IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

План "Спокойни старини"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bobsan83
    Според Вас към момента каква пенсия е нормална, за да може човек да не мизерства?
    Има си световни стандарти за тази цел.
    Индикаторът се казва Коефициент на заместване на дохода т.е. какъв процент е добре да ти бъде пенсията спрямо средния размер на работната заплата на лицето за определен, кратък период преди пенсионирането му . Афишираната от властите в България крайна цел на пенсионната реформа е да се постигне 70 - 80 на сто, в т.ч.

от І-ви солидарен стълб /НОИ/– 40 на сто;
    от ІІ – ри капиталов стълб/Универсални пенсионни фондове/ – 20 на сто;
    от ІІІ –ти капиталов стълб /Доброволни пенсионни фондове/ – 10 – 20 на сто.

Обобщено - държавата се кани да ти осигури пенсия в размер половината от размера на последното ти възнаграждение. За останалото всеки следва да се погрижи сам.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от bobsan83
      Според Вас към момента каква пенсия е нормална, за да може човек да не мизерства?
      двама човека - семейство или едно домакинство - поне 500 кинта на човек - 1000 лв. месечно са необходими за да се посрещнат спокойно зимните месеци - много зависи къде живееш /в центъра на София или на края на някое село в провинцията/
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Според Вас към момента каква пенсия е нормална, за да може човек да не мизерства?

Коментар

• Абе Пухчето добре диверсифицира за старини ама като жена просто се шашка повече от тоя момент.
          Споко Пухче ский какво време се отвори навън.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
            Оня ден усетих последствията на един такъв план.Не искам да коментирам,но стигнах до извода,че тия пари ако си ги бях заделяла и аз сама да си ги управлявма резултата щеше да е 10пъти по-добър
            Ами това може би е най-добрата алтернатива и така си най-малко зависим от външни обстоятелства

Коментар

• Пухче сподели за да ти олекне.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Какво злочесто ти се е случило?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Оня ден усетих последствията на един такъв план.Не искам да коментирам,но стигнах до извода,че тия пари ако си ги бях заделяла и аз сама да си ги управлявма резултата щеше да е 10пъти по-добър

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                    след 30-40 години , я камилата , я камиларя - може да ядем храна под формата на таблетка хапче и да ходим на почивка на Луната или на Марс

хората са казали - яж, пий и си носи новите дрехи ............ и това е
                    Aбе истината винаги е някъде по средата
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                      да ходим на почивка на Луната или на Марс
                      там вече сме били - лагуна, мичурин
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• след 30-40 години , я камилата , я камиларя - може да ядем храна под формата на таблетка хапче и да ходим на почивка на Луната или на Марс

хората са казали - яж, пий и си носи новите дрехи ............ и това е
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Ще навлезе термина "частна собственост на морски площи".. защото все повече храна ще идва именно от там , а това няма да го оставят за общо ползване...
                          В тази връзка продавам 100 декара вълни в индийския океан...

Коментар

• Мислете в съвсем друга насока, апартаменти, земи и акции вече няма да са активи. За акции може би има надежда. Актив ще е информацията.

Например ако даваш под наем домейн имена в област под твой контрол: xxx.com.bg. Ето това ще ти усигури спокойни старини.

Коментар

• Просто пример

След 30г в Люлин ще има само мангали и апартамент там няма да може да се рентва.

Тъй като населението на земята тогава ще е 8 милярда ще трябва житце. Така че земя май е по добре като дългосрочен актив.

Освен ако не излезе технология за правене на храна без земя и тогава да видите како ще стане с цената на земята.

Универсално решение няма, но всеки разчитащ на 1-2 апартамента да внимава, демографската гриза ще е жестока и напрактика няма да има наематели. Надеждата ми е да дойдат китайци и индиици насам само те ще спасят пазара на жилища в Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Първоначално изпратено от YNM
                                разбира се ,затова падне ли ми земя на сметка винаги купувам стига да имам фин възможност
                                Ми то за земя тоже мога да ти река каквото и за апартаментче... ;-)
                                може ,затова трябва да имаш всичко като за апартамент ,къща е важно местоположението
                                "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

Working...
                                X