If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хората загубиха доверието си в пенсионната система!
Солидарността като идея не е лошо нещо, но на практика трудно се реализира.
За съжаление в момента тя е еднопосочна от работещите и отговорните към безделниците.
Според мен трябва да се махнат осигуровките в вида в които са , защото се плащат само от част от хората , но напрактика пенсии се ползват от всички.
Просто добавят към ДДС още 5 процентни пункта да стане 25% и се знае че това е за пенсии. Така щем не щем коствено си плащат всички потребяващи стоки и услуги. С тия пари държавата гарантира минимална пенсия след 63-65 гадишна възраст. Които иска по голяма пенсия си спестява по негов избор както намери за добре било в банков влог, пенсионна или застрахователна схема.
Така няма да се получава хора които не са внесли лев в осигурителната система през живота си да ползват услуги...... щом живеят тук през коствения данък ще си плащат !
И без да увеличават ДДс-то,ако не крадат пак ще има пари за такива пенсии!!!
Един голям недостатък - не може да се краде при тази система -> никога няма да я има в БГ.
Друг малък (но важен) недостатък - какво правим със сегашните пенсионери, които са може би най-голямата (неосъзната) политическа сила в БГ.
Аз например не искам никаква пенсия от държавата, обаче "обществото" насила ме принуждава , или поне се опитва.
Виж, ак вземат направят като предложената от теб, дето АЗ ДА ИМАМ ПОЛЗА И СТИМУЛ ще съм пръв при внасянето на осигуровки.
И какво доверие, кой изобщо има някакво доверие на държавата и то за пенсия. Хехе - доверие
Какво доверие на система(сегашната), която видимо те ОГРАБВА.
Първоначално изпратено от Бате Пешо
Така богатите са ясни вече при заможните е малко по различно.Тук ще има и такива дето ще се осигуряват и такива дето няма да искат.Младите безотговорните и тези от заможните дето не искат отпадат след време няма да получават пенсии.Държавата ще плаща на сегашните пенсионери и след 15-20г нещата ще започнат да се оправят а след 40 всичко ще е оправено.Аз бих се осигурявал в пенсионна система в която управлява математиката а не политиците.За да съм ясен
1.Всички държавни служители военни и полицаи плащат лични вноски.Държавата ги осигурява в частта за работодател.Възниква обаче следния въпрос при сегашната бройка на чиновници армия и полиция и сегашните им заплати държавата ще може ли да им плаща работодателските вноски от 60% от процента за пенсия не го помня в момента.
2.Свободните професии и хората на договор се осигуряват както досега.
3.Премахва се точковата система.При сегашната ситуация много малко са хората които няма да бъдат безработни в продължение 45 години
4.Право на пълна пенсия се придобива на 65 години без изисквания за точки
5.Всеки да може да се пенсионира след като навърши 60 години но ще получава малка пенсия.Човек ще избира по рано пенсионер но с по малка пенсия или по късно с по висока.
6.Всеки да има правото да се пенсионира ако реши и след 65 годишна възраст.Да работи докато реши че има сили и е полезен на работодателя.
7.Всеки си има лична партида никакъв общ кюп.
8.При смърт преди навършване на пенсионна възраст парите отиват за наследниците на осигурения.Всичките
9.Всеки да може да си внася колкото си иска допълнително в тази сметка без оглед на дохода му.Ако има и данъчни облекчения още по добре.
10.Всеки се разпростира само върху средствата които е внесъл
11.Никаква намеса на политици в този модел.Тук управлява математиката.
12.Парламента с квалифицирано мнозинство избира директорите на този модел.Всякави партийни намеси да са забранени и да се наказват жестоко.
13.Никакво вдигане на пенсии от министри и тем подобни.
14.за успелите да не плащат и да се скрият изненада никаква пенсия.
15.Никаква промяна на правилата.
Мисля че съм ясен
Така богатите са ясни вече при заможните е малко по различно.Тук ще има и такива дето ще се осигуряват и такива дето няма да искат.Младите безотговорните и тези от заможните дето не искат отпадат след време няма да получават пенсии.Държавата ще плаща на сегашните пенсионери и след 15-20г нещата ще започнат да се оправят а след 40 всичко ще е оправено.Аз бих се осигурявал в пенсионна система в която управлява математиката а не политиците.За да съм ясен
1.Всички държавни служители военни и полицаи плащат лични вноски.Държавата ги осигурява в частта за работодател.Възниква обаче следния въпрос при сегашната бройка на чиновници армия и полиция и сегашните им заплати държавата ще може ли да им плаща работодателските вноски от 60% от процента за пенсия не го помня в момента.
2.Свободните професии и хората на договор се осигуряват както досега.
3.Премахва се точковата система.При сегашната ситуация много малко са хората които няма да бъдат безработни в продължение 45 години
4.Право на пълна пенсия се придобива на 65 години без изисквания за точки
5.Всеки да може да се пенсионира след като навърши 60 години но ще получава малка пенсия.Човек ще избира по рано пенсионер но с по малка пенсия или по късно с по висока.
6.Всеки да има правото да се пенсионира ако реши и след 65 годишна възраст.Да работи докато реши че има сили и е полезен на работодателя.
7.Всеки си има лична партида никакъв общ кюп.
8.При смърт преди навършване на пенсионна възраст парите отиват за наследниците на осигурения.Всичките.Когато човек умре като пенсионе и са останали пари по партидата му отиват за наследниците.
9.Всеки да може да си внася колкото си иска допълнително в тази сметка без оглед на дохода му.Ако има и данъчни облекчения още по добре.
10.Всеки се разпростира само върху средствата които е внесъл
11.Никаква намеса на политици в този модел.Тук управлява математиката.
12.Парламента с квалифицирано мнозинство избира директорите на този модел.Всякави партийни намеси да са забранени и да се наказват жестоко.
13.Никакво вдигане на пенсии от министри и тем подобни.
14.За успелите да не плащат и да се скрият изненада никаква пенсия.
15.Никаква промяна на правилата.
16.Във всеки момент с помощта на калкулатори всеки да знае какво е натрупал и каква пенсия ще получи за 5-10-15 години
Мисля че съм ясен.Система без измами далавери.Почтеност във всичко.Ясни и справедливи и прости правила.Искаш да получаваш повече внасяш повече или получаваш по малко време пенсионираш се по късно.не може да си живееш живота безотговорно да пушиш пиеш гърмиш да чдеш и пиеш по барове и ресторанти и после държавата и свестните да са ти длъжни
Все се мъча на markov на му влезна в начина на мислене и все с мъка се задържам няколко секунди. markov поясни на какво градиш защита на тази система лишена от най-проста справедливост? На Бате Пешо много лесно му следя мисълта )))
Марков идеите ми не са анархистични.Нещо не сме се разбрали.Не съм против пенсионноосигурителната система.Главния въпрос тук е да имам право на избор а не да ме принуждават насила.Нека всеки сам прецени за себе си какво ще прави.Но да е ясно не внасяш не получаваш.Знаеш ли колко хора нищо не са внасяли а сега вземат.От кого вземат?Пак повтарям искам право на избор.Видях професионалистите завършили УНСС какво могат във фондовете.Фондовете на печалба никаква доходност за толкова години ами на всичкото отгоре и по малко отколкото са ми вноските.Смяташ ли че ако аз сам се грижех за парите си това щеше да се случи.Не искам крадци и тарикати да се разпореждат със живота ми затова искам сам да избера.не им искам грижите нито пенсията.Ти като искаш осигурявай се твоя воля.Някои пък може да искат да се осигурява само в НОИ други само в частни фондове.Нека правилата и условията на всички да са на масата и хората да избират.Ето това искам аз да избирам.Тук няма никаква анархия
Съгласен съм че който не е внасял не трябва да получава в общия случай.
Осигуряването не може да се остави на баса личен избор.....всички заможни и всички безотговорни хора / които са главно млади / ще кажат.......... не искам!
В системата ще останат само бедни и възрастни хора което автоматично ще вложи още повече нещата и ще доведе до разпад насистемата.
Според мен тя трябва да е задължителна на някакво минимално ниво, от там нагоре всеки да си бере гаилето сам... И абсолютно задължително е да направи така че хората без вноски да не ползват русурси от нея
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Марков идеите ми не са анархистични.Нещо не сме се разбрали.Не съм против пенсионноосигурителната система.Главния въпрос тук е да имам право на избор а не да ме принуждават насила.Нека всеки сам прецени за себе си какво ще прави.Но да е ясно не внасяш не получаваш.Знаеш ли колко хора нищо не са внасяли а сега вземат.От кого вземат?Пак повтарям искам право на избор.Видях професионалистите завършили УНСС какво могат във фондовете.Фондовете на печалба никаква доходност за толкова години ами на всичкото отгоре и по малко отколкото са ми вноските.Смяташ ли че ако аз сам се грижех за парите си това щеше да се случи.Не искам крадци и тарикати да се разпореждат със живота ми затова искам сам да избера.не им искам грижите нито пенсията.Ти като искаш осигурявай се твоя воля.Някои пък може да искат да се осигурява само в НОИ други само в частни фондове.Нека правилата и условията на всички да са на масата и хората да избират.Ето това искам аз да избирам.Тук няма никаква анархия
Марков съгласен съм че богатите трябва да плащат по високи данъци ама да влачат мързеливите на гърба си не.Освен това ДДС и пенсии някак не ми се връзва.Потребяваш повече плащаш повече данък какво общо има това с пенсията?Целта е как да накараме мързеливите да работят и как безотговорните да се променят.Тя природата отдавна е измислила лекарството.Казват се глад и студ.Оставяш го на стари години гладен и на студено да мре като куче пред очите на младите и им обясняваш че не е плащал осигуровки па те да мислят кой път да хващат.Преди два века да не е имало пенсии и фондове.Човеците са единствените дето не спазват природните закони и затова ще си патят.В природата старост няма просто ставаш храна на друго същество.То ако трябваха пенсии Бог щеше да ни спуска с една торба пари за пенсия.Бог така е сътворил света и ние така трябва да живеем.Пенсиите са човешко изобретение на хитреци как едни хора тарикати без да работят на стари години да живеят на гърба на други дето са работили и трупали балами.Аз съм категоричен бедните да го духат.И не ми дреме за тях.Върнаха им земята те пърдят по градовете и са гладни ама по цел ден маат карти возят се по трамваи и рейсове и се оплакват.Да хващат мотиката и да си заминават по селата.Има апартамент в София за 100 000 евра ама беден.Ами през хуя ми е.Никакви социални помощи и никакви детски.семейно подоходно облагане.От мен ако зависи ще давам на тези дето имат а тези дето нямат ще ги спукам от бой.Грижа само за истински инвалиди.Другите сами се грижат за себе си
Колега ще се въздържа от коментар за АНАРХИСТИЧНИТЕ ти идей, които за мен са безумие. Съгласен съм че системата трябва да се реформира из уснови но не и да се унищожи. Няма нормална държава без пенсионно-осигурителна система...
Само относно ДДС и пенсиите...в Дания системата е подобна на тая която описвам, няма осигуровки а ДДС в размер на 25 % ги покрива. Така че има практика в тая посока и то успешна......
Бай мангал ще не ще плаща осигуровки под формата на коствен данък .....хубавото е че дори туристите за ползвани в БГ стоки и услуги ще ни наливат в системата.
Абсолютно заставам зад казаното от теб. Никаква солидарност (комунизъм) не може да съществува в пенсионната система (още по-малко в крайно бедна държава като нашата). Това е утопия, както и самата идея за комунизъм - тя затова се и изродила и мутирала в олигархо - капитализъм, както се вижда и у нас и в матушката (най-големите "комунисти" станаха първи капиталисти.
С две думи - човека (поне на този етап на еволюцията си) е и за дълго ще остане супер егоистично животно и ТОВА Е ДОБРЕ, ТОВА е драйверът на еволюцията, на прогреса, на всичко което ще донесе добавена стойност и нови блага в бъдеще. Колкото повече се взема от можещите и знаещите и се дава на бездарници и мързеливци, толкова по-малко е стимулът за развитие. Всичко друго, като солидарност е ала-бала и вживяване в книжките на Мор.
Колега стига щуротии я даи пример за някоя нормална държава в КОЯТО НЯМА ТАКАВА СИСТЕМА ....
Марков съгласен съм че богатите трябва да плащат по високи данъци ама да влачат мързеливите на гърба си не.Освен това ДДС и пенсии някак не ми се връзва.Потребяваш повече плащаш повече данък какво общо има това с пенсията?Целта е как да накараме мързеливите да работят и как безотговорните да се променят.Тя природата отдавна е измислила лекарството.Казват се глад и студ.Оставяш го на стари години гладен и на студено да мре като куче пред очите на младите и им обясняваш че не е плащал осигуровки па те да мислят кой път да хващат.Преди два века да не е имало пенсии и фондове.Човеците са единствените дето не спазват природните закони и затова ще си патят.В природата старост няма просто ставаш храна на друго същество.То ако трябваха пенсии Бог щеше да ни спуска с една торба пари за пенсия.Бог така е сътворил света и ние така трябва да живеем.Пенсиите са човешко изобретение на хитреци как едни хора тарикати без да работят на стари години да живеят на гърба на други дето са работили и трупали балами.Аз съм категоричен бедните да го духат.И не ми дреме за тях.Върнаха им земята те пърдят по градовете и са гладни ама по цел ден маат карти возят се по трамваи и рейсове и се оплакват.Да хващат мотиката и да си заминават по селата.Има апартамент в София за 100 000 евра ама беден.Ами през хуя ми е.Никакви социални помощи и никакви детски.семейно подоходно облагане.От мен ако зависи ще давам на тези дето имат а тези дето нямат ще ги спукам от бой.Грижа само за истински инвалиди.Другите сами се грижат за себе си
Абсолютно заставам зад казаното от теб. Никаква солидарност (комунизъм) не може да съществува в пенсионната система (още по-малко в крайно бедна държава като нашата). Това е утопия, както и самата идея за комунизъм - тя затова се и изродила и мутирала в олигархо - капитализъм, както се вижда и у нас и в матушката (най-големите "комунисти" станаха първи капиталисти.
С две думи - човека (поне на този етап на еволюцията си) е и за дълго ще остане супер егоистично животно и ТОВА Е ДОБРЕ, ТОВА е драйверът на еволюцията, на прогреса, на всичко което ще донесе добавена стойност и нови блага в бъдеще. Колкото повече се взема от можещите и знаещите и се дава на бездарници и мързеливци, толкова по-малко е стимулът за развитие. Всичко друго, като солидарност е ала-бала и вживяване в книжките на Мор.
Колега в цел свят богатите плащат помного данъци, това е нормално и не е болка за умиране.....хубаво е че ще се плаща само при потребление, тоест ако си спестовен и си ръчкаш парите в влогове, акции и подобни а не стоки и услуги с ДДС няма да плащаш.
При механизма които придлагам аз има много плюсове:
- поради това че данъка е коствен никои не го усеща персонално и не му тежи
- махат се осигуровките, което би позволило доходите от труд да се увеличат поне с размера на осигуровките които са удържани.
- стимулира се икономиката и външните инвестиции, защото развяваме знамето за нулева осигурителна тежест.
Солидарността като идея не е лошо нещо, но на практика трудно се реализира.
В момента тя е едонпосочна от работещите и отговорните към безделниците.
Според мен трябва да се махнат осигуровките в вида в които са , защото се плащат само от част от хората , но напрактика пенсии се ползват от всички.
Просто добавят към ДДС още 5 процентни пункта да стане 25% и се знае че това е за пенсии. Така щем не щем коствено си плащат всички потребяващи стоки и услуги. С тия пари държавата гарантира минимална пенсия след 63-65 гадишна възраст. Които иска по голяма пенсия си спестява по негов избор както намери за добре било в банков влог, пенсионна или застрахователна схема.
Така няма да се получава хора които не са внесли лев в осигурителната система през живота си да ползват услуги...... щом живеят тук през коствения данък ще си плащат !
Maков я си помисли колко ДДС ще внесеш ако си купиш 4-5 коли два апартамента и харчиш по 2бона на месец и манго с 200лв.И накрая с равни пенсии.Абе не им ща пенсията нито грижите.Не желая никой да се грижи за мен.Пак казвам на Тотю му се подписвам където ще в европарламента в ООН че не искам българската държава да се грижи за мен.Искам правото да избирам аз за мен и семейството ми.Но тогава ще стане ясно че няма кой да плаща за държавните чиновници и мангалите.Е аз нежелая нито някой да ме влачи на гърба си нито аз да нося разни тарикати.Нашата държава е рекетьор тя взема от умните работливите и свестните за да дава на негодниците.Не може манго да направи три деца и да ги захвърли на улицата да му дават триста кинта и той с тези пари да пие и пуши и да лупка цигангата а да няма за здравна осигуровка.Няма да пуши и няма да пие и кафе няма да пие а ще си плаща осигуровката.Като не ще да му врачува айшето и да го лекува.
Коментар