Първоначално изпратено от Jay Gould
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Държавните служители да плащат сами осигуровките си
Collapse
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДа вземем служителите на Външно министерство. Част от държавната администрация ли са? Не, не са. Държавни служители ли са? Да, държавни служители са. Плащат ли си сами осигуровките? Не, не си ги плащат. Държавата им ги плаща... Виждаш как човекът е изпуснал цяло едно министерство... А само това да беше...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНямам проблем с четенето. Отговорил си, че някога си си плащал бил осигуровки на 60 човека.
Аз те питам сега плащаш ли си твоите си здравни и социални осигуровки?
ДА или НЕ?Last edited by Jay Gould; 24.06.2011, 00:58.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПроблем с четенето ли имаш, или какво?
Аз те питам сега плащаш ли си твоите си здравни и социални осигуровки?
ДА или НЕ?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТи плащаш ли твоите като чиновник? Май не. Аз защото освен моите, съм плащал и на още над 60 човека на които съм осигурявал работа по едно или друго време. А ти? На колко човека си помогнал и за 1 стотинка в живота си?
Моите осигуровки не плащам аз, а ми ги плаща държавата. Така е по закон.
И пак те питам - ти плащаш ли твоите?Last edited by netware5; 23.06.2011, 22:19.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПак да питам, ти плащаш ли си здравните и социалните осигуровки?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВиж първо разликата в бройката преди да ги жалиш. Може би някой ден ще извадя и колко са били в 1926 година - пратиха ми едни тлъсти томове "Българското стопанско минало" - От освобождението до 2001 г. (още не съм ги прочел, че са по 800 страници всеки и карам по малко), но при соца знам със сигурност държавни + общински + партийни са били само около 11 800 ... А ние бяхме около 9 000 000
Сега сме с 2 000 000 по-малко, а те са вече да приемем "само" 160 000 човека.
И как във Финландия работят на двойно по-ниска заплата и то само 14 000, а тук не можели били 160 000 и то със заплати значително по-високи от тези в частния сектор? Само не ми казвай, че финландците са по-зле от нас
Ето я структурата приблизително:
- 40 000 държавни служители (100% се осигуряват от държавата)
- 40 000 армия (100% се осигуряват от държавата)
- 60 000 ченгета (100% се осигуряват от държавата)
- 20 000 съдии, прокурори и следователи (100% се осигуряват от държавата)
и още 40 000 служители в държавната администрация, които се осигуряват на 50% за сметка на държавата.
Или излиза, че администрацията ни еокло 80 000, откоито половина се осигуряват на 100%, а другата половина на 50% за сметка на държавата.
Така че за целите на "осигурителната политика" говорим за 40 000 души. А за целите на "държавната администрация" говорим за 80 000 души, това е всъщност администрацията и това число трябва да сравняваш с други държави. Убеден съм, че данните ти за Финландия не включват ченгета, армия и съд.
Пак да питам, ти плащаш ли си здравните и социалните осигуровки?
P.S. Между другото, точно досадните лелки от гишетата и тъпите секретарки, които дразнят най-много населението, в 90% от случаите не са държавни служители и си плащат като попове 50% от осигуровките. По простата причина, че нямат висше образование и не могат да са такива.Last edited by netware5; 23.06.2011, 21:51.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеМного повече са от 160 хиляди, що му вярваш на Мрежаров?
Да вземем служителите на Външно министерство. Част от държавната администрация ли са? Не, не са. Държавни служители ли са? Да, държавни служители са. Плащат ли си сами осигуровките? Не, не си ги плащат. Държавата им ги плаща... Виждаш как човекът е изпуснал цяло едно министерство... А само това да беше...He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение...Но всичко опира до пари..
И да те питам - ако вместо един глупак на 344 лева, назначиш 10 на по 2000 лева, това ще ти реши ли проблемите? Мисля, че не! С много пари привличат ли се кадърни хора в администрацията ни? Пак не! Пълно е с Калинки, Малинки ... Тоя - Йордан Войнов умен ли е например въпреки огромната си заплата? Че и му придадоха още 3000 човека, от които още първите дни на работа сгащиха няколко с подкупи и изнудване на частния бизнес.
Снайперисти от МВР и дори полицейски хеликоптер ще се включат в издирването и отстрела на няколко полудиви крави, за които се предполага, че са болни от шап, съобщи директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов.
Определено, модела с голямата администрация с големите заплати не работи никъде в света! И никъде освен в африканските страни и третия свят администрацията не получава високи заплати.
Напротив. Във всички развити страни тя взема малко. Канада за справка. Швеция, Швейцария и т. н. В края на краищата на който не му харесват парите, да се изнася в частния сектор.Last edited by Jay Gould; 23.06.2011, 21:31.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение........................
Да вземем служителите на Външно министерство. ............... цяло едно министерство... А само това да беше...
Знаете ли че - командировъчните, даже и на най ниското ниво във Външно, са 100 EUR/ден!
Обикновено към хотела имат закуска (нормално), после на вечеря ги водят някъде, транспорта от хотела до местото им е осигурен и нашите си кешират тез парички .......
НАП не ПРИЗНАВА за частни (пък и държавни предприятия) повече от 35 EUR/ден командировъчни!!!
и то за EU
извън EU има други ставки
100 EUR/ден са за обикновените служители (пикли) на Външно! - примерно да наблюдават изборите в Турция в рамките на 1 (един) месец преди и 1 (един) месец след това ..... Лично познавам една пикла която ходи на такава командировка ......
а за посланици и аташета - заплата + комъндировъчни + представителни + дрехи + личен шофьор и автомобил + подаръци ......
навремето Благовест Сендов - като беше посланик в Япония - фърчаха карго пратки с вина .......
мислите ли че продажбите на Български вина са се увеличили след тези пратки ???
а сега кой мислите е платил това вино ???
а вие тук сте тръгнали за някакви осигуровки да ми се вайкатеremember remember the fifth of november
Коментар
-
Джей , не ги "жаля "-мисля че трябва да бъдем обективни . В цял свят служителите ползват редица държ.привилегии ....
А това че качеството им на работа в момента е ниско, е факт ...Но всичко опира до пари ! Ако държавата иска от чиновниците си качествена работа , да им създаде ясни условия за работа( критерии ) и подходящо заплащане ...
Ето ти прост пример ....
Допускаме че БГ е горе -долу нормална държава ,която е решила да си преведе администрацията в ред по западен образец . Приема нов закон за държ.служител и преатестира отново абсолютно всички и за всичко , заедно с техните семейства по права и съреберена линия . Ако трябва ги слага и на детектор на лъжата ! Който не издържи атестацията остава извън системата ....
Точна така в момента върви преатестация на всички милиционери в Русия ( от министъра- до последния участъков ) във връзка с влезлия в сила от 1.03.2011 г. Закон за Полицията ,според който до 1.08.2011 всички служители на руското МВР трябва да минат през процедурата . А докато тя върви , никой не се води на щат .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеа тук не можели били 160 000 и то със заплати значително по-високи от тези в частния сектор?
Да вземем служителите на Външно министерство. Част от държавната администрация ли са? Не, не са. Държавни служители ли са? Да, държавни служители са. Плащат ли си сами осигуровките? Не, не си ги плащат. Държавата им ги плаща... Виждаш как човекът е изпуснал цяло едно министерство... А само това да беше...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение...За съжаление не мога да намеря Закона за Държавния служител от 1926 г. , за да се сравни "пропастта " на служителите тогава и сега ..Даже при социализма чиновниците бяха в пъти по - добре обезпечени , отколкото в момента .
Сега сме с 2 000 000 по-малко, а те са вече да приемем "само" 160 000 човека.
И как във Финландия работят на двойно по-ниска заплата и то само 14 000, а тук не можели били 160 000 и то със заплати значително по-високи от тези в частния сектор? Само не ми казвай, че финландците са по-зле от насLast edited by Jay Gould; 23.06.2011, 20:57.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеХората, на които държавата плаща осигуровките са около 160 000! Наричай ги както искаш.
http://www.mlsp.government.bg/class/store/listclass.asp
Клас 1 ,4 и 5 са преобладаващо държ. служители и може би 160 000 е правдива цифра .
Истината е ,че освен едни осигуровки ( които им се начисляват , но ми се струва че реално няма да им се платят , освен текущите болнични разбира се и разни обезщетения със случаен характер ) , служителите нямат никакви привилегии - може би по-лесния достъп до потребителски кредити , ипотеки и дребен лизинг, е другият им бонус . Дори военните отдавна не ползват безплатен градски транспорт ....
За съжаление не мога да намеря Закона за Държавния служител от 1926 г. , за да се сравни "пропастта " на служителите тогава и сега ..
Даже при социализма чиновниците бяха в пъти по - добре обезпечени , отколкото в момента .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
Коментар