IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/..._za_neplateni/

Симеон Дянков трябва да понесе санкции заради неплатените си здравни вноски. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бургас във връзка с информацията, че министър Дянков е с прекъснати здравноосигурителни права, тъй като не е плащал здравни вноски близо 9 години.
    Къде си INSIDER-A ..... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan Dochev
      Намаляването на броя на чиновниците с 2% реално би имало по-добър ефект!
      ако се вгледаш в резултата от анкетата ще ти стане ясно, че това няма как да стане - те са много повече от всички работещи в страната. Оня ден за увеличаване на вноските бяха 110 срещу само 28 с против. Дори сега са повече от работещите. Докато сами не си прережат гърлото, редукция не може да има.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Намаляването на броя на чиновниците с 2% реално би имало по-добър ефект!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
          Импе, избрахме по-малкото зло!
          бат Ваньо нямаше шанс да го изберем, а ненормалници като Яне не ни трябват
          Не съм гласувал за Бойко ,но се радвах когато състави правителство с такова мнозинство...... но радостта ми трая само месец до когато почнаха пак да се заиграват с акциза , приватизацията и парите на Булгартабак и глупостите на Дянков....
          Лошото е че няма кой да излъже електората и да ни управлява след Бойко ...... уби всякаква нова надежда в хората ?
          Тъжното е, че продуктивната част на населението ще си стои дома разочарована, а на избори ще подкарат пенсиите и кафявите!
          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Импе, избрахме по-малкото зло!
            бат Ваньо нямаше шанс да го изберем, а ненормалници като Яне не ни трябват
            Не съм гласувал за Бойко ,но се радвах когато състави правителство с такова мнозинство...... но радостта ми трая само месец до когато почнаха пак да се заиграват с акциза , приватизацията и парите на Булгартабак и глупостите на Дянков....
            Лошото е че няма кой да излъже електората и да ни управлява след Бойко ...... уби всякаква нова надежда в хората ?

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
              Според Красимир Стефанов има показатели, че икономиката лека-полека започва да изплуваТази година според мен сме в пика на финансовата криза. Това заяви изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов по време на пресконференция в Министерския съвет, предаде БГНЕС.
              Бюджетът е направен балансиран - както в преходната, така и в разходната част.
              Да бе Бюджета го "балансираха", за още 2-3 месеца да си раздават заплати, бизнесът вече бере душа и хъхри, качват цените на тока за да оберат и последните стотинки, а безработицата един дявол знае колко е (даните за нея са фалшиви) - само бюрокрацията се плоди и изплюска целия БВП на страната. Кой ще го пълни тоя бюджет? Чиновниците ли? Че нали само след 2-3 месеца и на тях ще почнат да им бавят заплатите, а тогава какво става и с кредитите им в банките?
              Фискалният резерв в БНБ намаля с 1 млрд. лв. за месец - http://www.investor.bg/?cat=5&id=95027 - 1 милиард на месец - Колко месеца значи остават .... ???

В момента бюджета и държавата са като в онези глупави задачи за деца:
              Един басейн се пълни през тръба, като през нея се изливат 2 литра в минута към басейна, а се източва през 4 тръби, всяка от които с дебит 3 литра в минута.
              За колко време ще напълните басейна? - http://borsi.blog.bg/biznes/2010/03/...-3-klas.507342
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Шефът на НАП: В пика на кризата сме

Според Красимир Стефанов има показатели, че икономиката лека-полека започва да изплува

Тази година според мен сме в пика на финансовата криза. Това заяви изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов по време на пресконференция в Министерския съвет, предаде БГНЕС.

Бюджетът е направен балансиран - както в преходната, така и в разходната част. Има показатели, че икономиката лека-полека започва да изплува, коментира още Стефанов. Той добави, че "изплуването" ще бъде плавно, а не толкова рязко.

Миналата година в момента, в който поех поста, направих доклад до тогавашния министър на финансите, че приходите в приходната част на бюджета за НАП са необосновано завишени с 20%. Беше ясно, че тогава те първа навлизаме в кризата и няма начин как да бъдат изпълнени тези приходи, коментира още шефът на приходната агенция.
                Той припомни, че в момента в швейцарски банки се държат около 200 млн. евро пари на българи. По официални данни от диска, съдържащ данни за тези средства в швейцарските банки, който той получи от германските си колеги, ще могат да бъдат изнесени след приключване на проверката.
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ТЪПУНГЕРИ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТИКВАТА БОЙКО БОРИСОВ !!! Ако тоя си доизкара мандатът, последствията за България ще бъдат равносилни на национална катастрофа !!!
                  Импе - не с лошо!
                  Аз гласувах за Бат'Бойко, защото исках да разбие главите на триглавата ламя!
                  Там както виждаме има доста напредък!!!

Ама кой да знае че полицейски акции няма да остане време за икономика!
                  А сега какво стана - до вчера бяхме добре и излизахме от кризата, а международните инвеститори ни даваха пари - а днес увеличаваме вноската от другата седмица, за да не фалираме... Дянков - много си зле момче!!!

ПП Не смятам че съм "тъпунгер" между другото!
                  +1

Импе, избрахме по-малкото зло!
                  бат Ваньо нямаше шанс да го изберем, а ненормалници като Яне не ни трябват!
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ТЪПУНГЕРИ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТИКВАТА БОЙКО БОРИСОВ !!! Ако тоя си доизкара мандатът, последствията за България ще бъдат равносилни на национална катастрофа !!!
                    Импе - не с лошо!
                    Аз гласувах за Бат'Бойко, защото исках да разбие главите на триглавата ламя!
                    Там както виждаме има доста напредък!!!

Ама кой да знае че полицейски акции няма да остане време за икономика!
                    А сега какво стана - до вчера бяхме добре и излизахме от кризата, а международните инвеститори ни даваха пари - а днес увеличаваме вноската от другата седмица, за да не фалираме... Дянков - много си зле момче!!!

ПП Не смятам че съм "тъпунгер" между другото!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                      Фискалният резерв в БНБ намаля с 1 млрд. лв. за месец

http://www.investor.bg/?cat=5&id=95027

"...
                      Вече е решено за увеличение на здравноосигурителните вноски с 2 процентни пункта, както и се заговори за увеличаване на плоския данък с два процентни пункта, което е индикатор, че правителството не успява да ореже разходите на държавата и ще се опита да прехвърли тежестта на неуспеха си върху коректните данъкоплатци.
                      ..."

СТАНИШЕФ ГИ Е ПРОФУКАЛ !!!!

Абе, аз ли съм нещо прост, ама си мислех, че парите от здравните осигуровки трябва да отиват в здравеопазването, в здравната каса, не в бюджетът... защо тогава наричат "осигуровки" нещо, което на практика е ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДАНЪК ?!?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от taurus
                        Първоначално изпратено от duzo
                        Сори. Друго исках да кажа. Защо като се появи дупка в хазната не я запълним от по-имащите. Защо не се увеличи максималния осигурителен доход, а постепенно вдигат само минималния. Ми то догодина чистачката ще плаща осигуровки колкото директора.
                        duzo, не си прав да пълниш хазната от хора, които получават заплати над максималния осигурителен доход. Защо ли? Защото всички получаваме една и съща услуга! С тези 10% за някои хора в касата ще постъпят по 200 лв./мес, а за други - по 42 лв./мес. И какво получаваме:
                        • след 10-15 число няма направления (т.е трябва да планираш кога да се разболееш)
                        • няма записване за личен лекар и дори 4 човека преди теб могат да ти загубят 2 часа пред кабинета на GP-то. Ако извадиш късмет с направлението следва да повториш същата процедура пред кабинета на специалиста. Или с други думи отпиши работния ден...
                        +1111111111111111111111111111111
                        Важи и за пенсиите, дузо. Смисълът на тази ситема е да осигури един минимум.

Коментар

• Първоначално изпратено от duzo
                          Сори. Друго исках да кажа. Защо като се появи дупка в хазната не я запълним от по-имащите. Защо не се увеличи максималния осигурителен доход, а постепенно вдигат само минималния. Ми то догодина чистачката ще плаща осигуровки колкото директора.
                          duzo, не си прав да пълниш хазната от хора, които получават заплати над максималния осигурителен доход. Защо ли? Защото всички получаваме една и съща услуга! С тези 10% за някои хора в касата ще постъпят по 200 лв./мес, а за други - по 42 лв./мес. И какво получаваме:
                          • след 10-15 число няма направления (т.е трябва да планираш кога да се разболееш)
                          • няма записване за личен лекар и дори 4 човека преди теб могат да ти загубят 2 часа пред кабинета на GP-то. Ако извадиш късмет с направлението следва да повториш същата процедура пред кабинета на специалиста. Или с други думи отпиши работния ден...

На мен като ми трябва лекар отивам, цакам на частно и минавам за половин-един час директно при специалист. А къде отиват моите 200 лв. един Господ знае.

Здравните вноски е правилно да са еднакви, независимо от доходите - 20, 30, 50, 100, 200 - за всички! Пенсионери, инвалиди и учащи до определена възраст - освободени. За да ползваш услугите се проверява да си осигурен за последните 6 месеца. ТОЧКА

Коментар

• И същевременно ще подарим 116 млн. премии за производство на тютюн през 2009 год. ! Хайде стига подаръци за отрови !

Коментар

• Shemata

Ако от ЕЦБ бяха казали че ще ни приемат в предприсъединителен режим към еврото съвсем друга щеше да е работата.Няма как да не се натиска приходната част защото това е необходимост от левчета , а левчетата трябва да се правят колкото може по необходими за да не се трансформират в чужда валута а обратното чуждата валута да преминава на левчета. С орязване на разходната част това нещо обаче няма как да се прави. Причината е в банките - държат прекалено малко левове , но хората като почнат да им искат ще им се наложи да ги увеличат. В мемента левчетата в банките са на критичния минимум , ликвидни са но левчетата им са малко сякаш България ще се затрие утре.Месец..най много два да продължат да се поставят в тази глупава ситуация , този дискомфорт те си го създават сами.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Надявам се в парламента 121 депутати да гласуват ПРОТИВ!!!

Коментар

Working...
                                X