IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз ти приказвам за алтернатива вътре в БСП. А както вече казах няма как да знам такава, защото просто не познавам БСП. Вие сте си затворен кръг. Но ако Станишев ви е единствената сила - много яко сте го закъсали. ...
    Разликата между ВАШАТА ГЕРБ и БСП е много малка.
    Крушата все си пада до дървото.

Ако ти не познаваше борбите в БСП, не би заемал страна
    С какво Първанов, агент Гоце ти е толкова симпатичен?
    Някакви десни преимущетсва лично за себе си ли откри в него?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      ВИЕ, ДЕСНИТЕ - КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ?

С какво се охарактеризирате като ДЕСНИ?
      тока трябва да се вдигне иначе ще фалират фирмите на ония и на тия.
      какви майчински,какви пенсии,какви пет лева.наши хора строят магистрали и водопроводи,делим баницата и да го духат бедните.за конрабанди и т.н...ясно
      десни,сини, чак посиняват.
      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Истината боли - между редовния поддържащ сляпо Станишев социалист и редовния поддържащ сляпо Бойко гербер няма абсолютно никаква разлика.
        Велик си !!!
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Ооооо, насълсън аркадаш

Радвам се че се появи.
          Алтернативата е ясна. Гражданско общество.
          Ти вярваш ли в скоростното осъзнаване на Равновесие, който от противник на граждани с конкретни социални и политически искания през зимата, днес е привърженик на граждани, които нищо не искат ---искат само да сменят опаковката?

Коментар

аха, започна и ти да причисляваш....хващаш вълните...

Когато ми посочиш една възможна алтернатива при избори след месец - различна от ГЕРБ - най-вече и БСП след нея....ще има смисъл да те чета
            Много интересно, като няма смисъл да го четеш, що го четеш.

Пък ако кажеш, че не го четеш, как аджеба му опонираш ???
            tnm

Коментар

Когато ми посочиш една възможна алтернатива при избори след месец - различна от ГЕРБ - най-вече и БСП след нея....ще има смисъл да те чета
              Истината боли - между редовния поддържащ сляпо Станишев социалист и редовния поддържащ сляпо Бойко гербер няма абсолютно никаква разлика.

Аз ти приказвам за алтернатива вътре в БСП. А както вече казах няма как да знам такава, защото просто не познавам БСП. Вие сте си затворен кръг. Но ако Станишев ви е единствената сила - много яко сте го закъсали. Тая партия ще просъществува от тук нататък точно колкото и ГЕРБ. Нищо чудно даже ГЕРБ да ви надживее, все пак имате един социален електорат, от който ГЕРБ взимат младите, а вие дъртите.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                алтернативата, коя е?оня с охраната или другия с апартаментчетата.
                Ооооо, насълсън аркадаш

Радвам се че се появи.
                Алтернативата е ясна. Гражданско общество.
                tnm

Коментар

Е то това и слепите го виждат. Но не мога да повярвам че само Първанов е алтернативата. Пак да питам къде са честните социалисти. Толкова ли липсват че единствената алтернатива в БСП е между бившия президент и бившия министър председател.

Това ли ви е скамейката с таланти. От тези 375 000 подписа не могат да се намерят 5 човека по-добри от Станишев ли. Че то тогава сте точно като ГЕРБ. За какво му е на човек тогава да избира БСП пред ГЕРБ. Лидерски партии ограничаващи избора между Станишев и Бойко. Няма избор на идеи, няма избор на политики, няма избор на демокрация. Единствения избор който остава е между Станишев и Бойко. Ако това е наистина реалността, значи България наистина няма никакъв избор освен емиграция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                    И ? Защо ? Заради едно назначаване, ще сваляме правителство ?
                    Това ми напомня годините веднага след падането на соца. Всичко рушиме, всичко отричаме. Само и само, да докажем на себе си , че и простият човечец има някаква власт. Като следствие - само тук всичко съсипано, та до сега не може да се възстанови.
                    С викове по улиците нищо не се постига. Особено когато са без ясна цел и визия.

Напротив с викове по улицата се постига разбиване на статуквото. А сега статуквото е между бившия приятел на Пеевски и настоящия риятел на Пеевски. Т.е. все Пеевски. Ами нищо лошо да го разбием малко това статукво.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Пак се опитваш да изместиш темата. От гледна точка на пряката демокрация, за която уж се бориш, ляво и дясно е едно и също. А какво искаме вече ти казах 18 пъти. Пак повтарям:

1. Прозрачност в управлението
                      2. Ефективен граждански контрол
                      3. Промяна в изборния закон
                      Вече си ...ДЕСЕН ли да разбирам?
                      въпросът ми беше ясно дефиниран

Коментар

• И ? Защо ? Заради едно назначаване, ще сваляме правителство ?
                        Това ми напомня годините веднага след падането на соца. Всичко рушиме, всичко отричаме. Само и само, да докажем на себе си , че и простият човечец има някаква власт. Като следствие - само тук всичко съсипано, та до сега не може да се възстанови.
                        С викове по улиците нищо не се постига. Особено когато са без ясна цел и визия.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Как ще не си видял - че ние го повтаряме всеки божи ден по много много пъти - ОСТАВКА

Коментар

ммм,ахааааа
                          Варвам, че идея си нямаш за борбата Станишев - Първанов
                          Е то това и слепите го виждат. Но не мога да повярвам че само Първанов е алтернативата. Пак да питам къде са честните социалисти. Толкова ли липсват че единствената алтернатива в БСП е между бившия президент и бившия министър председател.

Това ли ви е скамейката с таланти. От тези 375 000 подписа не могат да се намерят 5 човека по-добри от Станишев ли. Че то тогава сте точно като ГЕРБ. За какво му е на човек тогава да избира БСП пред ГЕРБ. Лидерски партии ограничаващи избора между Станишев и Бойко. Няма избор на идеи, няма избор на политики, няма избор на демокрация. Единствения избор който остава е между Станишев и Бойко. Ако това е наистина реалността, значи България наистина няма никакъв избор освен емиграция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                            Пример .........ако може ?
                            В повечето страни, платеното майчинство е 3 месеца и успяват да се справят майките. Тук- 2 години. Убедена съм, че майчетата ще намерят алтернатива, ако не им проглушават непрекъснато ушите с подобни обещания. Аз не съм се възползвала от дадената ми "привилегия".

Коментар

• ВИЕ, ДЕСНИТЕ - КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ?

С какво се охарактеризирате като ДЕСНИ?

Коментар

• Новият президент е най-празноглавият човек

- Маргарита Попова е тясноскроена жена домакиня
                                - ГЕРБ ще става все по-нахална диктатура
                                - Някои хора от БСП се готвят да управляват в коалиция с Бойко Борисов

- Как се чувствате, след като вече не сте в активната политика, г-жо Дончева?

- Кой не е в активната политика? Отсъствието ми от Народното събрание изобщо не означава, че не се занимавам с нея. А и що за атестат е да присъстваш в този парламент, в който и управляващите, и опозицията скоро ще ударят дъното.

- Много силно казано.

- Никак не е силно. Да повериш парламентарната дейност на хора, които единствено се опитват да прокарват законодателни приумици, е пълен абсурд. И ако ми кажете, че непрекъснато слушате за някой друг от парламента, освен за Цецка и Фидоска, няма да ви повярвам. За хора, служещи за посмешище. Вероятно това е направено съзнателно, за да не се засенчва Краля Слънце. Гербаджиите не са склонни да мислят, според тях всичко, което им каже някой, трябва да бъде свършено наопаки.

- Нали затова има опозиция, г-жо Дончева?

- Опозиция няма. След Иван Костов имаше двуполюсен модел. По царско той се разми, настана мир и любов в парламента , а при тройната коалиция съвсем. Сега едва ли не са готови Народното събрание да се събира два пъти в годината, колкото да си купят евтини банани и суджук.

- Резултатите от президентските избори разминаха ли се с личните ви прогнози?

- Хората до последно казваха, че няма за кого да гласуват. С кожата си те усещаха, че това е едно странно състезание. Това, че водачи на нацията в тези избори нямаше, е абсолютно сигурно. Няколко месеца работих да уговарям опозиционните политически дейци, че ГЕРБ всъщност е една диктатура, която ще се разраства във времето и ще трупа все повече самочувствие и нахалство. За да бъде спряна, трябва консолидация. Не успях, само в определени места като Гълъбово направих анти-ГЕРБ групи.

- Защо вие не се включихте в надпреварата за държавен глава?

- Става дума за лична преценка на силите. Не мога да бъда девойката, която върви боса по асфалта. Изборите изискват сериозна лобистка и предварителна подготовка, финансов и организационен ресурс. Нямам достатъчно такъв. Наистина в БСП доста се притъпиха подозренията, че съм комунистка в кавички. И че се каня да разцепя партията, че всичко, което проповядвам, трябва да среща съпротива. Притъпиха се подозренията, но не достатъчно.

- Какво очаквате от новия президент?

- От новия президент не очаквам нищо. Смятам, че това е най-празноглавият в политически смисъл на думата човек. Той може да е технократ, но до такава степен лишена от визия не съм виждала. За 20 години сме се срещали с „немски модел”, Сийка Георгиева, партия „Български орел”, Йоло Денев... Но те в нещо вярваха, нещо проповядваха. За първи път кандидат за президент е човек, който не знае къде е попаднал. Може само да произвежда клишета, вкарани му в устата. Хабер си няма от проблемите, примерно в системата на националната сигурност. Той си е още при магистралите и рязането на лентите.

- Президентската двойка обеща да бъде по-различна?

- Тя наистина ще бъде такава. Само че двойката не си представя какво говори. За президент е избрана пълна марионетка. И който си мисли, че тя може да провежда самостоятелна външна политика, просто не е познал. Плевнелиев бил близък с немските бизнескръгове. И какво от това? Ще дойдат германците...

- Смятате ли, че Маргарита Попова се справи добре като правосъден министър и как я виждате като вицепрезидент?

- Маргарита Попова е една тясноскроена жена домакиня. Тя е работила в прокуратурата и затова е с обвинителен уклон, със склонност да манипулира външните фактори, за да и уйдисват на всякакви приумици в съдебната система. Истината е обаче, че тя не успя да направи жива реалност и малка част от тях. Подозирам, че се кани да става главен прокурор и позицията на вицепрезидент и е необходима тъкмо за това. Което също е многозначително. Като я гледам като главен прокурор...

- Първанов си отива след броени месеци. През лятото казахте, че ще има лидерски битки в БСП, но сегашният и водач няма намерение да си тръгва?

- Какво като Станишев няма намерение да си отива? БСП има среден процент на листите за съветници 15%, не отива на балотаж в 10-те най-големи общини. Как ви изглежда тази картина, екстраполирана върху едни парламентарни избори?

- Станишев не отчете лоши резултати от изборите?

- Чакайте, става дума за загуба на влияние на БСП, която е необратима. Ако БСП не смени Станишев, ако той не се оттегли и не се вземат спешни мерки обществото да гледа с повече доверие на партията, БСП ще стигне сегашното ниво на листите в следващите парламентарни избори. Как ще се проведат те, като нейните хора са аут. Не само в кметствата, но и бизнесмените, завъртени в обществените поръчки. Това не е прогноза, а реалност. Защото БСП ще слезе под 20 процента. И какво, ако в следващия парламент вкарат 30 депутати. Нищо. Да, те ще са Станишев, Румен Петков, Овчаров. Но кой ще ги пита за нещо или ще се съобразява с тях. Или може би БСП ще се превърне просто в един балансьор.

- Има ли желание за промяна в ръководството на партията?

- Не, не им изнася. Нещо повече, говорят помежду си, че са морални победители. Но всяко прилагателно към думата „победител” означава загуба. Изборите са математическо състезание. Някой може да е спечелил с част от процента, с половин гол, но е спечелил.

- Целувката на Доган чии интереси обслужи?

- Доган можеше да не употребява тази дума. Говорят, че направил лоша услуга на партията. Но не може Доган все да ни прави услуги. Какво бил казал в село Кочан, сега пък целувката... Стига! БСП трябва да се бори за титла, а не да върви по стъпките на СДС, макар и с по-бавно темпо. Това е нелепо. Въобще не е алтернатива, а един декоративен придатък. Заемащ опозиционното поле, но без никакви опозиционни функции. Честно казано, БСП е толкова удобна за ГЕРБ и специално за Бойко Борисов, колкото не можете да си представите.

- Възможно е някои дейци на столетницата да си го представят?

- Няма да се изненадам. Затова и част от левите лидери – Коста Паскалев, Румен Петков и други, директно прокламираха подкрепата си за ГЕРБ. Защото се канят да управляват заедно с ГЕРБ в следващия парламент. Тъжно, нали?

Интервю на Мира Радева

в-к Ретро

Коментар

Working...
                                X