IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: a

[quote="SStoilov"]Осъзнаваш ли какъв мижав процент са приходите от подоходни данъци в бюджета.

Връщането им отново в прогресивни (както е в комунистическите съединени щати например) , ще има основно морално действие и почти никакво финансово.

Моля обясни ми защо САЩ , Германия и Англия , Япония имат прогресивни подоходни данъци

[quote="Stormbringer"]

Защото са САЩ , Германия и Англия , Япония, а не са България, Русия и т.н.

Коментар

• Понеже съм на 44 години и съм хванал и от социализЪма.Та като ден днешен си спомням че може би най-силният аргумент на родителите,който използваха за да стимулират децата си да учат през последните години на този строй беше "учи сине/щерко за да не работиш"имайки предвид да си на бюро а не на струг да речем.И ако погледнете сега в администрацията са мнозинство хора точно от поколенията които са завършвали през 80-те години на миналият век.Е как може да очакваме от тях работа след като още като деца те са полагали неимоверни усилия да учат, за да не се налага след това да работят?
      А фактите са катастрофално във вреда на администрацията и просто не мога да проумея каква е причината за да не се обедини частният сектор,(така както онзи ден се обединиха милиционерите)и буквало да ги извлечем от удобните им леговища които са заформили.

Коментар

• Нека тази тема да стане поделемент на една друга тема:
        "По колко чиновника е нужно да се пречукат на ден за да се стреснат останалите?"

Коментар

• Всички данъци и осигуровки да се вдигнат !!!!

Аз счетоводно съм на минус и няма да плащам за хрантутниците !!!

(Дето се казва днес счетоводна, утре реална загуба .....)

Коментар

• Първоначално изпратено от Фaкушка
            Джей беше пуснал линк малко по-надолу:
            http://milom.blog.bg/biznes/2010/03/...a-sofra.512855
            Първоначално изпратено от GGeko
            Някои има ли представа къде може да намерим официални данни за размера на администрацията и издръжката й (без да се ровим с часове по сайтове ) ?
            Не знам как това е възмножно. Защо нито един от Вас хрантутници, не ревна много сме нека ни редуцират, но да ни вдигнат заплатите и ще работим повече! Но не. Няма как да се оправи любимата ни родина, в развитите държави 50% от населението работи в сферата на услугите, у нас 1/3 са ХРАНТУТНИЦИ! Поне да си вършехте работата - да няма мръсотия от строежите, да няма дупки, да има тротуари........... А ВИЕ ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ЧУДИТЕ ОТ КЪДЕ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ "НАМАЖЕ". Вместо да сме най-уредената страна в света сме територията на вечно недоволните! Няма да се оправим докато това е така, няма как да тръгне икономиката напред когато има толкова тежка котва. Замислете се знам какво ще се изсипе сега върху мен. Трябва да пробвате един ден какво е да си в частния сектор и после тук във форума да се пънете

Коментар

• Уточнение:
              Здравните вноски, както го искат, ще скочат не с 2, а с 25%.

Коментар

• Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?
                Да 53% [ 159 ]
                25% увеличение на заплатата. Резултата ще е същия! 4% [ 12 ]
                Не 42% [ 127 ]
                Няма да се пипат привилегиите на държавните служители....
                Jay Gould,
                защо ги ручахте жабетата .... само си изтърках клавиатурата с това правителство. Девиза на който е " тука има ,тука нема ...."
                Лъжливото овчарче пасти да пасе в сравнение с това правителство.....
                Няма нужда от коментар ...

Коментар

• Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?
                  Да 53% [ 159 ]
                  25% увеличение на заплатата. Резултата ще е същия! 4% [ 12 ]
                  Не 42% [ 127 ]

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=14521&r=340
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    аз съм за съкращение на адмнистрацията поне с 30%, НО не мисля, че момента е сега, защото НЯМА кой да ги наеме. Затова ако бях на мястото на ББ щях да намале заплатите на всички д.ч. с по 20% и нямаше да пусна 20-30 хиялди безработни в този момент.
                    Държавен служител съм и съм съгласен да си плащам осигуровките....
                    Но по нататък вие сте на ход . Когато "просперирахме" ... стройтелство , туризъм и какво и не, на колко осигурявахте работниците си за здраве , за пенсия , колко заплата им давахте.. на минимална официално и останалата под масата...Колко бонуси за дрехи , бензин , фондации и ошфорки ползвахте да не се плати на държавата .Служителите винаги са взимали много по малки заплати от частниците даже и по ведомост , сега нещата се променят заплатите не се изравняват а се съкращават хора за който вие не искате да плащате не на държавата а за заплати ...какво да говорим.
                    Докато не излезнат всички доходи наяве и 100% да съкратите администрацията ..ефекта е нулев.Съкращават се хората който ще търсят нередовните платци ....това е истината . За 20 години в администрацията от 20 човека сме останали трима и един да остане работата ще се върши за един....а не за трима или двайсет.
                    Със всяко едно съкращение на човек във НАП , митници , местни данъци ,гранична полиция , полиция , еврофондове ..се увеличават безработните , натоварва бюджета и се намалява събираемостта на данъците ....
                    Лек ден ...
                    meche_cveti93, а кой трябва(ше) да следи за плащането под масата? Пак държавни служители. Ако трябва сами да се контролираме, направо да режем администрацията с 100%.

Коментар

Първоначално изпратено от SStoilov
                      Осъзнаваш ли какъв мижав процент са приходите от подоходни данъци в бюджета.

Връщането им отново в прогресивни (както е в комунистическите съединени щати например) , ще има основно морално действие и почти никакво финансово.

Моля обясни ми защо САЩ , Германия и Англия , Япония имат прогресивни подоходни данъци
                      ...
                      You currently pay 6.2% of your salary, up to $106.800 in Social Security taxes and 1.45% in Medicare taxes on youe entire salary. Your employer also pays 6.2% in Social Security taxes and 1.45% in Medicare taxes for you...
                      Tова е цитат. Толкова плащат работниците в "комунистическите съединени щати" за пенсия и медицински грижи като остареят.

Надявам се преди да пишеш да си запознат с това което пишеш.

Да добавя само, че в Българие всички, ама всички работещи ще предпочетат да плащат целия данък, включително и частта на работодателя пред нашата система.

Коментар

Осъзнаваш ли какъв мижав процент са приходите от подоходни данъци в бюджета.

Първоначално изпратено от Stormbringer
                        Първоначално изпратено от SStoilov
                        Май познавам ЕДИН (освен мене де)

Но основния въпрос е , че държавата е скапана и на последък се скапва още повече.

И съм крайно несъгласен държавата да си решава проблема на мой гръб , след като оборота и печалбата ми е паднала в ПЪТИ , а през това време разходите за бюджетни заплати се увеличават на годишна база.

Нема да я бъдя тая. Хер флик да реже разходи, намалява заплати и уволнява некадърници. Както правим всички останали.

Решението всъщност никак не е сложно - намаляване на ДДС (умре тая с големите приходи от там - по разбираеми причини, даже ще намаляват още) , връщане на прогресивните подоходни данъци и сериозно орязване на бюджетните разходи.
                        Много са ми прозрачни тези, които реват за прогресивни подоходни данъци, те обикновено са в сивия сектор и не плащат никакъв данък

Коментар

• ще ни плащате на нас дървените служители всичко - и заплатите, и осигуровките, и рушветите, а ние по цял ден ще ви клатим и от време на време ще ви се присмиваме по форумите

Коментар

• Императорът,
                            Не говоря за корумпираните , защото и за застрахователите роман/не всички/ може да се напише..както за митничари и т.н. като се съкрати икономическа полиция няма кой да гони корумпираните от всички съсловия.....това е една от тезите ми.
                            Не говоря и затова , че никой бизнесмен даже и най честния не може да се закълне ,че за да получи някоя поръчка не е търсил да даде пари на някой който да го уреди.... манталитет.
                            Никой не коментира защо всички осигурявания са на минимума и за заплати също ... Да държавната администрация е тъпа и дезорганизирана ,защото ако си вършеше правилно работата много от тези който искат съкращения на администрацията ,полиция , НАП ,митници ще са в затвора или глобени поради техните деяния ...Правят се много компромиси и не заради това ,че е взел подкуп а не им се занимава със съд ,прокуратура за тези заплати и т.н.

Коментар

• Дори да плаща социална помощ на 50 000 - 100 000 чиновника, държавата ще е в пъти повече на сметка от това да им плаща заплати.

Не е ли по-добре да съкратят администрацията и чудовищно големия и 4 000 000 000 (4 милиарда) бюджет да се свие до по-разумните 1 000 000 000 лева, вместо да се качват данъците за и без това малкото хора които все още работят в държавата? Вижте колко е социалната помощ за безработен и колко е средната заплата в администрацията! Разликата е в пъти, а пари за тия техни заплати вече няма. Те са толкова много като брой, че изяждат целия БВП и няма как да дръпнем икономически ако ги има.
                              И след като над 366 887 души могат да карат на социална помощ, а поне още толкова карат по една или друга причина дори без нея въпреки, че нямат работа - то на социална помощ могат да карат и 100 000 съкратени чиновника, вместо да унищожават по 4 000 000 000 лева годишно, без да са донесли положителен ефект и пари в икономиката ни.
                              Сметнете 100 000 чиновника X 600, 1000, 2500, 14 000 лева заплата (някой чиновници вземат и толкова) + разходите им за офиси, отопление, автомобили, мобилни и стационрани телефони, облекла, храни, бензин и какво ли още не.
                              Сметнете издръжката на 100 000 безработни чиновника Х 110 или 220 лева (колкото са помощите за безработни).
                              Икономията е ще е чудовищно голяма, а парите могат да идат за нещо полезно.

Спряха закуските на децата в училище по липса на пари, а техните заплати и бонуси продължават да си текат.
                              Все пак децата и учениците на България ли са по-важни или привилегиите на чивновниците?

Първоначално изпратено от bertram
                              мече ,
                              в момента заплатите в държавния сектор масово са по-високи от частния. в София може би има още добре платени бачкатори, но излез извън софия...там най-сладката работа е на държавно...иначе се скъсваш от бачкане и я земеш 400 я не.
                              да не говорим , че в момента масово се намаляват заплати и се съкръщава персонал в частните фирми.
                              гледайте на държавата като на една голяма фирма.
                              идва криза няма приходи, няма резерви...какво може да направи шефа на фирмата
                              а) тегли заеми и плаща заплати...след време..ако не се подобри средата фирмата фалира и умира.
                              б) продава активи и плаща заплати...ок но фирмата губи позиции
                              в) намалява разходите, съкращава персонал или намалява заплати ... с идеят фирмата да запази най-важните си кадри и да премине през кризата.
                              г) увеличава цените (разбирай данъците) и клиентите плащат цената...клиентите се пренасочват другаде....
                              в момента това са възможните решения.
                              никой не иска вълна от безработни...но трябва да се направи нещо
                              + след като всички могат да минат през безработицата и да оцелеят, ще могат и съкратените чиновници, а и нека минат в частния сектор щом имат умения все ще се оправят.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• мече ,
                                в момента заплатите в държавния сектор масово са по-високи от частния. в София може би има още добре платени бачкатори, но излез извън софия...там най-сладката работа е на държавно...иначе се скъсваш от бачкане и я земеш 400 я не.
                                да не говорим , че в момента масово се намаляват заплати и се съкръщава персонал в частните фирми.

гледайте на държавата като на една голяма фирма.
                                идва криза няма приходи, няма резерви...какво може да направи шефа на фирмата

а) тегли заеми и плаща заплати...след време..ако не се подобри средата фирмата фалира и умира.
                                б) продава активи и плаща заплати...ок но фирмата губи позиции
                                в) намалява разходите, съкращава персонал или намалява заплати ... с идеят фирмата да запази най-важните си кадри и да премине през кризата.
                                г) увеличава цените (разбирай данъците) и клиентите плащат цената...клиентите се пренасочват другаде....

в момента това са възможните решения.
                                никой не иска вълна от безработни...но трябва да се направи нещо
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X