IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В демографски грохнала България изборът е късно пенсиониране или малки пенсии

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДЪЩЕРИТЕ НА АНДРЕЙ РАЙЧЕВ ЛАПНАХА 3,8 МИЛИОНА! http://www.blitz.bg/news/article/123817

Ето ви една пенсия. Боко и Трайчо ти дават от парите на баламурниците данъкоплатци няколко милиона и си решаваш проблемите
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Малко поезия .....

защото в края на 2010г.
      1)
      - населението на възраст до 19г. е едва 1,417,952 души
      2)
      - населението на възраст от 30г. до 49г. включително е 2,157,533 души

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
      http://statlib.nsi.bg:8181/ ... ще гледам към звездите всяка вечер.
      Защото небосводът е за всички
      и може с мен да гледаш отдалече.
      Ще търся теб сред хиляди култури
      и да се стопля със родопска черга.
      Ще вия към луната саламурена,
      ще тичам да намеря селска черква.
      Прости ми, свята, мила ми Родино!
      Аз зная, че във болка те оставям.
      Предателството ми е непростимо -
      предатели във тебе ще останат.
      Страхливец ли съм, свята ми Българио?
      Но мога ли във теб да оцелея?
      Родителите казват ми да бягам,
      децата ми напират да живеят!
      Отивам си, но вечно ще те помня,
      езика ти ще дам на други хора,
      ще те разказвам, ще съм безпокоен,
      за тебе денонощно ще се моля.
      И ще се върна, мила ми Родино,
      дори и да умирам, ЩЕ СЕ ВЪРНА!
      Да вкуся от червеното ти вино
      и в шепа пръст във теб да се превърна

Публикувано в блога на Гери http://chiprovec.top-board.com/t886-topic

Коментар

• Работодателите явно трябва да свикват, че възрастовата дискриминация само ще намалява броя на работната сила.

Население на възраст от 20г. до 49г. включително:
        1)
        - в края на 1956г. е 3,418,752 души
        2)
        - в края на 2010г. е 3,192,283 души
        Както се вижда има спад с по-малко от 7%.

Население на възраст от 50г. до 64г. включително:
        1)
        - в края на 1956г. е 1,052,145 души
        2)
        - в края на 2010г. е 1,563,262 души
        Или има повишение от над 48%.

В следващите 20 години населението на възраст от 20г. до 49г. включително най-вероятно ще намалее още повече или по-точно с над 739 хиляди души, защото в края на 2010г.
        1)
        - населението на възраст до 19г. е едва 1,417,952 души
        2)
        - населението на възраст от 30г. до 49г. включително е 2,157,533 души

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
        http://statlib.nsi.bg:8181/

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
          Зачетох се днес назад и сега ще ви изненадам с нещо от реалния живот-преди 2-3 години при мен постъпи на работа жена-бивша инкасаторка на ЧЕЗ с 45 % инвалидност!
          А да видим сега дали някой ще познае от какво е причинена инвалидността!!!! от тая болест може да се инвалидизира повече от половината народ на България/това беше жокер/
          Айде да не ви мъча-ставаше дума за АЛКОХОЛИЗЪМ !!!!
          НАЙС А?!?!!???
          Мале-мале - а аз, простакът намалих сериозно спирта в последните години, за да пазя моето здраве !!!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Мислих си точно тия дни, че всичко почва да ми намирисва на евтина бурлеска и че може би целта на Боко е около Февруари елегантно да се измъкне от властта, а нея самата кой знае на кого ще я пробутат.. Целта е само групировката да се държи на власт.
            Защото на въпроса "Какво става с парите за пенсии?" може да се отговори с друг въпрос "Какво става с Мургина?" например, но никой не го задава ....
            Има резон! При прахосването на пари в стачки,един държавник винаги намира как да тушира опасни процеси,ако го желае. Явно по-по-замазва "
            09.2009 -"Странни сделки докараха БДЖ до фалит
            Ръководствата на железниците от последните 6 години трябва да отговарят за 2 млрд. лв., дадени за съмнителни съвместни дружества и покупки на стари вагони на космически цени" http://www.segabg.com/article.php?si...93000040001201 Roehm 09.2009" Надигащата се стачна вълна в железниците накара новото ръководство на транспортното министерство експресно да търси и да намери пари за заплати. Засега критичната ситуация е овладяна, но не е зле тя да бъде използвана, за да се анализира подроб"
            Last edited by Minavast; 01.12.2011, 18:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение

Какво става с инвалидните пенсии? (800 000 бр. - много инвалиди, много нещо)
              Зачетох се днес назад и сега ще ви изненадам с нещо от реалния живот-преди 2-3 години при мен постъпи на работа жена-бивша инкасаторка на ЧЕЗ с 45 % инвалидност!
              А да видим сега дали някой ще познае от какво е причинена инвалидността!!!! от тая болест може да се инвалидизира повече от половината народ на България/това беше жокер/
              Айде да не ви мъча-ставаше дума за АЛКОХОЛИЗЪМ !!!!
              НАЙС А?!?!!???
              мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Едно радикално предложение за пенсионна реформа
                1. Изчисляват се всички вноски на хората които са внасяли вноски в НОИ през годините до тук и се заменят със специални ДЦК които се внасят по лична сметка на лицето в НОИ. Лихвата по тези книжа се начислява след пенсиониране и е 3 %.
                2. Всички текущи пенсии също се приравняват на същите ДЦК чрез настоящия им размер разделен на лихвата и умножен по 12 месеца
                3. Тези ДЦК се наследяват само при смърт на един от съпрузите от другия в процента на вдовишките пенсии. Във всички други случаи ДЦК се ликвидират.
                4. От тук нататък всеки съобщава на НОИ в какво да вложи личните му вноски - реални ДЦК или фондове
                5. За фондовете се въвеждат следните изисквания - единствена такса свързана с печалба от управлението а не от активите и месечна отчетност с точност до хиляда лева по съответни пера на инвестициите
                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Тях съвсем ги бях забравил/не че е маловажно/ - благодаря за напомнянето.Наскоро разбрах ,че всички помощи за социално слаби ТЕ ги получават щото не сключват брак и децата се раждали на "самотни майки". Една моя служителка/българка/ роди без брак,момчето припозна детенцето и тъй като тя започна работа веднага след училище и няма /а то няма и как да има /необходимия стаж в момента не получава 80% от заплатата си а някакви мижави 20-тина лева на месец.На къде отиваш БЪЛГАРИО?!!!???!!!! ДО КОГА ТАКА?!?!!??!!!
                  Много ясно... бъди сигурен обаче, че всяка средностатистическа гнусна мангалка взема повече от помощи, отколкото това момиче получава като заплата !!! Това е - за Българските деца помощите са СИМВОЛИЧНИ !!! Само не знам още как не са започнали да глобяват Българките, които са родили детенце, вместо да осиновят някое цигане !!!

Коментар

• Нещо хич не ми допада да хрантутя чантаджии от силовите министерства.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Хъхряците правят така. Явно управляващите имат точно толкова мозък, колкото средностатистическият хъхряк, затова и така ги обгрижват.
                      Тях съвсем ги бях забравил/не че е маловажно/ - благодаря за напомнянето.Наскоро разбрах ,че всички помощи за социално слаби ТЕ ги получават щото не сключват брак и децата се раждали на "самотни майки". Една моя служителка/българка/ роди без брак,момчето припозна детенцето и тъй като тя започна работа веднага след училище и няма /а то няма и как да има /необходимия стаж в момента не получава 80% от заплатата си а някакви мижави 20-тина лева на месец.На къде отиваш БЪЛГАРИО?!!!???!!!! ДО КОГА ТАКА?!?!!??!!!

Коментар

................Не съм чувал разумен човек да си заколи кокошката ,която снася яйца за да се нахрани днес! .................

Хъхряците правят така. Явно управляващите имат точно толкова мозък, колкото средностатистическият хъхряк, затова и така ги обгрижват.

Коментар

• Винаги съм се чудил на ентусиазма на хора да пълнят " каца с дупки"-това е състоянието на НОИ в момента-тече отвсякъде - това не го виждаме/или не искаме да го видим/,но твърдим че "нивото на водата" недостига.Вместо да се намали администрацията тя се увеличава-това не е най сериозния проблем-лошото е ,че държавните и общински служители все още не разбират , че получават заплатите си от работещите хора в тая страна.Това точно не го разбират и управляващите и са на път да ликвидират малкия и среден бизнес по един или по друг начин.Не съм чувал разумен човек да си заколи кокошката ,която снася яйца за да се нахрани днес! А ми е много чудно как ще намерят пари за да стимулират безработни да започват собствен бизнес/и какъв ще е тоя бизнес с 20000 лв./,а в същото време няма да обръщат внимание на масовото отказване на дребни предприемачи от дейност.Безработния /в повечето от случаите/ е доказал ,че не е най способния работник,в главата му се въртят други проблеми,той досега не е управлявал парични потоци ,а ние ще му даваме възможност за изява на ново поприще-за мен резултата е ясен.В същото време търтеите в МВР и МНО реформа не ги лови !

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                            Само дето тази т.нар " пенсионна реформа", не е никаква реформа, а просто кърпене на бюджета.

Какво стана с привилегиите на ранно пенсиониращите се ? (или нормалните хора ще бачкат до гроб, за да хранят ченгета и военни, дето се пенсионират на по 40 год. , че и с 20 заплати накуп - и всичкото това от джоба ни)

Какво стана с осигуровките на държавните служители? Докога няма да си ги плащат?

Какво стана със засилването на ролята на капиталовия принцип в пенсионната система? Докато основната част от осигуровките не започна да влиза по лични и неприкосновени сметки, никой няма да плаща осигуровки в пълен размер, нито работниците ще имат стимул да си ги търсят! Ще си играем на Андрешковци с държавата (препоръчвам на премиера да го прочете, та да навакса малко с образованието си). Освен да национализират ППФ, нищо не е направено по този въпрос! Криза е, ама айде от ГЕРБ да се определят - леви ли са, десни ли са, какви са?
                            И аз тоже си задавам същите въпроси... дори започнах да пиша нещо като книга по тоя въпрос - а и не само по този, а по по-парливият - какво да стори обикновеният човек, за да не рови по кофите на стари години?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              "Животът е една голяма сцена и всички ние сме актьори в нея" - Уйлям Шекспир

Съпругата на синдикалния лидер Пламен Димитров, Мария Димитрова е в основата на проекта за увеличаване на пенсионната възраст. Димитрова е и началник на Дирекция „Човешки ресурси” в Националната агенция по приходите. http://www.razkritia.com/124488/%D1%...%80-%E2%80%9E/
                              Мислих си точно тия дни, че всичко почва да ми намирисва на евтина бурлеска и че може би целта на Боко е около Февруари елегантно да се измъкне от властта, а нея самата кой знае на кого ще я пробутат.. Целта е само групировката да се държи на власт.
                              Защото на въпроса "Какво става с парите за пенсии?" може да се отговори с друг въпрос "Какво става с Мургина?" например, но никой не го задава ....
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Напротив - сме. Но нямаме държавници, които да ударят по масата и да го напомнят на когото трябва !!!
                                Само дето тази т.нар " пенсионна реформа", не е никаква реформа, а просто кърпене на бюджета.

Какво стана с привилегиите на ранно пенсиониращите се ? (или нормалните хора ще бачкат до гроб, за да хранят ченгета и военни, дето се пенсионират на по 40 год. , че и с 20 заплати накуп - и всичкото това от джоба ни)

Какво стана с осигуровките на държавните служители? Докога няма да си ги плащат?

Какво стана със засилването на ролята на капиталовия принцип в пенсионната система? Докато основната част от осигуровките не започна да влиза по лични и неприкосновени сметки, никой няма да плаща осигуровки в пълен размер, нито работниците ще имат стимул да си ги търсят! Ще си играем на Андрешковци с държавата (препоръчвам на премиера да го прочете, та да навакса малко с образованието си). Освен да национализират ППФ, нищо не е направено по този въпрос! Криза е, ама айде от ГЕРБ да се определят - леви ли са, десни ли са, какви са?

Коментар

Working...
                                X