та се позамислих за Хосе дето му писа-дали не даде добра идея на отличника и следващата стъпка да бъде облагането на доходите от сделки с ценни книжа?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на 420
Collapse
X
-
Пухче
-
и още:
Промени в Закона за ДДС всила от 01.01.2010 г.:
12. стоки в рамките на разрешения безмитен внос, когато се:
а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лева;
б) (отм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.12.2008 г., нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) получават малки пратки на стоки с нетърговски характер, изпратени от трета страна или територия от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплащало за тях, на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро.
Бибитко усилено си рита трудовата книжка!
Коментар
-
Това си директна гавра с българската нация. Един вид - "Духайте го, нали ме избрахте тъпаци!"
Целта е да няма средна класа - Човек който сам се осигурява е независим, а целта е всички да се кланяме на този или онзи партиен бос, да се молим всеки ден за хлебец.
Сега ще дадат парите на мангалите и на изборите ще пуснат Дон Цеци да ги строи да гласуват за БСП, ДПС и ГЕРБ.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Напълно съм съгласен !
Защо след като има новини на турски, да няма на руски, арменски, сръбски, македонски и румънски ? Защо да се плямпа само на езика на едната диаспора в тая срамна държавица ? Да остане само лека нощ на български, щото те децата и без това гледат само картинки !
Между другото, незнам дали някой се е замислял, но като сте правили или ходили на банкет сега по празниците в някоя кръчма или ресторант , не ви ли е направило впечатление, че като се пусне цигания стават всички, а като се пусне българско хоро - не ?
Тази година , като правихме банкетче, се случи така че в заведението имаше още една фирма с преобладаващо тъмно присъствие, та................като се пуснеше някоя цигания или чалга ставаха всички, па циганора кви ги вършеше............, но когато пуснаха хоро, станаха само българите, ...нито един циганин не стана !
Какво ви говори това ? А трябва да Ви говори, че българите се асоциират с циганите, но обратното не става !
Коментар
-
Пухче
а да...и обърнете внимание вече имаме и новата Декларация 7 за която срокът е до 14.02.Включително трябва да се подаде и от безработните.Като са предвидени и съответните санкции
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ
§ 27. (В сила от 01.01.2013 г.) В чл. 40 се правят следните изменения и допълнения:
4. (В сила от 01.01.2010 г.) Алинея 5 се изменя така:
"(5) Лицата, които не подлежат на осигуряване по ал. 1, 2 и 3, са длъжни да:
1. внасят осигурителни вноски върху осигурителен доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване - до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят, и извършват годишно изравняване на осигурителния доход съгласно данните от данъчната декларация;
2. подават декларация в срок до края на месеца, следващ месеца на възникване на това обстоятелство, по ред, определен с наредба на министъра на финансите, в която посочват, че ще се осигуряват по реда на т. 1."
Коментар
-
Пухчето - за злочестина е така - дотук ни докараха комунисти и посткомунисти !!! Ако работиш, ако печелиш, ако искаш да просперираш, тая държава за тебе е не даже мащеха, а мечка стръвница - която те дере жив и ти дъвче задникът и пие кръвчицата ти от твоето беззащитно гърло !!! Обратно - ако си някаква безполезна отрепка, например чиновниче или мангасар, същата държава за тебе е като любяща майка кърмилница - плаща ти, за да не работиш, плаща ти и всякакви харчове, с парите на работещите, разбира се.
Затова предлагам - догодина има преброяване - да се организираме - по Интернет, от човек на човек, както можем и ВСИЧКИ да се пишем мангали, да спрем да работим и да плащаме каквото и да е - нека политиците да ни хранят - пък и те за 20 години откраднаха толкова, от нас, че спокойно могат да си го позволят !!!!
Впрочем покрай спорът за новините по турски и лайнарското измъкване отстрана на Ниското челце, аз бях намислил и друго - на преброяването да се пиша като етническо самоопределение гого* и после да искам само за мене новини по гоговски, ако не ми ги излъчат, да съдя държавата за етническа дискриминация (как така турците ще имат новини, а гоговецът не - какво като е един само - това го прави малоценен ли - аммма-ха !!!) и да и поискам 8 милиона (напримерно) после с Мухобойко да се споразумеем извънсъдебно за 5 800 000 обезщетение.
* гого - второто по многобройност племе в Танзания.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Пухче
И какво излиза-че в тази държава е по-добре да не работиш
Коментар
-
Пухче
И аз така направих-прекратих дейност,та има една поговорка "Лакомо дупе кръв сере" с извинение за цинизма ,но явно това е начинът бизнесът да покаже несъгласието си
Да са живи и здрави
Коментар
-
За всеки болничен вече работодателят плаща 20,16 лв. Ако имаш и няколко бременни.... А аз имам. То да беше само това...
Затова си реших въпроса по соломоновски. Дадох едномесечно предизвестие на половината си служители, ще им изплатя и компенсацията за съкращение. Замразих и една фирма, закрих и един търговски обект.......
Така че, ако някой си е правил бюджета и сметките как да ме изтръска докрай, хич, ама хич не е познал. Свил съм нещата почти максимално, може и още хора да съкратя. Излиза, че ако бяха запазили нещата от по-миналата година, щях да внасям повече данъци. Вярно е, че ще печеля по-малко, но ще се приведа като бай Тошо, докато попремине бурята.
Ако имате някой познат в Бюрото по труда, обадете му се да ви разкаже какво става там. Хванали са се за главата.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Това е, като си сложихме за министър-председател тъпа мутра.
Предлагам на всички, които имат възможност, да не плащат данък докато могат - подайте данъчни декларации, но данъкът не плащайте - вървят ви само лихви, ама ако си инвестирате паричките разумно или дори ги турите на влог, ще печелите от цялата работа. Аз така ще сторя - мастурбанта мухобойко и гейчето дянков данък от мене скоро няма да видят !!! Щото тяхната наглост минава всякакви граници - едно обещаваха пред изборите, правят точно обратното.
Аз не им искам пенсионното осигуряване - само някой напълно луд може да вярва, че някой ден ще получава нормална пенсия в тая държава. Кой ще работи след 25-30 години, за да му я плаща - трите милиона мангала ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от konan12няма логика да се осигуряваш на по голям доход и да вземаш минималния!
Коментар
-
Пухче
http://www.odit.info/?s=3&c=3
ето тук дискутирахме
трябва да намериш темата
ами дано да съм ти била полезна
Коментар
-
Пухче
Първоначално изпратено от konan12как ще ти плащат на 240 лв за майчинство не е ли 90% от 420=378лв
Коментар
Коментар