IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредната уникална простотия - правят болница за здравно неосигурени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Rapor Разгледай мнение
    Как си го представяш да станеш здравно неосигурен? След като работиш официално, следва да се заплащат и осигуровки. Като имаш пари ще плащаш, няма да се стискаш. От там нататък НЗОК е независима организация и сама решава какво да прави с парите, дали да ги дава на държавата или да плаща за лечението ти.
    Ако имаш предвид че от нея нищо не зависи може и да е независима, но как така ще решава моите пари за здраве да ги дава на който си иска и после да ми казва -сори за лечение няма!

    Това за което плащам .. кинта на месец е за здравно осигуряване (болничният отделно), и държа да имам такова, та не би трябвало никой да може да решава да дава тези пари за друго! Или викаш само името му такова, а си е данък доход

    Ако бюджета има пари, да ги дава отделно от Здравна каса, хора сме все пак, и ако може да е с приоритет заразни болести.

    В Щатите е лесно, плащаш и получаваш качествено обслужване, не плащащ и получаваш полева болница. А тук често здравно осигурените няма как да получат по-лошо обслужване, и да искат, и за това хората, основателно, си мислят че осигурен или неосигурен ще е все същото!
    Last edited by prodigal; 20.09.2012, 22:02.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Северна Корея е на 125 място в света 67,3 години.
      Русия е още по-зле 137 място 65,5 години.
      Куба обаче е 37 ма 78,3 доста преди нас.
      Ние сме доста след Македония, Сирия, Либия, Сърбия, Венецуела, Тунис, Тонга.
      80 мято България 73,0 г.

      Първите 20

      1 Япония 82,6 79,0 86,1
      2 Хонконг (КНР) 82,2 79,4 85,1
      3 Исландия 81,8 80,2 83,3
      4 Швейцария 81,7 79,0 84,2
      5 Австралия 81,2 78,9 83,6
      6 Испания 80,9 77,7 84,2
      7 Швеция 80,9 78,7 83,0
      8 Израел 80,7 78,5 82,8
      9 Макао (КНР) 80,7 78,5 82,8
      10 Франция 80,7 77,1 84,1
      11 Канада 80,7 78,3 82,9
      12 Италия 80,5 77,5 83,5
      13 Нова Зеландия 80,2 78,2 82,2
      14 Норвегия 80,2 77,8 82,5
      15 Сингапур 80,0 78,0 81,9
      16 Австрия 79,8 76,9 82,6
      17 Нидерландия 79,8 77,5 81,9
      18 Мартиника 79,5 76,5 82,3
      19 Гърция 79,5 77,1 81,9
      20 Белгия 79,4 76,5 82,3

      http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...BE%D1%82%D0%B0

      ПС: Япония е с най-голям брой пушачи в света на 1 во място Ядат обаче много риба, а в страната почти няма адвокати. На 100 000 човека в Япония се падат само по 1 съдия и адвокат. Тоест хората там бачкат много, живеят на тясно, но почти нямат стрес, а правилата в живота и бизнеса са ясни. Кое може да правиш и кое не. Така се живее и по-лесно и без нерви. Конституцията на страната е написана от няколко секретарки само за 7 дни, а законите са малко сравнение с други страни. Това значи по-малко стрес спускан от държавата към гражданите.
      Неслучайно и хонконгаджиите са втори - въпреки че са натъпкани в един побеснял мегаполис и са №1 в света по поркане на конячец на глава от населението, а пафкането не е забранено никъде. Минималистическа държава и НИКАКВО държавно осигуряване - това са техните тайни. Дръжавата защитава безпрекословно правата и имота ти, зема ти минимален данък в замяна и повече не ти се бръка.

      Българинът, разбира се - реално е по-напред в класацията и живее по-длъго. Не забравяй, че в общата статистика влизат и отвратителните хъхряци, които поради генетическата си дефектност и гнусният начин на живот, мрат като мухи - било от болести, бело след репликата "Глей ся кво ша направа !!!" Тяхната средна продължителност на животът надали е повече от 50 г - те смъкват яко общата цифра. Аз познавам в нашият квартал напримерно едно дядо на 102 години, а скоро случайно говорих с друго дядо - на 96.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Само дето здравеопазването струва ПАРИ. И то ного. Затуй е пълен абсурд едни само да плащат, други само да ползват, защото така всички получават лоша услуга. По-добре поне част от хората да ползват качествено здравеопазване - и това трябва да бъдат тези, които плащат, а не паразитите, щото по обратната логика аре сички да спрем да плащаме.
        Типически пример - в София (а и не само) ного хора умират, защото Бръза помощ, повикана овреме, закъснява сума час, понякога и повече, защото няма свободни линейки. Хората вече мрачно се шегуват, че ако твой близък е зле, по-добре е да повикаш такси и да го закараш с него до болницата, ако нямаш кола или не умееш да шофираш. В същото време съм свидетел как линейките непрестанно хвърчат към хъхряшката маала !!! Порязал се Мангау - и - нали е неосигурен, вика линейка (щото Бръза помощ не може да откаже). Напил се като свиня Хъхрю и преял - драйфа - Айшето вика линейка. Изпаднали във весело настроение Хъхрю и Мангау - викат линейка - ей-така, щото фанали бас за колко бръзо ще дойде. А ако не са на кеф - нападат линейката, повикана от тях с камъни или пребиват докторът !!! В същото време тия, дето с осигуровките си издържат Бръза помощ и плащат заплата на докторът, умират без медицинска помощ... щото и най-гнусният мангал имал права, само хората нямат права в тая държава.
        А после се чудим що никой не ще да плаща осигуровки... ми то трябва да си луд да плащаш, щом, дори да се осигуряваш на две бимберици, получаваш по-лошо обслужване и от най-краставият и гнусен неосигурен мангал, дето сички му се плашат да не би да ги обвини в дискриминация.

        Затуй - да си строят хъхряшки болници, да си купуват хъхряшки линейки (МОЖЕ и каруци) и да си наемат хъхряшки доктори. Последното не знам как ще стане, щото само един доктор (проф. Чирков) не знам как ще им насмогне.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
          http://rousse.dir.bg/news.php?id=12026228

          Е не, това не се издържа вече. Ще правят кабинет, че и цяла болница за здравно неосигурени граждани. И идеята е да се финансира от републиканския бюджет.

          А защо бе, тъпанари с тъпанари, всички други осигурени да плащат всеки месец осигуровки, като и неосигурените ще имат същите права. Това е малоумие някакво, едни олигофрени се събрали и сътворили поредната уникална простотия. Ще лекуват Манго безплатно с държавни пари, които редовните данъкоплатци плащат. То и в момента е горе долу така, ама сега ще го и официализират. Един лев не трябва да се дава на тази наша държава.
          Споко
          ако разгледаш нещата спокойно, мисля че и сам ще оцениш идеята )
          Никак не е лоша.
          Става въпрос за кабинет!
          Даже не разбирам, ако не е така и сега, какво става - неосигурените само за спешни/крайни случаи ли могат да ползват здравни услуги?!
          Неосигурени са най-различни категории хора...
          И ако имат слаби болки някъде, но нямат пари.....чакат до агония ли?
          Но при някой случай по телевизията - всички се възмущаваме как някого оставяли да умре...

          За мен си остават критериите за здрава и силна нация -- образованието и здравеопазването!!!
          За тези 2 области не трябва да се щадят пари. Разбира се, като се направят нещата прозрачни и проследими...
          И най-вече да се наблегне на ПРОФИЛАКТИКАТА!
          Last edited by съни(тя); 20.09.2012, 17:11.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Съгласна съм, че навлязаха щамове към които нямаме имунитет.

            Комплексно е. Цяло лято не валя дъжд, а местната управа- във Варна, не харчи пари за миене на улиците независимо какви суми прибира. Площад "Независимост" изглежда отвратително-целият е нацвъкан от гларусите, а и това- което хората са разливали, изсипвали, затъпквали плюс лепакавите гадости от дърветата, прахоляка от зимното опесъчаване. Всичката тази прелест се вдишва, разнася, полепва.
            уфф, точно така изглежда любимият ми град - прашен и застоял
            Нямаш идея как искам да се върне сутрешният аромат на улиците и дишащите дървета, цветните алеи и зелената морска градина от детството ми..... а беше социализъм

            Коментар


            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Вал/Ши, има още една много важна причина: Жените започнаха да раждат почти към края на фертилитета си.
              Това е точно като да оставим имунната система без работа - губим я. Когато жените оставят детеродните си органи да "скучаят" до 30 и повече години - те започват да дегенерират.

              П.П. При нас, мъжете, този проблем не съществува. Ние винаги си намираме "занимания".
              Toва със сигурност е така, но не ми се щеше да го споменавам
              Една от причините да не съм съгласна ин витро процедурите да се заплащат от данъкоплатците е точно тази. Всеки трябва да носи отговорност за решенията си.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Всъщност Япония е уникална държава - Когато на генерал Макартър се дава поръчка да състави местната власт, той поръчва на секретарките си да напишат конституция на страната
                Тъй като, момичетата са един обикновени машинописки, а не юристки, те съставят една перфектна конституция, ясна и прозрачна, кратка и с правила които не подлежат на тълкуване. Когато те питат генерал Дъглас Макартър какво точно да напишат той им казва "Дайте им свобода" и момичетата само за 1 седмица са готови, носят му конституцията, той вечерта я прочита, а на сутринта я носи направо в новия японски парламент.
                ......................
                Тая градска легенда къде я прочете? Единственото вярно е, че проектът е изготвен за една седмица и че частта за равни права на мъжете и жените е писана от жена.
                Главните автори са Milo Rowell и Courtney Whitney, и двамата от мъжки пол, висши армейски офицери с юридическо образование.

                А частта за равните права на мъжете и жените е написана от Beate Sirota, журналистка и австрийска еврейка от украински произход.

                Както виждаш, секретарките на ген. Макартър са участвали само в преписването на беловата на пишеща машина.
                Last edited by netware5; 20.09.2012, 15:19.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Това са хормонални проблеми. В единият случай имаме производство в повечко, в другия- не произвежда достатъчно. Причината е в йодния обмен. Като педпоставка можем да сложим радиация, храни, определен спектър от слънчевата светлина, стрес, днк.
                  Вал/Ши, има още една много важна причина: Жените започнаха да раждат почти към края на фертилитета си.
                  Това е точно като да оставим имунната система без работа - губим я. Когато жените оставят детеродните си органи да "скучаят" до 30 и повече години - те започват да дегенерират.

                  П.П. При нас, мъжете, този проблем не съществува. Ние винаги си намираме "занимания".
                  Last edited by anon6706; 20.09.2012, 15:10.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Това са хормонални проблеми. В единият случай имаме производство в повечко, в другия- не произвежда достатъчно. Причината е в йодния обмен. Като педпоставка можем да сложим радиация, храни, определен спектър от слънчевата светлина, стрес, днк.
                    Вал, много са със злокачествени проблеми по АГ линия, дано около теб хората не са!
                    И това ще мине ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                      От по-широкото ми обкръжение, жени във възраст 30-45 години много страдат от неприятни неща, свързани с репродуктивната функция пряко или косвено, гуша, някои други неща, може би една трета. При това половината от тях са с леки или сериозни злокачествени проблеми. А мъжете си гинеме от сърдечно-съдови, в някои случаи с малко отсрочка...
                      Това са хормонални проблеми. В единият случай имаме производство в повечко, в другия- не произвежда достатъчно. Причината е в йодния обмен. Като педпоставка можем да сложим радиация, храни, определен спектър от слънчевата светлина, стрес, днк.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        За вирусите не знам, но в последните години ми прави впечатление, че много хора си заминават от рак.
                        От по-широкото ми обкръжение, жени във възраст 30-45 години много страдат от неприятни неща, свързани с репродуктивната функция пряко или косвено, гуша, някои други неща, може би една трета. При това половината от тях са с леки или сериозни злокачествени проблеми. А мъжете си гинеме от сърдечно-съдови, в някои случаи с малко отсрочка...
                        И това ще мине ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                          За вирусите не знам, но в последните години ми прави впечатление, че много хора си заминават от рак.
                          Ракът е дълга тема и имам собствени виждания за тази болест.

                          Аз смятам, че той също се дължи и на отслабената ни имунна система последните десетилетия. Всеки ден в нашия организъм умират от апоптоза (програмирана нормална смърт) 100 милиарда клетки (по памет ми е този брой) и на тяхно място се образуват нови. Част от новите са патогенни клетки и имунната система има задача да ги убие. Когато по ред причини този брой стане над критичната маса, се появява карцинома. Ако причините са външни (радиация да кажем) или генетично унаследяване (дефект в ДНК), които при деление на клетката водят до увеличен брой дефектни клетки, тогава сме безпомощни.
                          Но когато поради отслабена имунна система не можем да се справим с "ежедневните си задължения" по почистване на организма ни от нормалния брой дефектни клетки - тогава ракът става болест на "новото поколение".
                          Last edited by anon6706; 20.09.2012, 14:52.

                          Коментар


                          • колкото и да спорим - нагледно нещата изглеждат.... така :

                            http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...edstva,140366/

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Донякъде се драматизира чрез медиите, но истината е, че хората са с много по-слаб имунитет от тези преди 20 и повече години.

                              Вируси и бактерии, които по наше време минаваха с леко разстройство или температура, сега вече стават смъртоносни за голям процент от населението.
                              За вирусите не знам, но в последните години ми прави впечатление, че много хора си заминават от рак.

                              Коментар


                              • Всъщност Япония е уникална държава - Когато на генерал Макартър се дава поръчка да състави местната власт, той поръчва на секретарките си да напишат конституция на страната
                                Тъй като, момичетата са един обикновени машинописки, а не юристки, те съставят една перфектна конституция, ясна и прозрачна, кратка и с правила които не подлежат на тълкуване. Когато те питат генерал Дъглас Макартър какво точно да напишат той им казва "Дайте им свобода" и момичетата само за 1 седмица са готови, носят му конституцията, той вечерта я прочита, а на сутринта я носи направо в новия японски парламент.



                                Тъй като японския парламент се поколебава да приеме конституция писана от жени (о, ужас) и в която се дават такива големи права на жените и се залагат на такива големи права на обикновените граждани - включително и да правят бизнес без благословията от страна на местния патрон и велможа, се налага генерал Дъглас Макартър да отиде до парламента и да напомни чии войски са окупирали страната. Американците арестуват най-упортитите депутати, обесват двама-трима по обвинения в подкрепа на предния режим и с това всичко приключва. Конституцията е приета веднага без възражения. Това дава и предпоставка Япония да се изстреля с 3 космическа скорост напред. Деленето на касти и класи от преди войната е ликвидирано с един замах. Старите представители на бившите са или обесени, или разстреляни, в затвора или принудени да прегърнат либерализма. Конституцията и законите в Япония след войната са много - в пъти по-либерални от тези в САЩ. Съчетанието на либерални закони + пословичната японска дисциплина и възпитание са блестящи.

                                Дори днес, десетилетия след този гениален администратор - Япония въпреки икономическите си проблеми е една от водещите държави, а въпреки кризата продължаваща от 20 г. там безработицата е около 4-5% не повече, а средната продължителност на живота е най-високата в света. Една жена в блог.бг бе писала за здравната им система (живее там от години), но за съжаление не мога да го намеря.

                                Нещо по темата http://www.historynet.com/american-p...twar-japan.htm
                                Last edited by Jay Gould; 20.09.2012, 14:46.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X