Бате Пешо е напълно прав, може би накрая малко ескалира изказването, но е прав, че никой от управниците не смее да каже на глас къде се разпределят тези пари и за кой. Този който ги получава, какво е направил за своята страна и тя какво му дължи. Проблема не е само с пенсионната система, а е аналогичен и в здравната.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За пенсионната реформа
Collapse
X
-
Хората които имат най малък стаж и вноски в НОИ получиха най големите пенсии и се пенсионират най млади.Тодор Живковата полиция и армия пенсионери с по 600лв на 40-45г.Много заводи получиха нечестно първа категория труд от А Луканов под заплахата от стачки и преди избори.Този мръсник направи най големите поразии в България след 10 ноември.Неговите простотии ще тежат още много години.Сегашните държавни служители получават заплати но НОИ не получава вноски върху истинските им заплати.Държавата осигурява пенсионерите и децата за жълти стотинки.Всичко е прехвърлено на гърба на няколко стотин хиляди човека,работещи във фирми които не крият данъци и осигуровки.Енергетиката,Нефтохим и още няколко по големи фирми.На всичкото отгоре тези хора се наказват като им увеличават възрастта и им вдигат вноските.Питам ако един човек се осигурява на 2 бона а друг на 300кинта защо и двамата да се пенсионират на 63?Защо възрастта например да не е 60г. и вече пенсията да е според натрупаното?Защо Тотю хубавеца мълчи по тези въпроси?Защо държавата не отдели социалните и инвалидните пенсии в друг фонд към социалното министерство?Тотю защо един милион мангали са пенсионери инвалиди на 40г?Кой им е правил вноски?Защо тези животни си осакатяват децата разболяват ги заради пари а държавата се прави че не вижда?Няма циганка която да е омъжена всички са самотни майки.Няма циганка на която поне едно дете да не е тежкоболно и да не получава минимум 200кинта за него.Тотю тези си ги вземи в ГЕРБ или у вас и си ги издържай.Аз не искам и няма да плащам за такива.Не може да не искаш да учиш да работиш да не спазваш никакви правила и хигиена да пиеш да пушиш и някой да ти е длъжен.Скъпи Тотю вкарай мангалите в училище за месец да научат всички революционни песни който не иска кол по главата докато почне да иска.После къпеш ги на реката.Сутрин стават в пет и почват строева подготовка с маршировка от единия край на селото до другия като пред кметството отдават чест.После ноисене на камъни метене чистене и работа до 21 часа.Следва нов марш с песен и лягане.И така докато се очовечат.Цял ден ще носат камъни и вечер като легнат да заспиват веднага а не цял ден да спят и да чукат циганките а нощем да крадат.Като не искаш да ги възпиташ си ги вземи у вас.Аз не желая да плащам за такива.И никакво здравопазване.Първата епидемия ще ни прочисти от тези животни.Да това са животни а не хора.Last edited by Бате Пешо; 06.08.2010, 10:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emekli Разгледай мнениеДоколкото разбрах са го изтрили, защото споменавам реалните собственици на пенсионните дружества в България. Това било жълто. А политическата линия била проГЕРБ. Не ми побира акъла как са стигнали до този извод.
Нямам спомени за политика в блога на emekli.
Дори да е имало нещо жълто, какво толкова в казано, това е блог все пак. Тъпо е да се трият блогове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emekli Разгледай мнениеДоколкото разбрах са го изтрили, защото споменавам реалните собственици на пенсионните дружества в България. Това било жълто. А политическата линия била проГЕРБ. Не ми побира акъла как са стигнали до този извод.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jack Bauer Разгледай мнениеМного правилно решение,аз постъпих по същия начин.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеДнес е пети и аз на обяд си внесох осигуровките за юли. Само дето парите са точно наполовина, в сравнение с миналата и по-миналата година. Просто съкратих повече от половината си хора. И парите ги няма. А тези дудуци не могат да вдянат, че ако продължават да ме тормозят, ще съкратя още хора, както съм писал и друг път. Пък те да им берат грижата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеА знаете ли как се преобразува стаж 2-ра категория/военни,полиция,учители/ =
===================================
МИЛОМ, твоите постове са разумни, но в този случай коментираш неща, които не са ти ясни. Военни и полиция са с първа категория, а не втора. А са с много стаж след преобразуването от първа към трета поради много причини. Една от тях ( само една-едничка) е, че военните работеха на шестдневна работна седмица поне 15 години, след като другите бяха на петдневка. Отгоре на всичко на тях можеха и им нареждаха да работят с произволно работно време, в огромната част от случаите без компенсация. Имаха и куп ограничения - например, ако нещо не им беше на кеф, не можеха да се връцнат и да напуснат. или да се напият и да не дойдат на работа. Всяко по-грубо нарушение влечеше автоматично уволнение.
Идеята ми е държавата да си направи фонд за тях ,да си ги осигурява както иска и да им плаща пенсии каквито реши-аз не искам да харчат повече отколкото внасят-прочети ЗАщо са ниски пенсиите-особено подчертаното.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Здравейте,
Началото на тази тема беше дадено с препратка към моя блог в blog.bg. Сега виждам, че редакционната колегия на IBG е изтрила както блога, така и потребителското ми име. Явно написаното не им се е харесало по една или друга причина. Доколкото разбрах блога бил политически пристрастен и жълт. Нека всеки, който го е чел да си каже мнението дали е така. За мен това е цензура. Още повече, че ИБГ стартира рубрика с пускането на икономически материали от блог.бг на своите страници. Не знам как ще се развие тази рубрика, ако различните мнения се трият дори от страниците на blog.bg.
Коментар
-
Днес е пети и аз на обяд си внесох осигуровките за юли. Само дето парите са точно наполовина, в сравнение с миналата и по-миналата година. Просто съкратих повече от половината си хора. И парите ги няма. А тези дудуци не могат да вдянат, че ако продължават да ме тормозят, ще съкратя още хора, както съм писал и друг път. Пък те да им берат грижата.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
А знаете ли как се преобразува стаж 2-ра категория/военни,полиция,учители/ =
===================================
МИЛОМ, твоите постове са разумни, но в този случай коментираш неща, които не са ти ясни. Военни и полиция са с първа категория, а не втора. А са с много стаж след преобразуването от първа към трета поради много причини. Една от тях ( само една-едничка) е, че военните работеха на шестдневна работна седмица поне 15 години, след като другите бяха на петдневка. Отгоре на всичко на тях можеха и им нареждаха да работят с произволно работно време, в огромната част от случаите без компенсация. Имаха и куп ограничения - например, ако нещо не им беше на кеф, не можеха да се връцнат и да напуснат. или да се напият и да не дойдат на работа. Всяко по-грубо нарушение влечеше автоматично уволнение.Last edited by rover; 05.08.2010, 19:58.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dikobraz Разгледай мнение„В момента НАП изпитва трудности да събере осигурителните вноски, а какво остава, ако ги вдигнем още“, попита министърът. Според него резултатът ще бъде натоварване на изрядните данъкоплатци.
ТМ признава че не могат да съберат вноските.
Да се обърнат към фирми събирачи на задължения.
Коментар
Коментар