IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е най-голямата несправедливост на данъци и осигуровки?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе я тоя бизнес (явно и папането на чуждите пари вече му викат бизнес да вземе да си впрегне малко сивото вещстество и да спре да ръси глупости. Истината е една, моето момче (защото вероятно си млад, та още не ти е дошъл акъла в мозъка) - хората не са равни! Може да имат равни права, но това не ги прави равни. И не може да имаш право по рождение на получаваш X лева на месец, само защото те има на тоя свят. Хората, които живеят от парите на другите, трябва да са смирени и да са благодарни, че някой се е смилил над тях, а не да се правят на унижени и да искат още и още, та да живеели "достоен" живот! На тях живота им не може да е достоен, не защото някой ги спира, а защото парите не растат по дърветата, ами се вадят с труд и акъл (кой с каквото има).

Коментар

• Скандинавски държави имат твърде социална политика, затова затъват - швеците напримерно са яко закъсали. Чувам там близо 1/5 от населението е трайно безработно и то не броим имигрантите... защо? Ми защото им е писнало да хранят паразити, предпочитат да лежат и някой да ги храни тях.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        ...
        Циганския проблем отделно може да го обсъдим, но аз имам предвид, че ме е яд аз да плащам повече пари от Първанов например, който утре ако някой Гергов го гръмне по време на лов в копитото, няма да му вземат и лев за диамантените гвоздеи в Правителствена болница, или ще го пратят в Германия при специалист, за моя и за твоя сметка. Давам тоя само за пример, ама разбрах например, че на оня помияр Тошо Тошев шефа на вестник Труд, с държавна помощ са му уредили да му трансплантират дроб в чужбина. Ей за това говоря.
        Тебе например не те ли е яд, че си плащал повече от Ковачки или пък, че Мургина ти е изплюскала парите? Щото парите за здравеопазване не идват само от касата, а и от данъците ни. Иначе МЗ за какво е с такъв бюджет?
        Според мен ако всеки неизлечимо болен вземе по една пушка или нож, отиде пред парламента, МС или НЗОК и претрепе някой (няма значение кой), само така ще се оправим.

За мен всичко това с касата е измама и направено само за точене на пари - Бе най-добре МЗ да се занимава с държавно здравеопазване, с парите които събират само от данъци, акцизи и т. н., а да се дадеше право на частни фондове да правят каси, както и застраховки - това за всеки който иска повече гевезелъци.
        Че в момента само парите от акцизите върху алкохола и цигарите са повече от целия здравен бюджет. А колко човека на тоз и оня работят в тази каса и пак е батак? Защо в касите в чужбина има в пъти по-малка аднистрация? Всичко е за да лапат.
        Ако погледнем реално - Здравеопазването в момента струва много повече пари отколкото по живково време (хем ти вземат данъци- хем здравни осигуровки - пак данъци), а реално нещата са много по-зле от преди 20 години!
        Самата идея да има здравна каса - която насила да събира още данъци е с цел измама и грабеж. Нищо повече.
        Друг би бил въпроса, ако всичко бе доброволно в частни фондове или застрахователи, за тези които искат.
        Както и на запад - Там си има държавно здравеопазване (за всички) има си и частно за тези които искат гевезелъци. Кеф ти стая с телевизор с 2 метра диагонал, или частна мед сестра 24 часа - плати си.
        В Дания например няма здравни вноски май. Всичко се плаща от ДДС то.
        Е, датчаните по-прости ли са от нас? Или пък в Дания здравеопазването е по-лошо?
        За останалите скандинавски страни знам пък, че там си плащаш всичко - и посещението при лекар, но ако сумата надминава да кажем 2500 крони, държавата почва да поема всичко. Дори да се наложи да ти присаждат това или онова. Ние ли сме простите, или те?
        Достатъчно е само да погледнеш на улиците в Копенхаген, Стокхолм или някой тукашен град и въпросите ще са излишни.

Нямаше смисъл да се измисля топлата вода, но нали нашите горе искат да крадат, в една прозрачна система няма как да го правят за това и измислиха тоя батак, а самите те се лекуват безплатно в чужбина или в правителствена.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• В данъците няма несправедливост-просто те са гласувани от правителство,има си контрол и достъп до информация.Съвършенно друг е въпроса с ефемизма "осигуровки".Било здравни,било пенсионни.Те са непрозрачен сектор,който може да корумпира за кратко и укрепнала демокрация.А малка борса да направи за смях;-))) Най справедливо и пестеливо е лични партиди с онаследяване
          Хареса ми една прогностика на пътувал много човек: " ---16:52 07 яну, 2010
          "Една истинска дясна партия не би се занимавала с рекет. Тя би отказала лечение.

Един емигрант който идва от време на време в страната, не за да се занимава с НАП НОИ НЗОК, като нищо е натрупал три неплатени вноски и почти сигурно няма да е подал декарация 7. Така автоматично дължи данък "глоба" на...

Прочитане на целия коментар рекетьорите ГЕРБ-аджиите. Същият човек си плаща на ръка защото се води неосигурен, а в повечето случаи има застраховка от страната, в която живее. Декларации по електронен път не се подават. Хората нямат и ел подписи. Така стават жертва на мутренския закон. Обаче кой ти мисли.

Може това да е и основна цел на закона - за пореден път да се рекетира емиграцията. Не случайно бяха замислили да отнемат паспорт за неплатени вноски. А тази година се сменят масово паспорти. Представете си само идеалната схема за рекет. Идваш в страната да извадиш паспорти с цялото семейство. Не може в посолствата щото нямат фотостудио и не вземат отпечатъци. И ти отказват нов паспорт заради неплатени вноски. И тръгваш по институции да те рекетират. В МВР за справка за периоди на отсъствие от страната. Захлебва от такса МВР и СиБанк. В НАП да пуснеш декларация за освобождаване от вноски за стари периоди и да си платиш глобите, които възникват със задна дата. СиБанк пак захлебва от такси. Това че законите нямат обратно действие не важи за НАП НЗОК и за милиционерите от ГЕРБ. После чакаш НАП да ти оправят данните. Пускаш декларация 7 щото не работиш и не се осигуряваш в страната, но нали си идваш за по един месец и за него дължиш пари и ако не си платил ще те рекетират двойно. Пускаш и друга декларация, за освобождаване от вноски защото нали пак искаш да излезеш в чужбина. Решиш да се върнеш в страната. Плащай 36 вноски като поп. Къде го има това бе гербаджии милиционери и партийни секретари. Свобода на придвижване ли. Комунизъм и милиционерщина.
          - + !Одобрение 0
          от 4 гласа " http://dnevnik.bg/pazari/2010/01/07/...vnata_sistema/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
            Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya
            В момента дори да плащащ и 5000 лв, здравното ти обслужване ще е на санитарния миниимум, същото както и на чичо Стайко от некое село, дето плаща по 200 лв.Аре нема нужда
            Не мисля, че това е социализъм - утре ако те тресне кола или се разболееш да не мислиш, че бизнесът ти примерно няма да иде на кино, или няма да те изхвърлят в един миг от работа? Имам познат, беше голям ербап, с парите напред, оправен и умен за 2-ма, но преди 2 години се парализира почти - заболяване за което не е знаел и какво става - у тях на легло - 2 деца, парите просто се стопиха за 2 години, застраховки ала-бала, замина и апартамента в морската който имаше.
            Ходиш и ти е широко около врата, но светът се върти, днес си добре утре може да му се е. м. и на бизнеса ти и на теб. (За това чукай на дърво)
            Да махнем обаче това, а да вземем децата - нима децата на някой с пари са се родили по-умни от тези на някой без пари???
            Излиза по тази логика, че едните ще се лекуват, а другите не. Обаче като знам колко дебилчета има, с татко и с мама с пари, просто се чудя от къде ще вземем капацитети след само 5-10 години. Още, на колко хора с много пари децата им са с някакви вродени заболявания. Ако утре мама и татко умрат или закъсат? Какво правим?
            И аз доплащам какво ли не - Родителите ми са на легло и двамата, само са бачкали, пенсионери са сега и какво? Аз пак плащам от джоба си, до сега хиляди, щото някой краде яко, а друг не ще да дава и лев над СМС-а пуснат в прослава на президента.
            Въобще не съм социалист - даже центрист не съм, или десен, а краен консерватор от най-лошите, но има някой области където комунизъм е нужен даже, а не социализъм за да има просперитет една държава, иначе става като в Конго, рано или късно. Здравеопазване, образование и наука. Иначе не 300, а 30 000 ще платиш, щото ще ти карат доктори от Индия или Китай, или пък ще си ловиш самолет до там за преглед при специалист.

Първоначално изпратено от Императорът
            Аз мисля, ти не знам как ги мислиш - знам само, че ако бяхме Китай, досега всички шефове на НЗОК от Семерджиев насам, щяха да бъдат разстреляни.
            ... и чарковете им като в Китай, за органи за присаждане. Поне нещо полезно да се види от тия паразити Според мен е правилна забраната да се пуши в държавните учреждения. Добре е да имат чисти дробчета
            +1

Коментар

• А за непредвидени случаи, за каквито говориш - има си човекозастраховане - направи си 2-3 човекозастраховки за по 250-500 000 и туй-то - пък ако ти е писано да се разболееш от нещо нелечимо дори с много пари - какво да се прави - всички ще пукнем - и аз, и ти, и Доналдът и Чичо Уорън даже... да сме живи и здрави... голи идем на светът и голи си отиваме - да.

Коментар

• Jay - така е, солидарност трябва да има, но само между тия, дето са ПЛАЩАЛИ !!! Напримерно 75% от вноските на човекът в лична сметка, 25% в обща за всички ПЛАТЦИ. Защото по комунистическата логика "дай да лекуваме всички" накрая винаги излиза, че едни плащат, а други ползват и парите, вместо за възрастните ти и цял живот работили родители, отиват за някоя мургава маймуна, дето не знае даже какво е здравна осигуровка, ама е нацвъкала 18 чавета... които разбира се боледуват постоянно, защото живеят в мръсотия, от която и свиня би избягала и плюскат боклуци. За умността - от кой има по-голям шанс да излезе полезен гражданин - от детето на някой с пари ли, който цака яко, за да го изичи, или от някое чаве, което на свой ред снася други чавета преди да се научи не само да чете, ами дори и да говори членоразделно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya
                  В момента дори да плащащ и 5000 лв, здравното ти обслужване ще е на санитарния миниимум, същото както и на чичо Стайко от некое село, дето плаща по 200 лв.Аре нема нужда
                  Не мисля, че това е социализъм - утре ако те тресне кола или се разболееш да не мислиш, че бизнесът ти примерно няма да иде на кино, или няма да те изхвърлят в един миг от работа? Имам познат, беше голям ербап, с парите напред, оправен и умен за 2-ма, но преди 2 години се парализира почти - заболяване за което не е знаел и какво става - у тях на легло - 2 деца, парите просто се стопиха за 2 години, застраховки ала-бала, замина и апартамента в морската който имаше.
                  Ходиш и ти е широко около врата, но светът се върти, днес си добре утре може да му се е. м. и на бизнеса ти и на теб. (За това чукай на дърво)
                  Да махнем обаче това, а да вземем децата - нима децата на някой с пари са се родили по-умни от тези на някой без пари???
                  Излиза по тази логика, че едните ще се лекуват, а другите не. Обаче като знам колко дебилчета има, с татко и с мама с пари, просто се чудя от къде ще вземем капацитети след само 5-10 години. Още, на колко хора с много пари децата им са с някакви вродени заболявания. Ако утре мама и татко умрат или закъсат? Какво правим?
                  И аз доплащам какво ли не - Родителите ми са на легло и двамата, само са бачкали, пенсионери са сега и какво? Аз пак плащам от джоба си, до сега хиляди, щото някой краде яко, а друг не ще да дава и лев над СМС-а пуснат в прослава на президента.
                  Въобще не съм социалист - даже центрист не съм, или десен, а краен консерватор от най-лошите, но има някой области където комунизъм е нужен даже, а не социализъм за да има просперитет една държава, иначе става като в Конго, рано или късно. Здравеопазване, образование и наука. Иначе не 300, а 30 000 ще платиш, щото ще ти карат доктори от Индия или Китай, или пък ще си ловиш самолет до там за преглед при специалист.

Първоначално изпратено от Императорът
                  Аз мисля, ти не знам как ги мислиш - знам само, че ако бяхме Китай, досега всички шефове на НЗОК от Семерджиев насам, щяха да бъдат разстреляни.
                  ... и чарковете им като в Китай, за органи за присаждане. Поне нещо полезно да се види от тия паразити Според мен е правилна забраната да се пуши в държавните учреждения. Добре е да имат чисти дробчета
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

. но вчера като се записах за ЯМР във ВМА и ще трябва да платя 310 лв защото с направление е невъзможно да стане/просто не се дават, не знам защо/ никой от така спряганата от вас ДЪРЖАВА не каза, чакай малко бе, тоя пич виж какви високи осигуровки плаща, дай да му осигурим по-добро обслужване....
                    И на мен не ми дадоха направление за ЯМР и 2 бона за нитове си платих, ама поне тази държава е изградила специалисти като Георгиев и Хубенов и не ходих в Германия за операция на нещо което се прави и тука

Схващаш ли?

Коментар

Социалисти
                      Шегувам се разбира се, но вчера като се записах за ЯМР във ВМА и ще трябва да платя 310 лв защото с направление е невъзможно да стане/просто не се дават, не знам защо/ никой от така спряганата от вас ДЪРЖАВА не каза, чакай малко бе, тоя пич виж какви високи осигуровки плаща, дай да му осигурим по-добро обслужване.Да не си губи времето да ХОДИ да се записва, защото никой не вдига телефона, да не чака един час, защото няма кой да го запише а пък и да вземем да му платим, тъй като е осигурен.Не, никой не каза такова нещо.
                      Така че вашите упражнение по модерен социализъм в нашата смешна държавичка не важат.
                      Аз бих предпочел да не давам нито лев ЗДРАВНИ на държавата ,а да си плащам като ми се наложи, да мога да ползвам най-добрите и да получавам най-доброто обслужване.
                      Точно за това говорех и по-долу. Не може някой който се осигурява на 2800 кинта (напримерно) да получава същото обслужване като някой хъхрещ смърдел, който не е внесъл и стотинка в здравната каса. Че може и по-лошо обслужване да получи, щото хъхрякът, нали е "малцинство" има предимство навсякъде, да не би да почне да реве, че го дискриминират.

Коментар

• Социалисти
                        Шегувам се разбира се, но вчера като се записах за ЯМР във ВМА и ще трябва да платя 310 лв защото с направление е невъзможно да стане/просто не се дават, не знам защо/ никой от така спряганата от вас ДЪРЖАВА не каза, чакай малко бе, тоя пич виж какви високи осигуровки плаща, дай да му осигурим по-добро обслужване.Да не си губи времето да ХОДИ да се записва, защото никой не вдига телефона, да не чака един час, защото няма кой да го запише а пък и да вземем да му платим, тъй като е осигурен.Не, никой не каза такова нещо.
                        Така че вашите упражнение по модерен социализъм в нашата смешна държавичка не важат.
                        Аз бих предпочел да не давам нито лев ЗДРАВНИ на държавата ,а да си плащам като ми се наложи, да мога да ползвам най-добрите и да получавам най-доброто обслужване.

Коментар

• Бизнесов - така наречената от теб "издръжка на инфраструктурата" означава строеж на лъскави офиссгради, плащане на сметките им, закупуване и поддръжка на луксозни лимузини, изхвърляне на компютри на по малко от 1 година и купуване на нови заради незначителен софтуерен проблем !!! Мисля, че първата задача на НЗОК от създаването и би трябвало да бъде модирнизиране и издръжка на БОЛНИЧНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, а не на позлатени офиси !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от biznesat
                            отивате в Германия и си виката "я колко хубави болници тук"

но вие в Германия сте бедняците, а тия болници ги има там защото богатите са дали

а тук ги няма, защото богатите повече от 2 000 лв. на месец не искат да се осигуряват
                            http://biznesat.blog.bg/biznes/2010/...uriteln.467536

Статията е хубава, само че като знаем кой се пише с такива заплати и от какъв произход е е нормално да са си приели закон да не плащат. Над 2000 са заплатите някой части на държавния сектор и политиката, в администрациите на държавни дружества, в бордовете им, частни, но правени с държавни капитали, или пък в държавните комисии по "регулирането" на това или онова, пък и в самата НЗОК където незнайно количесто търтеи само лапа от заплати и подкупи по разни поръчки. Или пък в телевизиите и "частни дружества" създадени с цел да се осигурят заплати на някой другари. Той Ковачки се осигурявал на 200 лева, и в панелка живеел завалийката , държавата така и не си потърси парите от такива като него и Мургина, пък какво остава някой от някой депутат, общинар или някой набутал се като брадчед на сладка синекурна длъжност, да изцедиш повече.
                            Ако батко и кака са ти дали сладка държавна или общинска поръчка и лапнеш 100 % - 500 % печалба за няколко месеца, или са ти подарили я завод, я панаир, я земя или банка, нали няма да ти се иска да делиш, а ще ти се иска да си купиш Бентли, да си хванеш манекенка (нищо, че си Kвазимодо като Вальо Топлото), да я заведеш в Канкун на плаж и да се фукаш пред тия като теб, все отбор юнаци и тук-таме някой нормален, в цялата група съставена предимно от отрепки, видели се по чудо с някой лев (Пази боже сляпо да прогледне) .
                            Цеди се от нормалния бизнес, който гледа да инвестира всеки лев, или от тия дето бачкат като шерпи за по 200-300 лева. Хората горе си пишат закони само за тях си. Това е.
                            Ние сме едно, те са други - ние живеем на земята, а те са марсианците от романа на Хърбърт Уелс.

Коментар

• отивате в Германия и си виката "я колко хубави болници тук"

но вие в Германия сте бедняците, а тия болници ги има там защото богатите са дали

а тук ги няма, защото богатите повече от 2 000 лв. на месец не искат да се осигуряват

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Точно това е - че и плащащите повече и плащащите по-малко получават еднакво мизерни услуги
                                Осигуряването е субсидирано от държавния бюджет, защото сегашните пари за осигуровки не стигат за да се издържа Инфраструктурата за ЗО и ДОО. Това че не ползвате повече лекарска помощ от бедните не значи, че лекаря трябва да мре от глад докато ви се наложи да отидете при него.

Има ПОСТОЯННИ разходи и разходи по създаването (начални инвестиции в лекари, болници, техника и сие), ако сте чували тази дума. А вие ми говорите за ПРОМЕНЛИВИ "аз не ползвам". Ами пич, услугата е там и те чака. Създаването й и поддържането й струва пари, а не ползването й !!!

Ако само бедните ще плащат, забравете за лекар по умен от джипи. Забравете да се изгради нещо. Специализиран кабинет ще видите само в чужбина или на картинка. Аз днес бях в специализирана болница и се радвам, че я има и не трябва да летя до Германия.

Моля погледнете над кухия си интерес.
                                И мислете

Коментар

Working...
                                X