IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на 420

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• та се позамислих за Хосе дето му писа-дали не даде добра идея на отличника и следващата стъпка да бъде облагането на доходите от сделки с ценни книжа?

Коментар

• и още:

Промени в Закона за ДДС всила от 01.01.2010 г.:
      12. стоки в рамките на разрешения безмитен внос, когато се:
      а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лева;
      б) (отм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.12.2008 г., нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) получават малки пратки на стоки с нетърговски характер, изпратени от трета страна или територия от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплащало за тях, на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро.
      от вчера г-н Дянков удари и всички пратки извън ЕС след като намали лимита от 150 Euro на 30 лв.
      Бибитко усилено си рита трудовата книжка!

Коментар

• Това си директна гавра с българската нация. Един вид - "Духайте го, нали ме избрахте тъпаци!"

Целта е да няма средна класа - Човек който сам се осигурява е независим, а целта е всички да се кланяме на този или онзи партиен бос, да се молим всеки ден за хлебец.
        Сега ще дадат парите на мангалите и на изборите ще пуснат Дон Цеци да ги строи да гласуват за БСП, ДПС и ГЕРБ.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Напълно съм съгласен !
          Защо след като има новини на турски, да няма на руски, арменски, сръбски, македонски и румънски ? Защо да се плямпа само на езика на едната диаспора в тая срамна държавица ? Да остане само лека нощ на български, щото те децата и без това гледат само картинки !

Между другото, незнам дали някой се е замислял, но като сте правили или ходили на банкет сега по празниците в някоя кръчма или ресторант , не ви ли е направило впечатление, че като се пусне цигания стават всички, а като се пусне българско хоро - не ?

Тази година , като правихме банкетче, се случи така че в заведението имаше още една фирма с преобладаващо тъмно присъствие, та................като се пуснеше някоя цигания или чалга ставаха всички, па циганора кви ги вършеше............, но когато пуснаха хоро, станаха само българите, ...нито един циганин не стана !

Какво ви говори това ? А трябва да Ви говори, че българите се асоциират с циганите, но обратното не става !

Коментар

• а да...и обърнете внимание вече имаме и новата Декларация 7 за която срокът е до 14.02.Включително трябва да се подаде и от безработните.Като са предвидени и съответните санкции
            ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ

§ 27. (В сила от 01.01.2013 г.) В чл. 40 се правят следните изменения и допълнения:

4. (В сила от 01.01.2010 г.) Алинея 5 се изменя така:

"(5) Лицата, които не подлежат на осигуряване по ал. 1, 2 и 3, са длъжни да:

1. внасят осигурителни вноски върху осигурителен доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване - до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят, и извършват годишно изравняване на осигурителния доход съгласно данните от данъчната декларация;

2. подават декларация в срок до края на месеца, следващ месеца на възникване на това обстоятелство, по ред, определен с наредба на министъра на финансите, в която посочват, че ще се осигуряват по реда на т. 1."

Коментар

• Пухчето - за злочестина е така - дотук ни докараха комунисти и посткомунисти !!! Ако работиш, ако печелиш, ако искаш да просперираш, тая държава за тебе е не даже мащеха, а мечка стръвница - която те дере жив и ти дъвче задникът и пие кръвчицата ти от твоето беззащитно гърло !!! Обратно - ако си някаква безполезна отрепка, например чиновниче или мангасар, същата държава за тебе е като любяща майка кърмилница - плаща ти, за да не работиш, плаща ти и всякакви харчове, с парите на работещите, разбира се.

Затова предлагам - догодина има преброяване - да се организираме - по Интернет, от човек на човек, както можем и ВСИЧКИ да се пишем мангали, да спрем да работим и да плащаме каквото и да е - нека политиците да ни хранят - пък и те за 20 години откраднаха толкова, от нас, че спокойно могат да си го позволят !!!!

Впрочем покрай спорът за новините по турски и лайнарското измъкване отстрана на Ниското челце, аз бях намислил и друго - на преброяването да се пиша като етническо самоопределение гого* и после да искам само за мене новини по гоговски, ако не ми ги излъчат, да съдя държавата за етническа дискриминация (как така турците ще имат новини, а гоговецът не - какво като е един само - това го прави малоценен ли - аммма-ха !!!) и да и поискам 8 милиона (напримерно) после с Мухобойко да се споразумеем извънсъдебно за 5 800 000 обезщетение.

* гого - второто по многобройност племе в Танзания.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И какво излиза-че в тази държава е по-добре да не работиш

Коментар

• И аз така направих-прекратих дейност,та има една поговорка "Лакомо дупе кръв сере" с извинение за цинизма ,но явно това е начинът бизнесът да покаже несъгласието си
                  Да са живи и здрави

Коментар

• За всеки болничен вече работодателят плаща 20,16 лв. Ако имаш и няколко бременни.... А аз имам. То да беше само това...

Затова си реших въпроса по соломоновски. Дадох едномесечно предизвестие на половината си служители, ще им изплатя и компенсацията за съкращение. Замразих и една фирма, закрих и един търговски обект.......

Така че, ако някой си е правил бюджета и сметките как да ме изтръска докрай, хич, ама хич не е познал. Свил съм нещата почти максимално, може и още хора да съкратя. Излиза, че ако бяха запазили нещата от по-миналата година, щях да внасям повече данъци. Вярно е, че ще печеля по-малко, но ще се приведа като бай Тошо, докато попремине бурята.

Ако имате някой познат в Бюрото по труда, обадете му се да ви разкаже какво става там. Хванали са се за главата.
                    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Това е, като си сложихме за министър-председател тъпа мутра.

Предлагам на всички, които имат възможност, да не плащат данък докато могат - подайте данъчни декларации, но данъкът не плащайте - вървят ви само лихви, ама ако си инвестирате паричките разумно или дори ги турите на влог, ще печелите от цялата работа. Аз така ще сторя - мастурбанта мухобойко и гейчето дянков данък от мене скоро няма да видят !!! Щото тяхната наглост минава всякакви граници - едно обещаваха пред изборите, правят точно обратното.

Аз не им искам пенсионното осигуряване - само някой напълно луд може да вярва, че някой ден ще получава нормална пенсия в тая държава. Кой ще работи след 25-30 години, за да му я плаща - трите милиона мангала ли?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от konan12
                        няма логика да се осигуряваш на по голям доход и да вземаш минималния!
                        Да не говорим какво излиза от линка. 7.20 ли беше допреди година - две вноската за здравно на безработен. От януари се получава 16.8, в добавка с таксата за превода и си стана една двайсетунка или тройно за година-две. И то от безработен...еле па ако е някой без ден стаж, респективно без никакво обезщетение.

Коментар

• няма логика да се осигуряваш на по голям доход и да вземаш минималния!

Коментар

• http://www.odit.info/?s=3&c=3
                            ето тук дискутирахме
                            трябва да намериш темата
                            ами дано да съм ти била полезна

Коментар

• ами,не разбирам!.

Коментар

• Първоначално изпратено от konan12
                                как ще ти плащат на 240 лв за майчинство не е ли 90% от 420=378лв
                                не

Коментар

Working...
                                X