Първоначално изпратено от destiny x
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврофондове за финансиране...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Johanna Разгледай мнениеБлагодаря на master of the seven seas. Къщата попада в подпомаганите селски райони
Като цяло съм запозната с почти цялата информация, която ми е нужна. Но когато не си правил нещо до момента, винаги ти е нужна малко помощ.
Ако не си е проличало в предишните постове - не обичам консултанти. Някак си им нямам вяра. Предпочитам да си направя нещата сама - за какво иначе съм пропиляла толкова време в учене? - за едната диплома? - не мисля...
Само, че е едно да го знаеш на теория, друго на практика. Но всеки е започнал от някъде. Току виж след някоя и друга година отворя консултантска фирма....
@ destiny x - Не знаеш на какво може да е способен човек с малко четене и много инат. А ако за теб всичко се изчерпва с наемането на консултанти, съжалявам но ще пренебрегна мнението ти
Успехи и БРАВО за смелостта. Ама ако нещо не знаеш,питай. Глобите за ненавременно подадена месечна декларация по ЗДДС бяха ОТ 500лв.
Коментар
-
Благодаря на master of the seven seas. Къщата попада в подпомаганите селски райони
Като цяло съм запозната с почти цялата информация, която ми е нужна. Но когато не си правил нещо до момента, винаги ти е нужна малко помощ.
Ако не си е проличало в предишните постове - не обичам консултанти. Някак си им нямам вяра. Предпочитам да си направя нещата сама - за какво иначе съм пропиляла толкова време в учене? - за едната диплома? - не мисля...
Само, че е едно да го знаеш на теория, друго на практика. Но всеки е започнал от някъде. Току виж след някоя и друга година отворя консултантска фирма....
@ destiny x - Не знаеш на какво може да е способен човек с малко четене и много инат. А ако за теб всичко се изчерпва с наемането на консултанти, съжалявам но ще пренебрегна мнението ти
Коментар
-
Прави са братята отвъд океана да искат пари за всяка консултацияа
За да правите/ремонтирате семеен хотел, кандидатствате по мярка 312 или 313 ;
http://www.mzh.government.bg/article...&lang=1&lmid=0
Тъй като 312 е затворена от понеделник, пробвайте за 313. Това е правилника за прилагане на 312,ако ще кандидатствате за следващият път:
http://www.evroprogrami.com/documents/Naredba_m_312.pdf
И в крайна сметка ЧЕТЕТЕ. тази информация е общодостъпна,но една консултантска фирма като нищо ви взема 500лв за проучване А можете и сами да зададете този въпрос,не във форума,а на министерството :
http://www.mzh.government.bg/Default.aspx?lang=1&lmid=0
И преди да 'изчетох много в Интернет' едно мааалко напомняне :
признават се за подпомагане по ПРСР, консултантски услуги до 12% от стойността на проекта. Бакалска сметка :
1.бизнес план, управление на проекта(около 5К,ама ако търсиш като хората),
2.строителен надзор,разрешителни за ремонт,ОВОС и.т.н. - пак толкова.
Подпомагат те със до 70% от стойността на проекта.
Направи си сметка,колко пари имаш,колко ти трябват и дали има смисъл да почваш. И ако ти излезе сметката,намери си консултант и гледай договорът да е такъв,че да плащаш на СВЪРШЕНА работа. А не да дадеш капаро 80% и я камилата я камиларя
Успехи и ЧЕТЕТЕ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от destiny x Разгледай мнениеСамо с четене не става.... платете си за консултант
Коментар
-
Първоначално изпратено от Johanna Разгледай мнениеИмам идеята на beinsa за превръщането на наследствена къща (в селски район!!!!!) в семеен хотел.
Изчетох доста по въпроса и се спрях на Програмата за развитие на селските райони, мярка 312 - Подпомагане на микро и малки предприятия. Но тъй като съм до сега не съм се занимавала с това бих се зарадвала на всякаква помощ от по-опитните съфорумници.
Например, трябва ли точен проект за извършване на ремонтните работи по къщата? Как и по какъв начин се извършват плащанията? И всичко, което сметнета, че би ми било от полза.
Предварително благодаря на всички
Коментар
-
Здравейте
Имам идеята на beinsa за превръщането на наследствена къща (в селски район!!!!!) в семеен хотел.
Изчетох доста по въпроса и се спрях на Програмата за развитие на селските райони, мярка 312 - Подпомагане на микро и малки предприятия. Но тъй като съм до сега не съм се занимавала с това бих се зарадвала на всякаква помощ от по-опитните съфорумници.
Например, трябва ли точен проект за извършване на ремонтните работи по къщата? Как и по какъв начин се извършват плащанията? И всичко, което сметнета, че би ми било от полза.
Предварително благодаря на всички
Коментар
-
Може да кандидатстваш по мярката за развитие на селските райони, но ако къщата ти не е на село.... остава ти варианта с кредит.
http://www.naas.government.bg/
Сумата която се дава по тази мярка е 5000 евро за 5 години и за разлика от 2-4 икономически точки. На третата година ти правят одит и трябва да констатират, че си изпълнил поне 40% от бизнес проекта. Пропуснах да спомена, че се кандидатства с бизнес план/проект/.
За кредита ще ти дам една идея на ЛС.
Коментар
-
Ми направи си труда и посети eufunds.bg и ако боравиш с такава терминилогия ще разбереш, че частни(подети от физически лица) бизнес проекти не се финансират от никоя оперативна програма.Обърни се за ипотека или потребителски в някоя банка.И все пак не забравяйте, че все пак бенефициентите,кандидатстващи за финансиране от Структурните и Кохезионния фонд, получават гранта си чак след завършване на проекта.Иначе държавате вече може да ти помогне с до 20% за покриване на разходите по рамката, която си съставил.
Коментар
-
Еврофондове за финансиране...
имам идея да превърна наследствена къща в малък семеен хотел..някои мойе ли да ми каже по-подробно как то4но става финансирането от еврофондовете..и има ли изобщо линия да кандидадствам..Last edited by модератор; 23.07.2010, 21:43.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар