IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

План "Спокойни старини"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hah
    Импе, реално и аз това казах в първия си коментар - че тези 8%, които смята бобсана до голяма степен ще бъдат изядени от инфлацията. А 8% над нея си е трудна работа. Затова мисля, че бъдещите работещи пак ще трябва да дават, независимо какъв им е етноса. Може и роботи да са след 30 години.
    Нека си дават бъдещите работещи, но аз искам да мога да разчитам на себе си и затова мисля от сега да взема нужните мерки.

Коментар

Импе, реално и аз това казах в първия си коментар - че тези 8%, които смята бобсана до голяма степен ще бъдат изядени от инфлацията. А 8% над нея си е трудна работа. Затова мисля, че бъдещите работещи пак ще трябва да дават, независимо какъв им е етноса. Може и роботи да са след 30 години.
      То първо чернокраките не можеш ги хвана да работят, та камо ли да дават нещо... пък и нали пак ще са избиратели и ще ни принудят да ги храним.

Може и над 8% доходност, може...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Бате Пешов - това само дядо бог знае - ами ако има старини, ърм - по кофи ли да рови? Човекът поне мисли по въпросът.
        Новаков по-право рече, Хах - ами инфлацията? По колко снасяте за пенсийка - аз знам на мене колко ми се събрали - с толкова сухо (и то ако НЯМА инфлация) щастливо ще живея пенсиониран около 3 месеца... ;-)

Човекът ако сам не погрижи за себе си, няма кой да - то в щатите пенсионната систума е изгърмяла фаталистически - та туканка ли?
        Нямам нищо против всеки сам да преценява как да се осигурява, но важното е да можеш да управляваш инвестициите си и да не зависиш прекалено много от външни фактори.

Коментар

• Импе, реално и аз това казах в първия си коментар - че тези 8%, които смята бобсана до голяма степен ще бъдат изядени от инфлацията. А 8% над нея си е трудна работа. Затова мисля, че бъдещите работещи пак ще трябва да дават, независимо какъв им е етноса. Може и роботи да са след 30 години.
          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Бате Пешов - това само дядо бог знае - ами ако има старини, ърм - по кофи ли да рови? Човекът поне мисли по въпросът.
            Новаков по-право рече, Хах - ами инфлацията? По колко снасяте за пенсийка - аз знам на мене колко ми се събрали - с толкова сухо (и то ако НЯМА инфлация) щастливо ще живея пенсиониран около 3 месеца... ;-)

Човекът ако сам не погрижи за себе си, няма кой да - то в щатите пенсионната систума е изгърмяла фаталистически - та туканка ли?

Коментар

Мерси, но ще откажа куршума.
              А по темата имах предвид втория стълб на пенсионното осигуряване. Не съм си гледал фиша, но предполагам че сумата, която отива там на месец не е много по-малка от споменатата от бобсан.
              Но все пак, не съм убеден че втори стълб без първи може да осигури адекватен доход на средностатитическия бъдещ пенсионер.

ми аз се осигурявам по няколко направления

1. пенсия за старост по сметка на НОИ - тва са парите дето импа говори за тях и съм ги отписал

2. Професионален пенсионен фонд - пари които евентуално ще ми помогнат да се пенсионирам по рано но ако се пенсионирам по усл. на 3 категория си ги гушвам може и на куп може и на месец (вноски)

3. Универсално осигуряване - всички знаем какво е то

4. Допълнително доброволно за сметка на работодател (понякога и аз помагам там да растат дяловете)

в закл. на месец се събира една доста прилична сума (говоря за точки 2-4)

и ако доходността е 8 % накрая се получава една цифра малелееее

друг е въпроса след 32 години какво ще мога да си купя с тия пари

ако средногодишната инфлация за периода + 32 г. е под 8%

тогава е добре

Коментар

• Kупи си акции на Кремиковци и Химко и ще си осигурен за над 120 години

Естествено е че е препоръка!!!
                http://selfielifes.com

Коментар

• Мерси, но ще откажа куршума.
                  А по темата имах предвид втория стълб на пенсионното осигуряване. Не съм си гледал фиша, но предполагам че сумата, която отива там на месец не е много по-малка от споменатата от бобсан.
                  Но все пак, не съм убеден че втори стълб без първи може да осигури адекватен доход на средностатитическия бъдещ пенсионер.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Re: План "Спокойни старини"

Първоначално изпратено от bobsan83
                    Здравейте,

Бих искал да споделите имате ли финансов план за Вашите старини.
                    Давам следният пример:
                    Ако всяка година отделяте по 600лв. (50лв. на месец) и заложим годишна доходност от 8% след 30г. ще разполагаме с около 73000лв.
                    Ако заложим да живеем като пенсионери 17 години (за мъжете от 63 до 80г.) това означава, че можем на месец да разполагаме с около 600лв. Ако предположим, че ще доживеем до 75г. - около 720лв.

Не е казано средствата да са в парични форма - може да бъдат във всякаква добре ликвидна позиция.
                    Пич ти разсмиваш Бога.Ако му имаш телефона прати ми го искам да му кажа нещо.Кой ти е казал че ще имаш старини?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                      Първоначално изпратено от Императорът
                      Хе-хе - Бобсънов - знам за какво говориш... ;-)

Хах - ако вярваш, че някой ден ще живееш от пенсия, ще ти подаря пищов и сребърен куршум като станеш на 58 години - да не се мъчиш ;-)
                      3 000 000 мангала ли ще ти плащат пенсията някой ден?
                      Прав е човека.Ако не се погрижиме за нас самите няма кой да се погрижи.
                      Именно защото не вярвам на държавната пенсия искам сам да се погрижа за старините си (ако ги доживея де

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Хе-хе - Бобсънов - знам за какво говориш... ;-)

Хах - ако вярваш, че някой ден ще живееш от пенсия, ще ти подаря пищов и сребърен куршум като станеш на 58 години - да не се мъчиш ;-)
                        Прав е човека.Ако не се погрижиме за нас самите няма кой да се погрижи.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Хе-хе - Бобсънов - знам за какво говориш... ;-)

Коментар

Този план се нарича пенсионно осигуряване. Всички го имаме, дори без да мислим за него.
                            Ако активите ти изкарват тези 8% над процента над инфлацията ще има смисъл.
                            Оставан настрана това коет одържавата прави за нас. Искам аз сам да осигуря старините си

Коментар

• Бобсан тука има хора, които никога няма да остареят.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Този план се нарича пенсионно осигуряване. Всички го имаме, дори без да мислим за него.
                                Ако активите ти изкарват тези 8% над процента над инфлацията ще има смисъл.

Коментар

Working...
                                X