IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    Нашия дългов пазар е малък и неликвиден, така че е възможно времевата компонента на дълга да не е ясно изразена, както при щатския дълг ... Цели на кредита не ми звучи добре, по скоро става въпрос за политика на правителството, нямам съмнение че Орешарски не ще провежда разумна политика
    Средносрочен за нашите стандарти 5 - 7 години .
    Орешарски няма да прави простотии като Дянкофф , който финансира 20 % от държавните разходи с 6 месечна книга на принципа след мен и потоп .

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
      Темата беше за това дали е имало редукция, а не дали е била адекватна. Сега вече признаваш, че е имало редукция ама видиш ли не била адекватна
      Не ми преиначаваи думите ....... нали ти казах няколко пъти че редукция не е имало ...населението е намаляло с 400 хил.души а процентно администрацията с много по малко .....колко пъти да ти го каза. На глава от населението са се увеличили....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Макс, рисковата премия при кредитиране не се измерва определящо от времето, а от целите за които се взима дълга.

Сега минфин може да плати на падеж дълг, който е взиман за строеж на магистрала, но с част от новия, примерно, иска да финансира ТЕЦ-овете на Ковачки. Това коренно ще промени рисковата премия, която ще наложи кредитора.
        Как точна ще финансира Тецовете на Ковачки с дълг ?

Коментар

Макс, рисковата премия при кредитиране не се измерва определящо от времето, а от целите за които се взима дълга.

Сега минфин може да плати на падеж дълг, който е взиман за строеж на магистрала, но с новия, примерно, иска да финансира ТЕЦ-овете на Ковачки. Това коренно ще промени рисковата премия, която ще наложи кредитора.
          Нашия дългов пазар е малък и неликвиден, така че е възможно времевата компонента на дълга да не е ясно изразена, както при щатския дълг ... Цели на кредита не ми звучи добре, по скоро става въпрос за политика на правителството, нямам съмнение че Орешарски не ще провежда разумна политика

Коментар

Ето ти П.П. от долния ми пост:
            П.П. Що ли си мисля, че една банка с първа буква Б ще ни отпусне голяма част от новия кредит.

Процентът ще бъде плаващ, не знам защо, но така си мисля.

Ти, ако разбираш от тези неща, ще се сетиш за какво говоря.
            Със сигурност ще бъде интересен аукцион , защото ще даде бенчмарк на бъдещото финансиране на държавните разходи .
            Да не забравяме че 2015 имаме падеж на доларовата облигация , която при сегашното състояние на публичните финанси също ще се ролва .

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Абе човек никои не оспорва че е имало увеличение по времето на троината коалиция.... имали са приходи и излишък, можели са да позволят.

Проблема е че по времето на ГЕРБ когато нямаше приходи , и се ядеше финансовия резерв , нямаше адекватна редукция на администрацията , обуславена и от спада на броя на населението ...ама няма да го осмислиш това.....и пак за троината коалиция ще ми говориш.....
              Можели са да си позволят ли ...
              Администрацията се увеличава, когато има нужда или когато можеш да си го позволиш , защото не е тайна, че част от администрацията е заета с бъркане в носа. Та можем ли да си позволим назначаване на хора за бъркане в носа или имаме нужда от нова администрация
              Дали е била адекватна редукцията е съвсем друга тема, но ти понеже излъга в предната тема поствайки ми статия която доказва лъжите ти и се прехвърляш в друга.
              Темата беше за това дали е имало редукция, а не дали е била адекватна. Сега вече признаваш, че е имало редукция ама видиш ли не била адекватна

Опасни сте еййй
              Да не взема да ви питам за Пеевски защото доколкото гледам, не само той изживява вътрешен катарзис

Коментар

Намаление на населението имаше и по време на тройната коалиция, но тогава нямаше намаление на администрацията.
                И остави, че нямаше намаление, но имаше и увеличение, ето виж от статията която самия ти ми постна без очевадно да си чел:

"Приз септември 2001 г. в централната държавна администрация са работили 95 623 души по списъчен състав (без незаетите щатни бройки), показват данните на НСИ. След това администрацията започва да набъбва и пиковите й размери са през годините на управлението на тройната коалиция (през септември 2005 г. в нея работят 136 969 души, които през същия месец на 2007 г. са се увеличили (по формулата на коалицията „три-пет-осем“) на 137 243 души, а през 2008 г. са „леко“ намалени на 133 258 души.

От началото на мандата на сегашното правителство (от втората половина на 2009 г.) започна свиване на чиновническия апарат, за да достигне през септември тази година 115 900 души."

И това са данни от сттията която ти ми постна

Сложно ли го пиша или да ти го напиша по бавно с мечтата да го схванеш и, ако може да спреш да лъжеш като типичен червенушко.
                Абе човек никои не оспорва че е имало увеличение по времето на троината коалиция.... имали са приходи и излишък, можели са да позволят.

Проблема е че по времето на ГЕРБ когато нямаше приходи , и се ядеше финансовия резерв , нямаше адекватна редукция на администрацията , обуславена и от спада на броя на населението ...ама няма да го осмислиш това.....и пак за троината коалиция ще ми говориш.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                  Ами както се договориш с кредиторите... то си е и малко туист, защото разменяш дълг с около по-малко от месец до падежа с друг дълг, който ще бъде нямама инфо с какви параметри, ако може линк да постне някой... февруарския дълг беше вътрешен, левов, 6м

Сега минфин може да плати на падеж дълг, който е взиман за строеж на магистрала, но с част от новия, примерно, иска да финансира ТЕЦ-овете на Ковачки. Това коренно ще промени рисковата премия, която ще наложи кредитора.
                  Last edited by anon6706; 26.07.2013, 23:39.

Коментар

Въпросът е "новия лев" на какви условия го взимаш.

П.П. Все си мисля, че съм "ролвал" доста повече пъти и от минфина, ако не и от Олигарски (той, обаче, го прави рядко, но по-наедро ).
                    Бих ти повярвал за второто защото докато Орешарски беще минфин аукционите за ДЦК бяха по-редки и за по-малки суми от на Дянкофф.
                    Ако си от бранша това го знаеш. Де факто той емитираше по малко дълг отколкото изплащаше.
                    Ако си спомняш дори направи необявено обратно изкупуване на дълг под номинала .
                    Цената на новия лев ще го определи ПАЗАРА .

Коментар

П.П. Що ли си мисля, че една банка с първа буква Б ще ни отпусне голяма част от новия кредит.

Гадаенето по кристална топка не ми е силна страна, мисля да го оставя на теб това занимание.

Коментар

Ти маи не отчиташ че има намаление на населението с 400 хил , и независимо че има номинално намаление , процентно на глава от населението няма такова .......но това е ти е трудно да го схванеш
                        Намаление на населението имаше и по време на тройната коалиция, но тогава нямаше намаление на администрацията.
                        И остави, че нямаше намаление, но имаше и увеличение, ето виж от статията която самия ти ми постна без очевадно да си чел:

"Приз септември 2001 г. в централната държавна администрация са работили 95 623 души по списъчен състав (без незаетите щатни бройки), показват данните на НСИ. След това администрацията започва да набъбва и пиковите й размери са през годините на управлението на тройната коалиция (през септември 2005 г. в нея работят 136 969 души, които през същия месец на 2007 г. са се увеличили (по формулата на коалицията „три-пет-осем“) на 137 243 души, а през 2008 г. са „леко“ намалени на 133 258 души.

От началото на мандата на сегашното правителство (от втората половина на 2009 г.) започна свиване на чиновническия апарат, за да достигне през септември тази година 115 900 души."

И това са данни от сттията която ти ми постна

Сложно ли го пиша или да ти го напиша по бавно с мечтата да го схванеш и, ако може да спреш да лъжеш като типичен червенушко.

Коментар

П.П. Все си мисля, че съм "ролвал" доста повече пъти и от минфина, ако не и от Олигарски.
                          Ами както се договориш с кредиторите... то си е и малко туист, защото разменяш дълг с около по-малко от месец до падежа с друг дълг, който ще бъде нямама инфо с какви параметри, ако може линк да постне някой... февруарския дълг беше вътрешен, левов, 6м

Коментар

Много ми е интересно от де знаеш на кви условия ще ес вземе новия лев ...като това ще едействие в бъдещето.

Понеже банките са доста ликвидни мога да се хвана на бас че няма да има сериозен ръст в лихвите ....

Коментар

П.П. Все си мисля, че съм "ролвал" доста повече пъти и от минфина, ако не и от Олигарски.
                              Много ми е интересно от де знаеш на какви условия ще се вземе новия лев ...като това ще е действие в бъдещето.

Понеже банките са доста ликвидни мога да се хвана на бас че няма да има сериозен ръст в лихвите ....

Коментар

Честно човек отказвам се да дебатирам с дървета.

Ти изобщо прочете ли каква глупост си ми постнал ?!?!Поне заглавието:

Държавната администрация набъбнала с 20 000 за 12 г.

Дянков съкрати администрация и я реорганизира и даже пръсна в различни градове. И това са факти, които ти очевадно не познаваш и предпочиташ да ми постнеш някаква глупост от вестника на АТАКА твърдейки, че това е истина

Аз да ти поствам ли ?

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...raciia,103012/

това червените сте опасно нагли като почнете да обяснявате как някой лъже, а се оказва, че вие го правите на квадрат
                                Ти маи не отчиташ че има намаление на населението с 400 хил , и независимо че има номинално намаление , процентно на глава от населението няма такова .......но това е ти е трудно да го схванеш

Коментар

Working...
                                X