Първоначално изпратено от meche_cveti93
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чиновниците да си плащат здравните вноски
Collapse
X
-
-
Мечето - а това, което държавните служители (вярно, не всички) вземат под масата, рекетирайки хората от частният бизнес, тоест тия, които ги хранят? Знаем колко изкарва "на черно" един ушев или някои от ХЕИ например.
Щели да се увеличат безработните... ами какво предлагаш - държавните службици да са прибежище на всякакви мързеливци, некадърници и туфлеци?
Не 30%, а поне 65% съкращения трябват в държавните службици - включително и в редиците на ушевите лоени торби, които имат наглостта да протестират тъкмо в моментът. Тия пък отрепки не мога да ги гледам - не стига, че отказват да си вършат работата, не стига, че преди година и нещо ни пребиваха на мирен и разрешен протест, не стига че не смеят да пипнат и с пръст хъхрещите бандити, които тероризират данъкоплатците, дето ги хрантутят, ами искат и осигуровките да им плащаме, все едно са бебенца-сираченца.
Бертрам - нямало кой да наеме съкратените чиновничета - ами проблемът си е техен. Ако аз напримерно остана без работа и няма кой да ме наеме - какво - дай да ме приютят в администрацията и да ми дадат някаква фиктивна службица, само и само да вземам заплата. Или по тая логика - дайте да назначим в администрацията всичките трайно безработни, включително мангалите, дето не могат не само да пишат и четат, ами и да говорят членоразделно?
Но както и да е - склонен съм на наританите от държавните службици държавата да им плаща осигуровките една година след като бъдат наети на работа - това ще им даде предимство - щом новите им работодатели няма да им плащат осигуровките.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
аз съм за съкращение на адмнистрацията поне с 30%, НО не мисля, че момента е сега, защото НЯМА кой да ги наеме. Затова ако бях на мястото на ББ щях да намале заплатите на всички д.ч. с по 20% и нямаше да пусна 20-30 хиялди безработни в този момент.
Но по нататък вие сте на ход . Когато "просперирахме" ... стройтелство , туризъм и какво и не, на колко осигурявахте работниците си за здраве , за пенсия , колко заплата им давахте.. на минимална официално и останалата под масата...Колко бонуси за дрехи , бензин , фондации и ошфорки ползвахте да не се плати на държавата .Служителите винаги са взимали много по малки заплати от частниците даже и по ведомост , сега нещата се променят заплатите не се изравняват а се съкращават хора за който вие не искате да плащате не на държавата а за заплати ...какво да говорим.
Докато не излезнат всички доходи наяве и 100% да съкратите администрацията ..ефекта е нулев.Съкращават се хората който ще търсят нередовните платци ....това е истината . За 20 години в администрацията от 20 човека сме останали трима и един да остане работата ще се върши за един....а не за трима или двайсет.
Със всяко едно съкращение на човек във НАП , митници , местни данъци ,гранична полиция , полиция , еврофондове ..се увеличават безработните , натоварва бюджета и се намалява събираемостта на данъците ....
Лек ден ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 9 малки негърчетаПървоначално изпратено от bertramаз съм за съкращение на адмнистрацията поне с 30%, НО не мисля, че момента е сега, защото НЯМА кой да ги наеме. Затова ако бях на мястото на ББ щях да намале заплатите на всички д.ч. с по 20% и нямаше да пусна 20-30 хиялди безработни в този момент.
А който не е съгласен да затегне колана, както затяга колана частния бизнес...ами да напуска.
След година две като се завърти машината на БГ икономиката и частния бизнес ревне за персонал...започват поетапни съкращения в ДА и поетапни увеличения на заплатите.
това според мен е един хем солидарен хем социален начин да се излезе от положението.
не може всичко в Държавата да е надолу, а само заплатите на д.ч. да са бетон...
дано се усетят от ГербМНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramаз съм за съкращение на адмнистрацията поне с 30%, НО не мисля, че момента е сега, защото НЯМА кой да ги наеме. Затова ако бях на мястото на ББ щях да намале заплатите на всички д.ч. с по 20% и нямаше да пусна 20-30 хиялди безработни в този момент.
А който не е съгласен да затегне колана, както затяга колана частния бизнес...ами да напуска.
След година две като се завърти машината на БГ икономиката и частния бизнес ревне за персонал...започват поетапни съкращения в ДА и поетапни увеличения на заплатите.
това според мен е един хем солидарен хем социален начин да се излезе от положението.
дано се усетят от Герб
Коментар
-
аз съм за съкращение на адмнистрацията поне с 30%, НО не мисля, че момента е сега, защото НЯМА кой да ги наеме. Затова ако бях на мястото на ББ щях да намале заплатите на всички д.ч. с по 20% и нямаше да пусна 20-30 хиялди безработни в този момент.
дано се усетят от Гербтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Като гледам резултатите от анкетата тук и тези от анкетата в standartnews.com, явно, че тук бъка от държавни питомци, пардон "служители", които доколкото наскоро разбрахме от гл.секретар на правителството основно се грижат за фермите във фейсбук и активната комуникация в скайп. Стройната армия от наплодените в последните 20 години от разните правителства 150000 административни паразити сега се тръшнала да рони крокодилски сълзи за запазване на място на държавната хранилка и за "безплатно" здравно осигуряване, т.е. платено, но от някой друг. Как да не се разреве човек, мъкаааааа...
Коментар
-
Re: a
Първоначално изпратено от SStoilovМай познавам ЕДИН (освен мене де)
Но основния въпрос е , че държавата е скапана и на последък се скапва още повече.
И съм крайно несъгласен държавата да си решава проблема на мой гръб , след като оборота и печалбата ми е паднала в ПЪТИ , а през това време разходите за бюджетни заплати се увеличават на годишна база.
Нема да я бъдя тая. Хер флик да реже разходи, намалява заплати и уволнява некадърници. Както правим всички останали.
Решението всъщност никак не е сложно - намаляване на ДДС (умре тая с големите приходи от там - по разбираеми причини, даже ще намаляват още) , връщане на прогресивните подоходни данъци и сериозно орязване на бюджетните разходи.
Коментар
-
Май познавам ЕДИН (освен мене де)
Но основния въпрос е , че държавата е скапана и на последък се скапва още повече.
И съм крайно несъгласен държавата да си решава проблема на мой гръб , след като оборота и печалбата ми е паднала в ПЪТИ , а през това време разходите за бюджетни заплати се увеличават на годишна база.
Нема да я бъдя тая. Хер флик да реже разходи, намалява заплати и уволнява некадърници. Както правим всички останали.
Решението всъщност никак не е сложно - намаляване на ДДС (умре тая с големите приходи от там - по разбираеми причини, даже ще намаляват още) , връщане на прогресивните подоходни данъци и сериозно орязване на бюджетните разходи.
Мисля, че хер флик ги знае тия работи (макар че вече започнах да се сумнявам дали има 5 грама мозък в главата си) , обаче май не им стиска да ги приложат.
[quote="Ivkoo"]Първоначално изпратено от SStoilovРаботя на 3 места . Със сигурност съм изкарал повече пари тук, отколкото ти в чужбина.
Но въпреки всико държавата sux (както казваш). И съм псувал и т.нат цар и сергея и сега пожарникаря (по точно хер флик)
quote]
Хехе ... Аре няма да се надцакваме сега, а и няма особено значение кой колко пари е изкарал. Темата не е затова, а за принципа че като има желание има и начин, но все пак без акъл не става. Кажи ми колко човека познаваш дето работят или въобще някога са работили на 2 места в България...
Коментар
-
[quote="SStoilov"]Работя на 3 места . Със сигурност съм изкарал повече пари тук, отколкото ти в чужбина.
Но въпреки всико държавата sux (както казваш). И съм псувал и т.нат цар и сергея и сега пожарникаря (по точно хер флик)
quote]
Хехе ... Аре няма да се надцакваме сега, а и няма особено значение кой колко пари е изкарал. Темата не е затова, а за принципа че като има желание има и начин, но все пак без акъл не става. Кажи ми колко човека познаваш дето работят или въобще някога са работили на 2 места в България...
Коментар
-
Работя на 3 места . Със сигурност съм изкарал повече пари тук, отколкото ти в чужбина.
Първоначално изпратено от IvkooПървоначално изпратено от retro_69ХАХАХА Леле толкова не се бях смял отдавна.... Вие май не сте излизали от България. Или пък сте ходили само до Гърция. Само човек, който е бил в САЩ или Германия знае какво е здраво бачкане. Тука в България повечето хора нищо не правят, обаче се оплакват че имат много работа и че не им се плаща достатъчно... Като не ти стигат парите си намираш втора работа и така, а не ревеш. Това е златно правило въжащо особено силно за САЩ. В САЩ дори клоновете на банките работят Събота и Неделя. Комунизма свърши, а който не го е разбрал ще мизерства до края на живота си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69ХАХАХА Леле толкова не се бях смял отдавна.... Вие май не сте излизали от България. Или пък сте ходили само до Гърция. Само човек, който е бил в САЩ или Германия знае какво е здраво бачкане. Тука в България повечето хора нищо не правят, обаче се оплакват че имат много работа и че не им се плаща достатъчно... Като не ти стигат парите си намираш втора работа и така, а не ревеш. Това е златно правило въжащо особено силно за САЩ. В САЩ дори клоновете на банките работят Събота и Неделя. Комунизма свърши, а който не го е разбрал ще мизерства до края на живота си.
5 години съм живял и работил в САЩ (Чикаго)... В Германия не съм работил, но съм учил 6 месеца и бях потресен от начина им на живот. И според моя опит съм категоричен, че в България много от хората мишкуват и само псуват държавата, като в съшото време нищо не правят за себе си. От моите съученици от гимназията хора на по 30+ години половината оше живеят при родителите си и пият бира в градинките... обаче държавата sux... Тук в България не познавам нито един човек, който да работи на 2 места.. Докато бях в САЩ само 1-2 работеха на ЕДНО място... ама не се оплакваха... Проблема на голяма част от българите е че още живеят, като по тошово време. Еми като не са доволни тука да отидат другаде... както направих аз въпреки че се върнах, но се върнах с пари, а останалите през цялото това време другите пиха бира в градинките и псуваха първо Станишев, после Борисов, а преди това Царя
Коментар
-
ХАХАХА Леле толкова не се бях смял отдавна.... Вие май не сте излизали от България. Или пък сте ходили само до Гърция. Само човек, който е бил в САЩ или Германия знае какво е здраво бачкане. Тука в България повечето хора нищо не правят, обаче се оплакват че имат много работа и че не им се плаща достатъчно... Като не ти стигат парите си намираш втора работа и така, а не ревеш. Това е златно правило въжащо особено силно за САЩ. В САЩ дори клоновете на банките работят Събота и Неделя. Комунизма свърши, а който не го е разбрал ще мизерства до края на живота си.[/quote]
Йовко,работил ли си някога в държавите ,които споменаваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvkooХАХАХА Леле толкова не се бях смял отдавна.... Вие май не сте излизали от България. Или пък сте ходили само до Гърция. Само човек, който е бил в САЩ или Германия знае какво е здраво бачкане. Тука в България повечето хора нищо не правят, обаче се оплакват че имат много работа и че не им се плаща достатъчно... Като не ти стигат парите си намираш втора работа и така, а не ревеш. Това е златно правило въжащо особено силно за САЩ. В САЩ дори клоновете на банките работят Събота и Неделя. Комунизма свърши, а който не го е разбрал ще мизерства до края на живота си.
и като замирише на пот, ще се оправиме......
Коментар
Коментар