IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионните Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пенсионните Фондове

Интересно как темата за Пенсионните фондове прерасна в тема
    "Работи ли БФБ? И то как?"

Искам да напомня, че основна причина за вялата търговия на БФБ е в
    причината за нейното възникване. Тя не е естествено възникнала
    борса,която да отговори на потребностите на участниците в пазара,
    а е административно наложена.
    Освен това считам, че по отношение на основната си функция, а именно
    да осигури пълна прозрачност м/у търсенето и предлагането на акции
    БФБ има още хляб да яде. Имам предвид сайта на БФБ, който е доста
    посен по отношение на нещата, които се случват на нашия фондов пазар.

Има частни сайтове, като този например, където можеш да получиш,
    много повече информация, освен това АКТУАЛНА и напълно БЕЗПЛАТНА.

Съгласен съм, че информацията за БФБ, която получава един дребен
    участник във фондовия пазар, като мен, е много разпокъсана и вяла.
    Как се определя индекса SOFIX? Брокерите със сигурност знаят, но
    от къде дребния инвеститор може да научи?

Коментар

• Пенсионните Фондове

Sorry, и аз май бързо се запалих. Да забравим за това.

Та мисълта ми е, че в конкретния начин на работа на борсата няма нещо кой знае колко интересно, а и не мисля, че хората досега нищо не са чували за нея. Това, което, според моето скромно мнение, трябва да се промени са правилата на играта, а те не се определят от борсата.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Това не е свързано пряко с Вас а с непопулярността на работата на борсата сред масите.Извинявайте че не уточних по-рано. За желанието на някой да се възползва от това не визирах вас (аз не ви познавам) а бях повлиян от Вашите думи за това кой ще спечели от увеличенията.Отново Ви се извинявам и съжалявам че не се изразих точно.Последното нещо което искам е конфронтация.

Коментар

• Пенсионните Фондове

МОО..ЛЯ, с риск дискусията ни да стане прекалено лична твърдя, че си на границата (или даже я мина) да напишеш непремислено обвинение.
          Надявам се, че вече си прочел за втори път написаното.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Извинявам се за шрифта не е нарочно.Въпреки че ми подсказвате че не е моя работа да се занимавам с БФБ и нейните проблеми аз няма да си променя мнението , че основният проблем е в незнанието на хората за работата на нашата борса и от там възможността някой да си прави каквото си поиска.Най лесно се печели от използването на нерегулиран пазар.Поне аз така си мисля.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Отново не съм съгласен с теб:
              Първо, положението на БФБ е дискутирано в публичното пространство многократно. Т.е. някой все пак се е наемал да представи проблемите на борсовата търговия.
              Второ, не съм убеден, че с прекален оптимизъм ще се оправим.
              И трето (този път без никаква закачка), фундаменталните проблеми според мен са много по-надълбоко. Някъде там дълбоко в (почти липсващото в България) правно регулиране на взаимоотношенията между кредитори, мажоритарни и миноритарни акционери и управлението на дружеството. Виж, за една такава дискусия съм винаги готов. "Участник" съм на пазара и честно, понякога направо ми се повдига като виждам какво се прави.
              Между другото, написаното с нормален шрифт се чете по-добре.

Коментар

• Пенсионните Фондове

ИМА ИСТИНА В ДУМИТЕ ТИ НО СЪС СКЕПТИЦИЗЪМ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.АЗ И МНОГО ДРУГИ КОЛЕГИ СМЕ СЕ ЗАЕЛИ ДА ПРОКЛАМИРАМЕ РОДНАТА БОРСА ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ПОЛОЖЕНИЕТО И И ФАКТОРИТЕ КОИТО И ВЛИАЯТ , НО НИКОЙ НЕ СЕ НАЕМА ДА ГИ КАЖЕ. ЗАЯВЯВАМ НА ВСИЧКИ ЧЕ ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В БФБ И ЧЕ ЩЕ ГИ ПРЕДСТАВЯ В ПРЕДАВАНЕТО НА КОЕТО СЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ПРОДУЦЕНТ ПО НАЙ-РЕАЛИСТИЧЕН НАЧИН . ОСТАВАМ ОТВОРЕН ЗА ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ТРИБУНА.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Правилно ли прочетох: Думи на Стюарт Тил = изследвания
                  Той друго какво е казал? ;-)
                  Сега сериозно: И аз съм убеден, че пазарната стойност на българските предприятия КАТО ЦЕЛИ ТАКИВА ще расте. Защото вече не са държавни, защото ще се присъединяваме към ЕС и т.н. Дълбокият ми скептицизъм се отнася до това, кой каква част от това увеличение ще получи и дали за конкретния акционер резултата няма да е по-скоро негативен. Виж Агрополихим, утре евентуално Елфарма ще предложи благосклонно да изкупи миноритарните акционери в Софарма на една "средно-претеглена" цена,защото заради бездействието на държавата е станала собственик на над 90%. Сигурен съм, това не е краят.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Аз заявих съвсем отговорно че според изследвания или по - точно според думите на Стюърт Тил цените на акциите на родната борса имат потенциал от 500 процента през следващите 5 години . Сетете се сами каква беше реакцията.Аз си мисля , че все пак ще има и такива дружества които ще излязат на нашият пазар.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Напротив, даже много силно си е изразено това разбиране.
                      Дотам, че чак не мога да ги разбера: Кооперацията с някои "високо-етични" мажоритарни собственици би им предложила такива начини за източване на средства от фонда, които биха засенчили и банковата криза от 96/97 година: Разводняване на капитала, Кръгови схеми, където едно дружество има (нерядко мажоритарен) дял в СВОЯ мажоритарния собственик и т.н. и т.н.
                      Без ясни и законово установени правила за корпоративно управление инвестирането на големи суми в т.нар. публични дружества си е като руска рулетка, при която единственото празно гнездо се пада на мажоритарния собственик.
                      А иначе всички сме чели и учили за такива хубави неща като риск/печалба, Р/Е и т.н. Само че в нашия случай печалба няма, освен ако веднъж месечно не си купуваш по 10-20 акции и след 2-3 дни не ги продадеш с 0.50 лв. отгоре. Я се опитай да направиш този номер с 100000-200000 акции.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Това за пореден път доказва, че в Вългария липсва, разбиране за това какво е риск, и какво несигорност, от страна на мениджърите на голяма част от финансовите фирми.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Днес от Българско Пенсионно-Осигурително Дружество заявиха категорично , че едва ли ще инвестират част от средствата на осигурените на БФБ.Според Калин Желев член на управителния съвет нещото което липсва на родната борса е сигурността . Дано това не е общо мнение на всичките пенсионни фондове.
                        Working...
                        X