IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионните Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пенсионните Фондове

Извинете но тук не става дума за оплюване на фонда .Дискусията е по скоро как да направим БФБ желана от фондовете.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Не мога да разбера, защо се оплюва едно дружество, което е имало смелостта да каже, че царят е гол. Аз лично приемам напълно решението на мениджърите на пенсионното дружество, за момента да се въздържат от инвестиции на БФБ-София. Избройте ми три причини да се инвестира на БФБ, а аз ще Ви дам на всяка една от тях по три "против". Когато става дума за пари момчета, няма място за празни приказки като БФБ-София например.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Г-н Ангелов,
        обръщението "някои хора" много ми хареса. Това сигурно е нова, по-учтива форма на обръщение. Особено защото е в трето лице множествено число и с ясно изразен елемент на определеност.

Само една забележка, прегледах няколко пъти темата и никъде не видях някой от тези "някои хора" да е за това на борсата да стават сделки, като се прескачат по-изгодните оферти. Е, някои от тия "някои хора" се докачат, когато им се припише "подсказване" ама то май е нещо различно...

Ще прочета още веднъж.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Г-н Ангелов,
          Това,за което споменавате може да видите в сайта www.finance.news.bg,който е добре оформен. Вашият сайт е също интересен. Поздравления.

Следейки дискусията виждам стремежа бързо да се реализират Покупки/Продажби .За съжаление това прилича на желанието да яхнеш буен кон,но не разполагаш с такъв,а с по-скромно животно.
          С уважение.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Blagodarja za informaciata.Naistina dosta informativen sajt.
            Pozdravi

Коментар

• Пенсионните Фондове

Здравейте всички,
              Здравейте г-н Георгиев,
              И аз като St_1 съм от по-дребните инвеститори на БФБ и също ми беше много трудно да следя борсата "отвътре". Затова реших да създам свой сайт с информация, която интересува всички и е напълно безплатна: www.top20.dir.bg
              Старая се да я публикувам до 1 час след приключване на борсовата сесия, но не винаги ми се отдава (публикуването).
              Някои хора не би трябвало да са толкова докачливи щом е възможно на борсата да стават сделки, като се прескачат по-изгодните оферти:
              ПРИМЕР: Сделката с NEFT на 30.01. за 9.00 лв при висящи оферти около 8 лева.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Мисля че е почти сигурно - пенсионните фондове няма да инвестират в акции на български публични компании.Причините за това няма да дискутираме- естеството им е различно. Може би ще има изключения при случаи на свързаност между учредители или управители на фондове със определени публични компании. Това не е лошо ако става на пазарен принцип-но у нас това за сега не е възможно.
                Всъщност бих попитал брокерите и аналитиците - бихте ли посъветвали ваш клиент- Пенсионен фонд да инвестира 50-100 000 лв. от поверените му пари във "топ" 5 от българските компании на БФБ ?

Коментар

• Пенсионните Фондове

Г-н Тасев,
                  коментарната рубрика е разработена специално за участниците в една "Тема" да могат да отговорият конкретно на някого, като изберат съответния "отговор".
                  Екрана е разделен на две и отгоре е показано схемата (дърводна структура) кой на кого отговаря.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Г-н Йорданов,
                    Благодаря.Разбира се ,предпочитам да виждам всички Предлага/Купува за сесията,но и с първите 10 става засега.
                    Има един технически проблем,който мисля,че е удачно да се премисли и реализира.Когато даваш мнение/отговор за определена позиция е хубаво след това в неиното жизуализиране да се покаже и информация чие мнение/коментар си избрал за въпрос/отговор...В противен случай може би е редно да пишеш в текста,с кого кореспондираш.Това вайи особено за подписващите се като Незнайко.St_1 и т.н. Не е ясно към кого се обръщаш.

Поздрави

Коментар

• Пенсионните Фондове

Investorbg е ново и много добро място. Бих Ви препоръчал още www.finance.news.bg - информация, сделки, котировки /и няколко мин. delay разбира се/.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Г-н Тасев
                        InvestorBG.com публикува всеки ден актуална информация за търговията на БФБ в три направления:
                        1. всички сделки сключени през деня с основните 10 акции. До тази информация се достига след като кликнете върху хиперлинка на компаните на титулната страница или в като влезете в страницата Компании. Информацията може да се сортира по-много начини. Например най-висока цена, най-ниска цена, най-голяма сделка, като всичко това е възможно да се задава за различни периоди
                        2. най-изгодните иферти купува и продава в системата на БФБ, които се публикуват ежедневно на титулната страница на InvestorBG.com, както и процентна промяна в офертата купува
                        3. обзор на пазара, които се въвежда в Новини и засяга най-интересното от търговската сесия

Коментар

• Пенсионните Фондове

Уважаема(и)Госпожо/Господине,
                          Понеже давате информация за по-големите възможности на частните сайтове за публикуване на информация за БФБ бихте ли указали къде точно в този сайт се дава добра фактическа информация за БФБ ? Добре би било да я следя,защото наистина в сайта на БФБ няма нищо,за което си струва да платиш,за да прочетеш.
                          С уважение.

Коментар

• Пенсионните Фондове

Господин Георгиев,
                            Моля да ме информирате за предаването,на което сте изпълнителен продуцент.Кога се излъчва то,къде ? Проявявам интерес към подобни предавания.
                            С уважение.

Коментар

• Индекса SOFIX

Благодаря, за информацията относно SOFIX.

Въпросът ми беше по-скоро реторичен. Целта ми беше да покажа,
                              че информация от този сорт не може да се види на сайта на БФБ, а
                              трябва да се получава "на хапка". Благодаря!

Коментар

• Индекса SOFIX

Индексите, от типа на SOFIX, се изчисляват на основата на пазарната капитализация на компаниите включени в индекса като тази сума се 'нормира', в нашия случая за начална стойност е избрано 100. След това всеки ден с % изменение на общата пазарна капитализация се изменя и стойността на индекса. При SOFIX изчисленията са усложнени, защото има коефициент на изменение в зависимост на броя изтъргувани акции от дадено дружесто - изменението е незначително ако обема е малък и обратно.

Коментар

Working...
                                X