IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Не е баш така, според мен 70% от протестиращите просто са силно възмутени, както и аз съм. Чисто за моя сметка е, че аз се ядосвам от години, а 50 % от тях дори не са гласували..., а от гласувалите повечето са гласували за статуквото.
    Не е ли нормално да се запитам, тези ли момчета ще определят дневния ред и с какво право изискват огромни промени, при положение че по-принцип са над нещата та нямало за кой да гласуват..
    Ми точно заради тяхното над нещата“ сега се занимаваме пак с доган, сидеров и т.н. неща, които могат лесно да се избегнат!

Сори, но съм виждал през годините претенции без покритие! Искам да знам, ако правителството се оттегли, кой ще поеме управлението, а явно това е някаква тайна и не се дискутира...
    за мен решението е нещо като програмно правителство без политически фигури , което да управлява до изборите за европарламент, когато да се проведат и такива за ВНС с готов проект за промени в конституцията.

трябва ни нещо леко, ясно и точно като за малка държава пълна с ганьовци

истината е, че ако изборите са след 1-2-3 месеца нищо няма да се промени съществено, защото няма време за формиране на читав проект в дясното.

най-вероятно в парламента ще се промъкнат на нокти ДСБ и или Кунева , Атака ще е на кантар и силно вероятно да бъде сменена с другата атака на скат, БСП ще има едно 5% по-малко избиратели за сметка на куневица и негласували, ГЕРБ ще има 5% по-малко защото нямат властовия ресурс да купуват + вече се чува яко брожение срещу свинкята и Цуци, а ДПС...ДПС ще е големият победител, защото неговият електорат не му дреме кой е пеевски щом вожда е казал, че точен. Ще се окаже накрая , че ДПС ще станат втора политическа сила и тогава вече ще стане страшно....

та нека дадем време на младите политици в дясно да се прегрупират без ДС, комсомолци, милиционери и тн 'демократи', а младите политици в ляво да се преборят със старите кучета и БСП да замяза на истинска лява партия, а не партия на едрия капитал управлявана от гейове и ченгета, които треперят да не изтекат в публичното пространство компромати.

отплеснах се
    лека

поздрави
    Last edited by bertram; 25.06.2013, 00:30.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ще видим.
      Тази седмица ще бъде интересно на кметските избори във Варна.

Ако БСП постигне добър резултат, това правителство ще си го гледаме сигурно цял мандат.
      Ако им е много лош, вътрешнопартийният натиск над Станишев ще се засили.
      БСП нямат кандидат за кметските избори в неделя във Варна, а ще подкрепят независим кандидат, като въпросния независим кандидат подкрепен от БСП, може би ще бъде подкрепен и от ДПС, а доколкото знам същия е подкрепен и от Кунева.
      Защо БСП няма свой кандидат във Варна? Според мен ако БСП беше издигнала свой кандидат за кмет във Варна, този кандидат нямаше да получи нито един глас. Това е моя хипотеза, която просто няма как да проверим доколко е вярна. Хората вече прогледнаха и разбраха за какво става въпрос.
      Last edited by the money-maker; 24.06.2013, 22:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        По каква причина, ще падне валутния борд ? Няма как да стене, ако зависеше от наличностите в хазната то да беше изчезнал отдавна, пък той си стои. Не вярвам, че валутния борд може да падне по финансови причини, единственно по политически - България да излезе от ЕС. Но и това не виждам как може да стане.Според мен надеждите в тази посока са безплодни.При тази огромна вътрешна задлъжнялост , БНБ би трябвало да увеличи много пъти паричната маса , това означава много пъти по големи пенсии и заплати, банката да заема на правителството пари ударно и то много пари, трябва да заеме по голяма сума от БВП на страната за една година..над 100 милиарда Не виждам обаче това да се случва.
        - От колко години вече все пада валутния борд, откакто сме в икономическа депресия е все така. Опасността от падане на валутния борд , вече и за хлашило на гаргите не става.
        Като позитивен човек, търся само Позитивната пресечна точка между твоето и моето мнение. Валутния борд ще изчезне, Нима ако влезем в Еврозоната при реален курс Евро/Лев=3,70 Няма да броим конттролирано падане на Борда... Какво е вътрешната задлъжнялост, държавата дължи левове по вътрешния дълг, както и междуфирмената задлъжнялост е без валутна клауза, Това не влияе на борда, промяната на официалния курс ще промени задълженията във валута... БНБ при този Закон няма контрол върху паричните агрегати...

Имам предположение че за период от 2 години 1 евро е 1,95583 лева... По нататък не знам

Коментар

• Макс

По каква причина, ще падне валутния борд ? Няма как да стене, ако зависеше от наличностите в хазната то да беше изчезнал отдавна, пък той си стои. Не вярвам, че валутния борд може да падне по финансови причини, единственно по политически - България да излезе от ЕС. Но и това не виждам как може да стане.Според мен надеждите в тази посока са безплодни.При тази огромна вътрешна задлъжнялост , БНБ би трябвало да увеличи много пъти паричната маса , това означава много пъти по големи пенсии и заплати, банката да заема на правителството пари ударно и то много пари, трябва да заеме по голяма сума от БВП на страната за една година..над 100 милиарда Не виждам обаче това да се случва.
          - От колко години вече все пада валутния борд, откакто сме в икономическа депресия е все така. Опасността от падане на валутния борд , вече и за хлашило на гаргите не става.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Angel Bonev
            Прочетох преди малко това и тъй както е от анонимен, но на мен ми хареса и затова го споделям.

АСФАЛТ ПАША
            (анонимен) 24 юни 2013,

Кои са протестиращите – анализ:
            - 50% са шуро-баджанаци на Герп "ЕнтелЕгентни" служители застрашени от уволнение купени от Буда с бонуси, премии и добри заплати през 4-те години заедно с фамилиите им и ги е страх да не изпуснат кокала.
            - 30% влезнали в парламента педита от РЗС, СДС, ДСБ, Виткови, Миткови, Куневи, разни реститути и т.н. изхвърлени от народа партийки заедно с фамилиите си...
            - 15% шпиц команди провокатори на Пашата, дегизирани като "ЕнтелЕгенти", насочващи тълпата, лозунги, крясъци, викове, дитирамби и вувузели.... организация.
            - 5% свободни и честно мислещи граждани, това са истинския народ от протестиращите де, което ще рече около 100-150 човека...
            Липсват гладните, жадните, безработните т.е. 90% от НАРОДА, от целия НАРОД и които са за работата на това правителство!?!
            А ако дойдем на площада ние 90-те% негоден матрял .....ко става "ЕнтелЕгенцио"!!!!!

Не е баш така, според мен 70% от протестиращите просто са силно възмутени, както и аз съм. Чисто за моя сметка е, че аз се ядосвам от години, а 50 % от тях дори не са гласували..., а от гласувалите повечето са гласували за статуквото.
            Не е ли нормално да се запитам, тези ли момчета ще определят дневния ред и с какво право изискват огромни промени, при положение че по-принцип са над нещата та нямало за кой да гласуват..
            Ми точно заради тяхното над нещата“ сега се занимаваме пак с доган, сидеров и т.н. неща, които могат лесно да се избегнат!

Сори, но съм виждал през годините претенции без покритие! Искам да знам, ако правителството се оттегли, кой ще поеме управлението, а явно това е някаква тайна и не се дискутира...

Коментар

• Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
              Ей, това означава ли, че правителството на Орешарски ще остане минимум две години на власт. Много бе. Аз не съм съгласен.
              Аз съм съгласен да ни управнлява Орешарски, не искам да си налагам мнението, твоя глас срещу моя глас, равен резултат...

Означава че мнението ми е, че борда няма да гръмне в 2 годишен хоризонт, независимо дали премиер е сулъо, пулъо, атанас или аз

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                B.Graham,
                Ще навлезем в спор по фундаменталния въпрос ,кое първото ....
                Яицето или кокошката....
                Има достатъчни доводи и за двете...
                Само че вече минахме по твоята теза...
                Свалихме БорисоФ и на хоризонта само Орешарски...
                Сега ще свалиме Орешарски ,но след два месеца на хоризонта само БорисоФ с Цветанов ...
                Защо да ги ручаме жабетата...
                Щото сте много умни.
                Особенно Гигов.
                Еле пък Спарт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                  Ако съм те разбрал правилно, намигни! Няма борд, който да не е паднал, във Форума има доста теми, посветени на Борда, прочети повече! Личното ми мнение е че, Държавата има възможност да увеличава задлъжнялостта си още дълго време... В БНБ гувернатора, а и шефа на борда малко си падат Талибани на тема Паричен съвет...

Лично мнение, да не излизе че давам съвети.......В близко бъдеще, 2 годишен хоризонт ще устискаме! Ако не стане нещо Екстремно на локално или извън нас!
                  Ей, това означава ли, че правителството на Орешарски ще остане минимум две години на власт. Много бе. Аз не съм съгласен.

Коментар

• Българинът плаща на депутатите по 17 000 на калпак, плюс заплата всеки месец!

Прегласуваха решението за Пеевски - той няма да е шеф на ДАНССтава дума за пари, за много пари от джоба на родния данъкоплатец, а къде е ГЕРБ? Става дума за много пари, които държавата изсипва на депутат, докато народните представители от ГЕРБ са се скрили на хладно в партийната си централа и оттам критикуват парламентарното мнозинство!

Удобно и нагло! На 18 юни Бойко Борисов се изля в някакво така да се каже слово, за да се подиграе на парламентарното мнозинство! Подигра се и на премиера Пламен Орешарски за ситуацията, която предизвикаха депутатите от БСП и ДПС с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС!

Формално той е прав, въпреки че именно Пеевски и медиите му работеха близо четири години самоотвержено именно за ГЕРБ и Борисов и Цветан Цветанов!

Тримата другари, на които ние плащаме безгрижния животНа 19 юни парламентът гласува за отмяна на избора на Делян Пеевски и той не се върна в Народното събрание, защото има спор за това дали може да се върне като депутат. Предстои ДПС и БСП да подадат искане до Конституционния съд по спорния казус и дотогава Пеевски няма да се възползва от правомощията си на депутат...

Вместо да се прави на интересен Борисов и да говори разни лакърдии, можеше с ръка на сърцето да признае, че неговият любимец Симеон Дянков остави държавата опоскана с изгребана хазна!

Но – това изисква мъжество и едрата фигура на Борисов не легитимира такова мъжество, защото мъжеството е морален казус и е свързан с достойнството.

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че комунистическата партия била кървава, но той беше член именно на тази партия! Как е членувал в такава окървавена партия, която убила и дядо му? То си е било голяма вътрешна борба!

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че премиерът Пламен Орешарски се държал като АЛФ?!

Към „Винету” се прибави и сериала „АЛФ”!

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че щял да започне разговори с Радан, Мартин, Кунева и прочие, останали извън парламента политици и партиите им!

Радан Кънев побърза да отрече, че ще прави достлук с ГЕРБ и Борисов!

Борисов съобщава, че ГЕРБ напускат парламента!Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов заяви: "Всячески се търси начин - ГЕРБ да бъде забъркан във всякаква провокация по време на протестите. Знам със сигурност, че утре се готви провокации и целта е буквално да ни докарат на бой. Аз съм се бил много като малък и знам, че няма добър бой", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Утре се вкарва едно решение за отмяна на решението за избиране на председателя на ДАНС. Това е опит на председателя Миков да прави парламентарни трикове, на каквито се нагледахме. Знаем как протече изборът, клетвите... Това е една провокация към нас и към цялото общество”, заяви Борисов. Затова ГЕРБ напуска парламента. Ще се връща само когато се обсъжда изборният кодекс и ще се готви за избори.

Не пазела ли Борисов от НСО също с нашите пари, та ни разтяга локуми за провокации и бой. Майсторът на провокациите и интригите от национален мащаб Цветан Цветанов го слушаше с умиление! Също срещу 17 000 на месец и депутатска заплата от парите ни!

Цветанов също се обяви да „застрашен” и пропиля стотици хиляди от нашите пари!

Борисов използва услужливи медии за лакърдиите сиСрещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни: "Не е Пеевски проблемът, проблемът е Доган - той реди всички пионки. Пеевски е просто изпълнител. На мен Пеевски не ми е проблемът. Проблемът е Доган и начинът, по който ДПС вкарва хора във властта".

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов се закани, че ще заведе дело за клевета срещу Сергей Станишев, защото казал, че имал криминално минало. "Аз да не съм жена, че да ми гледат миналото. Аз 15 години съм се доказвал като експерт", отсече Борисов.

Да, той е експерти по рязане на лентички, по незнание на законите, по незнание на чужди езици, по футбол на скъпо платено и затворено за други посетители игрище, по тенис, летене на наша сметка с хеликоптери, правителствен самолет- по много такива скъпоплатени капризи той е експерти!

Експертно ще му кажа: не може да съде Станишев за клевета, защото е депутат, но може да осъди „Конгрешънъл Куотърли” за изнасяне на недотам благоприятни факти от миналото му.

Борисов може да съди и Джеймс Пардю и „Уикилийкс”, които писаха за неговото минало, може да съди и самия себе си за разговора с Мишо Бирата, може да осъди след като Страсбург осъди държавата пак себе си за убийството на Чакъра с гранатомет!

Протестите срещу ГЕРБ„Вотът на недоверие го даде улицата. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ПГ на ГЕРБ ще инициира вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Когато нямаше и 3000, се сбиха с полицията, с камъни, на другия ден излязох и казах – по асфалта, който съм полагал с толкова любов, няма да дам да се лее кръв. Аз не знам тези хора с какви очи гледат цяла София затворена, море от хора и пак стоят”...

Истината е, че никой не се сби с полицията, а полицаите нападнаха протестите от февруари месец!

Борисов, не ни прави на луди! Твоят вот го дадоха живите факли! Изгоряха хора, други се самоубиваха – това бе твоят вот!

„Нито Доган съм виждал, нито Гоцев, нито филанкешията. Само съдилища за тези хора и само пари за старческите домове и детските градини”, каза Борисов на вътросната пресконференция, която всъщност сеп ревърна в негов монолог!

Монолог, който показа, че няма никаква промяна на интелектуалния капацитет на бившия премиер, а можеше поне да прочете малко книги откакто го свалиха – досега!

„Ние ще си стоим в централата. Всеки ден ще имаме позиция по всички теми. Тези три партии да си взимат решения, не се съобразяват с нас...” удобно каза Борисов.

Че къде да се съобразява някой с ГЕРБ – да пренесат парламентарните заседания в централата на ГЕРБ или какво?

Къде бе ГЕРБ когато премиерът Пламен Орешарски поиска подкрепата на депутатите за пакет от спешни мерки за излизане от кризата и решаването на тежките проблеми? Скрити в партийната си централа, на която също ние плащаме ток, вода, телефони и прочие?!

Според него е от изключителна важност запазването на гражданския мир. "Моето дълбоко убеждение е, че предизвикателствата, които са пред нашата страна и доведоха до предсрочни изброи, налагат да потърсим това, което ни сближава, а не да се акцентира върху това, което ни разделя", допълни той.

Да сте чули, живеещият с нашите пари, пазен също с нашите пари Бойко Борисов да се извинява? Не, той едва процеди, че си признал някакви грешки! Само че това признание няма да върне починалите живи факли, самоубилите си, починалите поради липса на лечение и редовен достъп до лекарства на онкоболни и деца с редки заболявания!
                    http://lubamanolova.info/analizi/2013/2767
                    Народът потъна в мизерия, младите и квалифицирани българи поеха в чужбина – а Борисов и депутатите му живеят на наша сметка и то охолно!

И на всичкото отгоре пак ще дадат пресконференция – платените от нас „политици” на ГЕРБ?!

Викат против ДПС, а Бойко Борисов се прегръщаше с диктатора Ердоган и провеждаше съвместни заседания на турското и българското правителство?!

Не си мръдна пръста да връщане на парите на тракийските бежанци, изпрати на конгреса на Ердогановата партия Цветанов и Цвета Караянчева!

ГЕРБ гласува в парламента, че възродителният процес е геноцид?! И сега Борисов бил против ДПСи Доган?!

Няма Доган в днешната ни политика, няма комунистическа партия, онази, в която членуваше Борисов и още много ГЕРБ-аджии!

Партията е друга, има и други политически сили, но най вече има памет! Ние помним, Борисов, Помним, че живееш с нашите пари и то охолно, пазен неизвестно от кого!

Всъщност защо пазят Борисов и от кого? Какви ги е вършил, че да ни излиза прескъпо неговото движение и обгрижване ката ден?

Сметките, че Доган искал да го убие може да разказва в кучешката си ферма – това изобщо не се потвърди!

Видяхме, че искат да извършат покушение над Доган, но народът е казал: Крадецът вика, дръжте, крадеца!

Каквото и да значи това!

Та думата ми е: живейте си ГЕРБ-аджии, но не с нашите пари толкова охолно! Заради тези грешни пари пенсиите са малки, икономиката ни бе оставена от Дянков в колапс и потънахме в мизерия!

ЕХ ДРУГАРИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ

Коментар

• Втори таен семинар на ГЕРБ във Варна – Как се прави протест, води го Иван Портних в Гранд хотел Варна
                      Written by admin | 24/06/2013 | 0

Втори паралелен семинар на ГЕРБ във Варна с цел обучение – Как се прави протест, се е провел в морската столица в тайната централа Гранд хотел Варна по същото време на този в Пловдив в друга тайна централа – хотел Империал.
                      Grand Hotel Varna

Grand Hotel Varna

Според добре осведомен източник го е водил Иван Портних – кандидат за кмет на Варна от ГЕРБ и мениджър на Гранд хотел Варна. Между двата семинара е имало конферентна връзка и семинаристи от Пловдивския ГЕРБ ръководени от Иван Тотев – кмет на Пловдив и шеф на ГЕРБ в града са съветвали варненските си колеги как са спечелили изборите в Пловдив само с около 2000 гласа. Показвани са техники от изборите в Пловдив за районен кмет в Източен 2009 и тези за кмет на Пловдив 2011. За неосведомените ше подчертаем, че кандидата за кмет на Пловдив – Иван Тотев и сегашен кмет тогава спечели със съмнителните около 2000 гласа. Освен това функционери на ГЕРБ от Пловдив споделиха опита си от това как се оглавяват и предизвикват протести срещу правителството на Пламен Орешарски, където протестът е напълно овладян от техни активисти. Очаква се от преминалия семинар във Варна да се активизират изскуствено антиправителствените протести в града преди изборите за кмет на града в неделя 30.06.2013г.
                      http://www.podoko.eu/archives/4850

Коментар

• Angel Bonev
                        Прочетох преди малко това и тъй както е от анонимен, но на мен ми хареса и затова го споделям.

АСФАЛТ ПАША
                        (анонимен) 24 юни 2013,

Кои са протестиращите – анализ:
                        - 50% са шуро-баджанаци на Герп "ЕнтелЕгентни" служители застрашени от уволнение купени от Буда с бонуси, премии и добри заплати през 4-те години заедно с фамилиите им и ги е страх да не изпуснат кокала.
                        - 30% влезнали в парламента педита от РЗС, СДС, ДСБ, Виткови, Миткови, Куневи, разни реститути и т.н. изхвърлени от народа партийки заедно с фамилиите си...
                        - 15% шпиц команди провокатори на Пашата, дегизирани като "ЕнтелЕгенти", насочващи тълпата, лозунги, крясъци, викове, дитирамби и вувузели.... организация.
                        - 5% свободни и честно мислещи граждани, това са истинския народ от протестиращите де, което ще рече около 100-150 човека...
                        Липсват гладните, жадните, безработните т.е. 90% от НАРОДА, от целия НАРОД и които са за работата на това правителство!?!
                        А ако дойдем на площада ние 90-те% негоден матрял .....ко става "ЕнтелЕгенцио"!!!!!

Коментар

• Диана Тодорова
                          Аз като една обикновена гражданка искам да знам защо един подсъдим и то с две обвинения ползва все още охрана от държавата? На всичкото отгоре с държавни пари, тоест с наши, този обвиняем обикаля страната, за да си наглежда партийните структури и да ги подготвя за избори.

Коментар

• Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
                            Абе страх ме е да не направят някоя далавера. Имам едно депозитче, да не вземе да изгори.
                            Ако съм те разбрал правилно, намигни! Няма борд, който да не е паднал, във Форума има доста теми, посветени на Борда, прочети повече! Личното ми мнение е че, Държавата има възможност да увеличава задлъжнялостта си още дълго време... В БНБ гувернатора, а и шефа на борда малко си падат Талибани на тема Паричен съвет...

Лично мнение, да не излизе че давам съвети.......В близко бъдеще, 2 годишен хоризонт ще устискаме! Ако не стане нещо Екстремно на локално или извън нас!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Станишев и Доган са ги изкарали 24/7 на форумния пангар. Няма събота, няма неделя.
                              Бъркаш, не знам дали заради етика , или по-скоро заради омаловажаване на мрежата няма такъв момент. На „пазара“ в момента има около 50 щатни защитници на каузата на герб, които харесват или не харесват всяка статия и мнения към нея в първите няколко часа след публикацията и след това хората си обичат и мразят откровено като разликата в одобрението / неодобрението е в пъти, мързелива работа или поне непрофесионална

А този сайт не е много интересен за щатните коментатори и за мен си остава свободен за размяна на мнения, ако игнорира човек някой и друг ник, разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
                                Приятели, скоро ГЕРБ ако не поеме кормилото, всички ние ще си продадем жилищата в България и ще трябва да търсим спасение другаде...Например в Турция, 1800 евро средна заплата?
                                За теб спасението са големи жълти апове по точно определена схема.

Коментар

Working...
                                X