IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на 420

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПК беше писал, че ПФтата са затрили към 60% за 2 години - там е работата, че парите не са се изпарили, а просто са се преляли другаде! Излиза, че дефицита ще се допълва от брашнения чувал!
    Джей пък беше пуснал в блога си пост от сорта как държавните монополи (ВиК, Топлофикация) скубят плащащите с необоснованите си увеличения...
    А историята ни учи, че най-много се скубе от средната класа - държана постоянно в напрежение да не изпадне при боклука и хранена с постоянната надежда да се изкатери до аристокрацията!
    Базирано на казаното, можем ли да направим извода, че скубането от тази класа, ще доведе до увеличението на търтейската клаСА (с изпадането на част от средната, било поради свиване на покупателната способност, било поради емиграция, било поради демографски причини) и евентуален нов 9ти септември!? :-)
    Подозирам, че и на Запад яко скубят въпросната класа, но познавам австрийски колеги, с подобна на моята длъжност, които имат по 3-4 грамотни и добре гледани деца! Ерго, системата ТАМ се грижи за балансирането на основният си кръводарител, тук е обратното!
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
      Тук 90 % смятат че не трябва да плащат данъци и осигуровки, не трябва да мислят за ближния си, а само за себе си но за сметка на това имат големииии претенции към държавата. Ако може да получават Швеицарски заплати и да живеят в супер среда но за сметка на това да плащат Кувейтски данъци и осигуровки / тоест никакви /.
      Ще ме извиняваш колега, но тук говориш глупости. Каква връзка имат заплатите ни с държавата? Тя може само да ни ги намалява чрез различните начини да ни прибира парите, но в никакъв случай не може да ни ги увеличи. Ние искаме от държавата следните неща:

1. Услугите, които осигурява да са опционални, ако могат да се разделят по някакъв честен начин.
      2. Разходите за отбрана и полиция да са задължителни за всички, защото не може някой да каже: А на мен армия не ми трябва!
      3. Разходите за пътна инфраструктура да се обвържат с притежаването на МПС и начина на употребата му. Някои хора си карат колите 90% в дадено населено място - парите от данъците им трябва да отиват за пътната мрежа на това място.
      4. Разходите за здраве да се извършват чрез частна осигурителна система, с избираема държавна опция (ниско качество - ниски цени).
      5. Пенсионната система също да не е задължителна. Да има държавна опция с ниски вноски и ниска пенсия, всичко останало да е частно и незадължително.
      6. Сериозен държавен контрол за почтеността на частните здравноосигурителни и пенсионни дружества.
      7. Заварените пенсионни разходи да не се увеличават - да се приеме закон, забраняващ увеличаването на солидарните пенсии от страна на държавата.
      8. Социалните разходи драстично да се намлалят, като се спрат безплатните услуги за неосигурени цигани и множеството разходи, свързани с тях.
      9. Драстично намаляване на държавните служители (администрацията), като се премине основно към електронно правителство. Компютърно неграмотните хора да се ръчкат на малкото останали гишета докато им дойде акъла и се научат на компютърна грамотност.

Ей тези нещица ако ги свърши нашата държава, ще може да намалим двойно данъчната тежест и ще рипнем като икономически тигър.

Първоначално изпратено от rover
      Императоре, вече не става дума за това, длъжен ли си ли не. Вече става дума за това, че ние, тези които дърпаме другите напред, вече нямаме сили да ги дърпаме и няма какво да им дадем, защото и за самите нас вече няма. Това е, който разбрал - разбрал.
      Абсолютно си прав. Не виждам как може да стане революция, но рано или късно ще демотивират всички свестни хора и ще видим кой ще издържи по-дълго - ние да си ядем спестяванията няколко години и да не си мърдаме пръста, или търтеите да стоят гладни няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
        Всеки народ си заслужава управляващите и управлението!
        Ние си ги избираме и те са проекция на народопсихологията ни !

Като гледам болшинството какви бисери са натворили тук, какви анархистични идеи сте написали се чудя как още е оцеляла и я има бедната ни държава.

Тук 90 % смятат че не трябва да плащат данъци и осигуровки, не трябва да мислят за ближния си, а само за себе си но за сметка на това имат големииии претенции към държавата. Ако може да получават Швеицарски заплати и да живеят в супер среда но за сметка на това да плащат Кувейтски данъци и осигуровки / тоест никакви / .

Няма как да стане това , разумните хора вероятно го разбират .....

"Разумните" хора разумяват ,че платените данъци НЕ отиват по-предназначение,че осигурителната система е неработеща.Та оттам им идват анархистичните идеи-щото излиза ,че за изкарващите си с честен труд насъщния държавата е мащеха,а за търтеите и крадците повече от майка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Да ви обясня примерно какво е за мен социална справедливост:

Това е все едно състезание по търчане на 10 километра да речем. За мен е справедливо единствено да се даде на всички шансът да се наредят на стартовата линия и нищо повече. Оттам нататък е естествено всеки да търчи различно, защото хората са различни - един дава всичко от себе си, дрег подтичва колкото да се каже, един е роден атлет, друг е туткав шкембелия. Това което прави идиотската държава (а и не само нашата) е да вземе едни дълги ластици и да върже за всеки добър атлет по двама-трима мотлювци и да го принуди да полага двойни и тройни усилия да ги влачи... че да иска от него и рекорди да чупи - е няма как да стане !!!!!

Имал ли е например някой мангал от малък правото на образование, както белите деца? - Имал е. Има ли право на труд? - Има. Е, тогава аз ли съм виновен, че гнусотникът е ровил по кофите, вместо в букварите и че даже да му предложат работа, той отказва да я върши? Длъжен ли съм да храня него, че и чаветата, дето е нацвъкал, без да може да се грижи за тях? Длъжен ли съм да му плащам тока и водата? Длъжен ли съм да му плащам търкалянето в болницата, защото се е осакатил докато краде? Длъжен ли съм най-после да му търпя наглостта и престъпленията?

Длъжен ни съм (по темата) да издържам на стари години някого, който, наистина е работил, но и е вземал добра заплата, а всичко е изял и изпил? Разбира се, сегашните пенсионери са учени, че държавата ще се погрижи за тях, удържали са им пари за пенсии, без да ги питат, и сега се подиграват с тях - вие не правете тая грешка и не се доверявайте на крадливата държава, защото тя ще ви експлоатира докато издъхнете !!!
          Императоре, вече не става дума за това, длъжен ли си ли не. Вече става дума за това, че ние, тези които дърпаме другите напред, вече нямаме сили да ги дърпаме и няма какво да им дадем, защото и за самите нас вече няма. Това е, който разбрал - разбрал.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Фрийман 1, ама ние ще си плащаме съвестно данъците. С една особеност - съкращаваме обема на бизнеса си. По този начин хем ще работим по-малко, ерго, ще ни е по-лесно, хем в бюджета ще влязат по-малко пари.
            По този начин бизнесът показва, че с него не могат да се правят безкрайни експерименти. Ще видим какво ще се получи само след два месеца. Срещу съкратените стои непроизведена продукция, липса на вноски в НОИ и липса на внесени данъци.
            Бяхме откачили да работим, да произвеждаме. Абе я си питай капата. Работи там с 5-10 човека от 8 до 5 и това е.
            Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Всеки народ си заслужава управляващите и управлението!
              Ние си ги избираме и те са проекция на народопсихологията ни !

Като гледам болшинството какви бисери са натворили тук, какви анархистични идеи сте написали се чудя как още е оцеляла и я има бедната ни държава.

Тук 90 % смятат че не трябва да плащат данъци и осигуровки, не трябва да мислят за ближния си, а само за себе си но за сметка на това имат големииии претенции към държавата. Ако може да получават Швеицарски заплати и да живеят в супер среда но за сметка на това да плащат Кувейтски данъци и осигуровки / тоест никакви / .

Няма как да стане това , разумните хора вероятно го разбират .....
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Да ви обясня примерно какво е за мен социална справедливост:

Това е все едно състезание по търчане на 10 километра да речем. За мен е справедливо единствено да се даде на всички шансът да се наредят на стартовата линия и нищо повече. Оттам нататък е естествено всеки да търчи различно, защото хората са различни - един дава всичко от себе си, дрег подтичва колкото да се каже, един е роден атлет, друг е туткав шкембелия. Това което прави идиотската държава (а и не само нашата) е да вземе едни дълги ластици и да върже за всеки добър атлет по двама-трима мотлювци и да го принуди да полага двойни и тройни усилия да ги влачи... че да иска от него и рекорди да чупи - е няма как да стане !!!!!

Имал ли е например някой мангал от малък правото на образование, както белите деца? - Имал е. Има ли право на труд? - Има. Е, тогава аз ли съм виновен, че гнусотникът е ровил по кофите, вместо в букварите и че даже да му предложат работа, той отказва да я върши? Длъжен ли съм да храня него, че и чаветата, дето е нацвъкал, без да може да се грижи за тях? Длъжен ли съм да му плащам тока и водата? Длъжен ли съм да му плащам търкалянето в болницата, защото се е осакатил докато краде? Длъжен ли съм най-после да му търпя наглостта и престъпленията?

Длъжен ни съм (по темата) да издържам на стари години някого, който, наистина е работил, но и е вземал добра заплата, а всичко е изял и изпил? Разбира се, сегашните пенсионери са учени, че държавата ще се погрижи за тях, удържали са им пари за пенсии, без да ги питат, и сега се подиграват с тях - вие не правете тая грешка и не се доверявайте на крадливата държава, защото тя ще ви експлоатира докато издъхнете !!!
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от freeman1
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  Това е, като си сложихме за министър-председател тъпа мутра.

Предлагам на всички, които имат възможност, да не плащат данък докато могат - подайте данъчни декларации, но данъкът не плащайте - вървят ви само лихви, ама ако си инвестирате паричките разумно или дори ги турите на влог, ще печелите от цялата работа. Аз така ще сторя - мастурбанта мухобойко и гейчето дянков данък от мене скоро няма да видят !!! Щото тяхната наглост минава всякакви граници - едно обещаваха пред изборите, правят точно обратното.

Аз не им искам пенсионното осигуряване - само някой напълно луд може да вярва, че някой ден ще получава нормална пенсия в тая държава. Кой ще работи след 25-30 години, за да му я плаща - трите милиона мангала ли?
                  За такива като теб, дето не си плащат данъците лихвата трябва да е поне 100% плюс една тлъста ефективна присъда и глоба! В повечето държави неплащането на данъци е криминално деяние и се наказва много жестоко! А за това, че в условията на криза прошлязи като теб се мучат да укриват данъци и по този начин ощетяват парите за майките, сиразите и пенсиите един затвор си е съвсем на място
                  А на тези ,които крадат от наште данъци и то с милиарди, и ощетяват " парите за майките, сиразите и пенсиите" къде им е мястото ? и каква лихва да им търсим ?
                  Къде е Мургина ?
                  Определено ,не разбираш ,защо неплащащите се увеличават .....

След ,като държавата не изпълнява своята основна функция ,трябва ли да виним гражданите и, за неизпълнението на нормите ,които тя им налага?

Коментар

Предлагам на всички, които имат възможност, да не плащат данък докато могат - подайте данъчни декларации, но данъкът не плащайте - вървят ви само лихви, ама ако си инвестирате паричките разумно или дори ги турите на влог, ще печелите от цялата работа. Аз така ще сторя - мастурбанта мухобойко и гейчето дянков данък от мене скоро няма да видят !!! Щото тяхната наглост минава всякакви граници - едно обещаваха пред изборите, правят точно обратното.

Аз не им искам пенсионното осигуряване - само някой напълно луд може да вярва, че някой ден ще получава нормална пенсия в тая държава. Кой ще работи след 25-30 години, за да му я плаща - трите милиона мангала ли?
                    За такива като теб, дето не си плащат данъците лихвата трябва да е поне 100% плюс една тлъста ефективна присъда и глоба! В повечето държави неплащането на данъци е криминално деяние и се наказва много жестоко! А за това, че в условията на криза прошлязи като теб се мучат да укриват данъци и по този начин ощетяват парите за майките, сиразите и пенсиите един затвор си е съвсем на място
                    Тия, които виждам АЗ, че ощетявам, са Доганоглу, дето задигна 2 000 000 000 кинта и Мухобойко мастурбанта, който иска за един мандат да открадне повече, отколкото турчинът, дето уж щеше да го гони, е гепил за 20 години !!!! Кои майки ощетявам, бе - социално слабите с доход под еди си колко - тоест МАНГАЛКИТЕ !!! Вчера в Отечествен фронт показаха една такава гнусна хъхрячка, дето изпонасрала 22 чавета !!! Тя неграмотна, мъжът и неграмотен, чаветата до едно неграмотни !!! И какво - според тебе трябва да вляза в затвора, а защо не и да ме разстрелят, защото не желая да храня накаква мръсна мангалска свиня, дето не може да си затвори кирливите баджаци и вярва, че ако направи аборт или си сложи спирала, щяла да умре ?!? Бих дал доброволно пари само за КАСТРАЦИЯТА на такива "майки" !!! Като си толкова хуманен и човечен, що не си вземеш един катун циганори у вас, да си ги храниш?
                    Кого друг ощетявам - държавните чиновничета, които се дръгнат по цял ден и ме гледат на кръв, защото съм отишъл при тях, за да свършат нещо, което им влиза в задълженията? Или ушевите боклуци ощетявам, чийто крилат лаф при оплакване от престъпление е "Ми те са цигани, нищо не можем да направим", които седят мирно пред мангалите с брадвите, но си размърдват дебелите шкембета, за да бият тийнейджъри и пенсионери пред Парламента или за да отвличат насила Български деца от баща им?

Ай, сиктир....
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
                      Ако питаш мен хич не е нормално-но ето ти
                      След 01.01.2010 дължиш върху 420 лв.първо 11 % ДОО, второ
                      5% ЗДПО /УПФ/ и 8% здравно...Смятай.Туй е САМО за пенсиониране, а ако искаш и за болнични то написаното по-горе 11% става 14,5%
                      ако решиш да излизаш по майчинство,въпреки,че си се осигурявал върху 420 лв,майчинството ще ти се изплаща върху 240лв.
                      Ами-Честита Нова година!
                      Дано да съм ти била полезна
                      да майчинството ще е на 240 лева , на бълничните за първите 9 месеца би трябвало да са 90% от осигурителния доход .....
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

!
                        Да не би парите, които са заработили хората с честен и понякога денонощен труд да ти се полагат по някакво рожденно право?! Тези блага (левчета, долари, евро и т.н.) не растат по дърветата и не са някакъв природен ресурс, а се създават с труд, акъл и упоритост от все по-малка част от хората. Колкото повече пари се отнемат от работещите и се дават на търтеите, толкова повече затъва държавата (включително и търтеите).

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Коментар

• Как би трябвало да функционира държавата - да разпределя част от дохода на едните, за да финансира другите - само че в нашата държава досега другите бяха група определени фамилии, за съжаление. Затова сме последни на опашката. Приемете че теоретично, давате едно рамо на потенциялните си клиенти - светът е пазар.
                            А как става вдигането на доходите - чрез осветляването им, през данъците. Кризата не е приятна на никого, но това е пътя.
                            Ако това се правеше по-често, а не излишъка да заминава във съмнителни проекти, доходите ни щяха да се движат близо до инфлацията и балансите ни да са по-цветущи.
                            Просто мнение, никой не обича да му бъркат в джоба

Коментар

• ...ми докато не бъде брейкната трендлинията на ненаказуемата полит престъпност, добро нема да има за народа!Те ще си крадат и ще си се менкат през 4 годинки, ще си бършат задниците с предишните, като разбира се нема да има ни един осъден, ще си вдигат данъците за да могат след това още повече да крадат...Няма оправия!Политик като професия в Бг трябва да бъде забранена и да се премине към директно управление от ЕС...
                              自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
                                та се позамислих за Хосе дето му писа-дали не даде добра идея на отличника и следващата стъпка да бъде облагането на доходите от сделки с ценни книжа?
                                Няма да се учудя
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X