Първоначално изпратено от msimov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Раздават по 20 000 на безработни за собствен бизнес
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениетова не си го пожелавай, че като ти гледам подписа и като гледам как го тънко го прокарват проедните простотии с новия ЗОДФЛ за сделките на БФБ тази година всеки с печалба над 5000 лв ги вписва в данъчната декларация нищо че не дължи данък върху тях
от догодина може да добавят свободна професия "спекулант" "търгуващ с акции на собствен риск и за собствена сметка" и да карат да се самоусигорява всеки които има някакви акции дори и да не тъгува ако не се осигуряваш на максимума да съсипят съвсем борсатаМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеИскам и аз данъчна регистрация на ЕГН-то си, надушвам пари в тази работа.
от догодина може да добавят свободна професия "спекулант" "търгуващ с акции на собствен риск и за собствена сметка" и да карат да се самоусигорява всеки които има някакви акции дори и да не тъгува ако не се осигуряваш на максимума да съсипят съвсем борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОбещаното не е като даденото. Това ми изглежда повече на предизборна агитация отколкото на нещо реално. Да видим след време колко безработни ще ползват тия пари, защото имам съмнения, че въобще ще стигнат пари до тях.
Ако няма схема за крадене на парите тоя проект въобще няма да види бял свят. Да не забравяме все пак къде живеем.
Само след 6 месеца ще се види дали въобще е реално това или е само предизборна пусканица. Ако е реално - ок. ще кажа браво, но за сега всичко е само голи обещания. Само времето ще покаже, дали пак лъжат или наистина нещо се прави.
Ако си имал фирма не ми е ясно как си я закрил за ден, че и си успял да се регистрираш за безработен При закриване на фирма се прави пълна данъчна ревизия и едва след това, а ако си имал такава, дори на документ, не е възможна каква да е регистрация за безработен (дори да си пускал нулеви декларации), освен ако нещо не е измама.
Относно регистрацията му, веднага се сещам за какво става дума, не е фирма това е на Дянков от простотиите дето може да е добър финансит ама хал хабер си няма от малък бизнес... та физическите лица които получават приход от евро съюза например от онлайн реклами се са длъжни да се регистрират по ДДС по член 97 (или някои близък беше) коийто не им дава право на възстановяване на ДДС и не дължът ддс щото е платен от фирмата от Евросъюза само подават вайс декларация (НУЛЕВА) в месеците в които имат приход иначе подлежът на глоба по ддс който са солени за физическо лице (ДЕМЕК ГИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ ХОРАТА ЩОТОТО ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ ПРИБИРА КАТО ПАРИ ОТ ТОВА, САМО СЕ МЪКНЕ ДОКУМЕНТАЦИЯ И СЕ СЪЗДАВА РАБОТА ЗА ЧИНОВНИЦИ - поне се откривала и се закривала за един ден такава регистрация) това е в допълнение че накрая на годината пак си подаваш нормална данъчна декларация - това дори и веднъж на три месеца да взимаш по 100 евро трябва седем дни преди да ги получиш да си направиш ддс регистрация...
както казах на Дянков простотиите а защо твъртдя че са простотии а не евроизисквания... имам братовчеди които се живеят в Испания като са питали трябват ли да подават някакви допълнителни регистрации по ддс в местната данъчна служа са им казали че докато не минат 24 000 евро на година не трябва... за същата дейност в която в БГ са длъжни
пп Крайния резултат от упраженението е като наблюдавам рекации по форуми е че една много хора се отказа да работят с фирми от ЕС, ако си избираш фирми от сащ или азия няма такива простотии...Last edited by marketleverage; 18.10.2011, 16:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЯсно, но да запитам, в такъв случай преди да се прекрати не се ли правят пак ревизии, чак изумително, че за ден може да се закрие данъчна регистрация и да се регистрира за безработен. Ще питам една позната адвокатка дали това е възможно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнениеТова си е тема за бисерите,:"Чиновник учи безработен как се правят пари"Last edited by Jay Gould; 18.10.2011, 15:51.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнениеНе, колега, не е закрил фирма, а е имал данъчна регистрация на ЕГН-то си - така работят така наречените Свободни професии.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОбещаното не е като даденото. Това ми изглежда повече на предизборна агитация отколкото на нещо реално. Да видим след време колко безработни ще ползват тия пари, защото имам съмнения, че въобще ще стигнат пари до тях.
Ако няма схема за крадене на парите тоя проект въобще няма да види бял свят. Да не забравяме все пак къде живеем.
Само след 6 месеца ще се види дали въобще е реално това или е само предизборна пусканица. Ако е реално - ок. ще кажа браво, но за сега всичко е само голи обещания. Само времето ще покаже, дали пак лъжат или наистина нещо се прави.
Ако си имал фирма не ми е ясно как си я закрил за ден, че и си успял да се регистрираш за безработен При закриване на фирма се прави пълна данъчна ревизия и едва след това, а ако си имал такава, дори на документ, не е възможна каква да е регистрация за безработен (дори да си пускал нулеви декларации), освен ако нещо не е измама.
Коментар
-
Надежда тука всяка оставеете!
Ако няма схема за крадене на парите тоя проект въобще няма да види бял свят. Да не забравяме все пак къде живеем.Само след 6 месеца ще се види дали въобще е реално това или е само предизборна пусканица. Ако е реално - ок. ще кажа браво, но за сега всичко е само голи обещания. Само времето ще покаже, дали пак лъжат или наистина нещо се прави.
След този коментар покачвам срока за получаването на парите на най-рано през септември 2012 година.
За курсовете там пари ще има щото са най-вероятно от ЕС. Обаче кога дойде време за парите може и да нема щото по програмата са предвидени 20 милиона като от тях 17 милиона от ЕС и 3 милиона от БГ та с две думи тея от БГ ще се види дли ще се отпуснат.
Най-вероятно накрая ще раздадат на 100 души техни Да се отчита работа и да има за пред медиите.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Аз му пожелавам успех на госта и неразбирам другите дето са така скептични, ако така се подхожда и се мрънка че каквито и пари да доидат от ЕС ще бъдат откраднати на каквото и да е ниво, нищо добро не ни чака...
Даже нещата почват да звучът по добре отколкото съм очаквал, ексра е че са се сетили да ограничът консултатните до 2к така предодвратяват възможности за източване...
Отделно че това не са проекти, като тези за зелена енергия (някои да бодва перки с европари), обикновенно стартирани от хора които имат някакви пари, инвестиционни и бизнес умения, за да може агенцията да му иска парите предварително за проекта, и така да може да има агнеция на входа която да пуска само миналите през нея проекти... и само за безработни които НЕ получават помощи .... абе добре е замислено
Коментар
-
Обещаното не е като даденото. Това ми изглежда повече на предизборна агитация отколкото на нещо реално. Да видим след време колко безработни ще ползват тия пари, защото имам съмнения, че въобще ще стигнат пари до тях.
Първоначално изпратено от стог Разгледай мнение...Last edited by Jay Gould; 18.10.2011, 15:36.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от стог Разгледай мнениеАз пък вече се регистрирах за програмата. Миналия понеделник закрих данъчната си регистрация (нещо като фирма), във вторник се регистрирах като безработен и в сряда подадох заявление за включване в курс. Просто една възможност (която не е за изпускане).
Ако някой иска подробности, да пише ЛС.
ПС. Програмата не е много привлекателна за консултантите, защото има ограничение за техните хонорари и сумата на финансирането не е голяма - максимумът за тях е до 2000 лв. на проект.
По-скоро могат да спечелят хора, които вече имат бизнес и помогнат на безработните-бенефициенти да организират дейност (така си мисля аз, другото ще го видим след време на практика).Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
пари за безработни
Аз пък вече се регистрирах за програмата. Миналия понеделник закрих данъчната си регистрация (нещо като фирма), във вторник се регистрирах като безработен и в сряда подадох заявление за включване в курс. Просто една възможност (която не е за изпускане).
Ако някой иска подробности, да пише ЛС.
ПС. Програмата не е много привлекателна за консултантите, защото има ограничение за техните хонорари и сумата на финансирането не е голяма - максимумът за тях е до 2000 лв. на проект.
По-скоро могат да спечелят хора, които вече имат бизнес и помогнат на безработните-бенефициенти да организират дейност (така си мисля аз, другото ще го видим след време на практика).
Коментар
Коментар