Двата вида санкции ще влязат в сила 15 месеца след обнародването на промените в "Държавен вестник", решиха депутатите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отпада разсроченото плащане на ГО
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Предвижда се да няма разсрочено издължаване на з. премия по "Г.О." на автомобилисти - § 41.
По заварените договори - застрахователните премии да се заплащат в сроковете, предвидени в договорите - § 67.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Васил Илиев Разгледай мнениеИмам един въпрос свързан с тези, които са си платили вноска по разсрочено плащане на ГО преди да отпадне расроченото плащане. Тези, които са в т.нар. заварено положение какво да правят? Аз съм платил до момента първата от 4 вноски и имам стикер. Това беше преди месец още преди да приемат закона. Сега не знам какво да правя. Може ли някой по-компетентен да ми обясни? Стикера да го оставя ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеМомчета, не се горещете. Рано е.
Все още в НС не е внесен законопроект за промяна на текстовете на КЗ свързани със ЗЗ "ГОА". Следете сайта на НС - "Законодателство/Внесени законопроекти/Ключова дума - "застраховането".
Засега е внесен само законопроект свързан с маркировките по "КАСКО" - сигнатура 102-01-25 от 05.05.2011.При това, според § 6 на ПЗР административнонаказателната разпоредба на § 2 влиза в сила 15 месеца след обнародването в ДВ.
Какво ще гласи точно промяната - ще се разбере едва след гласуването, приемането и обнародването на промените. Това е по отношение и на "ГОА". Следете законодателството.
Поздрави и успех.
Коментар
-
Момчета, не се горещете. Рано е.
Все още в НС не е внесен законопроект за промяна на текстовете на КЗ свързани със ЗЗ "ГОА". Следете сайта на НС - "Законодателство/Внесени законопроекти/Ключова дума - "застраховането".
Засега е внесен само законопроект свързан с маркировките по "КАСКО" - сигнатура 102-01-25 от 05.05.2011.При това, според § 6 на ПЗР административнонаказателната разпоредба на § 2 влиза в сила 15 месеца след обнародването в ДВ.
Какво ще гласи точно промяната - ще се разбере едва след гласуването, приемането и обнародването на промените. Това е по отношение и на "ГОА". Следете законодателството.
Поздрави и успех.Last edited by марин; 11.05.2011, 12:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Васил Илиев Разгледай мнениеИмам един въпрос свързан с тези, които са си платили вноска по разсрочено плащане на ГО преди да отпадне расроченото плащане. Тези, които са в т.нар. заварено положение какво да правят? Аз съм платил до момента първата от 4 вноски и имам стикер. Това беше преди месец още преди да приемат закона. Сега не знам какво да правя. Може ли някой по-компетентен да ми обясни? Стикера да го оставя ли?
Караш 3 месеца докато е времето платено с първата вноска и после правиш нова застраховка ГО за 1г., както са новите разпоредби.
Коментар
-
Имам един въпрос свързан с тези, които са си платили вноска по разсрочено плащане на ГО преди да отпадне расроченото плащане. Тези, които са в т.нар. заварено положение какво да правят? Аз съм платил до момента първата от 4 вноски и имам стикер. Това беше преди месец още преди да приемат закона. Сега не знам какво да правя. Може ли някой по-компетентен да ми обясни? Стикера да го оставя ли?
Коментар
-
100% съм да се затегне драстично режима за каране без ГО... при едни яки глоби и дебелаците катаджии ще вдигнат мизата, а бай Ганьо не обича да дава по 50 кинта рушвет всеки месец... по тънко ще му излезе да си плати едно ГО.
ако от мен зависи слагам глоба за каране без го 1500 минимум + без книжка за 3 месеца + задъжлително минаване на технически преглед (това за частните лица, за фирмите са дебели глобите, но и тях бих ги вдигнал)
+ за щетите нанесени от шофьор без ГО да има бърз и радикален съдтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеОт днес почвали да налагат глоби административно на тези без ГО по данни на фонда...
Тука цирка ще е голям...
Време е да се приложи закона, за да се спре с нашенския тарикатлък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнениеОще един баровец Че каското само на една кола е в пъти повече от 2000 лв.
Не и за мен! Нямам лизинг и условията ги диктувам по-скоро аз
И все пак не ми трябва ГО за кола, която не карам в момента (И В ГРАДИНКАТА НЕ Я ДЪРЖА)Last edited by onakilev; 23.04.2011, 13:26.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Момци, ако има начин да не си плащам ГО, изобщо няма да се замислям. Значи преди време един кретеноид ме удари на пътя и избяга. Аз му записах номера и изчаках ченгетата. Доидоха, описаха всичко на местопроизшествието, взеха номера на колата. И изрично ми наредиха да се прибера, а по колата нищо да не пипам докато не го открият, не дойде застрахователя, да се опишат щетите и т.н. 10 дни аз чакам някой да дойде. Нямам кола. А като я гледам моята, ме боли сърцето. И един ден идват полицаите: "Сигурно си объркал номера на колата. Открихме тази, но по нея няма и драскотина и се води на инвалид!!" Колко минути трябват, че да се чукне на компютъра и да се провери кой е собственика на автомобила, адреса му и да се открие? Аз чаках 10 дни!! За мен застрахователя няма вина. Но от страна на ченгетата се е чисто криминално деяние!!! Тези дето издържаме с данъците си, и на които разчитаме да ни защитават.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеПо принцип си прав (Виждам, че някой л..лордове карат опел)
От друга страна обаче: 200 кинта x 10= 2000 кинта, а нямам нужда от 10 коли едновремено, но пък и не ми се продава (само си купувам...)
Инвестирам))))))))))))))
200 са ти резервоар и половина гориво, горе долу за седмица и половина.
Тези 10 коли, като стоят защо са ти? Те са си замръзен капитал, разкарай девет и с парите от тях ще си увеличиш капитала за инвестиции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКъдето стандарта на живот е нисък карат каруци а не автомобили... Всички улици, тротоари и градинки са заринати с автомобили.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнениеБрей някои май забравиха, че го раздават баровски и се стискат за 200 кинта,
От друга страна обаче: 200 кинта x 10= 2000 кинта, а нямам нужда от 10 коли едновремено, но пък и не ми се продава (само си купувам...)
Инвестирам))))))))))))))Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
Коментар