IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дянков вече взе да действа като пълен олигофрен!
    Аз мисля че няма как конституционния съд да пусне закон, който разделя населението на работещи (10%) и безделници (8%)!
    Нали здравеопазването е едно и също за всички.
    Много лошо че заради скандала с Гоце сега ББ ще държи Дянков до последно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
      В отговор на тези аматьорско просташки решения (+2% - най лесното нещо) и веднага от заучено положение - да се вземе веднага от работещите - предлагам:
      РАБОТЕЩИТЕ ДА ОБЯВЯТ ТВЪРДО ЧЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТ ЗА ЧУЖДИ ГРЕШКИ!
      РАБОТЕЩИТЕ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ ДА ПРЕКЪСНАТ МАСОВО ВНОСКИТЕ СИ за 2 месеца!(така системата ще се рестартира, ще отпадне за всички задължителното непрекъснато осигуряване с години назад... изключително гейска постъпка на приелите това ограничение, управляващите ще получат урок за прилагането на мерки с подобен маниер на работа... и най- важното , ще се постараят да си набавят средства от там от където би трябвало да ги набавят- годишния бюджет)
      Как да не плащам ???
      Аз като съвестен данъкоплатец съм си платил ДОО, ДЗПО, ЗО ....авансово за цялата 2010г.Сега трябва да отделям време и ресурс за нова вноска.( не че е голяма, но е важен принципа).И затова съм решил - никакви допълнителни вноски( договорите през закъсали фирми, срещу 10% и повече данъци НЕЕЕЕЕЕ)

Коментар

• Увеличението на ЗО не трябва ли да мине през парламента ???
        Трябва...И като приемат закона, кой ще го върне - президента...И като го обявят за противоконституционен, защото увеличението е само за работещите, а държавата запазвала 8% за пенсионери, деца и безработни !!!!!!, какво ще стане ???Дянков на самолета и да го няма...И на кого ще целуват ръката - на президента !!!!( както писа Гигов, време е и друго да му...)

Коментар

• В отговор на тези аматьорско просташки решения (+2% - най лесното нещо) и веднага от заучено положение - да се вземе веднага от работещите - предлагам:
          РАБОТЕЩИТЕ ДА ОБЯВЯТ ТВЪРДО ЧЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТ ЗА ЧУЖДИ ГРЕШКИ!
          РАБОТЕЩИТЕ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ ДА ПРЕКЪСНАТ МАСОВО ВНОСКИТЕ СИ за 2 месеца!(така системата ще се рестартира, ще отпадне за всички задължителното непрекъснато осигуряване с години назад... изключително гейска постъпка на приелите това ограничение, управляващите ще получат урок за прилагането на мерки с подобен маниер на работа... и най- важното , ще се постараят да си набавят средства от там от където би трябвало да ги набавят- годишния бюджет)

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
            Първоначално изпратено от MILOM
            През януари и февруари т.г. от здравни вноски в НАП са постъпили 221.4 млн. лева, което прави по около 100 млн. лева на месец. Това са само парите от вноски, но не включват държавните трансфери, които се превеждат директно към НЗОК.

Събираемост на вноски от 100 млн. лева месечно отговарят на това, което касата би трябвало да събира.

От касата обаче съобщиха миналия месец, че за януари от здравни вноски са постъпили едва 30 млн. лева и бюджетът е бил закърпен с трансфер от държавата от 70 млн. лева. Излиза, че парите, събрани от здравните вноски на хората, не влизат в здравната каса и по неизвестни причини се пренасочват за друго, което в нарушение на закона.
            ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????
            МАЙ СЪС ЗДРАВНИ ВНОСКИ СЕ ЗАПУШВАТ ДРУГИ ДУПКИ
            А ДОБРО УТРО!
            Къде влизат 860 млн резерв ?Чак докторите се усетиха кво става.
            Сметката е следната от фискалния резерв изтекоха едни 300 млн на 8 ми /"Към 8-ти март 2010 г.Основните промени по пасива на баланса на управление “Емисионно” са както следва: намаление на задължения към правителството и бюджетни организации с около 337 млн. лева"/ За какво трябваше тая сумичка и откъде трябваше да бъде взета според Борисов допреди няколко дни?
            А сега се сети колко парички са тия 2 % здравни.
            "През януари има силно нарастване на капиталовите разходи и на субсидиите от бюджета, като няма публична информация за какво са отишли тези пари", заяви икономистът Димитър Чобанов. Ръстът при капиталовите разходи вероятно е заради частичното разплащане със строителните фирми. Но е неразбираемо защо са нараснали разходите за заплати и за издръжка на министерствата, при положение че бяха обявени съкращения. През януари 2009 г. държавата е платила за заплати 192 млн. лв., а през януари 2010 г. - 201 млн. лв. За издръжка през първия месец на м. г. са отишли 117 млн. лв., а т. г. - 130 млн. лв.
            Но е неразбираемо защо са нараснали разходите за заплати и за издръжка на министерствата, при положение че бяха обявени съкращения.
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
              През януари и февруари т.г. от здравни вноски в НАП са постъпили 221.4 млн. лева, което прави по около 100 млн. лева на месец. Това са само парите от вноски, но не включват държавните трансфери, които се превеждат директно към НЗОК.

Събираемост на вноски от 100 млн. лева месечно отговарят на това, което касата би трябвало да събира.

От касата обаче съобщиха миналия месец, че за януари от здравни вноски са постъпили едва 30 млн. лева и бюджетът е бил закърпен с трансфер от държавата от 70 млн. лева. Излиза, че парите, събрани от здравните вноски на хората, не влизат в здравната каса и по неизвестни причини се пренасочват за друго, което в нарушение на закона.
              ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????
              МАЙ СЪС ЗДРАВНИ ВНОСКИ СЕ ЗАПУШВАТ ДРУГИ ДУПКИ
              А ДОБРО УТРО!
              Къде влизат 860 млн резерв ?Чак докторите се усетиха кво става.
              Сметката е следната от фискалния резерв изтекоха едни 300 млн на 8 ми /"Към 8-ти март 2010 г.Основните промени по пасива на баланса на управление “Емисионно” са както следва: намаление на задължения към правителството и бюджетни организации с около 337 млн. лева"/ За какво трябваше тая сумичка и откъде трябваше да бъде взета според Борисов допреди няколко дни?
              А сега се сети колко парички са тия 2 % здравни.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                Първоначално изпратено от INSIDER-A
                Е по-лява политика от това да обложиш лихвите по депозитите едва ли има. Да накажеш хората, които са имали благоразумието да спестяват докато всеки харчеше, като че ли идва краят на света? Айде моля ти се, спри се с десните предложения.
                Да продадат АЕЦ? Чудесна идея Има един в Козлодуй, направо да го засилят :-)
                Тея гадни комунисти австрийците за това така са я закършили - щото си облагат лихвите. И защо след като държавата поема гаранциите за тези депозити да не ги обложи? И данъка от кога е наказание - това е цената на възможността да печелиш в тази държава - ако цената ти е висока не ползваш и не плащаш.Какво пък смешно има в това да се вземе някоя кинта за 30-40% от АЕЦ а? хем по строг контрол на разходната част ще има че силно ме съмняват такива свещенни крави какво се случва вътре.
                Ако вкараме данъци като в Австрия и Германия, тогава свят ще ти се завие :-) Айде нема нужда. Гледай в нашата паничка.
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                  Е по-лява политика от това да обложиш лихвите по депозитите едва ли има. Да накажеш хората, които са имали благоразумието да спестяват докато всеки харчеше, като че ли идва краят на света? Айде моля ти се, спри се с десните предложения.
                  Тея гадни комунисти австрийците за това така са я закършили - щото си облагат лихвите. И защо след като държавата поема гаранциите за тези депозити да не ги обложи? И данъка от кога е наказание - това е цената на възможността да печелиш в тази държава - ако цената ти е висока не ползваш и не плащаш.Какво пък смешно има в това да се вземе някоя кинта за 30-40% от АЕЦ а? хем по строг контрол на разходната част ще има че силно ме съмняват такива свещенни крави какво се случва вътре.

Коментар

Първоначално изпратено от Van Basten
                    Г-н Insider, ще те помоля да ме светнеш (че малко нямам време да се ровя), но дали посоченото увеличение от 6% на 8% и т.нар. "планирано увеличение на 10%" от 01.01.2011 г. бяха посочени някъде в предизборната програма с която избирахме ГЕРБ... Аз лично гласувах за тях заради т.нар. "намаление на осигурителната тежест", а ти ?

- т.н. увеличение от 6 на 8% беше за сметка на осигурителната тежест, т.е. с нулев резултат. Надявам се не твърдиш обратното. Аз съм за намаление на тежеста, но не на всяка цена. Този ход трябва да е добре премерен и разумен, от гледна точка на момента, в който се предприема.
                    Второ, теб топли ли те че ръста на вноската е бил предварително оповестен. По-добре ли ще се чувстваш, ако сега те информират, че от 01.01.2011 вноската става 12%, от 01.06.2011 става 15 %, а от 01.01.2012 г. става 20 %... Предполагам че като дойде 01.01.2012, ще се чувстваш по-спокоен, че си бил предварително уведомен за вдигането....

- това ти го казвам, защото изведнъж всички се правят на изненадани, че ще се увеличат с 2% здравните осигуровки а за това се знаеше и преди, но никой не се обади. От гледна точка на фиска сега е подходящичт момент за увеличаване на здр. вноски. Защо точно тях увеличиха няма да правя анализ, но стратегически погледнато това е много добре премислен ход.
                    И трето - ако могат да ме натоварят с повече плащане в бъдеще - предпочитам да го направят наистина колкото е възможно по-късно. Колкото по-дълго задържа по-високия си нетен доход, толкова по-добре... При теб не е ли така ? Ако с теб имаме договор, според който трябва да ми платиш например 10 хил.лв. след 1 година, наистина ли няма да те бърка да ми платиш тези 10 хил.лв. сега (така и така ще ми ги плащаш след 1 година ??!) - направо ще разбиеш концепцията за цената на парите във времето...

-нека го кажем така. Аз бих предпочел да плащам сега и държавата да премине през кризата, отколкото да не плащам сега и да страдаме всички ние години подред. Няма разумен човек, който би платил при равни други условия доброволно повече пари за нещо, за което е плащал по-малко. Положението е такова, че "равните други условия ги НЯМА.
                    Инсидера, нека стратегически да погледнем 1-2 години напред в бъдещето.
                    И нека да си признаем че ББ губи електорат. Заради Хер Флик който отдавна
                    трябваше на е наритан отвъд окена да си плаща ипотеката и здравните осигуровки с $
                    Отдавна трябваше да има 10% съкращение на заплатите на държавните служители, депутатите и министрите също.
                    И отдавна трябваше да е вкарал някой от Наглите в панделата в компания
                    с някой друг магистрат от списъка на Краси Черния.
                    Ама не му стиска. Това е истината. И може да се поинтересувате за славното
                    минало на ББ когато правеше контрабанда с цигари

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                      Абе то хубаво ама можеха бюрокрацийката да посъкратят , течовете през болниците да понамалят,да продадат някой АЕЦ примерно или БДЖ/на части/ , пенсионната възраст, да понатиснат банките да кредитират , да обложат лихвите по депозитите.Бизнеса стиска зъби 2 години вече - няма как 1 000 000 да изтеглят 7 000 000 от батака /без кражбите да броим/.Като е криза редно е да се стегнат всички.Тези договори без осигурено финансиране - там чисто никой не е спечелил , прекратяване , при претенци за неустойки - директно да се търси отговорност от този който го е подписал.Едно нещо няма воля тоя охлюв дянков да докара до край.

МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Именно заради това заслужават малко повече доверие и поддръжка. Когато гласуваш доверие на някого трябва да го оставиш да взима сам решенията! Дали са подходили правилно или не - ще се разбере по-късно и тогава ще ги съдим. Аз вярвам на решенията на Дянков, знам че провежда дясна политика и едва ли с лека ръка е увеличил осигуровките.
                        Абе то хубаво ама можеха бюрокрацийката да посъкратят , течовете през болниците да понамалят,да продадат някой АЕЦ примерно или БДЖ/на части/ , пенсионната възраст, да понатиснат банките да кредитират , да обложат лихвите по депозитите.Бизнеса стиска зъби 2 години вече - няма как 1 000 000 да изтеглят 7 000 000 от батака /без кражбите да броим/.Като е криза редно е да се стегнат всички.Тези договори без осигурено финансиране - там чисто никой не е спечелил , прекратяване , при претенци за неустойки - директно да се търси отговорност от този който го е подписал.Едно нещо няма воля тоя охлюв дянков да докара до край.

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                          Честно казано започва да ми е жал за ББ и Мони Д, поеха една обрулена и окрадена държава-нека да си го кажем:държава на ръба на фалита, с добри намерения-искрено се надявам да е така. Предполагам че който и да беше на власт в момента щеше да бъде охулен и обруган.Ааах старата лисица агент сава как се отдръпна мазно, мазно...Но това не е пътя-вдигане на данъците, при растяща безработица, в рецесия,свито потребление и производство,постоянно намаляващи пчи и то при вал борд(знаем какво означава това)...и т.н.Явно са притискани отвсякъде, за това и прибързват, недомислят и вземат погрешни решения.Все пак им желая успех, но ако продължават така, нищо добро не ни чака!
                          Именно заради това заслужават малко повече доверие и поддръжка. Когато гласуваш доверие на някого трябва да го оставиш да взима сам решенията! Дали са подходили правилно или не - ще се разбере по-късно и тогава ще ги съдим. Аз вярвам на решенията на Дянков, знам че провежда дясна политика и едва ли с лека ръка е увеличил осигуровките.

Коментар

• Честно казано започва да ми е жал за ББ и Мони Д, поеха една обрулена и окрадена държава-нека да си го кажем:държава на ръба на фалита, с добри намерения-искрено се надявам да е така. Предполагам че който и да беше на власт в момента щеше да бъде охулен и обруган.Ааах старата лисица агент сава как се отдръпна мазно, мазно...Но това не е пътя-вдигане на данъците, при растяща безработица, в рецесия,свито потребление и производство,постоянно намаляващи пчи и то при вал борд(знаем какво означава това)...и т.н.Явно са притискани отвсякъде, за това и прибързват, недомислят и вземат погрешни решения.Все пак им желая успех, но ако продължават така, нищо добро не ни чака!
                            自由西藏

Коментар

• @ INSIDER-a
                              ==========
                              Принципно е ясно, че след като има Криза трябва да се вземат мерки за преодоляването й (не споделям мнението на братята Гърци, дето въпреки че явно държавата пари няма, всеки вика "дай"). Въпроса е как ще се борим с кризата и в крайна сметка кой какво е обещавал за борба с кризата. И аз мога много, ама много лесно да преборя бюджетния дефицит - Вие ме изберете, пък аз като вдигна ДДС-то с +2%, осигуровките с +5% и данък печалба и ДОД с +10%, да видиш колко бързо ще оправя дефицита... Но в крайна сметка сегашните управляващи дойдоха с обещания за други методи за справяне с кризата...

При криза е по-добре да се "стяга колана" (разбирай да се намаляват разходите), а не да се "бие кокошката да снася повече яйца" (опит да се вдигат проходите)... щото от много бой, може да убиеш кокошката... Вместо да ни мъчат с повече вноски, можеха наистина да се опитат да правят реформи и да посъкратят администрацията и по този начин да орежат разходите.

Предполага се че в такива случаи се вдигат данъците и акцизите на луксозните и вредни стоки ... тук добре че вдигнаха акцизите на цигарите и алкохола... ама като трябват още, по-добре там да пипат, така или иначе наистина при тях има пряка връзка със заболяванията и разходите за здравеопазване... Ако трябва ще намаля цигарите и пиенето или ще ги спра (и в момента знам че не са хубаво нещо, но си правя това удоволствие), но да ми удрят пряко по трудовите доходи ?

Но извън чисто погрешната логика за борба с кризата, основното което все пак ме дразни е разликата в предизборните бръщолевения и реалните действия.... Това със здравната вноска е като декларираните намерения за ускорено възстановяване на ДДС и разплащанията на държавата, а пък гледай сега кво става... ама айде да не измествам темата, че съвсем ще го ударим на политика (а не искам)... просто искам, както бат Бойко сам казва, някой като обещае нещо и мъжката да си го изпълнява.... Кви са тия "Ще намаляваме тежестта", а пък всъщност я вдигаме...

Коментар

• Като гледам накъде е тръгнало Дянков май и той ще последва Р.Желева.
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X