IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неизбежния колапс на държавната пенсионна система (НОИ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    А какво ще стане с НОИ,ако не му се дават повече пари?
    Пенсионерите излизат на протести и правителството, което е на власт го убиват с камъни.
    Какво би станало ако се разчиташе на частни фондове да заместят НОИ? Още по-лоши биха били резултатите, отново правителството би било замеряно с камъни и следващото ще върне обратно данъците и държавните пенсии.

А сега тъй като onufri отговаря вместо Sebulba, това няма как да не наведе на мисълта за шизофрения и сбъркани акаунти, нали така?
    Хайде Sebulba да не се измъква и да обяви на всички(стига да не го е срам разбира се, но то нищо срамно няма, защото всички са в неговото положение), каква пожизнена пенсия е приготвил задължителния му частен пенсионен фонд.
    Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
      съжалявам, не съм прочел кой е цитиран, а си спомням, че всеки, който каже нещо срещу задължителните частни пенсионни фондове и веднага е обявен за държавен служител
      Между другото Sebulba, хайде да се похвалиш на всички с трите хиляди лева в "индивидуалния акаунт" в задължителен частен пенсионен фонд, колко реални пари е донесъл този фонд/ може да се разбира и като колко пари е загубил този фонд.
      Също така каква пожизнена пенсия ще плаща този фонд. Хайде хубаво да се обяви това на всички.
      Доходност на… (Колко пари ми загуби задължителния ми частен пенсионен фонд)

С калкулатора и бебе ще се справи. Само цифричките да се обявят.
      1. Пожизнена пенсия
      2. Реална доходност
      3. За колко време е постигната и какво ще стане с парите ако до пенсионирането частния пенсионен фонд само управлява остатъците от тези пари, без да му се дават повече
      А какво ще стане с НОИ,ако не му се дават повече пари?
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
        Чунчо, краде се здраво, ама малко си объркал аритметиките. Иначе и аз смятам че скоро не само НОИ ще фалира. Ами всички заедно със скапаната ни държава.
        Това е една проста сметка ако тези пари са по лична осигурителна сметка а не общи и се олихвяват с 2.5 % в банка, а по принцип тази лихва трябва да е около 4 до 7% ако се инвестира в ДЦК. Тогава фонда на един осигурен след 40г работа ще е над тези 233000 лв. и само от лихвата ще му носи минимум 500 лв на месец. а сега един пенсионер с 40 г стаж получава 160-200 лева. Давам примера за сравнение и с приблизителни стойности. за да се осъзнае колко пари влизат в НОЙ и къде отиват в крайна сметка. А тези които не стигат до пенсия? какво става с тяхните вноски? дават едни еднократни 200 лв. за дървено пардесю и толкоз.
        П.П Това е при условие ,че не се появи втори Жан Валдан и БСП компания от кредитни милионери!.
        Last edited by 4un4o; 21.06.2011, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
          Всъщност репликата беше отправена към другия ти "ник" @knowitall. Ама от нас да мине, можеш да отговориш и с този, само гледай от толкова писане с различни никове, да не се разболееш от шизофрения...

съжалявам, не съм прочел кой е цитиран, а си спомням, че всеки, който каже нещо срещу задължителните частни пенсионни фондове и веднага е обявен за държавен служител
          Между другото Sebulba, хайде да се похвалиш на всички с трите хиляди лева в "индивидуалния акаунт" в задължителен частен пенсионен фонд, колко реални пари е донесъл този фонд/ може да се разбира и като колко пари е загубил този фонд.
          Също така каква пожизнена пенсия ще плаща този фонд. Хайде хубаво да се обяви това на всички.

С калкулатора и бебе ще се справи. Само цифричките да се обявят.
          1. Пожизнена пенсия
          2. Реална доходност
          3. За колко време е постигната и какво ще стане с парите ако до пенсионирането частния пенсионен фонд само управлява остатъците от тези пари, без да му се дават повече
          Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Мисля,че вече на всички е ясно,че си държавен служител,най-вероятно се трудиш в НОИ,и е напълно разбираемо,че така ревностно защитаваш съществуването на подобни държавни пирамидални образувания.
            Никога не съм бил държавен чиновник. Работя на трудов договор и плащам осигуровки, вкл. УПФ. Този тип обвинение идва от липса на аргументи. Защото ти говориш ала бала, аз говоря с примери и членове от КСО.

Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
            Разбирам и защо вярваш в цифрите на ББ,разбирай Дянков - невярването при вас предполагам се наказва суровоАз,обаче,не им вярвам.
            Не мога да ги понасям, справка виж темата и постовете ми за Дянков - не съм от тяхната партия, не ща да ги чувам и виждам, камо ли да работя за тях

Да,нормално е в частните фондове вноските да се увеличават,за да могат хората да си получат обратно под формата на пенсия по-голяма част от това,което са внесли.
            +1 Да нормално е. За това си губя времето да пиша срещу наглостта и арогантността на мениджърите и акционерите в тези компании. Ама като си пееш пенке ле....

Повечето ти аргументи срещу частните фондове са в бъдеще време,демек са напълно предполагаеми,а не са факт,така че много трудно бих могъл да ги приема.С увеличаването на пенсионната възраст така или иначе хората по-кратко време ще ползват пенсии - да,някои ще живеят по-дълго от разчетите,но по-голямата част, според мен,ще живеят по-малко,защото не очаквам в близките години у нас да се повиши качеството на живот толкова,че продължителността му да се увеличи драстично.Много хора няма и да доживеят до пенсия.Тогава от частните фондове ще изплатят натрупаното по партидите на наследниците им.А от НОИ какво ще им изплатят?
            И ППФ преди 10 години беше в бъдеще време и гръмна. Б.Б. го прехвърли за 2014 г., но това не скирва факта, че е неприложимо и неработещо. Аз доказвам с много аргументи, че това е вярно и за УПФ. УПФ не е defined contribution система, защото има хибридни елементи. Най-важното е, че има пожизнена пенсия и наследяеми партиди. Както вече неведнъж писах има два варианта:

1. Таксите в сегашния им размер се разглеждат като застрахователна премия - комапниите почват да трупат резерви срещу печалбите си да подсигурят този риск за да имат застрахователни резерви. А не да почват да трупат когато дойдат първите пенсионери - много ще е късно. Това е риск, който може да струва милярди левове и ако се реализира, държавата ще трябва да го покрива. Пенсионните компании управляващи ФДЗПО нямат ресурс. Демек ППФ втора серия....Просто е абсурдно партидите на по-кратко живелите да се наследяват, а компаниите, които управляват ФДЗПО да поемат риска от пожизнена пенсия на по-дълго живелите. Няма резерви за това, никой не ги формира. Кой носи риска? Пак ли НОИ?

2. Изкривяват се таблиците, така че 95%,99%, или 100% от хората не доживяват и всички имат пари по партидата си накрая, които се наследяват. Това означава, че ще взимат много по-ниски пенсии отколкото са внасяли и компаниите никога няма да заделят резерви. Демек извозват ни много елегантно

Да не говорим какво ще стане ако случайно след години когато примерно 30% от хората осигурени в УПФ са пенсионери, имат "гарантирана" 3% техническа лихва а фонда загуби 10%-15% като 2008 година Кой го покрива това ? Вече видяхме мини пример на това, защото и ДПФ може да плаща пожизнена пенсия и имаше пенсионери 2008 година

Всъщност увеличаването на пенсионната възраст много ясно показва пирамидалната структура на НОИ - ако не се увеличи възрастта,средствата намаляват и не могат да се покрият задълженията към по-старите "вложители"
            Цинично, но това подобрява и състоянието на УПФ, което носи подобни елемнти на застрахователно-осигурителен риск. Ако НОИ е пирамида, то УПФ какво е?

Да,за комисионите съм съгласен - необосновано високи са.От друга страна,обаче,каква е ситуацията в НОИ - скъпи сгради,автомобили,ремонти за милиони левове,необосновано много служители....Все излишни разходи,особено на фона на това,че има дефицит в НОИ.Така че разликата не е голяма
            Разбирам социалната функция на НОИ - хората с по-ниски заплати,респективно по-ниски вноски,да могат да получават все пак някаква пенсия и да имат поне за едно кисело мляко.Това е може би едно от малкото неща,ако не и единственото,което оправдава съществуването на пенсионна система от подобен вид.
            Айде да не говорим за заплати, сгради и автомобили Просто ще стане съвсем цинично Да не говорим за злоупотребите при инвестциите заради слабата нормативна рамка (КСО) и формалния контрол.

Хората трябва да имат право на избор - който иска в НОИ при по-малък риск и респективно по-ниска пенсия в бъдеще,който иска в частен фонд с надеждата за по висока пенсия,базирана на внесеното от него, а който иска да си търси баланса и в двете.
            П.П.И напълно разбирам напъните частните фондове да бъдат изкарани черни - след решението на Конституционния съд другарите от НОИ и правителството не можаха да измислят нищо друго,освен черен PR.
            ОК, трябва да избират. Нека първо да има алтернативи обаче. Реални такива. И нека е доброволно. И нека някакви мениджърки да не ми четат морал от телевизора и пресата. Пак ти казвам, нямам и няма да имам общо с тези другари Това не значи, че не мога да наблюдавам, анализирам и изявявам гражданска позиция - арогантността и наглостта ми подпалват фитилите....това е истината. Вярвай ми, няма надежда от тези фондове за по-висока пенсия. Една шефка вече заяви, че пенсионните компании за дружества правени за печалба - това е в 100%-тов конфликт с твоето желание за пенсия...

Коментар

1. Никога не съм бил държавен служител....
              Всъщност репликата беше отправена към другия ти "ник" @knowitall. Ама от нас да мине, можеш да отговориш и с този, само гледай от толкова писане с различни никове, да не се разболееш от шизофрения...

Коментар

Мисля,че вече на всички е ясно,че си държавен служител,най-вероятно се трудиш в НОИ,и е напълно разбираемо,че така ревностно защитаваш съществуването на подобни държавни пирамидални образувания.Разбирам и защо вярваш в цифрите на ББ,разбирай Дянков - невярването при вас предполагам се наказва суровоАз,обаче,не им вярвам.
                Да,нормално е в частните фондове вноските да се увеличават,за да могат хората да си получат обратно под формата на пенсия по-голяма част от това,което са внесли.
                Повечето ти аргументи срещу частните фондове са в бъдеще време,демек са напълно предполагаеми,а не са факт,така че много трудно бих могъл да ги приема.С увеличаването на пенсионната възраст така или иначе хората по-кратко време ще ползват пенсии - да,някои ще живеят по-дълго от разчетите,но по-голямата част, според мен,ще живеят по-малко,защото не очаквам в близките години у нас да се повиши качеството на живот толкова,че продължителността му да се увеличи драстично.Много хора няма и да доживеят до пенсия.Тогава от частните фондове ще изплатят натрупаното по партидите на наследниците им.А от НОИ какво ще им изплатят?
                Всъщност увеличаването на пенсионната възраст много ясно показва пирамидалната структура на НОИ - ако не се увеличи възрастта,средствата намаляват и не могат да се покрият задълженията към по-старите "вложители"
                Да,за комисионите съм съгласен - необосновано високи са.От друга страна,обаче,каква е ситуацията в НОИ - скъпи сгради,автомобили,ремонти за милиони левове,необосновано много служители....Все излишни разходи,особено на фона на това,че има дефицит в НОИ.Така че разликата не е голяма
                Разбирам социалната функция на НОИ - хората с по-ниски заплати,респективно по-ниски вноски,да могат да получават все пак някаква пенсия и да имат поне за едно кисело мляко.Това е може би едно от малкото неща,ако не и единственото,което оправдава съществуването на пенсионна система от подобен вид.
                Хората трябва да имат право на избор - който иска в НОИ при по-малък риск и респективно по-ниска пенсия в бъдеще,който иска в частен фонд с надеждата за по висока пенсия,базирана на внесеното от него, а който иска да си търси баланса и в двете.
                П.П.И напълно разбирам напъните частните фондове да бъдат изкарани черни - след решението на Конституционния съд другарите от НОИ и правителството не можаха да измислят нищо друго,освен черен PR.
                1. Никога не съм бил държавен служител
                2. В такъв случай не се трудя в НОИ
                3. Вноските в НОИ са на практика данъци, а от както свят светува данъците съществуват
                4. На никакви цифри от посочваните публично не вярвам
                5. Не е нормално изобщо да има данъци, които потъват в частни корпорации, да не говорим вноските там да се увеличават
                6. Предоставил съм безплатно калкулатор, който съвсем ясно показва какво се е случило с парите в задължителните частни фондове. Левче по левче, месец по месец - задължителните частни пенсионни фондове са цяло бедствие
                7. За такива, които изобщо си нямат представа от държавното обществено осигуряване - като се пукне предсрочно, НОИ плаща наследствена пенсия(след това и пожизнена вдовишка), които мога да се хвана на бас ще са много по-големи от тази от задължителен частен пенсионен фонд.
                8. Увеличаването на пенсионната възраст е точно, защото НОИ дава твърде много пари, които не са изработени по никакъв начин. Формулата е много проста - трябва да работиш 4 години, за да получаваш пенсия 1. Средния пенсионер в момента е работил само 33 години. Средната пенсионна възраст е само 56 години. Очакванията са да се живее средно до 73. Значи от 56 до 73 има 17 години.
                Сегашните пенсионери са работили средно само 33 години, а очакват да получават 17 години пенсия. Това определено не може да стане без дефицит. А някой да твърди, че частен пенсионен фонд ще продължава да работи на дефицит със сигурност не съм чувал по-голям виц от това. В момента, в който трябва да почнат да се плащат пенсии, задължителните частни пенсионни фондове си стягат куфарите и оставят целия товар на държавата. Това би струвало на данъкоплатеца милиарди лева и не може да се допуска
                9. Целия спор е да се отстранят задължителните частни пенсионни фондове, които са пълен грабеж с държавна протекция и който иска, да си внася в доброволни, който не иска да се оправя с държавната си пенсия.
                10. А за това кой какво разбирал за напъни финансови пирамиди да се изкарат черни - много се съмнявам. Другарите от конституционния съд не защитиха хората, а защитиха задължителните частни пенсионни фондове, че им се отнема от капитала, от който кльопат.
                Last edited by suniverse; 21.06.2011, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от knowitall Разгледай мнение
                  З..
                  Мисля,че вече на всички е ясно,че си държавен служител,най-вероятно се трудиш в НОИ,и е напълно разбираемо,че така ревностно защитаваш съществуването на подобни държавни пирамидални образувания.Разбирам и защо вярваш в цифрите на ББ,разбирай Дянков - невярването при вас предполагам се наказва суровоАз,обаче,не им вярвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                    Бисери на болен комунуиден мозък...

Лъжа! Пенсионното осигуряване с натрупване по лична партида е финансов продукт.
                    Взимането на пари от НОИ срещу голи обещания не е продукт или услуга, а данък!
                    "Финансовите пирамиди представляват модели за правене на бизнес"
                    Хайде сега да видим какъв точно бизнес прави държавата? Никакъв.
                    Кой прави бизнес? Частния сектор.

Задължителните частни пенсионни фондове не са финансов продукт, защото са задължителни! Държавата се явява протекция на частен бизнес и съучастник в огромно престъпление.
                    Вноската в задължителен частен пенсионен фонд е данък, но в частна полза, което е от всякъде абсурд.

А твърденията за натрупване
                    Хайде Sebulba, вече прочетохме коментара за прословутите 3к лева "натрупани" по "личната сметка".

С този калкулатор може много хубаво да се сметне, дали от останалите 3к по "личната сметка" всъщност не са вложени(принудително иззети с протекцията на държавата) може би едни 4000 лева сегашни пари? Може би някаква друга цифра. Ще бъде интересно да се сподели резултата с всички и на всички да им стане ясно какво е това "натрупване"

Коментар

Финансовите пирамиди представляват модели за правене на бизнес. Тоест държавата няма как да е финансова пирамида, защото е държава.
                      Бисери на болен комунуиден мозък...

Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
                      Пирамидите се намират в частния сектор. При задължителен частен пенсионен фонд не се произвеждат никакви продукти или услуги.

Лъжа! Пенсионното осигуряване с натрупване по лична партида е финансов продукт.
                      Взимането на пари от НОИ срещу голи обещания не е продукт или услуга, а данък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Вижте кво държавни дебили, за да не се разправяме повече с вас, нека го кажем така:

Щом ви кефи НОИ - бегайте в НОИ и си давайте паричките за днешните пенсионери и за социални за мангалите.

Други хора искат да се осигуряват другаде - не им пречете и не ги карайте НАСИЛА да се осигуряват където искате вие!!! Ясноооо.

Единственото, за което съм съгласен е, че частно или държавно, пенсионното или здравното осигуряване НЕ БИВА ДА БЪДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!

Който обаче не помисли за старините или здравето си навреме, да не чака помощ от държавата после, а само от семейството си!!! Ясноооо комунодебили.
                        Приемам, че тази агресия е отчасти насочена и към мен. Просто се опитвам да покажа, че ФДЗПО или УПФ и ППФ са абсурдни по своята същност и приложение в България. Че те са донесли ползи само на ограничен кръг нахалници, а не за бъдещите пенсионери - за това няма как да ме убедиш, че са алтернатива....

А аз на тези 9 компании не се доверявам следейки развитието на УПФ и ППФ, та не знам как доброволно бих отишъл за ДПФ там Т.е. системата в България е изначално сбъркана.

А темите за пенсионната система продължават да се роят и трябва да повтарям едно и също...

Коментар

• Вижте кво държавни дебили, за да не се разправяме повече с вас, нека го кажем така:

Щом ви кефи НОИ - бегайте в НОИ и си давайте паричките за днешните пенсионери и за социални за мангалите.

Други хора искат да се осигуряват другаде - не им пречете и не ги карайте НАСИЛА да се осигуряват където искате вие!!! Ясноооо.

Единственото, за което съм съгласен е, че частно или държавно, пенсионното или здравното осигуряване НЕ БИВА ДА БЪДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!

Който обаче не помисли за старините или здравето си навреме, да не чака помощ от държавата после, а само от семейството си!!! Ясноооо комунодебили.

Коментар

Човешкия ресурс ,или по-скоро липсата му ,не гони мен,а НОИ,респективно държавата.Това,че населението на България намалява и застарява е факт!Застаряващото население е факт и за Европа като цяло.Ако смяташ,че тази тенденция ще се промени в скоро време,моля да изложиш на какви факти се базира това!

Разликата е,че в едното внасяш и колкото си внесъл,толкова се предполага и че ще получиш.В другото внасяш,непрекъснато ти обясняват,че трябва да внасяш още,че парите не стигат и затова ще ти турят един таван на пенсията,дето ти обещават да го махнат някога....като умреш,а междувременно ти обясняват колко е важно да работиш,докато почнеш да се напикаваш на работното място или пък направо пукнеш.Позна ли кое кое е?
                            Задължителните частни пенсионни фондове почнаха с вноска 2%. След това поискаха 3%, после 4, след това 5, колкото е и днес. Искат от 2017 вноската да стане 7%. Традиционен подход за финансовите пирамиди - постоянно трябва да се внася все повече и повече.

За да не правим пак сметки, може да се погледне какво плаща НОИ и какво е прибирало НОИ като осигуровки малко по-надолу в коментарите е сметнато много точно. НОИ фактически плаща по-големи пенсии, от колкото са изработени реално. При този размер на пенсията звучи много гадно, обаче факт, че под политически натиск на хората се дава повече, от колкото са си изработили през кариерата. И това не е, за да станат твърде богати на стари години, а за да могат да оцеляват.

Застаряването на населението се отразява зле на пенсионната система - факт. Но щом има държава, това гарантира, че държавни пенсии ще има и под натиска на населението ако се наложи, държавата ще плаща необходимите пенсии, защото все пак хората трябва да оцеляват.

За бавноразвиващите във форума, които смятат, че от задължителен частен пенсионен фонд ще получат каквото са внасяли - ползвайте калкулатора

Частния фонд не работи за благосъстоянието на бъдещите пенсионери, а единствено за себе си. За не знам кой път да повторя, че при лоша демография, тези задължителни частни фондове, както приляга на финансовите пирамиди, ще стегнат куфарите и след като са преяли ще оставят държавата да се оправя с нанесените щети.

А за данъците - те съществуват много много отдавна.
                            Колкото до осигуровките - това са данъци, които могат да се използват само с определено предназначение, но са си 100% данъци.

Колкото до Бисмарк, май ще трябва много да се чете по темата. Държавната пенсионна система не работи по модела на Бисмарк, а се подчинява на принципите на лорд Беверидж.
                            Отворете някоя книга да почетете малко и се спрете с митовете

Коментар

Човешкия ресурс ,или по-скоро липсата му ,не гони мен,а НОИ,респективно държавата.Това,че населението на България намалява и застарява е факт!Застаряващото население е факт и за Европа като цяло.Ако смяташ,че тази тенденция ще се промени в скоро време,моля да изложиш на какви факти се базира това!

Разликата е,че в едното внасяш и колкото си внесъл,толкова се предполага и че ще получиш.В другото внасяш,непрекъснато ти обясняват,че трябва да внасяш още,че парите не стигат и затова ще ти турят един таван на пенсията,дето ти обещават да го махнат някога....като умреш,а междувременно ти обясняват колко е важно да работиш,докато почнеш да се напикаваш на работното място или пък направо пукнеш.Позна ли кое кое е?
                              Зависи какво разбираш под скоро време. В скоро време не - но примерно в хоризонт от 45 години ще се промени, например когато дойде време да се пенсионира поколението, което се разждаше между 1989 и 1996 година...циклична е картината. Даже ако беше погледнал онея графики дето Б.Б. ги размахваше като обяви пенсионната реформа за "приключила", още към 2025 почва да пада драстично дефицита в НОИ и той ще може да се самоподдържа.

Но ти не си прочел КСО и особено онези членове, които ти споменах, нали? Не е верно това, че ще получиш от УПФ каквото си внесъл. Пенсионерите получават право на пенсия от УПФ именно в момента, когато получат право да се пенсионират от НОИ - не по-рано, т.е. никаква ползва от УПФ. Пенсионерите получават пожизнена пенсия от УПФ според актюерски разчет - ако се живееш по-малко партидата ти се наследява от съпрузи и деца, ако живееш по-дълго и партидата ти стане 0 лв - тогава компанията продължава да ти плаща пенсия от собствените си целеви резерви.

Какво става ако повечето пенсионери преживеят, никой не казва - тези целеви резерви в момента с 0 лв Кой управлява този риск? Пенсионните компании са в бизнеса да прибират огромни такси и комисионни, да плащат огромни доходи на мениджърите си и да им купуват служебни коли, и да плащат огромни дивиденти на разни акционери. Никой обаче не може ясно да обясни какви са ползите за осигурените лица, кой им покрива и гарантира рисковете. Само обичайните али бали за частната инициатива и капиталовите пазари Да им имам частната инициатива, освен гореописаните - доста акционери в пенсионни компании са решили, че парите на хората във фондовете са им евтин или дори безплатен източник на финанси...защото КСО просто е лесен за заобикаляне.

Пълно самозабравяне и липса на връзка със земятя цари в тези компании - арогантност и нахалство е тяхното мото - можеш да се убедиш сам:

http://www.poc-doverie.bg/?cid=23&p=0&id=369
                              http://www.poc-doverie.bg/?cid=23&p=0&id=368
                              http://www.poc-doverie.bg/?cid=23&all=1&p=0&id=366

Хиляди пъти съм питал, не е ли редно да се намалят ужасяващите такси и комисионни преди да се плащат огромни доходи на мениджъри, да се плащат дивиденти, да се купуват луксозни автомибили? Още повече когато тези такси се събират по принуда, нито една компания не е намалила тези такси до някакви нормални нива. Няма ли да е признак на лидерство някоя компания да го направи? На грижа за осигурените? Алчност и нахалство....

Коментар

• Първоначално изпратено от knowitall Разгледай мнение
                                Какъв човешки ресурс те подгони теб? Демографската картина е циклична, освен ако продължителността на живота не расте в геометрична прогресия.
                                Прочети член 139 и член 170 ал 2 от КСО и те моля да коментираш пак, аз разлика между това и НОИ не виждам...ако едното е пирамида, другото какво е? Разликата е, че частиниците прибират такси и комисионни като луди и обогатяват мениджърите и акционерите си и широко злоупотребяват с поверените им средства под зоркия поглед на КФН щото КСО тече като градинска лейка...ползата за бъдещите пенсионери?!

Коментар

Working...
                                X