IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка домашно имущество

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мейси нещата са простички, ама трябва некой дето разбира да ги каже!
    А застраховката на каква база у сключихте!? На действителна или възстановителна стойност!? Щото за компютъра ви на година и нещо между двете има бая разлика. Е как да ви платят възстановителна (това е платката в същото състояние като старата + цената на ремонта), ако не сте се договорили за нея!?
    Извод! Ако искаш да получиш от полицата това което очакваш- питай предварително, чети, учи.. застраховането е професия! Не се придобива с брой сключени полици.
    А вие що не взимате фактурки!? И що ползване услуга, която не отговаря на законодателните норми!? Кой да плати за вашата небрежност!? Застрахователя ли!?
    Я кажете кой отказва да плати при смърт? Ако е покрит риска, сигурно не сте дали некой документ- друга опция няма!
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Zoco, Zoco ама като толко сте работили що не сте си направили труда и да научите нещо! В тоя бизнес приказката почва от кодекса! За застраховането! Не за друго, ама по него дават разрешителните за работа . Айде за домашно да си прочетете кво са казали там за застрахователния интерес и как се удостоверява. И едно голямо ЖОКЕРЧЕ- кога може!
      Чудя се коя компания ще рита срещу кодекса!? Аз такава не съм видяла!
      Ако си представяте че ще застраховате апартамента на некой и като изгори ще платят на нас, щото живеете там, то със сигурност нямате никаква представа що е то „застраховане”.

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
        Булстрад
        Не е реклама, но там застраховат 10 лева плащаш, поемат 1000. Срещу гръмотевици и подобни
        Значи що се касае до каузата касаеща гръмотевици изплащане на застрахованата сума там има една уловка ,че това бедствие е непряка щета и в зависимост от застрахователните компании % е м/у 20 и 25 от сумата за която сте си застраховали вещите.Мен така ме излъга ДЗИ .Към застраховката жилището която вкл.земетресение,наводнение,чупене на стъкла включих и кауза за 10 хил .лв домашното имущество .Какво стана ?Тъй като интеренета ни върви по кабели които висят ,а не са под земята както е по закон ,от гръмотевица ми се издъни дънната платка и мрежовата карта.Отидох в сервиз оправиха ми компа и ми дадоха само констативен протокол за 132лв без фактура а ако съм искала да съм платила ДДС и щели да ми издадът таква.Занесох протокола в ДЗИ и те ми казаха 1 ,че трябва фактура и 2 щели да ми изплатят 25% от 132лв .Аз се ядосах и им казах ами от какъв зор да вземам фактура и да давам още пари кат ще ми изплатите тоя % и им оставих протокола .Минаха месеци и точно преди нова година беше като ми се обадиха от компанията да отида да си взема голямата сума от застраховката която са ми отпуснали от 33лв.Та искам да кажа ,че няма никаква полза да си застраховата домашното имущество за голяма сума ,тъй като ние клиентите винаги ще сме преибани с извинение.Мога и друг случай да ви разкажа със застаховка живот ,как титуляра преди да я изплати почина и как пак същата компания въпреки предтавянето на смъртният акт не желае да изплати сумата докато не минел срокът на полицата .
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Здравейте

Да може да си направиш такава застраховка ! Ноооо !
          Трябва да имаш договор за наем със собственика, иначе няма смисъл.
          Просто после може да те отрежат и да не ти платят, ако имаш щета.
          Може да се направи застраховка само на нещата който ти искаш по опис.
          От Allianz ще ти направят застраховка и да нямаш договор за наем, но после какво ще се случи ако имаш щета !
          Работил съм ликвидация на недвижимо имущество и знам какво става после !

Коментар

• Красимир имам отговор на вашият въпрос и ако искате свържете се с мен за повече информация 9806788 Гaбриела Христова - Allianz

Коментар

• dragoki верния отговор "къде" е не компания, а "какво ти трябва"!? за10 лева никой няма да ти покрие кражба. на не говорим за късо съединение, и ГРЪМОТЕВИЦИТЕ!! ))...
              я си виж пак условията на булстрад, пише ли някъде че покритието е на база първи риск!?

може да се застрахова селективно имуществото. опитмалното решение е според вида на имуществото и комбинацията от рискове.

Коментар

• Re: Застраховка домашно имущество

И да внеса малко светлина в писанията по темата  Няма компания която да дава упоменатият риск „Щети в следствие на изпускане” – беше май пълното му наименование ако не се лъжа на ””случайни клиенти”” и то за малки стойности
                Принципно за Мобилно оборудване имащо риска „Кражба” най вероятно биха ти сложили самоучастие( франшиз) с някакво %-но съотношение понеже е трудно доказуемо по принцип Пример( какво би станало ако си оставиш Лап-топа в офиса и точно с този ден ти оберът апартамента кой клинет би излязал чак толкова добросърдечен да си принзае че не му е откраднат може би, но не и в БГ  а не го впише в липсващите вещи и не си вземе примерно едни 1000 лв  нали 

Надявам се поста ми да стой повече от 2 минути този път 

Коментар

• Re: Застраховка домашно имущество

Първоначално изпратено от Красимир
                  Имам следния въпрос:
                  Живея под наем и искам да застраховам моето движимо имущество. Телевизор,лаптоп,фотоапарат и още малко техника. Възможно ли е да го направя без да се налага да застраховам целия апартамент в полза на хазяйката? И ако да.......коя компания бихте ми препоръчали?
                  Благодаря предварително
                  Сигурно ще може, но само за изброени рискове, за които може да се докаже, че са се случили на конкретния адрес на квартирата ти - например пожар. Неща като изпускане според мен няма да ти се покрият. Успех!

Коментар

• Застраховка домашно имущество

Имам следния въпрос:
                    Живея под наем и искам да застраховам моето движимо имущество. Телевизор,лаптоп,фотоапарат и още малко техника. Възможно ли е да го направя без да се налага да застраховам целия апартамент в полза на хазяйката? И ако да.......коя компания бихте ми препоръчали?
                    Благодаря предварително
                    какво щастие неземно е да си извънземно
                  Working...
                  X