ще се спасяват по единично.
А това прави всякакви предварителни договорки доста мъгляви откъм изпълнение. честно казано самите олигарси, които очевидно БСП се опитва да задоволи сами си пречат да печелят, с желанието си да излизат на преден план. каквото ще да правят няма как обществото да ги приема добре. Ако искат да печелят трябва да се опитват да пазят имиджа на БСП чист. Чист от самите тях. Но очевидно поне една част от тях това не го съзнават. И играят силно срещу собствените си интереси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, избирателя не е избрал това. Избирателите на БСП от Благоевград не са избрали турчин да ги управлява, избирателите на БСП от цялата страна не са избрали Пеевски да е шеф на ДАНС. Избирателите на БСП не са избрали Станишев да прави тайни договорки неясно с кого, неясно на каква цена и неясно срещу какво.
Това в момента е екзистенциална криза на БСП по-сериозна и от тази след Виденов. защото тогава чисто демографски имаше много повече промити мозъци, които винаги гласуваха за тях. Сега БСП за да оцелее трябва да привлича нови гласове. А тя ги отблъсква.
Ок и аз съм убеден че Орешарски ще управлява много по-добре от Бойко. но изобщо не съм убеден че искам да заплатя цената за това управление. Икономиката не е всичко. Най-големия грях на Бойко лично по мое мнение бе потъпкването на демократичните принципи. Некадърното му управление бе на второ място. Сега БСП отново потъкват и заменят демокрацията. И то най-нагло, безпардонно и без всякакво чувство за вина. А поне на мен социопати във властта не ми трябват.
Областните управители не са изборни а са назначения на правителството, тоест не отразяват съотношението на силите в дадената област. Областния управител е местния представител на правителството в областта. А правителството е продукт на средно аритметичния резултат в цялата държава. Предния мандат на всякъде бяха от ГЕРБ , макар в някои области ДПС или БСП са спечелили ...... няма как правилата да се променят как ни харесва в момента.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Аз, пък, не мога да разбера тези, които подкрепят правителството на Орешарски.
Само човек, който не се учи нито от собствените си грешки, нито от грешките на другите може да сметне, че от БСП+ДПС ще излезе нещо смислено.
Ако нещо изглежда като помия, мирише като помия, има цвят на помия ... ми то най-вероятно е помия. Няма фабула тука.
Ако някой назначи пеевски на служба за която той никак, ама никак не е подходящ, даде му достъп до секретни материали в невъзможен срок и след това се опита да го върне отново като депутат в парламента, потъпквайки конституцията - е какво очаквате от такива хора? Колко още години трябва да изгубим в експерименти? Не е ли очевидно, че те си правят каквото си искат?
Нима очаквате от изроди, които не ви зачитат за хора, да бранят вашите интереси? Пак ли ще я караме на принципа: е те сега малко сгафиха, ама може, пък, да се поправят нататък. А дано, ама надали....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДА СЕ ВЪРНАТ ЦЦИ, БУЦИ И ПАШАТА и да откраднат златото
БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТА СТРАНА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ
юни. 25 Интересни Новини no comments
GoldNumismatics_headerB
Американски спътници са установили ,че на Българска територия под Пирин и Родопите има злато на стойност 1 трилион долара. Братя българи , Вие сте най-богатите хора в целият свят. Остава да си върнем златото и България !
Zlato-krai-Tran-600x402
Четвърто правителства поред позволяват колониалното ограбване на златното находище в Челопеч. Те дават на концесия златните залежи на България със смешно ниска концесионна такса от годишния добив на злато, мед и сребро. Всъщност списъкът от добиваните минерали е значително по-голям, като някой от тях попадат направо групата на редките метали. Те обаче въобще не са споменати в концесията. Тях фирмата ги добива и изнася без да плаща и цент на държавата. Сред редките минерали са селен, телур, галий, антимон, бисмут, никел, кадмий, талий, индий, паладий, платина и други. Точно заради тях концесионната такса трябва да скочи значително. На този етап това не може да стане, тъй като те не са описани въобще като възможни за добиване, когато държавата е възлагала добива.
Никоя държава – дори и колониалните народи, не позволяват да се изнася добитото злато. Фирмите го добиват, а държавата им го плаща в долари. В тях остават и допълнителните метали и елементи, които получават. При нас обаче е обратно – “Дънди” плаща жълти стотинки и дори не преработва благородния метал у нас. Само България позволява на канадската компания да изнася златния концентрат и описаните по-горе редки метали в Намибия, и в Канада.
Първата концесия след 1990 г. е дадена на смесено българо-ирландско дружество, в което държавата е имала около 30% участие. Преди правителството на Иван Костов да сдаде властта през 2001 г. тогавашният икономически министър Александър Божков сключва договор с “Дънди прешъс”, в който концесионната такса е в размер на 1, 5% от годишния добив на злато и мед. През 2003 г. министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева намалява тази такса от 1, 5% на 0, 75%. Така царят харизва най-голямото находище в България и едно от големите в Европа на канадската фирма.
1640 пъти по-ниска концесионна така обявяват канадците
През 2008 г. кабинетът на тройната коалиция подписва нов договор с канадската компания “Дънди”, който е за срок от 10 години, като предвиденият добив на благородния метал представлява 3 млн. тона годишно. А концесионната такса става 8%. Очакваната печалба само от злато е мед е 5, 735 млрд. долара. Изненадващо кабинетът обяви, че за целия срок на договора България ще получи 700 млн. долара концесионна такса, независимо от това, че сметките показват друго – при този процент в хазната трябва да влязат 459 млн. долара.
За 2006 г. – по стари цени на металите, посочени от “Дънди” – те изчисляват, че печалба от добива на мед, злато и сребро възлиза на 175, 7 млн. долара. Таксата е 132 хил. долара. Но към 12 март 2007 г. “Дънди” се коригират – те обявяват, че печалбата им ще е 581, 3 млн. долара, като в резултат на това ще внесат 426 хил. долара такса.
През 2008 г. по цени на Лондонската борса за благородни метали печалбата от злато и мед е 6, 698 млрд. долара. При тази цената на металите комисионната такса става 503 млн. долара. Тоест това прави 7, 5% концесионна така, което е намаление от обявените 8% заради изключването на среброто от сметката.
Ако прибавим към печалбата и останалите основни компоненти в находището – цинк, олово, живак, германий и сяра, то тя ще достигне 13, 143 млрд. лв. При това положение таксата пада на 5, 35%. Би трябвало обаче към нея да се прибавят и добивите от допълнителните метали и елементи – селен, телур, галий, антимон, бисмут, никел, кадмий, талий, индий, паладий и платина. Тогава общата печалба ще скочи на 19, 867 млрд. лв. А обещаната от “Дънди” 700 млн. долара концесионна такса, която би трябвало да е 8%, драстично пада на нищожните 0, 28%.
Къде са обещаните 8%? Това дори не са 1, 5%, договорени от Божков, и 0, 75% – харизани от Шулева. Това не е нищо друго, освен колониално ограбване на България. Освен това от останалия жалък процент такса се удържа глоба за държавата за съдържанието на арсен в рудите, което би следвало “професионалисти” от “Дънди” да знаят. Плащането на подобна “такса” от България е нечувано унижение, защото и първокурсниците геолози знаят, че във всяко златно находище има арсен.
Но това не е всичко. От същата нищожна такса “Дънди” си удържа пари за превоза на концентрата първо до Намибия, а сега и до Канада. Излиза, че хем ни грабят, хем ни карат да си плащаме за техния гяволък.
През 2007 г. у нас е внесено оборудване за отделяне на арсена от златото, но и до момента инсталацията не е монтирана. И няма признаци това въобще да бъде сторено. Би следвало българската държава да държи отговорни за това “Дънди”, но неизвестно кой чиновник очевидно си затваря очите, защото никой не е глобен.
Всъщност колко са златните запаси в Челопеч?
По данни от първия геоложки доклад на Комитета по геология от 1967 г. запасите на България са оценени на 1, 100 млрд. тона. През 1977 г. по неизвестни причини те са коригирани на 57 млн. тона. Трябва да припомним, че по онова време се криеха действителните залежи на стратегическите ресурси от благородни метали и затова прогнозата за очакваното количество злато е така драстично намалено. Макар и неофициално заради заплахата от преследване повечето експерти в бранша са категорични: златното находище в Челопеч действително съдържа над 1 млрд. тона злато.проф. Вълко Гергелчев
Сега да се замислим. Дали това може да се случи в Румъния, Гърция, Турция или Сърбия? Ами не, по простата причина, че там живеят хора, а у нас - за съжаление - овце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТези няколко хиляди са всъщност доста повече. Първо не са едни и същи хора все на тези протести. Всеки ходи когато му се ходи. Така че общата бройка е доста по-голяма. След това има доста хора които силно ги подкрепят, но не ходят на самите протести. Аз поне не познавам нито един човек който да не ги подкрепя, но от приятелите ми не повече двама трима ходят от време на време.
След това - това че ще намалеят постепенно бройката на протестиращите не означава че правителството няма отново да се намира под обсада. Само че не със свирки по площадите а с думи в интернет. Което реално си е същото нещо що се отнася до ерозираща подкрепа. И това че министрите ще се чувстват по комфортно защото шума под прозорците им ще намалее не означава че шума в социалните медии ще намалее.
Изгледай некой ДенсУитМи в тубата и/или ми направи профил на протестиращия от репортажити наШашо Диков
Коментар
-
каква страхотна тема сте отворили ..... БРАВО!
Темата според мен трябва да се нарича:
Да спасим КОМУНИЗАЦИЯТА, да подкрепим КУКЛАТА ОРЕШАРСКИ,
Да поздравим кукловодите от ДПС, защото и типичните комунисти /социалисти или както се определят са продали нацията долнопробно и без морал за да ги клати ФЕСА, и да определят посоката на развитие повече от 20години /разбира се надолу и назад/ на цяла България.
НЕ на червената седенка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНака е пожелал избирателя преди по малко от 2 месеца ..... на кого се сърдим , на себе си ли ?
Кой е виновен че десните положиха неимоверни усилия да се самоубият взаимно и накрая успяха.
Сега някакви хора в дясно се чувствали непредставени , ами за това не са виновни онези от ДПС със сигурност а собствената им простотия. От цепене , отлюспване, кал и помия не остана читав политик в дясно. Боко не го броя ...тои не е десен , тои е обикновен популист.
Това в момента е екзистенциална криза на БСП по-сериозна и от тази след Виденов. защото тогава чисто демографски имаше много повече промити мозъци, които винаги гласуваха за тях. Сега БСП за да оцелее трябва да привлича нови гласове. А тя ги отблъсква.
Ок и аз съм убеден че Орешарски ще управлява много по-добре от Бойко. но изобщо не съм убеден че искам да заплатя цената за това управление. Икономиката не е всичко. Най-големия грях на Бойко лично по мое мнение бе потъпкването на демократичните принципи. Некадърното му управление бе на второ място. Сега БСП отново потъкват и заменят демокрацията. И то най-нагло, безпардонно и без всякакво чувство за вина. А поне на мен социопати във властта не ми трябват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMarandi много лошо не ми се иска да става реалност.Аз също си мисля че ще има гражданска война ако не си опичаме акълите.Но няма да е догодина.Тази зима ще бъде много тежка аз вече започнах да пълня мазето.Най тежко според мен ще е към 2017-2018г аз така виждам нещата.Родопите може би ще отидат при Ердоган за другите не съм сигурен.Много пъти съм писал от години че сегашната българска държава е недоразумение и ако не се променим до четири пет години ни очаква тотален крах включително изчезване от политическата карта.Това не може да продължава повече по досегашния начин.Незнам дали политиците го осъзнават но ще бъдат принудени.Народа не му пука за тях и ще ги започне.
П.П. Станишев ви го каза в прав текст - протестите са в Софето, а прованса бил ОК.
В предния анализ бях споменал, че Софето първа ще се отцепи и ще раздава територия на цульо и пульо, а не периферията ще се отцепи първа.
------------------
Справка: 'орицата в Пловдив и Благоевград не допускат областни, а Станишката хортува, че всичко е ОК и ги вкарва с полиция на раб. им място - като никой не ги иска.
Т.е. става точно това, което съм казал преди да се случи. Има и дати, но Анонката чете само мъртви автори
Надявам се да не позная, но нямам грешна прогноза. Кат' ви окачат табелата за Пловдив и морето с бариера - ще ме разберете някой ден ( скоро )Last edited by marandi; 25.06.2013, 22:48.
Коментар
-
http://www.blitz.bg/news/article/207479
Борисов на разпит за смъртта на Чакъра
Военната прокуратура в Пловдив започва допълнително разследване
Публикувано: 25 юни 2013, 20:56 | Обновено: 25 юни 2013, 20:56
Разпечатай
прочитания: 3301 | коментари: 59
София, България
Снимки: 1
Бойко Борисов
Още по темата
50 хил. лв. струва убийството на Чакъра
50 хил. лв. струва убийството на Чакъра
14 3558
МВР можело да арестува Чакъра и без гранатомет
55 6276
200 ченгета обстрелвали Чакъра!
71 12836
ВКС възобнови делото за смъртта на Чакъра
20 2557
Майката на Чакъра пред БЛИЦ TV: Бойко Борисов и Иван Петров взеха главата на сина ми и влязоха във властта
33 8022
Бившият премиер Бойко Борисов ще дава обяснения за смъртта на Тодор Тодоров-Чакъра, който загина на 11 декември 2003 г. след двудневна полицейска акция за задържането му. Тогава Борисов бе главен секретар на МВР. Ще бъдат разпитани и други участници в акцията, твърди “24 часа”. Военната прокуратура в Пловдив започва допълнително разследване. То трябва да изясни кой е дал нареждане да бъдат изстреляни 15 реактивни гранатомета срещу къщата, в която се бе барикадирал Чакъра. След щурма той е намерен овъглен, а заключението на разследването по онова време е, че сам е детонирал ръчна граната и полицаите не са виновни.
На 16 ноември м.г. обаче съдът в Страсбург осъди България да плати 50 000 евро на синовете и вдовицата на Тодоров. В мотивите се казва, че правото на живот на Чакъра е било нарушено, а държавата не е разследвала ефективно обстоятелствата около инцидента. Според съда при операцията, в която са участвали над 100 униформени и 30 служители на спецотряда за борба с тероризма, е използвана прекомерна сила.
Решението на Страсбург даде основание на главния прокурор Сотир Цацаров да поиска възобновяване на делото. ВКС уважи искането му.
БУЦИЛАН Е ОТ СИК, НО Е НЕВИНЕН
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИска ми се да няма групировки във властта. И смятам че власт в която има групировки трябва да бъде сменяна.
ГЕРБ успя да създаде изключителна нетърпимост в обществото към олигархичния модел който промотираше. БСП и ДПС сега успяха дори да го надминат в наглостта си. А 2013 не е 1993, не е дори 2003. В момента със социалните медии налице е практически невъзможно властта да упражнява медиен монопол. А същевременно същите тези социални платформи дават възможност на хора да се организират и без да са организирани изрично.
Все пак, не бягай от въпроса, краткосрочно, на кой принц залагаш
Коментар
-
Като се замисля и се сетя за кадрите на Боко , / фалшиви дипломи, криминални прояви, откровени идиоти / например Карлинка, Лъчо Мозъйка , Оная здравна министърка от кръстовището не смятам че Боко се е справял по добре.
Проблема е че явно сега ножа е опрял до къкъла за определен кръг хора и търпимоста към подобни грешки е много ниска.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар