IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
    Ами добре -- но за да стане това, трябва правителството да излезе изцяло от бизнеса с пенсиите. Това, мисля че може да се случи само при извънредни обстоятелства предвид нагласата на мнозинството българи, че държавата е длъжна да се грижи за тях. При Чили такива обстоятелства са били пълният икономически крах при социалистите на Алиенде и последвалата военна диктатура на Пиночет.
    Правителството няма да излиза от никакъв бизнес с пенсиите. Държавата осигурява държавната пенсия, която ще бъде 50% от средния осигурителен доход, при само 12,5% вноска и съотношение работещи/пенсионери 4/1. Една напълно пазарна и модерна система.

Пенсионния модел в Чили представлява една финансова пирамида. За допълнителна информация:
    Пенсионния модел в Чили vs Модела на осигурителния принос
    Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      пак апокалиптична картина... а същото не се ли отнася и за един Швейцарски пенсионен фонд например...или сега ще кажеш че нашите фонд менажери "умишлено " ще направят парите да се изпарят ..т.е. да ги откраднат.
      "Свети Йосифе" и тем подобни.Толкова ли е трудно да се разбере, че тия пари, които уж ДЪРЖАВАТА е изтеглила от така наречените незнам си какви, но задължителни и при това частни /отбележете/ фондове всъщност не са съществували. Те са изпапани много, много отдавна. Дю шест им е оправданието с кризата и затова виждате ли е и отрицателната доходноста.Дрън-дрън! Събират някакви си пари с години, ама доходноста е отрицателна. Добре..., ама защо не им стават по-малко лъскави офисите или колите които карат, или да им намаляват заплатите на "великите" частни /забележи/ мениджъри в тези велики "частни" осигурителни компании в които ние сме длъжни да правим вноски всеки месец! Чии са тия компании?!!!
      Убеден съм, че платежните от всяка една от тези компании към бюджета по повод на това така наречено "приватизиране" е било в размер точно но 0 /нула/ лева. Би ли ме уборил?

Коментар

пак апокалиптична картина... а същото не се ли отнася и за един Швейцарски пенсионен фонд например...или сега ще кажеш че нашите фонд менажери "умишлено " ще направят парите да се изпарят ..т.е. да ги откраднат.
        няма да го казвам. През 2008 г. изчезнаха между 20 и 30% от парите за пенсии в частните фондове. КФН каза, че това е нормално. И по-лошото е, че както е написан КСО-то този грабеж е напълно законен и няма никакви последствия
        Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
          Точно така, но избора не е между да ги дам парите на ДОО или на частния фонд, а 5-те процента, които потъват в частен фонд задължително да си останат в мен, да си ги инвестирам в злато в Швейцария.
          Ниски данъци и осигуровки и максимално ниско данъчно бреме за населението. Без източване на данъци в частна полза
          Ами добре -- но за да стане това, трябва правителството да излезе изцяло от бизнеса с пенсиите. Това, мисля че може да се случи само при извънредни обстоятелства предвид нагласата на мнозинството българи, че държавата е длъжна да се грижи за тях. При Чили такива обстоятелства са били пълният икономически крах при социалистите на Алиенде и последвалата военна диктатура на Пиночет.
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

дай да приемем, че с твоите данъци , но точно с твоите плащаш заплатите на учителите и на лекарите например , също така парите които се дават за социални домове ...и нито един лев не отива за миньорите ...Заживей с тази мисъл и се поуспокой малко.....става ли така дса погледнеш на нещата.....

И стига с това АЗ колко данъци плащам ...ставате смешни ...плащаш толкова колкото ти се полага да плащаш

Парцалев ( мир на праха му ) е казал :" Много ми е хубава да плащам големи данъци защото това означава ,че получавам големи доходи ".....стига сме се жалвали колко даваме на държавата....
            Поста ми бе към неосъзнатия социалист с дългите постове, не към теб.

А иначе, данъкоплатците плащат данъци, аз съм данъкоплатец и плащам данъци. Мен не ме кефи аз да плащам за чужд тарикатлък.
            Все едно дали е на миньори, на работодателите им, на пенсионните фондове или на Дянков и Бойко.

Държа да има справедливост. Щом на тях ще им дават по 5 бона безвъзмездно държа и в моята партида да се налеят 5 бона. Пък такива верни привърженици на герб може да го организирате с вдигане на членския ви внос и даряване на парите на НОИ, а те - по партидите на тези които не сме съгласни

Коментар

Ще се намеся в дискусията. В действителност няма собственик на пари в частен пенсионен фонд. На данъкоплатеца в личната му сметка пише, че има примерно 1000 дяла, които към дадена дата струват 1 лев. Данъкоплатеца притежава 1000 дяла, а не 1000 лева, защото на следващия ден 1 дял може да струва не 1 лев, а 90 стотинки. Но и тогава данъкоплатеца няма да има 900 лева, а отново 1000 дяла. Защото след една година 1 дял може да струва не 90 стотинки, а 10 стотинки. Ако в този момент данъкоплатеца се пенсионира, частния пенсионен фонд ще му каже: "честито, имате 1000 дяла по 10 стотинки, парите ще ви ги превеждаме в период от 200 месеца, месечната ви пенсия ще бъде... 100 лева / 200 месеца = 50 стотинки".

Частна сметка, частна пенсия. Къде са останалите пари? Източени. Единственото частно от сметката в задължителен частен пенсионен фонд е пиенето на студена вода и индивидуалното покриване на загуби на финансовата пирамида

Коментар

питам тебе ..и ми дай конкретен отговор ...философските ти разсъждения не ми се слушат...КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ПАРАТА В ТЕЗИ ФОНДОВЕ...кой
                Ще се намеся в дискусията. В действителност няма собственик на пари в частен пенсионен фонд. На данъкоплатеца в личната му сметка пише, че има примерно 1000 дяла, които към дадена дата струват 1 лев. Данъкоплатеца притежава 1000 дяла, а не 1000 лева, защото на следващия ден 1 дял може да струва не 1 лев, а 90 стотинки. Но и тогава данъкоплатеца няма да има 900 лева, а отново 1000 дяла. Защото след една година 1 дял може да струва не 90 стотинки, а 10 стотинки. Ако в този момент данъкоплатеца се пенсионира, частния пенсионен фонд ще му каже: "честито, имате 1000 дяла по 10 стотинки, парите ще ви ги превеждаме в период от 200 месеца, месечната ви пенсия ще бъде... 100 лева / 200 месеца = 50 стотинки".

Частна сметка, частна пенсия. Къде са останалите пари? Източени. Единственото частно от сметката в задължителен частен пенсионен фонд е пиенето на студена вода и индивидуалното покриване на загуби на финансовата пирамида

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Ти си безнадежден случай. Принцип знаеш ли какво е.

Аз ли съм им плащал на тези миньори на прага, аз ли съм се съгласявал да получават голяма част от парите си кеш, за да НЕ ПЛАЩАТ осигуровки.

Е като не съм аз защо АЗ трябва да плащам с моите данъци техните пенсии.
                  дай да приемем, че с твоите данъци , но точно с твоите плащаш заплатите на учителите и на лекарите например , също така парите които се дават за социални домове ...и нито един лев не отива за миньорите ...Заживей с тази мисъл и се поуспокой малко.....става ли така дса погледнеш на нещата.....

И стига с това АЗ колко данъци плащам ...ставате смешни ...плащаш толкова колкото ти се полага да плащаш

Парцалев ( мир на праха му ) е казал :" Много ми е хубава да плащам големи данъци защото това означава ,че получавам големи доходи ".....стига сме се жалвали колко даваме на държавата....

Коментар

питам тебе ..и ми дай конкретен отговор ...философските ти разсъждения не ми се слушат...КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ПАРАТА В ТЕЗИ ФОНДОВЕ...кой
                    Аз съм бе, не ме ли позна? Аз съм с парата
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      . От тук нататък дори човек без висше образование ще направи връзката, кой в най-голяма степен притежава тези пари докато ги управляват фондовете!

Коментар

Печалбата от всяка покупко-продажба на акции на бфб-то /ако имаш печалба/ е необлагаема. Какъв ти е проблема?
                        Проблемът е:
                        1. 1000-та или 10 000 лева вече са минали през облагане.
                        2. Това с необлагаемата печалба и невъзможността за приспадане на загуби - не точно на мен. Това е балониране, балониране, и пак балониране.

Коментар

Печалбата от всяка покупко-продажба на акции на бфб-то /ако имаш печалба/ е необлагаема. Какъв ти е проблема?
                          Щот на чуждите не е така.

Коментар

• Ти си безнадежден случай. Принцип знаеш ли какво е.

Аз ли съм им плащал на тези миньори на прага, аз ли съм се съгласявал да получават голяма част от парите си кеш, за да НЕ ПЛАЩАТ осигуровки.

Е като не съм аз защо АЗ трябва да плащам с моите данъци техните пенсии.

Коментар

Точно така, но избора не е между да ги дам парите на ДОО или на частния фонд, а 5-те процента, които потъват в частен фонд задължително да си останат в мен, да си ги инвестирам в злато в Швейцария.
                              Ниски данъци и осигуровки и максимално ниско данъчно бреме за населението. Без източване на данъци в частна полза
                              http://www.justlanded.com/english/Sw...-age-insurance
                              понеже ох и ахкаш защо "насила " държавата ти взема .....чети в любимата Швейцария как е ...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Ти ще се откажеш ли да връткаш акции от необлагаем акаунт???
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X