IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В демографски грохнала България изборът е късно пенсиониране или малки пенсии

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Жей - само регистрираните ловци в България (хора, които притежават законно оръжие) са 200 000 !!! Само те са достатъчни, за да вкарат гнусната раса в Червената книга за 48 часа !!! А и хъхряшкият героизъм го знаем колко струва - видяхму и покрай събитията в Катуница - мангалите като плъхове се изпокриха в катуните, изпоплашени от хлапета, въоръжени само с националният флаг... а ако на мястото на хлапетата излязат бащите им - с лупарите, заредени с патрони за глиган? Да не говорим, че хъхряците са милион, заедно с женските и чааветата. Аз пък съм сигурен, че само полицията и жандармерията, ако пипат здраво, за нула време ще ги направят по-ниски от тревата.

Грую - съгласен съм. Но за хъхрякът първо трябва тояга, а после - морков.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      С това (подчертаното) съм съгласен, но да допълня - няма и минало! Всичко, което съществува е сега, във всеки един миг и момент! Решение обаче, според мен има, но то не е такова каквото ти, Императора и други с вашият начин на мислене искате да промотирате и наложите! Решението дори не е никак сложно, но то не може да реши проблемите отведнъж, а ще е необходимо време, време което болшинството от хората не биха имали търпението и ентусиазма да преживеят, за това и винаги ще си останат на нивото на което са сега И то, решението не е приоритет на управлящите, при все че малко или много зависи от тях, и проблемът в своята същност ни най-малко не е свързан с една малцинствена група, а е фундаментален и важащ за всички политически и икономически системи наложени от няколко века по целия свят!
      И все пак, добрата новина е, че на всичко това краят му наближава, и живот и здраве повечето от нас ще са негови свидетели и преки участници в случването му.
      ще ми кажеш ли решението - аз малко не го виждам извън това, което съм казал, а ти не си съгласен с него, нали? Кажи твоето решение
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
        Когато видите циганин ГРАДИНАР
        или слаб ГАЙДАР да знаете , че
        света е на ЗАГИВАНЕ !!!!!!!!!!!!!
        aз съм виждал циганин-градинар - значи 2012 верно ще е края

Твърде много подценявате мангалите, да, вярно, че до голяма стеоен го играят много успешно свързващото звено между човека и маймуната, но циганина може да бачка и то може да бачка не по-малко от българина.

В момента не бачкат и не са заинтересовани да бачкат по една много елементарна причина - системата е такава, че е по-изгодно да не бачкаш и да правиш деца, отколкото да бачкаш и да нямаш деца. Просто е и едновременно е елементарно какво трябва д се направи и сме го говорили милиард пъти тук, нарича се семейно подоходно облагане. Не казвам, че мангалите изведнъж ще се социализират и ще станата съвестни граждани - на тях си им е вродено да са волни души и да си покрадват, но циганите могат да бачкат и то могат да бачкат и яко, но трябва да има и морков, и тояга, а сега има само морков и то в една друга посока - те просто следват моркова.

А Джей много греши за селското стопанство, ама много и мога да споря с него много дълго време - огромната част от селското стопанство е ултра елементарно и не изисква абсолютно никаква инжинерна мисъл. Само опит е напълно достатъчен, а той се придобива за 2-3 години, не повече. И тук не говоря за мелиорации или нещо от сорта, а за обикновено копане. Еко земеделието е иделано за всеки селтак и точно те не иска никави механизации, напротив, колкото по-натурално, толкова по-добре. Ама трябва и държавна намеса за изкупуването, както и кооперрации, за които си трябва акъл, а най-тежката работа, а именно копането, перфектно се върши от най-неграмотните, всъщност колкото по-неграмотен, толкова по-добре ще копа....
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Ок, де, ама като изплюскат всичко и като тръгнат да плячкосват кой ще ги спре? Те са почти 1 милион, ние армия нямаме 20 000 най-много да са боеспособни от които 1/3 женуря, а милицията (полицията де) и да е 60 000 сега не може да се справи с хъхряците пък какво остава ако плъпнат навсякъде да колят и да крадат? Няма бъдеще според мен.. Нито някой иска, нито вече може да вземе мерки за някой неща.. Пък и да може, ония горе не знаят как.
          Айде наздраве... Да не ги мислим...
          С това (подчертаното) съм съгласен, но да допълня - няма и минало! Всичко, което съществува е сега, във всеки един миг и момент! Решение обаче, според мен има, но то не е такова каквото ти, Императора и други с вашият начин на мислене искате да промотирате и наложите! Решението дори не е никак сложно, но то не може да реши проблемите отведнъж, а ще е необходимо време, време което болшинството от хората не биха имали търпението и ентусиазма да преживеят, за това и винаги ще си останат на нивото на което са сега И то, решението не е приоритет на управлящите, при все че малко или много зависи от тях, и проблемът в своята същност ни най-малко не е свързан с една малцинствена група, а е фундаментален и важащ за всички политически и икономически системи наложени от няколко века по целия свят!
          И все пак, добрата новина е, че на всичко това краят му наближава, и живот и здраве повечето от нас ще са негови свидетели и преки участници в случването му.

Коментар

• Когато видите циганин ГРАДИНАР
            или слаб ГАЙДАР да знаете , че
            света е на ЗАГИВАНЕ !!!!!!!!!!!!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Жей - австриецът - аферим - но хората много хилядолетия са се препитавали основно със земеделие, без да имат агрономи.
              Е, ако 90% от хъхряците изплюскат компирите за посев, това, както казах си е техен проблем... просто ще им се обясни от самото начало, че повече помощи няма и кражби няма. Ако изпукат - в края на краищата и това е някакво решение.И съм съгласен, че уфтсътъ е важно жувотно.
              Ок, де, ама като изплюскат всичко и като тръгнат да плячкосват кой ще ги спре? Те са почти 1 милион, ние армия нямаме 20 000 най-много да са боеспособни от които 1/3 женуря, а милицията (полицията де) и да е 60 000 сега не може да се справи с хъхряците пък какво остава ако плъпнат навсякъде да колят и да крадат? Нямаме и национална гвардия като в САЩ или Швейцария, в която населението да е въоръжено и организирано за отбрана... Нито някой иска, нито вече може да вземе мерки за някой неща.. Пък и да може, ония горе не знаят как, а и някой да знаят (не вярвам в чудеса) не искат. Тази страна не е вече наша. Тя принадлежи на цигани, политици и чиновници, а те със сигурност, ще я досъсипят следващите 5-10 най-много до 15 години.
              Айде наздраве... Да не ги мислим...
              Last edited by Jay Gould; 15.11.2011, 21:49.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Жей - австриецът - аферим - но хората много хилядолетия са се препитавали основно със земеделие, без да имат агрономи.

Е, ако 90% от хъхряците изплюскат компирите за посев, това, както казах си е техен проблем... просто ще им се обясни от самото начало, че повече помощи няма и кражби няма. Ако изпукат - в края на краищата и това е някакво решение.

И съм съгласен, че уфтсътъ е важно жувотно.
                Last edited by Императорът; 15.11.2011, 21:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
                  Надеждата ни е в елита на ромите-да дадат тон за трудова песен
                  Само да не е тази:

На крак, о парии презрени,
                  на крак, о роби на труда!
                  Потиснати и унизени,
                  ставайте срещу врага!
                  Нека без милост, без пощада,
                  да сринем старий, гнилий строй!
                  Светът на нас се днес надява,
                  напред в решителния бой!

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

..
                    Императоре бях писал снощи на Анна нещо за овцете, не е много по темата, но му метни едно око....

.......овцете. Освен, че са давали и дават работа на много хора в селското стопанство те дават и друго, още много работни места.

1. мандрите и производството на мляко и млечни продукти..
                    2. вълна, а тази вълна отива за преработка
                    3. от там в тъкачни фабрики в които работят много хора,
                    4. от тях отива в шивашката индустрия на страната, където са заети също много хора.
                    5. кожарска индустрия и индустриите покрай нея, в които се използват кожите...
                    6. ако добавим и търговията, то много хора са си вадили хляба, покрай едни овце.

С ликвидацията на овцевъдството се ликвидира и всичко останало.. Няколкостотин хиляди работни места отиват в канала. Няма вълна, няма тъкачни фабрики, няма шивашки фабрики, няма кожарски фабрики, няма търговия, освен внос. Няма и мляко, сирене и т.н. Всички те са пак внос....Няколкостотин хиляди човека са без работа, не внасят данъци, нямат осигуровки, потребяват по-малко, което пък води и до по-малко акцизи и ДДС и т.н...
                    .

Обаче пак да кажа, за всичко това е нужна квалификация и знания, най-малко от страна "елита" за да се сети за горните неща. И след като не се е сетил, значи той не стои малко по-високо от циганите, неуките или просто глупавите. А щом на него не му идва на ум, за някой неща, какво остава за неуки хора пуснати в полето?!
                    Last edited by Jay Gould; 15.11.2011, 21:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Какъв елит бе човек Той "елита" ни ако можеше да организира нямаше да сме в такъв хаос.
                      Надеждата ни е в елита на ромите-да дадат тон за трудова песен

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
                        ..Постепенно елита им ще реши каква механизация да купува и как да организира
                        Какъв елит бе човек Той "елита" ни ако можеше да организира нямаше да сме в такъв хаос.

Коментар

Хъх - много ясно, че ще има агрономи - не на всеки катун на но всяко землище. Зная, че не е лесно, ако искаш високи добиви, но бабите по селата си гледат и компири и моркови и зелета и кратуни и репи и лебеници - и без книжки.И аз не съм паднал от небето - зная как се отглеждат тия неща, и от пчеларство разбирам и в кошерът бръкам и книжки съм чел. А ако хъхряците изплюскат компирите, дадени им за посев, вместо да ги засеят - в края на краищата това си е тяхно решение - после ще си ядат чааветата....
                          Да де, точно това имам предвид приятелю.. Ама бабите от малки само това са учили, а индианците точно така ще направят и не само индианците. Дори висшисти да закараш в полето, половината ще измрат преди да се научат на земеделие. А неуките цигани на 90 % или като изядат всичко ще хукнат да плячкосват.. Абе спасение няма за мен.

Нещо се сетих - брат ми ми бе показвал снимки от една ферма в Австрия което бе посетил миналата или тази година .. Шашнах се.. на 250 декара, не повече оня сее всичко. От жито и слънчоглед, до грозде.. Има си крави, прасета, овце, рибарник с пъстърви и сомчета, плодни дръвчета дори нар. Ако някой не е наясно Нарът е южно дърво, а оня в Австрия го гледа на открито .. Обачеееееее... заглеждам се в снимката, а той изрода австрийски какво прави.. Проста технология да държиш малко по-висока температура зимата но ефикасна. Не изисква и труд, освен в началото да изкопаеш дупка, да домъкнеш камъни и да ги наредиш. Обаче и аз да бях нямаше да се сетя. За това си е нужен опит, знания, които се култивират не за ден или два .. Фермерът дори не си храни рибите лятото - Няма разходи по рибите, никакви, няколко месеца в годината. Защо да ги храни, като те могат да се хранят при това напълно екологично и сами. И съвсем просто приспособление им позволява да си ядат на воля и да тлъстеят, обаче без австриецът да си бръкне в джоба и за един цент. И пак човек трябва да се сети.. Ако е глупав, дори няма да му дойде на ум.. Ако не се е занимавал с това от години също. Оказа се и човекът гледа всичко по една проста причина. Ако падне цената на зърното, то продава добре гроздето си или виното, ако падне цената на прасетата продава мляко, ако падне цената му, прасета и така. Тоест, колебанията в цените почти не го касаят, отделно бил достатъчно светнат и си хеджира и част от продукцията.. Заеми няма (да не е луд), а със земеделие фамилията му се занимава май от 200 години. А тук? Ако падне цената на зърното до нивата си от 2000 - 2002 г. дори бароните в Добруджа ще са в една голяма част пред фалит, защото се залага само на няколко зърнени култури..
                          Last edited by Jay Gould; 15.11.2011, 21:05.

Коментар

• Минувачов - така е. Пътищата са в трагическо състояние, България е обезлесена - още по комунистическо време бяха изчислили, че поне 35% от територията трябва да е покрита с гори - за да не се превърне България в пустиня - и това ПРЕДИ да се заговори за глобално затопляне - въпреки това 20 години само се сече, но не се засаждат нови гори. Въпросът е спешен - затова може да се създаде програма, според която 100 000 хъхряка трябва да засадят и отгледат поне 1 000 000 дървета.... надявам се сега Жей да не каже, че хъхрякът е твърде тъп и дърво да засади.

И да - хъхряшката напаст съсипа имотният бизнес (никой чужденец няма да си купи селска къща в подобна "държава") и селското стопанство (кой ще сее, когато знае, че няма да бере)... затуй казах, че на ПРЪВО МЯСТО трябва да бъде смазан масовият хъхряшки БАНДИТИЗЪМ.
                            Last edited by Императорът; 15.11.2011, 20:54.

Коментар

• Определянето на възраст за пенсиониране е несправедливо и обидно.Всеки човек е различен.При безработица над 10% няколко стотин хиляди никога няма да могат да се пенсионират.В Конституция е записано че Държавата е отговорна за пенсионна система-семейно данъчно облагане и 5% данък за минимална пенсия на навършили 60 години за жени и 65 за мъже.Който иска повече-да си инвестира сам спестяванията.Фондовете,измамно наричани "пенсионни" са лост с които политици крадат данъчни приходи,и са безперспективни при разпасани държави,каквато е нашата сега.
                              Инсталираните от "прехода" политици имат къс хоризонт-да попаднат в партийната листа.Като ги видим с ватенки и джипки-чак тогава ще се размърдат.
                              Last edited by Minavast; 15.11.2011, 20:55.

Коментар

Жей - не е баш така. Работа в тая държава има бол - и то основно за нискоквалифицирани работници. За неграмотността си прав, за автоматизацията - тоже, но може и без машини - едно време машини сме нямали и пак сме били огромен нетен износител на селскостопанска продукция... във всеки случай ако хъхряците работят по най-простият начин - с мотиката, пак ще произвеждат предостатъчно, за да се изхранват. Във всеки случай много по-добре е земята да бъде обработвана даже на ръка, вместо да пустее (а нашата е най-плодородната в Европа), а хъхряците дори да получават някакви дотации, за да ПРОИЗВЕЖДАТ нещо (с мотиката и овчарската гега), отколкото да им се плаща цял живот, за да НЕ работят. Германците да гледат гъбаци, както щат.
                                След Катуницa
                                Ако сменим заглавието на темата "След Катуница"-това подтиква към вземане на мерки,за да не се повтаря.Когато човек е образован,винаги може да си създаде бизнес,или да постъпи на работа.Хора с основно образование са милион.И с проблемите,които създават,обезценяват труда и имотите.Охранявана с бодигардове реколта е нерентабилна.Рефрена им е-Държавата да ни намери работа!За да си заработят социалните помощи общините могат да организират :Пътищата не се поддържат от 20 години,и се рушат!-Почистване на пътища от храсти и кал-разширява се пътя,запазва се настилка,канавки за отводняване и др.Залесяване срещу ерозия,нови гори.Заплащане на норма,или час.Идващото лято може да върне в цивилизацията хиляди роми и да почнат да печелят законнo Даже след работа може да има мини училище и инструктаж за следващия ден.
                                МC взе някакви решения преди месец.Някои има ли link? http://forum.investor.bg/forum/showt...40#p1320354211 Автоматизацията не е за неграмотни-някои трябва да и изплати амортизациите.А и има консумативи,сервиз и е нужно уважение към предишния потрудил се.Ръчния труд е за насаждане на уважение към труда.Постепенно елита им ще реши каква механизация да купува и как да организира

Коментар

Working...
                                X