Първоначално изпратено от korker
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отпада разсроченото плащане на ГО
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеА някой има ли във форума, който е отписал колата си в КАТ тази година, а не е плащал ГО през последните 2 години да речем. От КАТ отказват ли му да дерегистрират автомобила заради това, че не е имал ГО през последните години?
Напълно подкрепям, и с лихвата следва да се събират тези пари. Ако не е искал да кара колата през изминалото време, да я е дерегистрирал на време. Ако я е карал, значи е нарушител, и глоба трябва да плати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеТе се позовават на някакъв закон който не запомних, но не е зле да го сканирам /като залича само личните ми данни/ и да го кача във форума и юристи да коментират казуса.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНяма да са много присъдите, защото хората ще се стреснат. Прегледите вече не са само фиктивни, контролът се затегна миналата година, ако трябва и още може да се затегне. Обаче, това да караш автомобил без ГТП следва да е криминално престъпление, не може някакъв сульо да си кара трошката за сметка на риска за твоето здраве ако автомобилът му откаже. Не може и трябва да се накаже подобна безотговорност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЗначи присъдите ще са доста! Голяма част от хората плащат за фиктивен преглед, само по документи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТова е чисто криминален случай! Предполагам е изпратен от застрахователя където колата е била застахована за последно преди собственикът и да спре да я кара... Ето един случай достоен за разследващ репортер, за уведомяване на депутата избран от съответния райони а и за омбудсмана!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеПодобно безотговорно отношение към живота на останалите, като да караш автомобил без минат ГТП, трябва да бъде криминализирано, и то с прилични присъди, от 3г. до 5г. например.
Това трябва да бъде подсъдно и да има тежки последствия за провинилия се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеВярно е! Аз лично получих такова писмо за една лада която не карам от години. ГО струва колкото нея. Интересно е самото писмо- бял плик без никакви надписи. И като го отвориш, хоп изнудване. За който се стресне де. Пише,че ако към еди коя си дата не бъде записана полица ГО, щяли да уведомят КАТ и да спрат служебно колата от движение, придружено с административно наказание от 400 до 600лв. за физическите лица и от 2000 до 5000лв. за юридическите. Чисто изнудване.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеТи имаш ли си на представа, колко народ карат без книжки и без ГТП? Същото ще стане и с ГО. Ще вземат на босия цървулите както се казва.
Това трябва да бъде подсъдно и да има тежки последствия за провинилия се.
Коментар
-
Не мярката не цели да са по малко неизрядните , цели да се взимат максимум пари от всички. Да ви кажа , че за неизрядните си има съответните глоби , нали така .
А тая логика даи ся че пенчо платил 1 вноска и на гошо да му турим 3 е ясна , мам обратната логика е даи да махнем задължителната ГО щом така и така толкоз много народ не я плаща.
Или пък всеки водач да ходи на курс ч път в годината щом има толкоз много нередовни водачи. Пълни глупости са това.
То и 90% от циганите и депутатите крадат дай да ги вкараме предварително в затвора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАма това верно ли? Хахах... Ако е за данък е разбираемо, но за застраховка ГО за минал период е просто не само незаконно но и смешно! Явно застрахователското лоби пак е разкешило в Парламента!
Вярно е! Аз лично получих такова писмо за една лада която не карам от години. ГО струва колкото нея. Интересно е самото писмо- бял плик без никакви надписи. И като го отвориш, хоп изнудване. За който се стресне де. Пише,че ако към еди коя си дата не бъде записана полица ГО, щяли да уведомят КАТ и да спрат служебно колата от движение, придружено с административно наказание от 400 до 600лв. за физическите лица и от 2000 до 5000лв. за юридическите. Чисто изнудване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеПо-малко ще са неизрядните водачи, повярвай ми. Тези дни зачестиха масовите проверки, и ако човек е платил за 3 месеца, след този период може и да не плати. Друго е да плати за 1 година и да няма мърдане следващите месеци.
Ако проблемът е в парите, то къде е тръгнал да кара по пътя? Да си прибира колата в гаража, да ѝ смъкне номерата и в КАТ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеСега даже от гаранционния фонд изнудват хората да плащат ГО на отдавна зарязани автомобили, които не са спрени в КАТ.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеИ аз. Мярката цели да са по-малко неизрядните, но като знам колко проблеми имат българите с кеша, нищо чудно да се увеличат двойно неизрядните. Плюс това ГО не ти поема никакви щети ако катастрофираш и при куп други обстоятелства. Сега даже от гаранционния фонд изнудват хората да плащат ГО на отдавна зарязани автомобили, които не са спрени в КАТ. Безобразие. Ще ме карат те да плащам за някаква трошка ГО при положение, че не знам даже къде е.
Ако проблемът е в парите, то къде е тръгнал да кара по пътя? Да си прибира колата в гаража, да ѝ смъкне номерата и в КАТ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Именно на диаметрално противоположно мнение съм аз.
Коментар
Коментар