Първоначално изпратено от Иванов78
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся съдружник за консултантска фирма
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеА кои места посещават сериозните инвеститори? Може би някой затворен форум, само за тях?
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеАми надявам се да търсиш инвеститори и другаде, защото форумите не са място където сериозните инвеститори посещават често..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иванов78 Разгледай мнениеДа, по-скоро търся инвеститор, отколкото съдружник, 60-70% доходност за 2 години не е малко. Разбира се и рискът е по-голям, не е като при наема или банковия депозит, но затова всеки си има глава на раменете да преценява.
При настоящето положение обаче не виждам смисъл да обсъждам дейност, която ще започна най-рано след 8-10 месеца.
Коментар
-
Да, по-скоро търся инвеститор, отколкото съдружник, 60-70% доходност за 2 години не е малко. Разбира се и рискът е по-голям, не е като при наема или банковия депозит, но затова всеки си има глава на раменете да преценява.
При настоящето положение обаче не виждам смисъл да обсъждам дейност, която ще започна най-рано след 8-10 месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иванов78 Разгледай мнениеНе си чел внимателно и не си работил в областта. "Твърдата" сума е 500-600 лв при подаването на проект за 30-40 хил лв. После е процент от плащанията по проекта, според реда на постъпването им. Ако проектът се финансира с 50- 70% , това са към 20 000, от които 10% , т.е. 2000 лв са за консултанта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеИванов, не приемай на пирамидата приказките за меродавни, той от 10г. се опитва да привлича инвеститори и затова сега е бесен и се опитва да обори всички гениални идеи подобни на твоята. Аз бих инвестирал в твоя бизнес ако докараш по висока печалба.
Коментар
-
Колега Иванов78,
Колкото повече те слушам, толкова повече разбирам, че търсиш някакъв особен вид съдружие.
Аз добре прочетох в началото, че търсиш съдружник, но през цялото време упорито отбягваш обсъждането на капиталовите (съдружническите) въпроси.
Дори се опитах приятелски да те провокирам, дали би приел ролята на служител в чуждо ЕООД. Това в никакъв случай не беше Заяждане.
Оперативните въпроси, за които говориш повече, ще се решават от Управителя на дружеството и далеч не е задължително това да си ти. А пък този управител ще работи по правила и на основание на менидж. контракт, който е приет от Общото събрание на дружеството. В ОС може би ще участваш и ти, ама пак не е задължително.
Колкото повече чета по темата, оставам с впечатление, че ти не търсиш съдружник.
Може би по-скоро става въпрос за някакъв "бизнес ангел".
Ама това си е друга територия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иванов78 Разгледай мнениеКакто вече писах, имам нужните контакти и база от клиенти, с които вече съм работил, но естествено, че няма да тръгна да ги описвам тук. Относно успеваемостта, досега съм на 80%.
Най-неприятен ми стана коментара за "лек и безгрижен живот". 22 хил. за активи няма как да отидат за яхти и диаманти, примерно. После от 6 000 лв месечно вадим наем на офиса, ток, телефон, интернет, заплата на сътрудник, пътни разходи за 2-3 хил. км. месечно, нощувки, реклама, консумативи - колко остават за лек и безгрижен живот???
Рисковете в това начинание са в съвсем друга плоскост, като например отношенията България - ЕС, падане на правителството (което автоматично отлага плащанията с 6-12 месеца) и т.н.
Консултантска фирма може да управлява 5-8 проекта годишно, ако са за половин милион или повече всеки от тях, аз имам предвид друга клиентска база. Искаше ми се да работя нормално с офис, сътрудник и т.н, но заради предстоящото неопределено забавяне минавам на план Б.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе младеж, има ли верно някой, който работи на твърда сума? Не е ли процент от отпуснатите средства?
От там нататък, когато някой ме консултира за 2000 лева, редно е те да се платят само при успех. При неуспех трябва да се връщат + неустойка от поне 2000 лева. Какво ще кажеш?
ЛакУм МАМУН!!!!Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Иванов, не приемай на пирамидата приказките за меродавни, той от 10г. се опитва да привлича инвеститори и затова сега е бесен и се опитва да обори всички гениални идеи подобни на твоята. Аз бих инвестирал в твоя бизнес ако докараш по висока печалба.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Не си чел внимателно и не си работил в областта. "Твърдата" сума е 500-600 лв при подаването на проект за 30-40 хил лв. После е процент от плащанията по проекта, според реда на постъпването им. Ако проектът се финансира с 50- 70% , това са към 20 000, от които 10% , т.е. 2000 лв са за консултанта.
Коментар
-
Ако развия добра дейност през първата година изобщо няма да ми трябва никаква инвестиция по-нататък. Иначе да, нормално е да заложа някакъв резерв, но е ясно, че с 1000-1500 лв няма как да си "живея леко", а трябва да имам и някакъв резерв за непредвидени обстоятелства.
Както и да е, откриването на бизнеса се отлага за неопределено време.
Коментар
Коментар