IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В демографски грохнала България изборът е късно пенсиониране или малки пенсии

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    ти чете ли по-надолу темата, както и писанието на Мариан, от което стартира всичко. Казал съм си мнението нееднократно в този форум. Ако се търси нещо краткосрочно - вдигане на възрастта за пенсиониране на ушеви, шапки, чиновници и т.н. (поне 100К човека) с поне 10 години, държавните служители да си плащат сами осигуровките, да няма по 20 заплати за милиционерите и ей ти го проблема решен без проблеми. Ама милиционери ще идат да пушат пред Боко И Цецо, а и са "от нашите", затова удри по масовият бачкер и това е.
    О'К ,добра позиция !
    Ама въпроса беше за хъхрящите ?!?!

Коментар

Виж, Джей и аз съм краен и то много, но тук грешиш. Твърде далече съм от това да заяитавам мангалите, напротив, но циганите могат да бачкат. Могат да бачкат много и могат да бачкат усилено, но трябва да им висиш на главата много д супервайзваш, но могат да бачкат.

Аз съм по-млад от теб, но съм виждал апк-тата и ткзс-тата от едно време и в тях бачкаха огромен брой мангали. И бачкаха наравно с останалите селтици. Имаше един филм за едно ломско село - Долни Цибър, ако не се лъжа, та там се разказваш как бачкат на полето мангалите, щото в селото са основно мангали. И беше горе-долу чисто, мангите искаха децата им да учат, имаха и висшисти, кмета беше мангал, имаха кооперация и т.н. и т.н. Та си е до тоягата и до моркова, като импето е прав, сега трябва малко повечко тояга, но това е друга тема

А за Индия си тотално неправ - Кама Сутра отде е, рамаяна, будизма, светите хора, дивният мистицизъм и т.н. Тадж Махал, макар и поръчан от велик могол, пак от тамошните мангали е правен. Кой е спрял Александър Велики пти похода му на Изток (вярно основно с мнозинство и заради времето, ама си е факт) и т.н. и т.н. Но това си е друга тема

Пак ти го казвам - не твърдя, че мнаглаите са социални същества и са същите като нас, но една част от тях могат доста добре да се социализират, а другата част - е, за нея няма да си казвам мнението, че ще попадно под ударите на поне 3 закона А ние, българите, имаме огромен опит с претопяването, цивилизоването, ограмотяването и т,н, на огормни маси в предишни години - узи, кумани, печенези, турци и кой ли не сме претопили, така че и мангите можем да се справим да станат част от нашия етнос, но трябва политика в тази част и естествено рязане до корен на гнилата част, за да зарази и останалата част, което реално се случва в момента - след 10-на години ще сме на поинт ъф ноу ритърн, а сега все още има шанс...........
      и мангалите са различни-не знам как се делят,но има и крадци,а има и такива,които работят,обучават децата си и т.н.примерно селата около Варна-Аксаково,Игнатиево,Слънчево си имат цигански махали,но няма катуни ,а къщи на два три ката-така,че има надежда
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Цифрите, които всички използваме, включително и ти, откъде идват според тебе?
        По тая логика мога да кажа следното !
        -То и Българите сме били лъвове ,ама сега сме газели !

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
          Ами хайде и ти посочи решение ?!?!
          Щото гледам и ти си в час !
          ти чете ли по-надолу темата, както и писанието на Мариан, от което стартира всичко. Казал съм си мнението нееднократно в този форум. Ако се търси нещо краткосрочно - вдигане на възрастта за пенсиониране на ушеви, шапки, чиновници и т.н. (поне 100К човека) с поне 10 години, държавните служители да си плащат сами осигуровките, да няма по 20 заплати за милиционерите и ей ти го проблема решен без проблеми. Ама милиционери ще идат да пушат пред Боко И Цецо, а и са "от нашите", затова удри по масовият бачкер и това е.
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Някой да ми каже за едно изобретение на човечеството дошло от Индия (от циганите) например? Не се сещам за нито едно! Компас, плуг, барут, бетон, хартия, земеделие и т.н. наука, всичко идва от 3 места - Китай, Европа, Арабския свят. Малко от Африка.. От Индия - циганите, нищо!
            Всички изобретения са създадени или в Китай или в Европа.. Циганите никога нищо не са създали.
            Цифрите, които всички използваме, включително и ти, откъде идват според тебе?

Коментар

ще ми кажеш ли решението - аз малко не го виждам извън това, което съм казал, а ти не си съгласен с него, нали? Кажи твоето решение
              Ами хайде и ти посочи решение ?!?!
              Щото гледам и ти си в час !

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Мисля си следното. Ако циганите можеха да се научат на земеделие или въобще на нещо, то защо имаме страни като Индия, Бангладеш и Пакистан? Това са страни които са вносители на храни, а не износителки! Населени предимно с цигани, същите като нашите. Тоест, нито времето може да ги научи на земеделие, нито 21 век.. Някой да ми каже за едно изобретение на човечеството дошло от Индия (от циганите) например? Не се сещам за нито едно! Компас, плуг, барут, бетон, хартия, земеделие и т.н. наука, всичко идва от 3 места - Китай, Европа, Арабския свят. Малко от Африка.. От Индия - циганите, нищо!
                Всички изобретения са създадени или в Китай или в Европа.. Циганите никога нищо не са създали. За 200 години дори англичаните не можаха да ги научат на нещо повече освен да се плодят. Вярно сега Индия и Бангладеш имат една тънка прослойка знаещи цигани, но от столетие е само това. И то дори не е ясно дали тази прослойка е точно от цигани, защото Индия и части от нея са я владели арабски търговци (арабите и да са мързеливи не са глупави, за разлика от циганите), монголци (те пък са хора които бързо възприемат култура и се асимилират с нея) и т.н.
                И ако в Индия, Бангладеш и Пакистан сами не могат да се изхранят, а се налага да внасят, как ще го направят тук? Някой да е видял за 900-700-600 години откак циганите са в Европа циганска ферма? Абе хора, то столетия не е имало циганин фермер, а вие фермери искате да ги правите. За мен това е невъзможно. Фермер става от китаец, от негър, от бял, но от циганин не. Няма исторически нито една циганска ферма в Европа.. Поне не знам за такъв случай в световната история.
                Виж, Джей и аз съм краен и то много, но тук грешиш. Твърде далече съм от това да заяитавам мангалите, напротив, но циганите могат да бачкат. Могат да бачкат много и могат да бачкат усилено, но трябва да им висиш на главата много д супервайзваш, но могат да бачкат.

Аз съм по-млад от теб, но съм виждал апк-тата и ткзс-тата от едно време и в тях бачкаха огромен брой мангали. И бачкаха наравно с останалите селтици. Имаше един филм за едно ломско село - Долни Цибър, ако не се лъжа, та там се разказваш как бачкат на полето мангалите, щото в селото са основно мангали. И беше горе-долу чисто, мангите искаха децата им да учат, имаха и висшисти, кмета беше мангал, имаха кооперация и т.н. и т.н. Та си е до тоягата и до моркова, като импето е прав, сега трябва малко повечко тояга, но това е друга тема

А за Индия си тотално неправ - Кама Сутра отде е, рамаяна, будизма, светите хора, дивният мистицизъм и т.н. Тадж Махал, макар и поръчан от велик могол, пак от тамошните мангали е правен. Кой е спрял Александър Велики пти похода му на Изток (вярно основно с мнозинство и заради времето, ама си е факт) и т.н. и т.н. Но това си е друга тема

Пак ти го казвам - не твърдя, че мнаглаите са социални същества и са същите като нас, но една част от тях могат доста добре да се социализират, а другата част - е, за нея няма да си казвам мнението, че ще попадно под ударите на поне 3 закона А ние, българите, имаме огромен опит с претопяването, цивилизоването, ограмотяването и т,н, на огормни маси в предишни години - узи, кумани, печенези, турци и кой ли не сме претопили, така че и мангите можем да се справим да станат част от нашия етнос, но трябва политика в тази част и естествено рязане до корен на гнилата част, за да зарази и останалата част, което реално се случва в момента - след 10-на години ще сме на поинт ъф ноу ритърн, а сега все още има шанс...........
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                  В страните в Западна Европа първо няма такива скапани опозиционни партии като нашите.

Така, че проблемът е и в тях, щото те бяха на власт преди това и освен да качват там някакви показатели друго не правиха.
                  Факт.
                  Вече няма десни и леви партии, камо ли подобни програми.
                  Но преди проектът Герб, поне имаше опити за гравитиране около подобни идеи и имаше хора, обединени на този принцип, които оформяха ядрото на партиите и търсеха противоречието и в парламента, респективно управлението.
                  Сега има само Герб и другия придатък на компартията - БСП, която дори не се стреми да завзема позиции във властта.
                  Та нали, властта е вече изцяло в Капитала! И той е защитен от всякаква отговорност за минали събития и с добра властова осигуреност от днешните управляващи.

Няма разлика в партиите - има 20 години и успешно прехвърляне на цялата държавна собственост в ръцете на шепа хора.
                  20 години в демонстрации на някакъв плурализъм, а всъщност налагане на единовластие, чрез мутренски похвати.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                    Грую, ако ти кажа какъв според мен, а и не само, е основният проблем, съм сигурен че и сам би стигнал до най-рационалното решение! Знам, че въпреки разногласията ни, всички тук сме почтени, знаещи и най-вече мислещи хора, и именно ние бихме могли да направим толкова важният и необходим преход към едно ново, по-добро и по-щастливо съществуване на всички нас, без значение от етнос, религия и социално положение.
                    кев, малко късно го виждам, ама да не пееш мантри тип зайтгайст 3, а? Хората не са добри във вътрешността си, вервай ми. Има и такива, а има и други, които си се раждат изроди и освен да ги изтребиш, друго решение за тпх няма, Те не се превъзпитават, невъзможно е. И тук няма релегия или етнос, макар да е факт и Джей беше вадил една статистика - мангалите, на глава от населението са в пъти по-склонни към престъпления от всякакъв тип от българи или турци.

Генетикиа, колкото и да я отричат е неумолима. Просто така сме устроени - хората не са били равни, не са и никога няма да бъдат, като всяка раса си има специфика и е добра в нещо и слаба в друго, всичко останало е утопия, предназначена за едни хора с едни фондация да оправдават съяществуването си.....

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Импе, а гледал ли си "Планетата на маймуните"!???
                      Много си краен бе човек, може да си префектен професионалист и много знаещ и ерудиран човек и добър приятел, но си много краен, и това не е начинът, проумей го!
                      много си е прав, Импето (само дето е чорбарче не е прав, но то е друга тема). крайната ситуация изисква крайно мерки. Мислиш ли, че Вожда и Учителя щяха изобщо да го изберат, ако не бяха публичните му пр постановки за борба с престъпността? Народът иска твърда ръка и изборът му беше насочен към Тиквата (по-умерените) или Болен (по-крайните), като махнеш етническия вот, можеш сам да си сметнеш какъв процент от етничексите българи са гласували за един от двамата през 2009 - орромно мнозинство. Лошото е, че и двамата главочи се изсраха на метенето и тази година народът все пак преглътна Тиквата като уж по-малкото зло от комунистите, но пък Билен го рпебиха като куче на изборите - следващият път и Боко ще го смачкат на изборите и пак ще се появят комунетата на бял кон

Пиша ти всичко това, защото народът го паказа ясно - иска наказания, по много и за всички. Който направи неяо като народен съд за предишните правителства и за престъпниците (основно мангали), ще управлява много дълго - един Стамболийски от миналото е типичен пример. Малоумник тип Бойко, дето просто е угаждал на лумпенпролетариата (тогаба такива са били селтаците) само дето тогава сме имали армия, а Стамболето малко се е поизхвърлил та му резнали тиквата. Е, сега армия няма, затова няма и проблеми за Боко и той си прави каквото си иска.

Но да не измествам темата - твоето решение какво е?
                      П.С. А Планетата на маймуните е рядко тъп филм - всичките му римейци са една и съща боза...

Коментар

ще ми кажеш ли решението - аз малко не го виждам извън това, което съм казал, а ти не си съгласен с него, нали? Кажи твоето решение
                        Грую, ако ти кажа какъв според мен, а и не само, е основният проблем, съм сигурен че и сам би стигнал до най-рационалното решение! Знам, че въпреки разногласията ни, всички тук сме почтени, знаещи и най-вече мислещи хора, и именно ние бихме могли да направим толкова важният и необходим преход към едно ново, по-добро и по-щастливо съществуване на всички нас, без значение от етнос, религия и социално положение.

Коментар

• Ами хайде аз да се потретя/за трети път/ в тоя форум !!!
                          /Другите 2 поста са в темата - "Докога ще им търпим своеволията???"/

В условия на демокрация справяне с хъхрещата напаст е НЕВЪЗМОЖНО !!!
                          Last edited by The Big One; 15.11.2011, 22:20.

Коментар

• Мисля си следното. Ако циганите можеха да се научат на земеделие или въобще на нещо, то защо имаме страни като Индия, Бангладеш и Пакистан? Това са страни които са вносители на храни, а не износителки! Населени предимно с цигани, същите като нашите. Тоест, нито времето може да ги научи на земеделие, нито 21 век.. Някой да ми каже за едно изобретение на човечеството дошло от Индия (от циганите) например? Не се сещам за нито едно! Компас, плуг, барут, бетон, хартия, земеделие и т.н. наука, всичко идва от 3 места - Китай, Европа, Арабския свят. Малко от Африка.. От Индия - циганите, нищо!
                            Всички изобретения са създадени или в Китай или в Европа.. Циганите никога нищо не са създали. За 200 години дори англичаните не можаха да ги научат на нещо повече освен да се плодят. Вярно сега Индия и Бангладеш имат една тънка прослойка знаещи цигани, но от столетие е само това. И то дори не е ясно дали тази прослойка е точно от цигани, защото Индия и части от нея са я владели арабски търговци (арабите и да са мързеливи не са глупави, за разлика от циганите), монголци (те пък са хора които бързо възприемат култура и се асимилират с нея) и т.н.
                            И ако в Индия, Бангладеш и Пакистан сами не могат да се изхранят, а се налага да внасят, как ще го направят тук? Някой да е видял за 900-700-600 години откак циганите са в Европа циганска ферма? Абе хора, то столетия не е имало циганин фермер, а вие фермери искате да ги правите. За мен това е невъзможно. Фермер става от китаец, от негър, от бял, но от циганин не. Няма исторически нито една циганска ферма в Европа.. Поне не знам за такъв случай в световната история.
                            Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            ...помниш ли Жей - не толкова отдавна, как кафявите се криеха по катуните и ревяха - че те били мирни хорица и щом Киро Мангала бил толкова виновен - да го вкарвали в затворът или да го разстрелвали, та всичко да се свършвало?
                            За мен това бе постановка между медиите и държавната власт. Властта го остави да се въоръжават и застана на тяхна страна моментално против нас българите! Като в същото време се опитаха да ги изкарат жертви по телевизиите и пресата. А истината е, че хъряците бяха въоръжени до зъби, не само с брадви, ножове и боздугани и с огнестрелни оръжия даже, а и ченгетата са на тяхна страна и на такива като Цар Киро, а не на наша. За това казвам, това не е нашата държава... Тук сме вече на вражеска територия, на нас се гледа като на етнически враг и като на кулаци.
                            Last edited by Jay Gould; 15.11.2011, 22:23.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              ...помниш ли Жей - не толкова отдавна, как кафявите се криеха по катуните и ревяха - че те били мирни хорица и щом Киро Мангала бил толкова виновен - да го вкарвали в затворът или да го разстрелвали, та всичко да се свършвало?
                              Импе, а гледал ли си "Планетата на маймуните"!???
                              Много си краен бе човек, може да си префектен професионалист и много знаещ и ерудиран човек и добър приятел, но си много краен, и това не е начинът, проумей го!

Коментар

• ...помниш ли Жей - не толкова отдавна, как кафявите се криеха по катуните и ревяха - че те били мирни хорица и щом Киро Мангала бил толкова виновен - да го вкарвали в затворът или да го разстрелвали, та всичко да се свършвало?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X