Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 1.08.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Баба ме научи на много неща.
tnm
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеГуби ми се твоята логика...
Разбирам те така -
Тъй като БСП са лоши по презумпция, трябва да ги махнем веднага - това започна от 20я ден---т.е. те не са управлявали де факто...
Ок, структурата е същата от пролетта - няма никакви промени...имаше едни протести през май с Искания за това и онова....но дойдоха "Шумните" и сега само те са на преден план, т.е. 2 в 1 - хем да свалят правителството, хем заглушават тия другите...искащи повече от оставка
Е, за какво изобщо правихме/те избори през май??
Да си беше останало ГЕРБ като по-малко комунистическо или по-малко лошо, или не знам какви други квалификации...и да не се хаби енергия и време за избори ....на инатБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение...
И аз ти зададох въпрос. Какво те кара да мислиш, че ако ги оставим БСПто на власт, те ще променят изборния закон.
Не е въпросът да се промени, а конкретни норми да бъдат заложени - за това е нужна Улицата и силен Глас.....с обосновани искания...(такива сега липсват - не са им нужни)
А теб кое те кара да мислиш, че ГЕРБ ще го промени
Лека нощ
Коментар
-
ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ 27.07.2013 | 22:37
Как да се разтълкува “разминаването” между заместник-председателката на ЕК г-жа Вивиан Рединг и премиера Пламен Орешарски в София на 40-тия ден от протестите срещу неговия кабинет? След като потърсихме становището на първия български еврокомисар и лидер на ДБГ Меглена Кунева, се обърнахме за мнение към известния политолог-европеист Владимир Шопов. Ето неговата гледна точка:
Проблемът има два аспекта. Единият е свързан с факта, че още от първия си ден този кабинет има парализирана европейска политика. Това много ясно се видя от първото и засега единствено / вероятно такова и ще остане!/ посещение на на Орешарски в Брюксел, където в рамките само на половин час той беше принуден да чуе няколко изключително „впечатляващи” неща. Първото от тях беше, че европейските институции възприемат гласа на протестиращите като легитимния изразител на това, което се случва в страната. На второ място той получи потвърждение, че механизма за наблюдение и контрол на ЕК върху България ще бъде продължен. Така още тогава от Брюксел дойде ясният сигнал какви ще бъдат / или по-скоро няма да бъдат!/ отношенията между това правителство и европейските институции, смята Владимир Шопов. Другият сигнал, според политологът, е непосредствено свързан с посещението на г-жа Рединг в София. За мен е извън съмнение, че от страна на правителството е имало опит да бъде осъществена среща между комисар Рединг и премиера Орешарски по простата причина, че този кабинет трескаво търси и се нуждае от допълнителна легитимност и една такава среща щеше да бъде стъпка в тази посока. Самият факт на непровеждането на подобен разговор е ясен индикатор, че нормални отношения между такъв кабинет и европейските институции не може да има. Подобен извод може да се направи и от казаното от г-жа Рединг в София, където тя препотвърди ангажимента на страните-членки, както и на самата ЕК, по-активно да се ангажират с кризата в България и проблемите на протестиращото българско общество. Във всички случаи неосъществената среща между г-жа Рединг и премиерът Орешарски е ясен дипломатически знак към сегашния кабинет, е категоричен Владимир Щопов. За мен е интересно това, че за този месец и половина управление ние станахме свидетели на осезаемо разместване на институционалния баланс и на много директно ангажиране на страни-членки в случващото се в България. Нека си спомним първата реакция в деня на назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС – това беше остра реакция от ключови страни-членки на ЕС. После се появи общата позиция в писмото на посланиците на Германия и Франция, изводите в което бяха препотвърдени на практика от още няколко страни-членки. Така че в момента имаме не просто правителство, което не може да работи нормално с европейските институции, а ситуация, в която ключовите държави в ЕС съвсем отчетливо показват, че не са склонни да работят дългосрочно с въпросния кабинет. Разбира се всичко това е в рамките на дипломатическия тон, макар и да станахме свидетели на неговото „максимално разтягане” в казаното от посланиците на страни-членки в София, обобщава политологът-европеист Владимир Шопов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСъни, че то така, винаги когато бутаме едните лоши, ще кажеш сакън не ги бутайте, щото може да дойдат на власт другите лоши.
Може да дойдат, ама може и да не дойдат и в това ни е шанса.
А ако ги оставим на Мира, както предлагаш, значи сме се предали. Ми то независимо кои лоши са на власт, винаги има и други лоши, коитро искат да им вземат кокала. И значи ли това, че никога не трябва да се борим срещу лошите ???
Разбирам те така -
Тъй като БСП са лоши по презумпция, трябва да ги махнем веднага - това започна от 20я ден---т.е. те не са управлявали де факто...
Ок, структурата е същата от пролетта - няма никакви промени...имаше едни протести през май с Искания за това и онова....но дойдоха "Шумните" и сега само те са на преден план, т.е. 2 в 1 - хем да свалят правителството, хем заглушават тия другите...искащи повече от оставка
Е, за какво изобщо правихме/те избори през май??
Да си беше останало ГЕРБ като по-малко комунистическо или по-малко лошо, или не знам какви други квалификации...и да не се хаби енергия и време за избори ....на инат
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениенаглостта на Борисов ми е достатъчна, за да не искам оставка сега....пак пиша - дори и неговата не исках ----исках реални промени
Но те са възможни само с уличен натиск и Искания за това
Днешните нямат искания....искат само да се върне Борисов
Колко пъти да те питам-
Защо мислиш Хампарцумян подкрепя протеста?
и....това е само на повърхността и като цяло работи против гражданството - всякакви подобни безмислени протести намаляват енергията на надоволството
Не случайно сега заговориха за промяна на някои закони, свързани с банковото дерибейство - далеч съм от мисълта, че са големи демократи и загрижени, но знаят....че това ще им спечели симпатиите на много хора
А на Борисов не му пука - показа го многократно с един куп лобистки закони, с приемането на завареното положение с всички предишни заменки на масиви гори за черноморска земя, като ги узакони....с концесиите....
БСП са много по-лесни за натиск!!!
Защото по презумпция е заложен голям негативизъм и лесно се обединяват хората...
Има и друго - никога не са си позволявали Цензурата, която налагаше Борисов (барабр с Делян Пеевски, заради който уж, сега скочиха)...няма го и полицейското подслушване и шантажиране - не и в мащабите при Борисов
И аз ти зададох въпрос. Какво те кара да мислиш, че ако ги оставим БСПто на власт, те ще променят изборния закон.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Съни, че то така, винаги когато бутаме едните лоши, ще кажеш сакън не ги бутайте, щото може да дойдат на власт другите лоши.
Може да дойдат, ама може и да не дойдат и в това ни е шанса.
А ако ги оставим на Мира, както предлагаш, значи сме се предали. Ми то независимо кои лоши са на власт, винаги има и други лоши, коитро искат да им вземат кокала. И значи ли това, че никога не трябва да се борим срещу лошите ???Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА зад Станишев, кои кръгове стоят. Или може би зад него стоят квадрати.
Но те са възможни само с уличен натиск и Искания за това
Днешните нямат искания....искат само да се върне Борисов
Колко пъти да те питам-
Защо мислиш Хампарцумян подкрепя протеста?
и....това е само на повърхността и като цяло работи против гражданството - всякакви подобни безмислени протести намаляват енергията на надоволството
Не случайно сега заговориха за промяна на някои закони, свързани с банковото дерибейство - далеч съм от мисълта, че са големи демократи и загрижени, но знаят....че това ще им спечели симпатиите на много хора
А на Борисов не му пука - показа го многократно с един куп лобистки закони, с приемането на завареното положение с всички предишни заменки на масиви гори за черноморска земя, като ги узакони....с концесиите....
БСП са много по-лесни за натиск!!!
Защото по презумпция е заложен голям негативизъм и лесно се обединяват хората...
Има и друго - никога не са си позволявали Цензурата, която налагаше Борисов (барабр с Делян Пеевски, заради който уж, сега скочиха)...няма го и полицейското подслушване и шантажиране - не и в мащабите при Борисов
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеняколко пъти го пиша, но или не ме четеш или подминаваш мнението ми ...като...грешно
комунисти са да - общ е произхода им, но има различни кръгове на влияния, които държат да са на върха, за да извършват те разпределението
Това, което се случва сега е един кръг, начело с народния човек Б.Борисов и една част от хората на Първанов(най-общо казано) искат да си върнат властта, за да запазят статуквото от последните 4 години и наложените тенденции
Естествено зад тях стои една силна финансова групировка с интереси в енергийния и банков сектор
Щом това за теб е промяна и път към постигането на реални промени за гражданството - Ок.
просто, аз съм на различно мнениеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениев момента ти извърташ...
Имам идея от вижданията на Монти от доста години назад
това, че някои хора пишат ...някои думички по-правилно, не ги прави по-интелигентни или по-добри, или по-"десни"
Какво ще рече Интелигентност?
Нали е против идеята за пряка демокрация, защо го защитаваш. А нападаш Равновесие.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе можеш да разбереш, че ГЕРБ са същите комунисти като БСП ли. То аз разбрах дори. И като са от един червен дол дренки, какво значение има за теб, кои комунисти управляват временно докато им пием кръвта и отваряме пътя за гражданско общество и постепенно преминаване към пряка демокрация.
комунисти са да - общ е произхода им, но има различни кръгове на влияния, които държат да са на върха, за да извършват те разпределението
Това, което се случва сега е един кръг, начело с народния човек Б.Борисов и една част от хората на Първанов(най-общо казано) искат да си върнат властта, за да запазят статуквото от последните 4 години и наложените тенденции
Естествено зад тях стои една силна финансова групировка с интереси в енергийния и банков сектор
Щом това за теб е промяна и път към постигането на реални промени за гражданството - Ок.
просто, аз съм на различно мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеИ значи Монти като извърта, че уж не подкрепя БСП, значи наистина не подкрепя БСП. Ми то имаше един Соколов и той така извърташе, че не подкрепя уж ГЕРБ.
Имам идея от вижданията на Монти от доста години назад
това, че някои хора пишат ...някои думички по-правилно, не ги прави по-интелигентни или по-добри, или по-"десни"
Какво ще рече Интелигентност?
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениепак грешиш
Кев го е казвал публично в спор с мен преди доста време...обясняваше и защо ги подкрепяБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар