IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся съдружник за консултантска фирма

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Иванов78 Разгледай мнение
    Тоше, твоето мнение ще си го разпечатам и ще си го окача в рамка, да ме амбицира. Когато успея и публикувам своята успешна история, да не вземеш да ми се извъртиш за паметника.
    Имаш две години, тогава. Действай

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
      А кои места посещават сериозните инвеститори? Може би някой затворен форум, само за тях?
      Ами 100 хил лева са по силите на много хора. Със сигурност познаваш такива или най-малкото някой може да те представи. Ако не може да убедиш хора, които те познават, шанса да убедиш непознати е много по-малък.

Коментар

• Тоше, твоето мнение ще си го разпечатам и ще си го окача в рамка, да ме амбицира. Когато успея и публикувам своята успешна история, да не вземеш да ми се извъртиш за паметника.

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
          Ами надявам се да търсиш инвеститори и другаде, защото форумите не са място където сериозните инвеститори посещават често..
          А кои места посещават сериозните инвеститори? Може би някой затворен форум, само за тях?

Коментар

Да, по-скоро търся инвеститор, отколкото съдружник, 60-70% доходност за 2 години не е малко. Разбира се и рискът е по-голям, не е като при наема или банковия депозит, но затова всеки си има глава на раменете да преценява.

При настоящето положение обаче не виждам смисъл да обсъждам дейност, която ще започна най-рано след 8-10 месеца.
            Ами надявам се да търсиш инвеститори и другаде, защото форумите не са място където сериозните инвеститори посещават често..

Коментар

• Да, по-скоро търся инвеститор, отколкото съдружник, 60-70% доходност за 2 години не е малко. Разбира се и рискът е по-голям, не е като при наема или банковия депозит, но затова всеки си има глава на раменете да преценява.

При настоящето положение обаче не виждам смисъл да обсъждам дейност, която ще започна най-рано след 8-10 месеца.

Коментар

Не си чел внимателно и не си работил в областта. "Твърдата" сума е 500-600 лв при подаването на проект за 30-40 хил лв. После е процент от плащанията по проекта, според реда на постъпването им. Ако проектът се финансира с 50- 70% , това са към 20 000, от които 10% , т.е. 2000 лв са за консултанта.
                Добре де, тази 10% само за copy-paste-то ли ги вземаш ? И кога ти остава време, със 120 проекта годишно, да спиш, да ядеш, да си уважаваш булката? Абе, много гениалности се събраха тук на едно място, що не се обади по-навреме, можеше поне едно бюстче /скромно, 24-каратово/ да ти спретнем. Тъй де, какво са там 1000-1500 лв?

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  Иванов, не приемай на пирамидата приказките за меродавни, той от 10г. се опитва да привлича инвеститори и затова сега е бесен и се опитва да обори всички гениални идеи подобни на твоята. Аз бих инвестирал в твоя бизнес ако докараш по висока печалба.
                  Лошо няма, Дохтуре. Инвестирай при него и, като цъфнат налъмите, ще почепиш. Щото Ти и само Ти си достоен за инвеситор, дума да нема.

Коментар

• Колега Иванов78,
                    Колкото повече те слушам, толкова повече разбирам, че търсиш някакъв особен вид съдружие.
                    Аз добре прочетох в началото, че търсиш съдружник, но през цялото време упорито отбягваш обсъждането на капиталовите (съдружническите) въпроси.
                    Дори се опитах приятелски да те провокирам, дали би приел ролята на служител в чуждо ЕООД. Това в никакъв случай не беше Заяждане.

Оперативните въпроси, за които говориш повече, ще се решават от Управителя на дружеството и далеч не е задължително това да си ти. А пък този управител ще работи по правила и на основание на менидж. контракт, който е приет от Общото събрание на дружеството. В ОС може би ще участваш и ти, ама пак не е задължително.

Колкото повече чета по темата, оставам с впечатление, че ти не търсиш съдружник.
                    Може би по-скоро става въпрос за някакъв "бизнес ангел".
                    Ама това си е друга територия.

Коментар

Както вече писах, имам нужните контакти и база от клиенти, с които вече съм работил, но естествено, че няма да тръгна да ги описвам тук. Относно успеваемостта, досега съм на 80%.

Най-неприятен ми стана коментара за "лек и безгрижен живот". 22 хил. за активи няма как да отидат за яхти и диаманти, примерно. После от 6 000 лв месечно вадим наем на офиса, ток, телефон, интернет, заплата на сътрудник, пътни разходи за 2-3 хил. км. месечно, нощувки, реклама, консумативи - колко остават за лек и безгрижен живот???

Рисковете в това начинание са в съвсем друга плоскост, като например отношенията България - ЕС, падане на правителството (което автоматично отлага плащанията с 6-12 месеца) и т.н.

Консултантска фирма може да управлява 5-8 проекта годишно, ако са за половин милион или повече всеки от тях, аз имам предвид друга клиентска база. Искаше ми се да работя нормално с офис, сътрудник и т.н, но заради предстоящото неопределено забавяне минавам на план Б.
                      Мога ли да попитам 80% успеваемост колко успешни проекта означава? 100, 10 или 2? Ако прогнозата ви се базира на досегашен опит, би трябвало миналата година да сте подали 150 проекта, от които да са успешни 120, като сте ги съставили по метода copy/paste.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Абе младеж, има ли верно някой, който работи на твърда сума? Не е ли процент от отпуснатите средства?
                        От там нататък, когато някой ме консултира за 2000 лева, редно е те да се платят само при успех. При неуспех трябва да се връщат + неустойка от поне 2000 лева. Какво ще кажеш?
                        Цъ цъ цъ цъ цъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ,,,,,,,
                        ЛакУм МАМУН!!!!
                        Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Иванов, не приемай на пирамидата приказките за меродавни, той от 10г. се опитва да привлича инвеститори и затова сега е бесен и се опитва да обори всички гениални идеи подобни на твоята. Аз бих инвестирал в твоя бизнес ако докараш по висока печалба.
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Не си чел внимателно и не си работил в областта. "Твърдата" сума е 500-600 лв при подаването на проект за 30-40 хил лв. После е процент от плащанията по проекта, според реда на постъпването им. Ако проектът се финансира с 50- 70% , това са към 20 000, от които 10% , т.е. 2000 лв са за консултанта.

Коментар

• Абе младеж, има ли верно някой, който работи на твърда сума? Не е ли процент от отпуснатите средства?
                              От там нататък, когато някой ме консултира за 2000 лева, редно е те да се платят само при успех. При неуспех трябва да се връщат + неустойка от поне 2000 лева. Какво ще кажеш?

Коментар

• Ако развия добра дейност през първата година изобщо няма да ми трябва никаква инвестиция по-нататък. Иначе да, нормално е да заложа някакъв резерв, но е ясно, че с 1000-1500 лв няма как да си "живея леко", а трябва да имам и някакъв резерв за непредвидени обстоятелства.

Както и да е, откриването на бизнеса се отлага за неопределено време.

Коментар

Working...
                                X